Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Bani dispăruți din camera de hotel

- - - - -
  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#73
Arianna-D

Arianna-D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,477
  • Înscris: 16.09.2014

View Postrosix, on 02 iulie 2018 - 10:57, said:



Conform a ceea ce se intampla de fapt in realitate, hotelierii sunt acoperiti. La majoritate hotelurilor clientii sunt atentionati prin afise, la receptie, ca hotelul nu raspunde pentru valorile nelasate in cutia de valori a hotelului.

Ideal e sa existe in fiecare camera asa ceva, însă daca e disponibilă doar cutia de valori de la recepție si tot dispar, s-ar putea dezbate că hotelul e responsabil.

Oricum aspectul penal rămâne, furtul,  paguba fiind suportată direct de către cel vinovat (nu de către angajator).

Edited by Arianna-D, 02 July 2018 - 12:23.


#74
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017

View PostPSC, on 02 iulie 2018 - 09:46, said:

Dacă sunteţi sănătoşi, banii îi puteţi face la loc.
Mai greu cu minimu' pe economie...


Oricum, aceasta lectie de viata valoreaza mult mai mult decat 500 de lei.

Edited by YourFan, 02 July 2018 - 12:39.


#75
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,539
  • Înscris: 16.03.2007

View PostdaniMMM, on 02 iulie 2018 - 12:17, said:

Si daca ai 10 lei in monede de 50 de bani,cam cum se uita lumea dupa tine pe plaja?Te intreaba daca apa e prea rece de ti-au inghetat?

Din contra, cred ca ai "balls of steel".

#76
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View PostPSC, on 02 iulie 2018 - 10:24, said:

Dacă vă spun că am uitat maşina descuiată o oră în Veliko Tărnovo, mă credeţi?
Eu am vandut un apartament si o parte din bani erau in euro, o parte in lei. Partea de lei (cam 20 mii lei) i-am uitat in torpedoul masinii si masina am uitat-o descuiata. Banii i-am gasit dupa doua ore, cand m-am intors. :)

#77
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Postcorinadaniela, on 02 iulie 2018 - 09:27, said:

scria pe undeva ca hotelul nu-si asuma responsabilitatea pentru banii si bunurile de valoare lasate de turisti in camere ?

Ei pot scrie ce vor pe pereți, asta nu înseamnă că se aplică legea junglei dacă au scris pe-o hârtie că nu-și asumă. Mai ales când furtul e comis de un angajat al hotelului.

Adică trebuie să înțelegeți rolul acelor afișe. Ele nu sunt acolo în ideea că dacă ți se fură ceva pe-acolo zici adio și aia e. Nu-și asumă hotelul, dar își asumă făptașul. Dacă a existat și o înțelegere cu administratorul hotelului și se poate demonstra, își asumă și hotelul. Afișele alea au un rol informativ, nu unul de sustragere legală.

View Postcastoras, on 02 iulie 2018 - 09:20, said:

Reclamatie la politia din Buc sau neaparat Constanta? Ce sanse sunt sa obtinem ceva?

Plângerea o poți face oriunde. Unde ești, la cea mai apropiată secție, acolo poți face plângerea. Nu te costă nimic, n-ai niciun motiv să n-o faci.

Polițiștii nu sunt proști. În general, au metodele lor să discute cu făptuitorii în cazurile astea. O să îi zică că au văzut-o pe cameră, că au aflat de la cineva, că se reduc pedepsele dacă recunoaște, au ei metodele lor, iar dacă nu e hoț de meserie acea cameristă, s-ar putea să cedeze și să recunoască fapta. Mai ales dacă are și ceva antecedente, cu atât mai mult. Că la angajare te duci cu cazierul, din care îți reies doar infracțiunile care sunt încă în termen, ori de încercare, ori de executare, dar odată ce pedepsele sunt considerate îndeplinite, faptele nu mai apar în cazier.

Edited by SmurfK, 02 July 2018 - 12:58.


#78
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,031
  • Înscris: 07.11.2006

View PostSmurfK, on 02 iulie 2018 - 12:56, said:

iar dacă nu e hoț de meserie acea cameristă, s-ar putea să cedeze și să recunoască fapta.

Nici nu mai e nevoie de reclamatie la politie.
Tu deja ai gasit hotul.Prin ce metode,daca nu-i cu suparare?

#79
belisima

belisima

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 31.05.2007
Cu totii avem patanii care ni s-au intamplat ba noua,ba unei rude,cunostinte,etc.Adevarul ca este neplacut sa ti se fure bani  si sa nu poti dovedi acest lucru.
Eu as face astfel:email catre directorul hotelului in care i-as relata faptul ca mi s-au furat banii din portmoneu ,in timpul sejurului ,data si camera,folosind justificarea ca i-am pus personal in portmoneu si acasa cand i-am cautat nu mai erau.Geanta a fost tot timpul la mine,mai putin perioada cat am lasat-o in camera de hotel.Logic ca au disparut din camera de hotel,ca doar nu ieseau singuri din geanta.
In incheiere as ruga directorul sa vb cu camerista si poate recunoaste si imi restitue banii,ea sau hotelul.Este posibil ca aceasta sa nu fie unica plangere referitor la disparitia de bani,si daca ea are cumva legatura cu o anume camerista,hotelul va lua masura sa te despagubeasca pentru a evita un scandal.Spui in incheierea mail-ului ca daca nu doresc rezolvarea acestei situatii pe cale amiabila,iti continui demersurile la organele de politie si Directia Control, Verificare si Monitorizare Turistica
Eu cred ca sesizarea furtului o poti face si online pe politiaromana.ro sau catre Ministerul de interne,sau catre amandoua deodata.
Dar cu siguranta ,in acest fel,banii nu-i vei mai primi si este posibil sa fii invitat pentru a da detalii la Constanta.
Deci eu as aplica doar prima parte,fiindca niciun hotel nu doreste reclama negativa.
Este un fenomen general acum faptul ca angajatii sunt foarte greu de gasit in orice domeniu,deci si in domeniul hotelier.Ele,cameristele,stiu acest lucru si de aceea unele isi permit sa incalce fisa postului sau chiar sa fure,mergand pe premisa ca nu va fi nimeni interesat sa o dea afara,fiindca nu are cu cine sa o inlocuiasca.
Concluzia mea este ca ai sanse=0 sa recuperezi banutii,dar poti sa agiti putin apele si in felul aceste sa preintampini situatii similare.

Edited by belisima, 02 July 2018 - 13:20.


#80
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011
1. este furt, trebuie reclamat la politia din constanta sau unde s-a intamplat incidentul. Daca au trecut x zile atunci poti uita acest lucru.
2. sansa de a recupera banii este foarte mica, dovezi nu ai, la politie o sa fie ancheta si iti va lua declaratia, in care tu vei spune ca ai lasat banii in camera. Iar femeia de serviciu va spune ca nu a luat nimic, astfel ca este declaratie vs declaratie.
3. contacteaza hotelul si cerele explicatii. Poate exista sansa sa te despagubeasca chiar daca nu prea cred.
4. Rating-uri proaste pe Facebook, Tripadvisor, Google Review si peste tot unde sunt online.

Bafta si data viitoare mai multa atentie si nu uita ca esti in Romania.

Edited by business11, 02 July 2018 - 13:17.


#81
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Din cate am remarcat eu , om destul de umblat prin hoteluri , majoritatea hotelurilor au la receptie un anunt in care informeaza clientii ca nu raspunde pentru valorile lasate in camere si ca exista posibilitatea depozitarii ( contra unor sume ) a acestor valori la receptie, in casute de valori speciale. Situatia pare absurda , insa nu este. Va explic si de ce . S-a constatat ca multi "cetateni " onesti , veneau , se cazau , ramaneau fara bani ( ca aveau prea putini sau ii cheltuiau aiurea pur si simplu ) ...dupa care reclamau un furt ipotetic  de mare valoare pe care il imputau hotelului respectiv . Asa ca hotelurile au ajuns in situatia in care sa anunte ca nu raspund de bunurile de valoare lasate in camere dar asigura o locatie "safe " pentru care isi asuma raspunderea , in incinta hotelului dar nu in camere .
Punct ! Concluziile le trageti singuri .

P.S. daca vei reclama furtul ...vei fi chemat la politie , vei da declaratie si ti se vor lua amprente ( tie si membrilor familiei care au fost cazati in camera respectiva ) care vor ajunge in baza de date . Ei au obligatia de a efectua ancheta si trebuie sa elimine amprentele pe care tu si familia le-ati lasat in camere . Intreaba-te daca merita .

Edited by JurasikMan, 02 July 2018 - 13:31.


#82
lexis1

lexis1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,110
  • Înscris: 28.02.2018

View PostJurasikMan, on 02 iulie 2018 - 13:28, said:

P.S. daca vei reclama furtul ...vei fi chemat la politie , vei da declaratie si ti se vor lua amprente ( tie si membrilor familiei care au fost cazati in camera respectiva ) care vor ajunge in baza de date . Ei au obligatia de a efectua ancheta si trebuie sa elimine amprentele pe care tu si familia le-ati lasat in camere . Intreaba-te daca merita .

Eu din motivul asta am refuzat semnarea unei plangeri cand am fost victima.
Adica tot eu victima ajung sa fiu bagata in baza de date a infractorilor cu datele biometrice.
Romania... infractorul are drepturi, iar victima e tratata mai rau ca un infractor.

#83
castoras

castoras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 786
  • Înscris: 28.12.2006

View PostJurasikMan, on 02 iulie 2018 - 13:28, said:


P.S. daca vei reclama furtul ...vei fi chemat la politie , vei da declaratie si ti se vor lua amprente ( tie si membrilor familiei care au fost cazati in camera respectiva ) care vor ajunge in baza de date . Ei au obligatia de a efectua ancheta si trebuie sa elimine amprentele pe care tu si familia le-ati lasat in camere . Intreaba-te daca merita .

Nu pot sa cred - pentru ce amprentele mele si ale familiei ar trebui pastrate in baza de date? Nu doar ale suspectilor se patreaza?
Intre timp cu siguranta este un alt turist cazat in acea camera de hotel - si ar fi trebuit sa se faca curatenie in camera. Deci teoretic nicio amprenta sau f putine, nu?

#84
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,873
  • Înscris: 16.04.2007
Si totusi, care este numele hotelului ?

#85
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Nu mai postați offtopic / flame!
Dacă ignorați avertismentul public înseamnă că vă asumați sancțiunile personalizate.

#86
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Furtul trebuie declarat doar la sectia pe teritoriul careia s-a produs, nu exista online.
Se deschide dosar cu declaratiile scrise si semnate alte tuturor persoanelor implicate, declaratii ce se fac personal la sectia unde se reclama.
Ancheta presupune proceduri unde se cere prezenta obligatorie de cate ori este nevoie.
Politia va cauta sa convinga sa nu se depuna plangere deoarece nu exista nici o sansa sa finalizeze dosarul si vor ramane cu inca un AN pe cap.Daca se insista vor sicana cu intrebari, cu amenintarea ca daca ceva nu se lega vor considera declaratii mincinoase, pedepsite de codul penal.Exemplu: daca banii s-au pierdut si se face plangere furt in scopul de a obtine bani, intri de la victima la infractor.
Daca se finalizeaza ancheta si gasesc un posibil faptas, se continua procesul la tribunal pentru ca instanta sa stabileasca daca este sau nu vinovat si ce pedeapsa se aplica.Si aici este necesara prezenta de cate ori este necesar.

#87
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017
acum am vazut avertizarea.

Edited by YourFan, 02 July 2018 - 18:34.


#88
MooF2010

MooF2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,337
  • Înscris: 24.05.2010

View Postcastoras, on 02 iulie 2018 - 09:24, said:

aprox 500 lei.

deci pe viitor lacat la bagaj si poseta indesata acolo sau cum?

Da, n-am mai patit pana acum niciodata, astia erau bani pt benzina, cheltuieli etc....  nu i=am lasat la receptie dar mai face cineva asa? pe bune?



daca constatat ca lipseste suma inca la hotel, ce diferenta era dpdv legal?
Un hotel serios are seif. Foloseste-l. Am fost in straintate si pe alocuri in Romania unde zicea clar ca daca nu tin bunurile de valoare in seif si imi dispar in lipsa mea hotelul nu se baga.

#89
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,240
  • Înscris: 22.04.2005
Daca familia, rudele, vecinii sau toata gasca care este in concediu intra in apa fara ca unul dintre ei sa ramana la prosoape mai bine lasati banii la receptia hotelului (nu in camera fara seif).
Eu ca si turist aflat in concediu timp de 1 saptamana primesc o cheie de la camera pe care o pot multiplica si peste 3-4 zile ma intorc si intru in camera sa umblu prin bagajele turistului care s-a cazat dupa mine. Este valabil pentru hotelurile de 2-3 stele care nu ofera card magnetic si inca folosesc metoda clasica.
Daca totusi doriti sa intrati impreuna in apa incercati sa mentineti in campul vizual bunurile lasate pe nisip, nu va indepartati foarte mult de mal.
Locuiesc in Constanta si tin minte ca si in urma cu 25 de ani imi spunea mama sa nu lasam prosoapele nesupravegheate. M-am intors de vreo 3 ori de la plaja in picioarele goale pt. ca mi-au furat hotii papucii/sandalele.
Cand merg in vacanta in alte tari si eu am prostul obicei sa iau bani cash (destul de multi) cu mine dar daca ii las in camera cu siguranta ii bag in seif ori ii ascund bine de tot si primul lucru pe care il fac cand ma intorc este sa verific daca banii sunt la locul lor. Chiar daca ies din camera pentru 10 minute, cand ma intorc ma uit in seif sa vad daca totul este in regula.
Initiatorul scrie: "la hotel undeva in cursul sejurului banutii erau, in ziua plecarii nu i-a verificat si apoi geanta a stat cateva ore la mine in masina" - ma scuzi dar aici vad si neglijenta mai ales din partea persoanei care tot tu ai mentionat, citez: "s-a intamplat unei femei amarate pt care banutii aia contau". Pai ii tineam la gat, in borseta, in chiloti si ii verificam periodic, nu asa cum a procedat pagubita.

#90
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,213
  • Înscris: 23.08.2014

View Postcastoras, on 02 iulie 2018 - 09:20, said:

Buna,

O persoana din familie a constata dupa revenirea din concediu la mare in Ro ca-i lipsesc bani din poseta. Poseta a ramas in camera, camerista a intrat pt curatenie.

Am plecat de acolo, am observat la Bucuresti - ce se poate face?

Reclamatie la politia din Buc sau neaparat Constanta? Ce sanse sunt sa obtinem ceva?

Exista posibilitatea de a lasa bani la receptie spre pastrare cat esti cazat la hotel dar noi nu am facut-o.

Pls help!!
Pe loc era sansa, mai mica dar era prin reclamatie la politie.Acum nu mai e.Ai depistat prea tarziu ca sa mai poti sa dai vina pe cineva.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate