Cum gatim pastele
Last Updated: Feb 20 2019 14:39, Started by
giuliani
, Jun 11 2018 08:56
·
0
#37
Posted 11 June 2018 - 16:38
FC72, on 11 iunie 2018 - 16:22, said:
Personal nu imi place ideea de a lasa pastele nespalate in apa curata rece si nici nu folosesc apa din care au fiert, la sos. Tocmai faptul ca se lipeste sosul imi displace. Prefer sa le pun dupa fierbere, spalate in wok, unde am calit in unt/ulei de masline, bacon sau somon si/cu sparanghel, ciuperci padure, rosii , dupa caz.Parmezan si busuioc la sfarsit dupa preferinte. Nu imi plac sosurile cu smantana sau bulion, prefer sa simt pastele lucioase de la unt sau ulei masline, fara sos care adera la ele. La restaurant astept sa le faca cum considera, acasa insa doar asa. Pai atunci nu mai are rost sa le mai amesteci in tigaie, le pui direct separat in farfurie ca pe orice garnitura. |
#38
Posted 12 June 2018 - 10:30
Nu chiar, trebuie sa ajunga la aceeasi temperatura sa se amestece cu restul ingrediente, de condimente.Interesant este ca sunt mai bune daca sunt lasate putin, cateva minute, nu mancate imediat dupa foc.
|
#39
Posted 12 June 2018 - 12:44
Pai dacă te gândești ca la restaurant, de când sunt gatite și pana începi sa le mănânci trec 3-5 minute, cam aia e
|
#40
Posted 12 June 2018 - 13:02
Si ca tot discutam despre paste, la noi in frigider nu prea lipseste un sugo de baza, pe care eu il fierb o data pe saptamana. Reteta mea este una simpla.
O doza de rosii, un aparat de pasat, ulei masline, usturoi (cateodata si ceapa sau chiar putin morcov), sare&piper, busuioc si timp. O las 2-3 ceasuri la foc mic. Problema este, pe cat de simpla reteta, pe atat de importante ingredientele de baza, adica rosiile. Eu comand cam o data pe luna 4 doze de 2,5kg pe Amazon. Cu rosii proaspete nu are rost sa pierd timpul, asa caliatte de rosii nu gasesc proaspete. Attached Files |
#41
Posted 14 June 2018 - 09:17
Exemplu: calit sparaghel alb + sparanghel verde in ulei de masline, adaugat sunca afumata si maturata Padurea Neagra, tagliatele cu ou Barilla, fierte si spalate.
Adaugat sare, piper, busuioc, usturoi si parmezan.Pastele sunt doar lucioase de la uleiul de masline, fara sos. Salata din 5 plante cu dresing de zeama lamaie, sare si ulei masline.Vin Sauvignon Blanc din Republica Moldova. Attached Files |
#42
Posted 14 June 2018 - 09:51
#43
Posted 14 June 2018 - 10:16
FC72, on 14 iunie 2018 - 09:17, said:
Exemplu: calit sparaghel alb + sparanghel verde in ulei de masline, adaugat sunca afumata si maturata Padurea Neagra, tagliatele cu ou Barilla, fierte si spalate. Adaugat sare, piper, busuioc, usturoi si parmezan.Pastele sunt doar lucioase de la uleiul de masline, fara sos. Salata din 5 plante cu dresing de zeama lamaie, sare si ulei masline.Vin Sauvignon Blanc din Republica Moldova. |
#44
Posted 14 June 2018 - 10:25
Nu intotdeauna, dar uneori vreau ceva fresh langa paste.Sunca germana, posibil sa contina exact ce contin toate mezelurile, nu ma uit pe etichete, cert este ca anul trecut am luat o bucata intreaga din Titisee in punga vidata, pe avion pana acasa, nu trebuia tinuta la rece, nu s-a alterat iar gustul era similar.
|
#45
Posted 14 June 2018 - 11:01
FC72, on 14 iunie 2018 - 09:17, said:
Exemplu: calit sparaghel alb + sparanghel verde in ulei de masline, adaugat sunca afumata si maturata Padurea Neagra, tagliatele cu ou Barilla, fierte si spalate. Adaugat sare, piper, busuioc, usturoi si parmezan.Pastele sunt doar lucioase de la uleiul de masline, fara sos. Salata din 5 plante cu dresing de zeama lamaie, sare si ulei masline.Vin Sauvignon Blanc din Republica Moldova. Incearca data viitoare fara spalat pastele (fara ulei in apa de fiert) si cu putina apa in care au fiert. In combinatie cu parmezanul apa cu amidon formeaza o creme care se lipeste de paste si se schimba mult in bine gustul. Locuiesti in Germania cumva? Numai acolo e mananca paste cu salata ) Edited by giuliani, 14 June 2018 - 11:02. |
#46
Posted 14 June 2018 - 11:09
Pastele se cam mănâncă cu salata.
Nu suntem noi obișnuiți. Interesanta utilizarea sparanghelului. Cu zucchini am mâncat și mi s-a parut potrivit, in combinatie cu șuncă și un sos gorgonzola Edited by Damascus77, 14 June 2018 - 11:15. |
|
#47
Posted 14 June 2018 - 11:39
Damascus77, on 14 iunie 2018 - 11:09, said:
Pastele se cam mănâncă cu salata. Nu suntem noi obișnuiți. S-or manca, la americani, englezi ori alte natii care nu le au cu gastronomia tare mult Incearca sa ceri in Italia niste paste si o salata pe langa, vezi cam de cat timp ai nevoie sa explici despre ce e vorba, pentru ca sigur n-o sa inteleaga ce doresti. E cam ca treaba cu ketchup-ul pe pizza, ori cu branza gratinata peste paste cu fructe de mare/peste... pur si simplu nu se face asa ceva Daca tot veni vorba de salata, italienii si francezii o mancanca chiar dupa ce termina felul principal pentru a facilita digestia. Edited by giuliani, 14 June 2018 - 11:41. |
#48
Posted 14 June 2018 - 11:48
FC72, on 14 iunie 2018 - 10:25, said:
Nu intotdeauna, dar uneori vreau ceva fresh langa paste.Sunca germana, posibil sa contina exact ce contin toate mezelurile, nu ma uit pe etichete, cert este ca anul trecut am luat o bucata intreaga din Titisee in punga vidata, pe avion pana acasa, nu trebuia tinuta la rece, nu s-a alterat iar gustul era similar. Dd multe ori si friptura o mananc fata salata ca sa-i simt gustu calume |
#49
Posted 14 June 2018 - 11:59
Alții mănâncă salata înainte de felul principal.
Citeam într-o carte cum într-un restaurant american le adusese salata și oamenii așteptau să le aducă friptura. Chelnerii așteptau sa mănânce salata, ca apoi sa le aducă friptura ) |
#50
Posted 14 June 2018 - 13:51
Exact asa in Germania la https://www.block-ho...iedrichstrasse/ aduceau salata si nu treceau la vita pana nu terminai salata.Unii isi pastrau salata sa manance la friptura si cereau special felul principal, inainte sa termine salata.
Pare ciudat daca nu esti obisnuit dar este ok asa, salata aia iti facea pofta de mancare si mai mult. |
#51
Posted 14 June 2018 - 15:39
Deh, cine nu papa frunzica nu primeste fripturica
Acum serios, exista o explicatie de ce este bine sa mananci salata inainte de felul principal, important mai ales pentru diabetici. Mancatul de salata inainte modifica indexul glicemic la alimentele consumate dupa. Salata/verdeata are multa celuloza. Digerarea acolor fibre de celuloza incetineste absortia de carbohidrate de la alimentele consumate dupa, deci glicemia nu creste asa abrupt. Asta asa in mare, detalii se pot afla pe aria dedicata sau google. |
|
#52
Posted 14 June 2018 - 16:29
Cum nu eram cunoscator am cerut specialitatea casei meniu complet: salata + friptura vita+ pahar vin rosu.
Cum nu am cerut ceva in mod special asa le-au adus, pe rand. Attached FilesEdited by FC72, 14 June 2018 - 16:30. |
#53
Posted 29 June 2018 - 17:21
Eu imi fac des un fel se salata cu paste,sau paste reci .
Fierb pastele pana ajung cum imi doresc,cum ati spus si mai sus cu 1l de apa la 100 gr de paste,sare dupa gust. Cand sunt gata le scot,pun p lingura de ulei de masline si le amestec putin sa ajunga uleiul peste tot. Pun branza(fiecare ce fel de branza prefera),masline,ton si rosii cherry. Le las peste noapte la frigider. In rest nu pot sa spun ca ma pricep la vreo reteta,dar sunt mare amator de paste,am doi frati plecati in italia de aproape 20 de ani,cand imi gatesc ei se simte. |
#54
Posted 05 February 2019 - 23:00
Mai stiti retete simple pentru paste? M-ar interesa sa fie rapid de facut si cu ingrediente care se gasesc usor.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users