Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...
 Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315
 Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...
 Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...
 

Vreau să cumpăr apartament în New Town 2 camere, etaj 3, faza 2, 115k. Ce părere aveți ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
185 replies to this topic

#163
marin-ion

marin-ion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 03.06.2018
Figo - Comisionul îl luam în funcție de suma pe care o avea cumpărătorul la antecontract că vânzătorul nu avea bani nici să plătească utilitățile (unii erau restanțieri la întreținere și plăteau datoriile din suma de la antecontract). Exemplu - cumpărător care avea 3000 de euro pentru antecontract - eu luam 2000 de euro dar măream prețul cu MINIM 5000 de euro vânzătorului peste suma pe care o vroia el, deci lui îi rămânea peste suma cerută de el cu MINIM 3000 de euro.

Alții mergeau cu contractul de comision sau vizionare și după aia amenințau cu executarea dacă nu primeau comisionul și făceau asta la ăia care nu aveau sumă mare la antecontract.

La alea cu 3% unde te duceai puteai să pățești ce am scris mai sus dacă semnai contract de comision sau vizionare chiar dacă nu aveai bani mulți. Te executa DUPĂ ce se finaliza vânzarea și se făcea prin toate formele legale (caută executarea silită pe internet). Eu nu procedam așa și ÎNTODEAUNA întrebam cumpărătorul câți bani are pentru antecontract și îmi stabileam comisionul cu vânzătorul NUMAI din suma pe care o puneam PESTE suma dorită de el.

La case-vile aplicam sumă PESTE cea vrută de vânzător dar erau sume mari și numai chas. Nu era relație agent-vânzător-cumpărător în cazurile astea fiincă eu eram ori prieten cu vânzătorul (cunoștință din centru, relație etc) ori prieten cu cumpărătorul (evreu, doctori, afaceriști care mă cunosc din centru sau chiriași avuți din provincie care se hotărau să cumpere în București după ce vindeau ceva de unde erau ei sau cunoștințe ale evreilor care îi am cu chirie din afară și veneau în România când apărea o POMANĂ-casă sau vilă vândută mult mai ieftin și DISCRET, adică să nu se știe). Suma mea era în funcție de suma FINALĂ fiincă eram între cei 2 (vânzător-cumpărător) dar te asigur că nu era peste 5000 de euro INDIFERENT de cât de mare era suma finală.

Edited by marin-ion, 06 August 2018 - 20:13.


#164
marin-ion

marin-ion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 03.06.2018
De exemplu la anunțul de 148.000 eu procedam așa - puneam ori 2000 ori 3000 peste 148.000 și ceream vânzătorului ori 1000 (el rămânea cu 1000 în plus peste 148.000) ori ceream 2000 vânzătorului (el rămânea tot cu 1000 în plus peste 148.000) și anunțul era la 150 sau 151 de mii cu comision 0% și cumpărătorul era mulțumit că nu dă comision agenției.

Anunțul cum e dat e NESIMȚIT chiar și pentru mine fiincă JEFUIEȘTE ÎN ULTIMUL HAL cumpărătorul pe față. Mi se pare ENORM aproape 5000 de euro pentru 148.000, parcă este japcă pe față și nici măcar agenția aia nu-și dă seama că nu o să ia nimeni și nu din cauza prețului cerut de vânzător (cu loc de parcare și cum e aranjat nu e exagerat prețul) cât din cauza JAFULUI pe față cu comisionul pe care trebuie să-l plătească cumpărătorul PESTE cei 148.000 adică total în jur de 153.000 de euro.

Edited by marin-ion, 06 August 2018 - 20:48.


#165
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002
Nu e prost cine cere..........

#166
nepot

nepot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 15.03.2005
Și te miri ce ce pare ca au crescut preturile la chirii sau vânzare :)
Eu puneam anunț cu "particular, garsonieră etc, 400e" si vedeam pe net anunțuri multe cu pozele mele, cu nr de telefon de la agenții și cu preturi de 450. :) nici măcar nu ma intrebau. :) ba unul o pusese cu 350, ma convingea daca avea client ca e bine 350?:)

#167
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
@marin-ion: ce să mai zici că unele agenții ia 3% și de la cumpărător și de la vânzător. Oricum în ziua de azi nu văd de ce ai apela la agenții. Ai net frate, pune anunț, plătește promovare - iese mai ieftin.

#168
UlrichVans

UlrichVans

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 28.06.2018

View Postalexandrinabob, on 21 mai 2018 - 16:38, said:

dar mi se pare de nepretuit sa merg pe jos cativa pasi si sa ajung relaxata de munca. Si cum sa nu ajungi relaxat cand ai verde chiar si iarna, cand sunt zone cu pinii pe marginea drumului...

Uite exemple de drum spre munca respirabil, ca sa intelegi de ce zic de Sisesti, nu promovez nimic, pentru cas cu cel putin 20% mai scumpe decat ar merita pentru starea Bucurestiului si tarii.
Pai nah, nu toata lumea are locul de munca la doi pasi de casa. Cu atat mai putin in straulesti la doi pasi de casa. Ca daca-l ai prin centru, la o ora de mers cu metroul, cred ca ti-ar trece faza cu "relaxarea". Ah, si apropo, si prin centru si multe alte zone exista multa verdeata(o obsesia a unora care uneori ma depaseste). Nu trebuie sa ajungi la marginea orasului pentru asta. Dar hey, stiti voi mai bine!

View PostFlat, on 22 mai 2018 - 12:20, said:

unirii e considerat mecca pentru ca e cel mai mare nod de transport al orasului cu conexiuni radiale spre toate cartierele, si in acelasi timp cel mai apropiat de km 0 (sf. gheorghe)
zona in sine e o bomba, in spate la cocor era acum cateva zile politia ca se injunghiasera niste romi deci nu e de locuit ci de raportat ca distanta
Chiar km.0 de facto, ca oricum nu-i pasa nimanui de sf gheorghe. In piata unirii ai cea mai mare statie de metrou pe principalele trei magistrale chiar pe mijloc, multe alte conexiuni ratb(inclusiv autobuz catre otopeni), ai magazinele unirea si cocor, ai centrul vechi alaturi, ai supermarketuri si un hypermarket(ce-i drept mai mic), ai baruri/restaurante/terase (pe langa cele din centrul vechi), ai frizerii/saloane de cosmetica, ai sucursale de la majoritatea bancilor, ai clinici/cabinete medicale, ai diverse institutii ale statului, ba chiar si destul spatiu verde si bancute sa te plimbi/sa stai). Piata unirii e un loc in care poti face multe intr-o zona destul de restransa, fara sa umbli de nebun de ici colo.

Cat e de bomba e relativ. Zona e destul de sigura pentru omul obisnuit. Cam multa mizerie in jurul magazinului unirea, si tot pe acolo si destui dubiosi, cersetori sau turisti beti. Dar adesea e si politie. In rest printre blocuri, e liniste si e destul de sigur.

#169
marin-ion

marin-ion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 03.06.2018
Mai sunteti pe aici americanilor din New Town ? Am trecut pe la sectia financiara de pe Campia Libertatii si am trecut pe langa complex, am vazut cum se construiesc blocurile alea noi si - ATENTIE - unele au diafragme din beton armat pe latimea cladirii altele nu au. Nu am facut poza dar am vazut de pe strada Eufrosina Popescu. Sunt tare curios cine o sa ia in alea cu diafragme din beton (mult mai rezistente la cutremur) si cine o sa ia in celelalte fara diafragme. Puteti sa iesiti sa vedeti ce diferenta este intre cladirile aflate in constructie. Mare diferenta si la New Town nu cred ca este dar nu imi mai aduc aminte cand s-a construit.

Eu daca ar fi sa cumpar astazi in alea care se construiesc langa New Town as lua in cladirile cu diafragme iar in celelalte as lua la jumatate de pret indiferent ce ar zice proiectantul.

Edited by marin-ion, 12 August 2018 - 11:34.


#170
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
Eu abia aștept următorul cutremur. Atunci aflăm cine cum a construit.

#171
marin-ion

marin-ion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 03.06.2018
Am venit si cu pozele ca sa nu zica lumea ca manânc maro. Pozele le-am făcut astăzi după postare. Am mai consumat și motorină. Se vede CLAR diferența între clădirile care sunt una lângă cealaltă și cea cu diafragme pe laterale are și în interior diafragme din beton. Cealaltă clădire care are ziduri de cărămidă unde prima clădire are diafragme din beton are în interior ziduri de cărămidă.

Eu dacă ar fi să cumpăr aș lua în cea cu diafragme, cumpărătorii din provincie HABAR nu au la ce să se uite la o clădire în construcție.

#172
daybreak246

daybreak246

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 669
  • Înscris: 05.07.2014
Domnu' Nielu, doar dintr-un unghi ati facut poze?
Vedeti aici https://forum.softpe...8#entry22496643

#173
marin-ion

marin-ion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 03.06.2018
daybreak246 - Nu vreau să cumpăr că am DESTULE și nu mă interesează ce imagini pune agenția ProhilRezidential care vinde complexul. Am fost patron de agenție și știu cum să mint cumpărătorii.

Cine a ÎNȚELES ce poze am pus și care este diferența între cele 2 clădiri nu mai are nevoie de poze din dronă, eventual agenția aia să pună poze din SATELIT până se tencuiesc blocurile ca să nu vadă cumpărătorii ce diferențe sunt între clădiri.

Mă doare undeva de ce spun alții care pun poze din dronă, să ia și clienții să-i plimbe cu drona și să le arate de sus, eventual să îi ducă la vizionare cu un balon cu aer cald.

Să se ducă cine vrea pe partea opusă străzii Eufrosina Popescu și o să vadă ce am pozat eu, ceilalți să ia drona, eventual balonul cu aer cald și să vizioneze dar cred că se vede mai bine din SATELIT, mai bine să se ducă la ruși să închirieze o rachetă ca să vizioneze mai bine.

Edited by marin-ion, 12 August 2018 - 20:31.


#174
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Nu Prohill vinde ci Coldwell Banker. Avem si noi un apt luat acolo. Compania de la care cumperi (SIF Moldova) are capitalizare bursiera ~300 milioane de euro si sunt cotati la bursa, daca se intampla ceva cu proiectul ii executi pana nu mai stiu de ei. E hilar sa creada cineva ca poate face calcule de rezistenta din ochi.

PS: Blocul din spate este diferit de cel din fata. Cel din spate e construit cu mai multe scari, pe cand cel din prim-plan este "turn".

Edited by figo1988, 13 August 2018 - 10:47.


#175
marin-ion

marin-ion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 03.06.2018
figo1988 - Uită-te cu ATENȚIE la pozele astea pe care le pun, poate înveți și tu ceva ca mare INVESTITOR ce vrei să devii, vezi că este ACEIAȘI clădire. Clădirea asta are diafragme pe o laterală dar nu mai are și pe cealaltă laterală. Trebuia să aibă pe AMBELE părți diafragme deoarece la cutremur partea cu diafragme este rigidă și rezistentă iar partea cealaltă fără diafragme la cutremur oscilează ca BRÂNZA. Este ceva în neregulă și eu nu cred că așa a fost proiectată. Și nu este nici o clădire TURN, este un tronson iar clădirea lungă cu diafragme este formată din mai multe tronsoane lipite.

Se vede CLAR în poza din dronă că are diafragme pe o parte și se vede CLAR în poza care am făcut-o eu că nu are diafragme pe partea cealaltă unde este umplutura de cărămizi și unde trebuia să fie NUMAI beton.

Eu nu zic că nu e proiectată bine dar eu nu aș cumpăra în ea la aceiași bani ca în cealaltă clădire cu diafragme.

Edited by marin-ion, 13 August 2018 - 13:00.


#176
marin-ion

marin-ion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 03.06.2018
Am mai găsit un exemplu ca cel de lângă New Town în București la circa 5,8 km de la Universitate, nu este în câmp sau porumb, nu mai dau locația exactă dar sunt MULTE exemple și dacă mă apuc să le pozez aș pune zeci de poze pe aici.

Uitați-vă la prima poză și vedeți CLAR diferența între cele 2 clădiri, una cu diafragme și cealaltă fără diafragme, uitați-vă ATENȚI și la parterul clădirilor (unde am încercuit) și imaginați-vă cum se comportă la cutremur cele 2 clădiri.

Ca exemplu, ca să înțelegeți diferența între clădiri (cea cu diafragme și cea fără diafragme) și cum se comportă la cutremur am pus 2 poze de la cutremurul din 1977 cu blocul de la Lizeanu care nu a căzut datorită diafragmelor laterale (unde am marcat pe poză), el s-a înclinat din cauza parterului care a fracturat iar dacă nu avea diafragme se prăbușea și hotelul Dorobanți la care s-au fracturat zidurile (unde am marcat) dar nu a avut alte avarii datorită diafragmelor pe AMBELE părți (unde am marcat).

Blocurile FĂRĂ diafragme la cutremur se comportă EXACT ca cele cu risc seismic 2, adică fracturează zidurile interioare din cauză că nu sunt rigide (lipsa diafragmelor) și se comportă ca BRÂNZA sau se prăbușesc.

Am scris asta pentru cumpărătorii din provincie care cumpără în București să fie ATENȚI în ce clădiri își iau apartamente ca măcar dacă tot sunt JEFUIȚI de CĂMĂTARI (bănci) pe 30 de ani sau cât este perioada creditului să nu fie prostiți și de constructori și nu că le duc grija, că eu am JEFUIT cumpărătorii cu agenția dar măcar i-am dus numai în blocurile ultra rezistente de pe vremea lui Ceaușescu de tip MONOLIT (clădire turnată INTEGRAL din beton) sau tipul celălalt cu diafragme care sunt peste minim 90% din ce s-a construit după revoluție. Vă asigur că și din construcțiile ultra-ultra centrale făcute după revoluție minim jumătate sunt fără comentarii (proaste) fiincă am văzut cum au fost făcute.

Edited by marin-ion, 15 August 2018 - 21:16.


#177
nnestor

nnestor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,678
  • Înscris: 06.04.2018
Blocurile super-ultra-rigide preiau integral energia si dupa un anumit prag cedeaza complet. Japonezii, care construiau structuri de cateva ori mai rezistente (fier plus beton) decat europenii au aflat asta pe pielea lor la cutremurul din Kobe, dupa care au schimbat complet filosofia si au inceput sa construiasca structuri elastice, flexibile.  Acelasi lucru e valabil la masini, pana prin anii 70 se faceau niste tancuri din tabla de 1 mm, in accidente masinile erau aproape intacte in schimb toti pasagerii mureau - acum e fix pe dos, masinile par ca explodeaza, cel putin partea frontala, dar pasagerii se dau jos nevatamati.
Diafragmele alea crapate de la blocul din Dorobanti sunt cel mai bun exemplu, sunt elemente care nu tin de structura de rezistenta dar care au insa functie de tampon si au preluat si disipat insa mare parte din energia undelor seismice. Aviz celor care sparg sau elimina pereti din apartament pe considerentul ca nu sunt de rezistenta - in lipsa lor, oare ce altceva mai ramane de crapat?

Edited by nnestor, 15 August 2018 - 22:23.


#178
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu prea ai cum sa faci blocuri super-ultra rigide si sa mai fie si inalte. Trebuie sa gasesti un echilibru astfel incat sa se clatine exact cat e nevoie.

Perioada de vibrare a cutremului e 1.5 secunde in Bucuresti asa ca ori faci cladirea sa vibreze sub ori faci sa vibreze peste 1.5 secunde, tu alegi.

Ce vrea marin-ion sa spuna este un principiu mai vechi legat de dispunerea simetrica a elemetelor structurale. Dar cladirile care nu-l respecta sunt penalizate la nush ce factor de calcul si are elemente structurale mai dese/groase etc.

Sunt blocuri noi in Bucuresti in forma de "L" sau "T" netronsonate, cu alea ce facem ?!

View Postmarin-ion, on 15 august 2018 - 20:49, said:

Am mai găsit un exemplu ca cel de lângă New Town în București la circa 5,8 km de la Universitate, nu este în câmp sau porumb.
La ce blocuri/complex te referi aici?

Edited by MembruAnonim, 16 August 2018 - 14:02.


#179
nnestor

nnestor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,678
  • Înscris: 06.04.2018
E voba de structuri in general iar blocurile noastre de 10 etaje nu prea se pot numi inalte daca te raportezi la ce construiesc ei. Chiar si asa, poti sa faci grinzi de doua ori mai groase, cu mai mult fier, cu beton de rezistenta mai mare, etc - iar aici se recunoaste usor obsesia romanului care are impresia ca fier cat mai mult, aramaturi in toate directiille,  B cat mai mare la beton, cu cat mai mult si mai mare cu atat mai bine. Si totusi: https://www.nytimes....structures.html

#180
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Se vorbeste despre stalpi si grinzi rigide acolo, intr-un anumit context (cutremure dese).

In rest, ca o cladire sa fie flexibila,  chiar trebuie sa ai mult fier... pentru ca fierul e flexibil iar beton e casant. Sunt studii si poze cu cutremurele crunte din Chile iar acolo armaturile din fier arata intr-un mare fel.

Mie nu-mi plac cladirile cu cadre de beton (stalpi si grinzi). Le prefer pe cele cu pereti din beton armat (diafragme).

Edited by MembruAnonim, 16 August 2018 - 16:03.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate