Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
cele 5 "otravuri" albe pe care le consumam zilnic
Last Updated: May 30 2018 09:19, Started by
realduc
, May 15 2018 06:05
·
0
#19
Posted 15 May 2018 - 07:09
Lex404, on 15 mai 2018 - 07:01, said:
Poti merge origand la Praid, Turda sau alte saline si sa te apuci sa lingi peretii Edited by PoeOvidiu, 15 May 2018 - 07:10. |
#20
Posted 15 May 2018 - 07:10
heinz, on 15 mai 2018 - 07:00, said:
5.Indulcitorii sintetici sunt mai periculosi decat zaharul. Indulcitorii naturali sunt mai greu de gasit(exceptie mierea care nu stim cat de "miere" e) Nu toti, aspartamul si zaharina sunt mai putin nocive decat zaharul natural (zaharoza in majoritatea cazurilor). Edited by Lex404, 15 May 2018 - 07:12. |
#21
Posted 15 May 2018 - 07:16
Aia care cred ca sarea e toxica sa se duca la caldura (in desert de exemplu) sa faca o zi de efort sau sa fuga un maraton ceva si sa bea numai apa, sa vada ce iese.
Ca nu degeaba bauturile "spotive" au electroliti. Electrolitii aia sint in cea mai mare parte sare. La fel, sa incerce sa faca efort fara zahar. Orez maninca neamul cele mai longeviv de pe planeta. Italienii care sint intre cei mai longevivi din europa maninca piine, paste, pizza la greu. Da, din faina. Cu alte cuvinte excesul e problema principala, nu culoarea mincarii. |
#22
Posted 15 May 2018 - 07:20
#23
Posted 15 May 2018 - 07:26
Si natura este tot chimica, pentru informarea tuturor.
Calea de obtinere (naturala sau in laborator) conteaza mai putin. Inclusiv natura e nociva, incearca niste seminte de ricin, sau o toxina botulinica. Restul e paranoia. |
#24
Posted 15 May 2018 - 07:40
#25
Posted 15 May 2018 - 07:45
#26
Posted 15 May 2018 - 07:47
PoeOvidiu, on 15 mai 2018 - 06:56, said:
Prin clasa a11-a invatai la anatomie despre neuron si sinapse. Acolo iti explica frumos cum se transmite impulsul nervos. La baza transmiterii se afla diferenta de potential intre sodiu si potasiu. Pe o parte a membranei fiind sodiu iar pe cealalta potasiu. Lipsa sodiului (pe care il asimilam din sare) duce la afectarea transmiterii impulsurilor nervoase. Iar in conditiile alimentatiei actuale este mai mare probabilitatea de a consuma sodiu in exces decat deficitar. Sarea este unul din cei mai vechi potentiatori de gust si este introdusa in toate alimentele procesate. |
#27
Posted 15 May 2018 - 07:48
realduc, on 15 mai 2018 - 06:05, said:
si care sunt cauza multor boli ! ... 1. Clorura de sodiu, care popular se numeste "sare de bucatarie" ! 2. Lapte pasteurizat, care popular se numeste, "lapte" (de vaca, principal) ! 3. Faina "alba" de grau, macinata dupa ce a fost indepartata "coaja" (pericarpio), si care popular se numeste "faina alba de grau" ! 4.Orezul ! (aici noi romanii stim prea putin despre acest aliment) dar se zice ca este supus unor porocese industriale de "inalbire" concomitent cu distrugerea germinatiei ! 5. zahar rafinat , sau cum se numeste popular, "zahar" ! rezumatul este ptr culoarea alba ! ... mai sunt zeci de alte "alimente" de diferite culori ! Nu mai vorbesc că s-a făcut din țânțar armăsar. Chestii pe care omul le consumă iar organismul său are capacitatea de a neutraliza ceea ce este nociv, voi le scoateți în evidență. S-a ajuns să fie măcelarite produse pentru că un anumit ingredient ar putea să cauzeze neplăceri la 0,001% din oameni. Cel mai dramatic exemplu este industria parfumurilor, unde au fost distruse opere de artă olfactiva pe bandă rulantă din acest motiv. Și crede-mă că trăiești tot cât a scris Dumnezeu la caiet, nici o zi în plus măcar! |
#28
Posted 15 May 2018 - 07:48
|
#29
Posted 15 May 2018 - 07:49
realduc, on 15 mai 2018 - 06:16, said:
noi de ce nu avem dreptul la sare ptr animale ? Mestere, ai grije mare cand te apuci de lins sare de zacamant (gema) ! De cele mai multe ori e asociata cu alte substante (cloruri, bromuri, magneziu, potasiu) care, in cantitati prea mari, pot sa dauneze. De aceea sarea de la Marea Moarta nu e comestibila. Pe masa ta ajunge sare prelucrata prin rafinare, nu direct din lopata minerului |
#30
Posted 15 May 2018 - 07:50
Apropo de Aspartam si Zaharina(cel mai popular indulcitor artificial).
Au fost obtinute artificial din compusi semi naturali carora le-au fost indepartate anumite proprietati. Ei, acum cand zic proprietati chimice ale zaharului super natural, din trestie, din sfecla, nu va ganditi ca-s toate bune. Ca zaharul natural (a-glucoza-b-fructoza, toata naturala, din natura) are niste proprietati chimice de te lasa fara dinti in gura. Si asa s-a ajuns la alterarea unor proprietati chimice sau cresterea altora (de ex, intensificarea gustului, pentru a folosi mai putin pentru a ajunge la rezultatul dorit in bucatarie). Si cu sarea e alta poveste (pe langa aia cu Iod): Nu poti lasa omul sa manance sare in prostie, precum nici sare cu toate mineralili. Ca nu e shaorma cu de toate. Omul are nevoie de o cantitate anume de NaCl pentru functionarea normala a organismului. In functie de saline, cantitatea asta de NaCl e mai mare sau mai mica in proportie cu celelalte minarali din toati minerarili S-a ajuns la concluzia ca daca lasi omul sa linga bolovanul cu sare, mai rau face. Pe langa faptul ca baga NaCl prea mult, mai baga si altele prea mult. Si asa s-a ajuns la un control si in anumite situatii inlocuita sarea de sodiu cu... sarea de magneziu. Si povestea continua, dar toata natura e chimica. Si tot ce iese din laborator e inspirat de natura. |
#31
Posted 15 May 2018 - 08:04
paco rabanne, on 15 mai 2018 - 07:00, said:
Nu este necesar. "Oamenii ajunşi la maturitate nu mai au nevoie de lapte, deoarece dispare „lactaza” - o enzimă ce digeră laptele. Populatiile central-europene si nordice nu au aceasta problema. Eu de exemplu, consum cca. 1 litru de lapte zilnic, iar acum vreo 25 de ani, cand eram sef de ferma, micul dejun consta in 2 litri de lapte proaspat muls, baut pe nerasuflate pe aleea centrala a grajdului. Quote
Laptele pasteurizat este şi mai greu de digerat deoarece procesul de pasteurizare distruge cantităţi importante de B6, B12, vit.C, cât şi enzimele naturale, lactaza, şi alterează proteinele delicate ale laptelui, făcându-l greu digerabil... Nu distruge lactaza, fiindca aceasta nu se afla in lapte, ci in intestinul organismului care consuma laptele. "Proteinele delicate ale laptelui" sunt albumina si cazeina, care nu sunt chiar asa de delicate, si nu sunt distruse nici macar prin fierbere. Quote ...dulţii folosesc la masă lapte rece, care odată ajuns în stomac se încheagă, ... Laptele (cazeina) coaguleaza la caldura si pH acid, asadar oricum coaguleaza in stomac. Si este necesar sa coaguleze, pentru a fi atacata de pepsina si tripsina si digerata. vrajitoruldinoz, on 15 mai 2018 - 07:16, said:
Aia care cred ca sarea e toxica ... 3 in 1. In functie de cantitate. vrajitoruldinoz, on 15 mai 2018 - 07:45, said: Prefer apa distilata ... |
#32
Posted 15 May 2018 - 08:16
realduc, on 15 mai 2018 - 06:05, said:
si care sunt cauza multor boli ! ... 1. Clorura de sodiu, care popular se numeste "sare de bucatarie" ! Quote
The human body can't live without some sodium. It's needed to transmit nerve impulses, contract and relax muscle fibers (including those in the heart and blood vessels), and maintain a proper fluid balance. It doesn't take much to do this. The Yanomamo people of the Amazon rainforest get by on just 200 mg of sodium a day (about the amount found in one-tenth teaspoon of salt). By comparison, the average American gets 3,400 mg (about 1½ teaspoons of salt), while in northern Japan the daily intake is a whopping 26,000 mg (more than 11 teaspoons of salt). When sodium is in short supply, a host of chemical and hormonal messages signal the kidneys and sweat glands to hold onto water and conserve sodium. When you get more sodium than you need, the kidneys flush out the excess by making more, or saltier, urine. If they can't get rid of enough sodium, though, it accumulates in the fluid between cells. Water inevitably follows sodium, and as the volume of this fluid increases, so does the volume of blood. This means more work for the heart and more pressure on blood vessels. Over time, this can stiffen blood vessels, leading to high blood pressure, heart attack, or stroke. It can also lead to heart failure. |
#34
Posted 15 May 2018 - 08:30
#35
Posted 15 May 2018 - 09:02
#36
Posted 15 May 2018 - 09:13
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users