Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Restaurantele din Romania
Last Updated: Jul 24 2018 20:13, Started by
Courage
, Jul 23 2018 08:51
·
0
#19
Posted 23 July 2018 - 10:50
giuliani, on 23 iulie 2018 - 09:28, said:
In Cluj poti manca bine, insa platesti la fel de mult ca in Italia sau Germania. Sunt foarte putini oameni care isi permit asadar sa plateasca un asa pret pe o masa. Concurenta intre restaurante e foarte mare in Cluj (vreo 400 de restaurante) pentru ca sunt clienti destui (desi numarul de turisti anual deja depaseste populatia oficiala, majoritatea clientilor sunt clujeni totusi). Angajatii din IT de exemplu ies foarte des la restaurant, la noi in firma mare parte din angajati merg zilnic la restaurant in pauza de masa (evident de multe ori se ia meniul zilei care e optimizat ca pret/viteza, dar aia nu inseamna ca nu se poate manca foarte bine si la meniul zilei), altii comanda tot de la restaurant dar cu livrare. Sunt retele mari (Marty - care s-a extins si in Bucuresti) cu meniuri foarte stufoase cum n-am vazut cam pe nicaieri prin vest, dar care sunt atat de bine optimizate incat se misca foarte rapid (si au si rulaje foarte mari de clienti). Exemplu de meniu al zilei la 20.9 lei la Marty (mai au si carduri de reducere de 10%), atat felul intai cat si felul 2 au cate 2 optiuni: "Felu' întâi: - ciorba de varza cu afumatura - supa crema de legume Felu' doi: - penne enchilada - salata greceasca". Asta e un restaurant mid-level in Cluj, sigur, daca mananci "a la carte" aceleasi lucruri te vor costa cam 40 si ceva de lei, o bautura inca 7-15 lei, deci de obicei treci de 50 de lei de persoana daca le iei "a la carte" si iei 2 feluri de mancare si o bautura. Dar in Milano sau Munchen nu ai sanse sa mananci la un restaurant echivalent (ca si mancare/servire/pozitionare) cu 10-11 euro. Edited by utopium, 23 July 2018 - 11:10. |
#20
Posted 23 July 2018 - 11:12
Quote Programul este valabil pentru toate restaurantele din Principat,daca ai pierdut o masa singurul lucru pe care-l poti face in restaurant este sa bei o cafea,nu servesc a la carte si intre noi fie vorba decat sa dai 20 de Euro pe o cafea si 4.95 Euro pe un croissant,pentru un roman cu buget strans mai bine nu. Iar legat de 2-3 feluri de mancare la restaurantele de pe-afara... Ca s-a pomenit de vreo 2 ori de Franta - astia au de 2 ani un mic scandal - felurile de mancare sunt la conserva si doar el incalzesc. Si 90% din restaurante practica "meniu a la conserva". |
#21
Posted 23 July 2018 - 11:28
Adm, on 23 iulie 2018 - 09:01, said:
La noi legile sunt asa de stricte incat nu lasa industria sa se dezvolte natural. De fapt sunt asa de stricte, inca prea putini le respecta, daca vor sa mearga afacerea. La noi restaurantele sunt un domeniu supra-reglementat, iar rezultatule ste atroce; spaga sau te inchid. Daca vezi cuma rata fluxul HACCP pentru un restaurant, stai si te intrebi ca prostul cum merg restaurantele din zonele turistice; e imposibil sa respecti in mod real acele norme. In UK poti vedea un rating de igiena PT ORICE local din anglia, deci intri online inainte sa mergi la restaurant si stii cat de cat cu cine ai de-a face: http://ratings.food....EqualAll/1/1/10 Selectand cu atentie filtrele, poti folosi aceasta unealta si pt a vedea numarul de restaurante din orice orasel. De ex, am vazut ca sint peste 3000 de restaurante intr-un oras cu sub 300.000 locuitori... Per total, normele in UK par mult mai relaxate ca in Ro (chiuveta separata pt vegetale si pt carne, frigider separat etc) dar nu stiu cum e mai bine sincer vorbind... |
#22
Posted 23 July 2018 - 11:39
@utopium: eu cred ca nu stii ce inseamna a la carte. Ca fd, la restaurantul Chez Michel, la Marsilia, e 43 € o bouiilabaisse facuta cu peste prins in dimineata respectiva. Ala e meniu a la carte. Nici 43 € nu s de colea....
Scandalul cu "meniul la conserva" e pt bistro urile pt turistii naivi. Vazut reportaj laTV, la Paris cumpara vin cu 3€ sticla de la Lidl si il vind cu 25 ca vin de mare finete. Ca americanul si asiaticul habar nu au ce i ala vin bun. Cu 25€ iti iei vin din supermarket de sta mitu in coada. Patit in centru la Strasbourg (bine ca nu am platit eu) 10€o salata niçoise facuta cu peste la conserva. Bistro in centru, de fraierit turistii. Daca te insteresezi sunt si restaurante clasificate de autoritatile statului. Altceva. Sa nu mai vb de alea gastronomice sau de alea cu stele Michelin, ca deja meniurile se duc la 1200 -o mie doua sute de euro. In Ro nu stiu sa fie vreun restaurant gastronimic in adevaratul sens al cuvintului. |
#23
Posted 23 July 2018 - 11:40
HACCP exista peste tot, doar ca normele sunt mai realiste.
Sa iti dau un exemplu pe care il stiu bine: Un laborator de cofetarie in Romania - trebuie sa aiba o multime de spatii dedicate: depozitare faina, spatiu spalare recipienti transport, igienizare legume/fructe, igienizare oua, camere frigorifice pt produse finite, loc ansamblare etc Fiecare spatiu de igienizare implica chiuveta dubla => ai nevoie de foarte mult spatu, care adesea e nerealist sa il gasesti! Daca mergi in cofetarii, te iei cu mainile de cap! In Franta fluxul se adapteaza spatiilor existente, pentru ca altfel nu ai mai avea nicaieri cofetarii sau restaurante, decat in cladiri noi. In US ai niste norme de bune practici/igiena (se fac cursuri) si poti face prajituri/torturi in bucataria proprie, pe care apoi le poti vinde legal! La noi ai ditamai catastiful de reguli, care se bat cap in cap cu realiatea. Asta ajuta la spaga, pt ca e imposibil sa respecti TOT ce suporta hartia! - pe jos grilaje |
#24
Posted 23 July 2018 - 11:56
Adm, on 23 iulie 2018 - 08:59, said:
Pe meniuri vedeam clar si mandru scris: carne de la macelarul X, piane de la brutarul Y, sprijinim comertul local. Si de ce sa sprijinim comertul local daca e prost ? Ciocolata Kandia era caca. Scumpa si proasta in Timisoara. Au dat faliment. Bine au patit. Sa ramana cei mai buni. Courage, on 23 iulie 2018 - 11:40, said:
HACCP exista peste tot, doar ca normele sunt mai realiste. Sa iti dau un exemplu pe care il stiu bine: Un laborator de cofetarie in Romania - trebuie sa aiba o multime de spatii dedicate: depozitare faina, spatiu spalare recipienti transport, igienizare legume/fructe, igienizare oua, camere frigorifice pt produse finite, loc ansamblare etc Fiecare spatiu de igienizare implica chiuveta dubla => ai nevoie de foarte mult spatu, care adesea e nerealist sa il gasesti! Daca mergi in cofetarii, te iei cu mainile de cap! In Franta fluxul se adapteaza spatiilor existente, pentru ca altfel nu ai mai avea nicaieri cofetarii sau restaurante, decat in cladiri noi. In US ai niste norme de bune practici/igiena (se fac cursuri) si poti face prajituri/torturi in bucataria proprie, pe care apoi le poti vinde legal! Morala ? US si Franta sint inapoiate, sint in urma noastra. Courage, on 23 iulie 2018 - 08:51, said:
In afara: - meniu cu foarte putine mancaruri si adesea 2-3 meniuri cu doar 2 feluri de mancare + desert. Sunt adesea mancaruri populare, in care se folosesc produse locale (industria se auto-sustine). [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/pWC0sKCS5oA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#25
Posted 23 July 2018 - 12:15
utopium, on 23 iulie 2018 - 10:50, said:
Merg cam anual in Italia si cat de cat des si in Germania ... in orasele turistice mai importante preturile sunt semnificativ peste Cluj, chiar si spre duble in unele locuri ... doar in sudul Italiei gasesti restaurante la pret de Cluj, iar in Germania eventual prin localitati putin cunoscute/cu nivel de trai mai scazut. Concurenta intre restaurante e foarte mare in Cluj (vreo 400 de restaurante) pentru ca sunt clienti destui (desi numarul de turisti anual deja depaseste populatia oficiala, majoritatea clientilor sunt clujeni totusi). Angajatii din IT de exemplu ies foarte des la restaurant, la noi in firma mare parte din angajati merg zilnic la restaurant in pauza de masa (evident de multe ori se ia meniul zilei care e optimizat ca pret/viteza, dar aia nu inseamna ca nu se poate manca foarte bine si la meniul zilei), altii comanda tot de la restaurant dar cu livrare. Sunt retele mari (Marty - care s-a extins si in Bucuresti) cu meniuri foarte stufoase cum n-am vazut cam pe nicaieri prin vest, dar care sunt atat de bine optimizate incat se misca foarte rapid (si au si rulaje foarte mari de clienti). Exemplu de meniu al zilei la 20.9 lei la Marty (mai au si carduri de reducere de 10%), atat felul intai cat si felul 2 au cate 2 optiuni: "Felu' întâi: - ciorba de varza cu afumatura - supa crema de legume Felu' doi: - penne enchilada - salata greceasca". Asta e un restaurant mid-level in Cluj, sigur, daca mananci "a la carte" aceleasi lucruri te vor costa cam 40 si ceva de lei, o bautura inca 7-15 lei, deci de obicei treci de 50 de lei de persoana daca le iei "a la carte" si iei 2 feluri de mancare si o bautura. Dar in Milano sau Munchen nu ai sanse sa mananci la un restaurant echivalent (ca si mancare/servire/pozitionare) cu 10-11 euro. Am mancat in München, exact in centru la 7 euro meniul zilei la amiaza. Erau mai multe restaurante in zona unde mancai cu 6,5-8€ meniul zilei, insa doar intre 12-14, ceva de genul. |
#26
Posted 23 July 2018 - 13:01
giuliani, on 23 iulie 2018 - 12:15, said:
Am mancat in München, exact in centru la 7 euro meniul zilei la amiaza. Erau mai multe restaurante in zona unde mancai cu 6,5-8€ meniul zilei, insa doar intre 12-14, ceva de genul. petit_christian, on 23 iulie 2018 - 11:39, said:
@utopium: eu cred ca nu stii ce inseamna a la carte. Ca fd, la restaurantul Chez Michel, la Marsilia, e 43 € o bouiilabaisse facuta cu peste prins in dimineata respectiva. Ala e meniu a la carte. Nici 43 € nu s de colea.... |
#27
Posted 23 July 2018 - 14:38
#29
Posted 23 July 2018 - 15:28
#30
Posted 23 July 2018 - 15:51
Experiente culinare multe,dar ce nu am uitat: Venetia pe promenade-extreme de aglomerate terasele,menu de turist pizza cu specific local(rahat ,sa ridicat toata garniture de pe blat in furculita,nu era rtizanala)+bauturi+dulciuri+cafea=un rinichi. 500 mt mai incolo,in cartierul bastinasilor la jumate pret+ca era proaspat. In Piemonte la agroturisme genul ala de basic menu-2 feluri unu,2 feluri 2,bauturi+cafea.Sincer nu poti manca daca iei o alegere complete de menu.Totul(ingrediente de baza din ferma lor sau local).In Ro de obicei fiind pe drumuri aleg popasuri cu multi camionagii(stiu ei ce stiu).In orasul fara apa recent (cand fug de acasa) retaurantul e oki la papa dar ospatarii m-au facut sa ma simt ca si cum eu sant la generala si ei au facultati. Cei drept acu 2 zile pe ziarul local schimbau toata echipa-barman,bucatari,ospatari. Concluzia e :se poate manca bine,proaspat,decent la pret nu numai cu stele,figuri Michelin. Ps. am facut curs HACCP in alta tara,daca ar fi sa respecti mot-a-mot normele din Ro.=?faliment sau spagi.
|
#31
Posted 23 July 2018 - 16:18
#32
Posted 23 July 2018 - 17:54
#33
Posted 24 July 2018 - 10:54
In Romania mancare nu poate fi comparata cu vestul ca si preturi. In Austria sa zicem ca te duci in happy hour care este meniul de pranz intre 12-14 (aproximativ) unde poti manca sub 10€. In ultimii 10 ani de zile pretul la mancare a crescut excesiv, astfel ca o pizza acum 10 ani era undeva la 6-8€, iar acum se afla la 9-16€.
Cand ma gandesc ca anul trecut in Romania mancam de 100RON (21€) doua persoane si avea si primul fel si al 2 lea si bauturi. Iar in Austria doua feluri principale depasesc suma de 20€ (fara bauturi, fara felul unu, etc.). |
|
#34
Posted 24 July 2018 - 11:37
Quote Peste tot ai McDonalds si e plin de tineri, la aproape orice ora. |
#35
Posted 24 July 2018 - 13:00
eiffel, on 24 iulie 2018 - 11:37, said:
Hmmm... Prin vest cam bate vantul si pe la aia, daca nu sunt in zona turistica - sa intre turistii sa manance. Doar prin tarile din est e ceva aglomeratie la Mac-uri. nu e chiar asa, in Austria au un concept foarte interesant si calitatea carnii de vaci este destul de ridicata, ei fac multa reclama pe baza carnii de vaci care o primesc la 41 de tarani din Austria. Si sa fiu singer la gust este mult peste alte McDonald's uri care le-am mancat prin Cehia, Polonia, Romania, Slovenia. Stiu ca in est carnea provine din Ungaria. Si la Mc'uri chiar si aici este destul de multa lume, au niste castiguri bunicele an de an. |
#36
Posted 24 July 2018 - 15:38
In Austria am fost de vreo 2-3 ori la un Mac in zona turistica din centrul Vienei - era de 10 ori mai lejer la ora mesei decat un Mac de aici - poate 10-15 persoane maxim in tot localul si nimeni la coada.
In ani diferiti. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users