Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

baba novac residence

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
520 replies to this topic

#19
blexandru

blexandru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 12.02.2018
si ceva poze de duminica Posted Image

Attached Files



#20
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

Ce fier subtire apare deasupra peretelui structural din ultima poza. Cat va avea blocul respectiv, 4 etaje?

Edited by MembruAnonim, 21 February 2018 - 13:39.


#21
daybreak246

daybreak246

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 669
  • Înscris: 05.07.2014

View Postblexandru, on 21 februarie 2018 - 11:12, said:

Am trecut duminica pe acolo si am vazut ca se misca destul de repede, primele 2 blocuri au ajuns deja la et 8 si din ce spun ei s-ar putea sa devanseze un pic termenul din cauza vremii favorabile... cu o luna-doua

Intre timp am rezervat un apartament de 2 camere tip b2 in blocul lama, pretul mi s-a parut cam maricel pentru prima faza a proiectului, dar totusi e inca destul de consistent sub new town...

Din pacate dupa ce am fost multumit de impartirea apartamentului am avut parte de cateva surprize neplacute referitoare la varietatea aproape inexistenta a finisajelor si anume:

- un singur tip de usi pentru interior ( doar albe)
- doar 2 variante pentru parchet
- doar 2 variante pentru gresie si faianta
- faptul ca nu pot opta pentru o cabina de dus in detrimentul cazii
- usa de la intrarea ( si ea ce credeti, tot alba, dar bine macar ca e colantata pe exterior) are o singura incuietoare si cheia (care arata exact precum o cheie de seif Posted Image ) parea destul de fragila...

Cred ca mai erau cateva pe care nu mi le amintesc acum dar revin cum imi aduc aminte..

Daca a mai facut cineva vreo rezervare asteptam cu nerabdare si alte detalii...
Ai luat in L2?

#22
blexandru

blexandru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 12.02.2018

View PostMembruAnonim, on 21 februarie 2018 - 13:38, said:


Ce fier subtire apare deasupra peretelui structural din ultima poza. Cat va avea blocul respectiv, 4 etaje?

Din cate stiu tot 8 etaje are, pe siteul lor găsești mai multe poze cu structura blocurilor inca de la săpături, daca esti inginer asteptam o parere din partea ta. Multumim!

Am luat în primul care va fi gata daybreak246, L3 daca nu ma înșel...
Tu ai rezervat ceva?

#23
daybreak246

daybreak246

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 669
  • Înscris: 05.07.2014
Primul care o sa fie gata este T1 si L1.
Inca nu, ma mai gandesc putin si din ce am vazut preturile s-au cam marit cu 5.000 fata de acum ~6 luni.
De negociat ai reusit ceva?Fie la ap sau la parcare

#24
gmanu

gmanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 10.09.2004
@blexandru
Pe mine nu m-a deranjat ca nu am avut prea multe variante la parchet, culori etc din doua motive: 1 pentru ca nu ma pasioneaza atat de mult atata timp cat nu sunt urâte. I don't really give much fucks. Stiam asta inainte de a semna si nu m-a deranjat. 2: pentru ca faptul ca, constructorii folosesc aceleasi tip de finisaje in toate blocurile sper eu sa aduca o executie foarte buna
Pe de alta parte pot intelege perfect de ce cineva ar vrea ceva total custom. Pana la urma vorbim de un apartament pe care platesti o caruță ce bani si in care vei locui zeci de ani. Ai intrebat inainte de a semna/plati avansul? Nu ti-au spus?

@shase
Eu nu pot aprecia grosimea barelor de armatura din poza aia. Deci nu m-as arunca sa fac o aluzie :) Am o diploma de inginer in constructii civile. Nu o zic ca sa ma laud, nu profesez meseria asta, mi se pare o meserie grea si cu foarte putine satisfactii in Romania. Insa am multi fosti colegi in domeniul asta si, logic, inainte sa dau o gramada de bani pe niste machete si niste schițe, m-am interesat cat am putut. Ce am aflat este ca acest complex este construit de unul dintre cei mai mari ai seriosi constructori din Romania: Octagon, ca este proiectat structural de o firma foarte apreciata - Pop&Asociatii, iar instalatile sunt facute de Addict, la fel in top pe domeniul asta. Iar dezvoltatorul nu este Ionel Vasile - persoana fizica cu impozit dedus care fuge cu banii sau mai face 5 etaje peste autorizatie pentru ca a putut corupe pe cineva la primarie. Este o companie - SIF2 - listata la Bursa de Valori Bucuresti care nu isi permite tot felul de gainarii.
Astea fiind spuse, nu vreau sa laud blocurile astea doar ca sa ma simt eu bine sa imi justific mie insumi banii dati, cum vad ca se practica aici pe forum. Mai am aproape un an pana ma mut, daca pana atunci o sa observ căcaturi de orice fel, nu as ezita sa le fac publice.

@daybreak246
Primele vor fi gata T3 si L3. Asa e numerotarea.
Da, eu am negociat ~ -5% Poate poti chiar mai
mult, cred ca depinde de multi factori gen cat de mare cerere cred ei ca au pe tipul de apartament pe care il vrei. Adica imi inchipui ca la parter/ultimul lasa mai mult.

#25
MihaiB_PhD

MihaiB_PhD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 17.04.2014
Foto cu drona, acum 2 sapt cred.
Nu am găsit pe site-ul lor termen de predare pt primele 2 blocuri, dar dacă au dat mai devreme de Martie-Aprilie 2019 (auzisem de la cineva de Octombrie 2018), luați in calcul minim 3 luni de depășire a termenului.
Nu este vorba de bani, ci de faptul ca acum Recepția se ia când e blocul gata la cheie, inclusiv instalațiile și finisajele interioare, inclusiv instalațiile de stingere a incendiilor (la ce au ei acolo, adică parcare subterana cu subsol general de peste 3000 mp, au sprinklere și doar astea durează de plângi). După receptie, minim 3 luni pt acte (nota de constatare disciplina in construcții și certificatul de atestare de la PS3 minim 2 săptămâni, intabulare clădiri minim 3 sapt, dezmembrare teren și apartamentare minim 3 sapt).

Attached Files



#26
blexandru

blexandru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 12.02.2018
₩gmanu
Am văzut inca de la inceput gama de finisaje si am acceptat din prisma faptului că sunt calitative si de bun gust din punctul meu de vedere, dar totusi ma asteptam macar la 3 variante de usi pt interior si parchet, iar la faza cu alegerea unei cazi de dus în detrimentul cazii am crezut ca nu e o asa mare inginerie (băieții de la vânzări mi-au spus că asa sunt trecute în contractul de execuție si ar implica costuri mult prea mari din partea lor orice modificare) dar poate reușesc sa-i conving până la momentul receptiei...


#27
Fastless

Fastless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 08.05.2017

View Postdanut_ps, on 03 decembrie 2017 - 09:25, said:

Nu am vazut asa ceva, din contra la garantii se vorbeste despre teren si se specifica (printre altele) faptul ca nu face obiectul vreunui litigiu aflat pe rolul instanțelor judecătorești
Un litigiu poate sa apara oricand, chiar cu o zi inaintea iesirii intabularii... zonele de case sunt problematice, iar cele mai multe proiecte aflate in litigii sunt cu litigii aparute la finalul constructiilor, pt ca atunci presiunea pusa pe dezvoltatori poate fi mai mare.
NIMENI NU POATE GARANTA CA UN BLOC IN CONSTTRUCTIE SAU UN PROIECT INTREG DE BLOCURI nu poate fi subiectul unui litigiu, singura garantie adusa de vanzator poate fi raspunderea pt evictiune, care este zero barat, daca omul a cheltuit banii si nu mai are din ce despagubi cumparatorul, in consecinta daca nu esti jurist, incearca sa nu dai cu parerea despre chestiuni ce te depasesc.
In alta ordine de idei, vine criza, toata lumea o stie, in maxim un an sau un an si jumatate, CELE MAI MARI PROBLEME LEGAT DE BLOCURILE NETERMINATE SI PROIECTE AFLATE IN FALIMENT in 2008, au fost blocurile de la dezvoltatori DE ORIGINE STRAINA, in special probleme au avut dezvoltatorii israelieni, pentru ca la ei schema e simpla, iau un credit de la banca si daca nu merge treaba, banca se spala pe cap cu toate problemele unui bloc nefinalizat, iar ei nu au nici o treaba pt ca se construieste de pe un SPV care de regula e un SRLimitata. Riscurile cele mai mari sunt de regula in proiectele cele mai mari, in primul rand e vorba de anvergura proiectului si durata executiei (pe parcursul careia pot interveni x situatii) si doi cand e tun, tun sa fie.

View Postdanut_ps, on 25 septembrie 2017 - 13:33, said:

eu stiu de alte preturi la parcare: 4000 plus tva la suprateran.


Cui dai sfaturi fara credite? Dispui de sute de mii de euro si-ti permiti sa nu faci credit? Dupa ce se termina si totul e frumos altele sunt preturile, daca piata ramane aceeasi.

Distanta intre blocurile lama: 29 metri. Distanta intre blocurile turn: 26,5 metri. Asa mi s-a spus.
Macheta

Ai dreptate, cand se va termina acest Complex de blocuri, preturile vor fi altele, probabil cu 30-40% mai MICI, pentru ca vine criza Posted Image
Vecinii care au cumarat in Newtown (cred ca sunt aceiasi dezvoltatori), stiu cum au rezervat - cumparat apartamente de 3 camere la 320000 in 2008, iar in 2015, acelasi apartament vandut de dezvoltator era la 170000. :)

Edited by Fastless, 05 March 2018 - 09:53.


#28
blexandru

blexandru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 12.02.2018

View PostFastless, on 05 martie 2018 - 09:33, said:

Un litigiu poate sa apara oricand, chiar cu o zi inaintea iesirii intabularii... zonele de case sunt problematice, iar cele mai multe proiecte aflate in litigii sunt cu litigii aparute la finalul constructiilor, pt ca atunci presiunea pusa pe dezvoltatori poate fi mai mare.
NIMENI NU POATE GARANTA CA UN BLOC IN CONSTTRUCTIE SAU UN PROIECT INTREG DE BLOCURI nu poate fi subiectul unui litigiu, singura garantie adusa de vanzator poate fi raspunderea pt evictiune, care este zero barat, daca omul a cheltuit banii si nu mai are din ce despagubi cumparatorul, in consecinta daca nu esti jurist, incearca sa nu dai cu parerea despre chestiuni ce te depasesc.
In alta ordine de idei, vine criza, toata lumea o stie, in maxim un an sau un an si jumatate, CELE MAI MARI PROBLEME LEGAT DE BLOCURILE NETERMINATE SI PROIECTE AFLATE IN FALIMENT in 2008, au fost blocurile de la dezvoltatori DE ORIGINE STRAINA, in special probleme au avut dezvoltatorii israelieni, pentru ca la ei schema e simpla, iau un credit de la banca si daca nu merge treaba, banca se spala pe cap cu toate problemele unui bloc nefinalizat, iar ei nu au nici o treaba pt ca se construieste de pe un SPV care de regula e un SRLimitata. Riscurile cele mai mari sunt de regula in proiectele cele mai mari, in primul rand e vorba de anvergura proiectului si durata executiei (pe parcursul careia pot interveni x situatii) si doi cand e tun, tun sa fie.



Ai dreptate, cand se va termina acest Complex de blocuri, preturile vor fi altele, probabil cu 30-40% mai MICI, pentru ca vine criza Posted Image
Vecinii care au cumarat in Newtown (cred ca sunt aceiasi dezvoltatori), stiu cum au rezervat - cumparat apartamente de 3 camere la 320000 in 2008, iar in 2015, acelasi apartament vandut de dezvoltator era la 170000. Posted Image

Eu zic ca vara viitoare cand va fi gata intreg complexul, dezvoltatorul( care nu e nici cel de la new town si nici strain ) va da apartamentele pe gratis sau in cel mai rau caz chiar ne va da si bani doar sa le luam....

Pana la urma fiecare stie cum isi gestioneaza fondurile si riscurile pe care si le asuma, asa ca te asteptam cu o analiza financiara obiectiva prin care sa ne arati semnele crizei....

#29
danut_ps

danut_ps

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 491
  • Înscris: 22.05.2005
@Fastless ce-ti mai place sa bagi batul printre gard la vecini. Nu sunt jurist, asta nu ma impiedica sa-mi dau cu parerea despre ceea ce vad sau cred despre ceva in care sunt direct implicat. Nici macar nu ai intrat pe site sa vezi cine este dezvoltatorul si te-ai aruncat sa faci legatura cu new town. Cat despre criza, astept si eu sa ne spui care sunt semnele.

Edited by danut_ps, 05 March 2018 - 10:37.


#30
Fastless

Fastless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 08.05.2017

View Postdanut_ps, on 05 martie 2018 - 10:37, said:

@Fastless ce-ti mai place sa bagi batul printre gard la vecini. Nu sunt jurist, asta nu ma impiedica sa-mi dau cu parerea despre ceea ce vad sau cred despre ceva in care sunt direct implicat. Nici macar nu ai intrat pe site sa vezi cine este dezvoltatorul si te-ai aruncat sa faci legatura cu new town. Cat despre criza, astept si eu sa ne spui care sunt semnele.
:) ai o exprimare foarte plastica, scuze pentru greseala, oficial, stiu ca e un fond autohron, dar merge vorba ca ar fi controlat de niste domni cu domiciliu fiscal de prin afara. Acum cu vorbele astea, nu poti sti niciodata... :)

#31
gmanu

gmanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 10.09.2004
asa am auzit si eu ca e controlat din afara, e un fel de joint venture, soros + Iluminati.
Semnele au fost mereu acolo, treziti-va oameni buni!

#32
Fastless

Fastless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 08.05.2017

View Postblexandru, on 05 martie 2018 - 10:11, said:

Eu zic ca vara viitoare cand va fi gata intreg complexul, dezvoltatorul( care nu e nici cel de la new town si nici strain ) va da apartamentele pe gratis sau in cel mai rau caz chiar ne va da si bani doar sa le luam....

Pana la urma fiecare stie cum isi gestioneaza fondurile si riscurile pe care si le asuma, asa ca te asteptam cu o analiza financiara obiectiva prin care sa ne arati semnele crizei....

Corect, cine vrea sa castige, sa accepte si riscuri, dar vorba era despre cei cu credite, situatie in care riscurile cresc dramatic.

De fapt interventia mea nu a fost legata de riscurile unei achizitii timpurii neaparat, repet cine vrea un pret bun, trebuie sa inteleaga si riscul unor pierderi, interventia era legata de faptul ca nu recomand nimanui creditele, nu consider ok sa faci afaceri riscante cu banii imprumutati pe persoana fizica Posted Image de la o banca.

Afaceri pe banii bancii luati pe un SPV care e cu o raspundere limitata e foarte ok.

Legat de criza, e o chestiune care tine de previziuni statistice, previziuni ce nu le-am facut eu. Se discuta de acea ciclicitate de 8-10 ani etc...

Am inteles, am deranjat 3 dintre cumparatori, nu mai scriu nimic aici, succes.

Edited by Fastless, 05 March 2018 - 14:16.


#33
danut_ps

danut_ps

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 491
  • Înscris: 22.05.2005
@Fastless, aici este un topic legat de niste blocuri. Daca vrei sa-ti dai cu parerea despre ele, poti sa o faci, chiar daca nu esti interesat sa cumperi ceva. Nu ne lua cu cine conduce Romania din umbra si daca e bine sa ne facem credit sau sa strangem bani, deschide topic separat pentru asta.

#34
Fastless

Fastless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 08.05.2017

View Postdanut_ps, on 05 martie 2018 - 14:06, said:

@Fastless, aici este un topic legat de niste blocuri. Daca vrei sa-ti dai cu parerea despre ele, poti sa o faci, chiar daca nu esti interesat sa cumperi ceva. Nu ne lua cu cine conduce Romania din umbra si daca e bine sa ne facem credit sau sa strangem bani, deschide topic separat pentru asta.
Blocurile vor fi foarte ok, pt ca stiu destul de multe despre acest subiect pt ca am participat la ofertele de achizitii, stiu despre proiect inca din momentul in care Profortuna s-a apucat de groapa.
Discutia s-a purtat strict pe marginea afirmatiilor tale si inca a unui viitor vecin... legat de credite, garantii riscuri, etc

Stiu despre ce vorbesc si credeam ca e un forum public...

Edited by Fastless, 05 March 2018 - 14:35.


#35
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Daca crizele ar veni dupa calendar nu ar mai saraci nimeni de pe urma lor. Un investitor bun nu sta cu mormanul de cash in banca asteptand sa se ieftineasca lucrurile ci isi face o strategie care ii permite sa profite si de posibilele aprecieri de pe piata, dar care ii ofera si bani suficienti pentru a profita de anumite circumstante. Din 2015, de cand activez pe aria de imobiliare, la fiecare cateva luni mai apare cineva care spune ca de la anul cad bursele, imobiliarele sau toate impreuna. Nu s-a intamplat. Sigur, cand o sa se intample, voi spune despre ei ca au prezis 30 din ultimele 2 crize economice. Dar, in doar un an, bursa din US are o crestere de 20%, deci cine ar fi ascultat avertizarile anul trecut ar fi pierdut 20%. Pe 3 ani cresterea este de 40%, acoperind deja cea mai mare parte din ultima criza economica majora, iar pe 5 ani este de 75%.

Uitandu-ne la dezvoltatorul proiectului, cu un profit undeva la 50 mln euro anual, ce motiv ar avea sa renunte la TOT pentru un proiect estimat la 28 milioane de euro? Intreb serios, care ar fi castigul lor daca, in ipoteza unei crize financiare, ar intra in faliment si ar bloca proiectul?

Edited by figo1988, 06 March 2018 - 08:38.


#36
Fastless

Fastless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 08.05.2017

View Postfigo1988, on 06 martie 2018 - 08:38, said:

Daca crizele ar veni dupa calendar nu ar mai saraci nimeni de pe urma lor. Un investitor bun nu sta cu mormanul de cash in banca asteptand sa se ieftineasca lucrurile ci isi face o strategie care ii permite sa profite si de posibilele aprecieri de pe piata, dar care ii ofera si bani suficienti pentru a profita de anumite circumstante. Din 2015, de cand activez pe aria de imobiliare, la fiecare cateva luni mai apare cineva care spune ca de la anul cad bursele, imobiliarele sau toate impreuna. Nu s-a intamplat. Sigur, cand o sa se intample, voi spune despre ei ca au prezis 30 din ultimele 2 crize economice. Dar, in doar un an, bursa din US are o crestere de 20%, deci cine ar fi ascultat avertizarile anul trecut ar fi pierdut 20%. Pe 3 ani cresterea este de 40%, acoperind deja cea mai mare parte din ultima criza economica majora, iar pe 5 ani este de 75%.

Uitandu-ne la dezvoltatorul proiectului, cu un profit undeva la 50 mln euro anual, ce motiv ar avea sa renunte la TOT pentru un proiect estimat la 28 milioane de euro? Intreb serios, care ar fi castigul lor daca, in ipoteza unei crize financiare, ar intra in faliment si ar bloca proiectul?
de ce ma provoci? Posted Image
Hai pe un topic despre criza, sa-ti aduc aminte cum duduiau statele in 2007, pana in vara si cum arata America in decembrie 2007, iar basescu la jumatate de an cu fatzuca lui, ne explica in vara lui 2008 ca noi, romanii nu vom avea nici o problema, ca noi suntem intrun turn de fildes si suntem imuni inclusiv la ebola.
Si apropos, nu trebuie sa ma convingi ca e o problema cu banii dati in avans. Eu nu am nici o problema in a da bani in avans, atentie, pt ca sunt banii mei nu ai bancii.
Si nici nu am pus sub semnul intrebarii bonitatea investitorului pt ca daca pica asta, inseamna sa pice si restul de 80%, nu-mi fac griji ca nu va termina blocul sau prostii de genul.
Toata discutia a plecat de la niste afirmatii pe langa subiectul topicului, afirmatii la care am reactionat. Atat.
Si pentru a linisti cumparatorii care nu sunt si vanzatori, iti spun ca as fi cumparat si eu aici, daca nu vizam alte marje de pret. Zona e beton, pretul... fiecare dupa buget si renumeratie Posted Image)

Edited by Fastless, 07 March 2018 - 15:27.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate