Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024
 

La un pas de moarte

- - - - -
  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#55
CRISTAKEM10

CRISTAKEM10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 831
  • Înscris: 05.02.2005
La strandul Tineretului am zis sa vad cat de jos este fundul bazinului de 3 m si mi-am dat drumul in el la margine... Noroc ca un coleg ma vazut si cu piciorul m-a impins sa ajung la manerul bazinului ca altfel nu mai eram aici... Eu nestiind sa inot.

#56
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,274
  • Înscris: 06.01.2007
1. Curentat
M-am curentat de mai multe ori, insa cel mai tare am simtit o data cand m-am curentat la vreo 500-500Vcc, ma jucam cu niste transformatoare, punti redresoare.. chestii. Pe la  12 ani. Mi s-a rupt filmul cateva secunde, poate un minut. Am ramas cu 2 gauri la deget si cu o senzatie de arsura cateva zile. Curentul nu a trecut prin inima sa mi-o opreasca.
Dar m-am mai curentat si la un teveu pe lampi.
M-am curentat si cand aveam vreo 7 ani incercand sa scot niste condensatori dintr-un teveu.
Si inca odata la tensiunea inalta de la traful de linii.
Alea de la priza nici nu se pun. Obisnuiam sa incec tensiunea cu "dosul palmei"
Acum nu mai fac, mi-e frica de curent.

2. Inecat.
La intersectie dintre Siret si Moldova, e un pod, undeva pe langa Roman.
Apa era destul de adanca in jurul pilonilor, asadar am incercat si eu o ghidusie, sa inot pe la fund, sa ies pe partea ailalta a pilonului sa ma caute astia.
Insa cand sa ies, am dat peste un fel de plasa de buzau, era incastrata in partea de aval a pilonului de la pod.
Imi pierdusem tot oxigenul, dar am avut un moment de luciditate si am reusit sa ies de-acolo fara sa inghit niciun strop de apa.

3. Calcat.
Asta de mai multe ori, nu-mi dau seama care anume a fost mai periculoasa. Odata pe strada Ferentari colt cu Nasaud, pe trecerea de pietori A oprit in mine, credeam ca mi-a retezat picioarele, pe moment nu le mai simteam, insa din fericre a fost doar panica. M-am dat la o parte bezmetic, intre timp ala a plecat de la locul faptei, nu am apucat sa-i vad numarul.
Alta data un motorciclist era sa dea in carutul copilului, pe strada Vacaresti, nu cred ca pateam eu ceva insa daca patea ceva fata era si mai grav. Mi-au facut semn sa trec aia de pe prima banda, aia de pe-adoua banda, eu m-am grabit sa trec, insa motorciclistul a venit pe contrasens, m-a evitat la centimetru.
Dar cel mai nasol a fost tot in copilarie. Cel putin asa am simtit atunci. Trecea autobuzul pe strada de cateva ori pe zi, nu mai mult. Si masini foarte rar.
Si ne dadeam de pe un deal cu un carucior facut dintr-un carucior de copil mic, din ala ceausist cu roti mari. Eram 2 insi pe chestia aia. Aveam si un fel de frana improvizata,, frana care in momentul de panica s-a rupt si urma sa intram pe carosabil
Tocmai atunci s-a gasit sa treaca autobuzul, nu aveam cum sa-l evitam decat daca intram in sant cu toata viteza, ceea ce am si facut. Ma rog, o combinatie de sarit din carucior impreuna cu impact cu santul.
Nu mi s-a rupt niciun os nici din impactul frontal cu santul, nici din bataia pe care ne-a administrat-o soferul de autobuz, nea' Geone, sa traiasca.

#57
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,082
  • Înscris: 20.12.2007
Cćzut īn prćpastie īn Piatra Craiului pe 13 mai 2001. Am scćpat doar cu o entorsa
Incident la aruncarea cu grenada īn 2002. Am mai scris asta. Un dobitoc a tras cuiul și i-a pus grenada maiorului īn mana zicānd ca lui ii e frica. Deși un grasa a reușit maiorul aruncarea vieții īn groapa de lāngć dar ne-am kkt pe noi cei care aștepta la rand
Am rćmas fćrć frāne īn 2006 cu blestemata de Dacie, aveam și viteza. Ii mulțumesc lui Dumnezeu ca nu am īntrat īntr-un autobuz și nu am lovit pe altcineva pana cānd și-a pierdut masina viteza la vreo cāteva sute de metri
Si cānd eram pusti era sa ma innec ca m-am dus la apa mare și am alunecat de pe o platforma. Noroc ca era varu-meu acolo. Fix īn același loc l-am salvat eu pe un prieten īn aceleași circumstanțe

#58
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,274
  • Înscris: 06.01.2007
Povesti cu grenada am auzit si eu destule, se pare ca erau destul de frecvente.


Tomaso draga, am facut eu ce-am facut si am trecut prin Bals.
Am opriti sa mancam ciorba de bćrcuța si mici.
Attached File  21362fb2e8dd174be54a4b9c1bd126d2.jpg   570.54K   17 downloads
Sunt safe. Sunt la mai multi pasi de moarte, mai precis cam la 70m de soseaua pe care circula tiruri.

#59
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
M-am curentat in clasa a 9-a cand era tensiune de 230 V 50 Hz unde nu trebuia sa fie, faza legata din greseala pe impamantarea unei prize si eu nu aveam de unde sa stiu, am atins cu un deget si a aparut o foarte mica basicuta in varful lui, nasoala senzatie.

Acum verific doar cu creionul de tensiune, unde altcineva imi spune ca s-a curentat (carcasa unei vitrine frigorifice) tot cu creionul verific, s-a curentat o vanzatoare in carcasa unei vitrine refurbished, am pus surubelnita si s-a aprins si i-am zis ia uite ce e aici, ia uite de ce te-a muscat. Era mai puternica tensiunea cand era compresorul oprit. Am inversat stecherul in priza si tensiunea reziduala a disparut.

Unde creionul nu se aprinde, inseamna ca pot atinge. Cel mai puternic lumineaza cu creionul in faza prizei si cealalta mana/picior pe gresie, gresia e mortala, conduce foarte bine. Posted Image

#60
-Dorulet-

-Dorulet-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,014
  • Înscris: 11.06.2014
Acum o luna, pe 26 aprilie...
De doua zile imi era rau, simptomele erau asemanatoare cu cele ale eliminarii calculilor renali, dar am preferat sa plec la plimbare prin tara vecina si pretina, pe principiul ca gestionez bine durerea si daca iau un hap doua sunt ca noua. Problema a devenit nasoala in momentul in care durerea s-a generalizat si starea de rau era vecina cu lesinul. Asa ca am facut stanga-mprejur si directia home sweet home, macar sa mor in tarisoara mea. M-am dus la doctor, cu ideea fixa ca elimin calculi renali si intr-o ora eram pe masa de operatie, in pragul socului toxico-septic. Facusem o frumuseste de peritonita (apendicita gangrenoasa perforata plastronata). Cand mi-am revenit din anestezie, mi-a povestit chirurgul cat de aproape am fost sa dau coltul din cauza ca Batmana avea pietre la capatana, nicidecum la rinichi. Ma rog, erau cam stabilopozi da' totu-i bine cand se sfarseste cu bine...

Edited by -Dorulet-, 26 May 2018 - 14:39.


#61
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
De fapt esti tot timpul langa doamna cu coasa. Incepand cu nasterea cand poti sa nu apuci lumina zilei, varste mici cand iti tragi tot ce se poate in cap, eventual mobila mai instabila, prize cu agrafe sau mai stiu eu ce, virusi, boli diverse, mai traziu trafic, calatorii prin munti sau pe mare, avione....si terminand cu varste inaintate cand cazi in casa si ai tras linie.

Deci la un pas de moarte esti tot timpul.

#62
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,274
  • Înscris: 06.01.2007
Multa sanatate Doruleato. Ai grija de tine, trebuie neaparat sa ajungi baba, vreau sa vad ce muzica o sa-ti mai placa, stii ca sunt egocentrist.
:)
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_fuIMye31Gw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#63
ioana1973

ioana1973

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 16.03.2014
In  23 dec., 1989 am ajuns la Consiliu Judetean  Arad (sa aparam Revolutia de teroristi), camionul cu echipament militar (inclusiv AG-uri) a ramas undeva intre Consiliul Judetean si Liceul Sanitar. Ma lasa desteptul de locotenent in camion paza la efectele militare. La un moment dat incepe sa se traga in piata, un civil vine la mine cum ca  a vazut ceva terorist in nusce pod. Nu-si termina vorba bine ca incep rafale de gloante sa traga in camionul nostru. Aschii de lemn, sar din podeaua camionului, tiuitul ala specific cand taie glontul aerul, praf... Sarim amandoi din camion eu fug in consiliu la colegii de pluton, civilul in multime. Imi spun colegii: era sa te impuscam, noi am vazut un terorist care intra in camionul nostru.....AM UITAT COMPLET DE TINE...cred ca 90 la suta din eroii revolutiei s-au facut din greseli. Asta a fost pe la ora 16 in 23 dec. in noaptea din 23-24 in camion a fost impuscat tanarul Bugy Paul Robert (ce cauta acolo habar n-am).Impuscat in sensul facut chisalita au tras inclusiv cu TAB, CALIBRUL 14,5 in camion.
Ne-a zis lentul ca era desfigurat rau, cand l-au scos.
Efectele noastre militare: masti gaze, casti metal, AG-uri, baionete.... s-au imbibat in sange.

Atunci l-am vazut in carne si oase pe Duckadam (moaaaama da mare-i) era intre revolutionari, i-am admirat mult curajul, in zilele anterioare 20,21 a luat cuvantul la portavoce cerand plecarea lui Ceausescu.....Mai apoi dupa fuga lui Ceasca a fost in Consiliul Judetean printre noi militarii.

#64
alex14dlk

alex14dlk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,672
  • Înscris: 28.11.2016
Fata la revolutie? Si cine era tanarul ala ?

#65
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

 Kokoshmare, on 26 mai 2018 - 13:16, said:

Căzut în prăpastie în Piatra Craiului pe 13 mai 2001. Am scăpat doar cu o entorsa
Incident la aruncarea cu grenada în 2002. Am mai scris asta. Un dobitoc a tras cuiul și i-a pus grenada maiorului în mana zicând ca lui ii e frica. Deși un grasa a reușit maiorul aruncarea vieții în groapa de lângă dar ne-am kkt pe noi cei care aștepta la rand
Am rămas fără frâne în 2006 cu blestemata de Dacie, aveam și viteza. Ii mulțumesc lui Dumnezeu ca nu am întrat într-un autobuz și nu am lovit pe altcineva pana când și-a pierdut masina viteza la vreo câteva sute de metri
Si când eram pusti era sa ma innec ca m-am dus la apa mare și am alunecat de pe o platforma. Noroc ca era varu-meu acolo. Fix în același loc l-am salvat eu pe un prieten în aceleași circumstanțe
Trebuia sa o reduci cu frana de motor...aia era jmecheria la dacie cand iti mureau franele

 maccip, on 26 mai 2018 - 13:33, said:

Povesti cu grenada am auzit si eu destule, se pare ca erau destul de frecvente.


Tomaso draga, am facut eu ce-am facut si am trecut prin Bals.
Am opriti sa mancam ciorba de bărcuța si mici.
21362fb2e8dd174be54a4b9c1bd126d2.jpg
Sunt safe. Sunt la mai multi pasi de moarte, mai precis cam la 70m de soseaua pe care circula tiruri.
Un maior de la mine din oras a ramas ciung de la o grenada
Un elev care trebuia sa arunce grenada a scapat grenada jos,maioru a pus mana rapid dar pana sa o arunce a explodat cand era cu mana sus,ramanand ciung

Edited by I2O, 26 May 2018 - 17:22.


#66
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Ciungarii din astea s-au mai intamplat si de la petarde explodate in mana. Nu mai spun ca unii le puneau in glugile sau parul unor fete, sa le lase surde sau chioare.

#67
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

 Neaceasca85, on 26 mai 2018 - 14:27, said:

Unde creionul nu se aprinde, inseamna ca pot atinge. Cel mai puternic lumineaza cu creionul in faza prizei si cealalta mana/picior pe gresie, gresia e mortala, conduce foarte bine. Posted Image

Cu dedicatie, Neaceasca, daca stii engleza. Nu te mai increde in creioane de tensiune ieftine.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wLAJ-keFmpk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#68
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/AGXQNLq19FQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Am putina teama cand il bag direct in priza, dar pe tensiunile reziduale unde oricum electrocutarea nu e mortala, sunt perfecte.

La curentul electric e simplu, nu atingi parti metalice ale unui aparat in functiune, sau atingi un pic sa vezi daca pisca, dosul palmei e perfect. Eu plimb usor dosul palmei si la unele agregate frigorifice gadila usor, da o senzatie ciudata ce dispare daca il trag din priza.

Enervant e la masina cand din frecusul cu scaunul eu ma incarc electric si cand cobor tzasti ma pisca rau caroseria, pun mana ferm pe ea dar uneori mai uit.

Insa prizele sau intrerupatoarele se pot schimba fara sa opresti tensiunea, verificand unde e faza si handle with care cu acel fir, sa nu atinga de tine si nici de altceva sa intre in scurt. Dureaza mai mult dar nu e imposibil. Eu sunt prea neindemanatic si nu schimb deloc prize.

#69
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Eu era să mor înecat, gazat, electrocutat, călcat de maşină sau de tramvai. De vreo 15 ori în total (fără glumă!).

#70
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Inseamna ca ai probleme cu instinctul de conservare sau esti ghinionist. La mine e prea dezvoltat acest instinct, cand merg pe strada sunt foarte atent la tot ce inseamna sunet si silueta de caine maidanez. Cu masinile la traversare imi e mult mai usor de cand mi-am luat permisul, stiu ce anume face fiecare sofer, daca opreste sau nu. Clar e mai bine sa fii si tu sofer, in studentie pe RATB la frana violenta nici macar nu ma dezechilibram, stiam ca pune frana, altii cadeau si injurau.

Inecatul este de 2 feluri:

- inecat la scaldat
- inecat cu mancare

Imi place foarte mult si sa stau in apa si sa mananc, dar stiu sa evit destul de bine ambele forme de inec. In apa stau mereu pana la gat(mai tusesc cand vin cate un val pe neasteptate si imi intra pe nas), cel mai bine e in Mediterana, nu trebuie sa am pamant sub picioare cum trebuie in Marea Neagra. Piscinele sunt pishwasser, doar daca esti copil sau foarte scund te poti ineca in ele. Nu sar niciodata in apa.

Edited by Neaceasca85, 26 May 2018 - 20:41.


#71
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Hmm, de vreo 3 ori era s-o păţesc din vina altora.

#72
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Mie mai frica imi este de durere decat de moarte. Si imi e mai teama pe masina pe soselele Romaniei decat pe avion unde chiar imi place si stiu ca se moare brusc daca se intampla nasoale. E mai rau sa ramai schilod sau cu dureri insuportabile.

Dar si la moarte, nu sunt nici ateu si nici bisericos, insa vreau spovedit, impartasit si cu lumanare. La infarct nu ai timp de astea, la cancer ai tot timpul din lume dar durerile alea...Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate