Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 

cele 5 "otravuri" albe pe care le consumam zilnic

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
118 replies to this topic

#19
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014

View PostLex404, on 15 mai 2018 - 07:01, said:

Poti merge origand la Praid, Turda sau alte saline si sa te apuci sa lingi peretii

Posted Image
  Ii dau eu coordonatele GPS la un izvor de saramura din judetul Alba. Localnicii aduc cu bidoanele pentru muraturi. (Cand ajungi in sat intrebi si tu unde este izvorul cu murătoare, ca nu stiu aia de saramura).

Edited by PoeOvidiu, 15 May 2018 - 07:10.


#20
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009

View Postheinz, on 15 mai 2018 - 07:00, said:

5.Indulcitorii sintetici sunt mai periculosi decat zaharul. Indulcitorii naturali sunt mai greu de gasit(exceptie mierea care nu stim cat de "miere" e)

Nu toti, aspartamul si zaharina sunt mai putin nocive decat zaharul natural (zaharoza in majoritatea cazurilor).

Edited by Lex404, 15 May 2018 - 07:12.


#21
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,704
  • Înscris: 21.06.2016
Aia care cred ca sarea e toxica sa se duca la caldura (in desert de exemplu) sa faca o zi de efort sau sa fuga un maraton ceva si sa bea numai apa, sa vada ce iese.
Ca nu degeaba bauturile "spotive" au electroliti. Electrolitii aia sint in cea mai mare parte sare.
La fel, sa incerce sa faca efort fara zahar.
Orez maninca neamul cele mai longeviv de pe planeta.
Italienii care sint intre cei mai longevivi din europa maninca piine, paste, pizza la greu. Da, din faina.
Cu alte cuvinte excesul e problema principala, nu culoarea mincarii.

#22
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,028
  • Înscris: 07.11.2006

View PostLex404, on 15 mai 2018 - 07:10, said:

Nu toti, aspartamul si zaharina sunt mai putin nocive decat zaharul natural (zaharoza in majoritatea cazurilor).

Logic,tot ce-i obtinut pe cale chimica este mult mai sanatos decat ce-i de la mama natura Posted Image

#23
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009
Si natura este tot chimica, pentru informarea tuturor.

Calea de obtinere (naturala sau in laborator) conteaza mai putin.

Inclusiv natura e nociva, incearca niste seminte de ricin, sau o toxina botulinica.

Restul e paranoia.

#24
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,626
  • Înscris: 07.02.2003

View Postrealduc, on 15 mai 2018 - 06:16, said:

asa ai invatat la scoala ! ... Posted Image
Unde ar trebui sa invete toata lumea inainte sa comenteze :)

#25
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,704
  • Înscris: 21.06.2016

View Postadisz, on 15 mai 2018 - 07:20, said:


Logic,tot ce-i obtinut pe cale chimica este mult mai sanatos decat ce-i de la mama natura Posted Image

Prefer apa distilata decit matraguna sau venin de sarpe.
Natura e plina de otravuri.

#26
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostPoeOvidiu, on 15 mai 2018 - 06:56, said:

Prin clasa a11-a invatai la anatomie despre neuron si sinapse. Acolo iti explica frumos cum se transmite impulsul nervos. La baza transmiterii se afla diferenta de potential intre sodiu si potasiu. Pe o parte a membranei fiind sodiu iar pe cealalta potasiu. Lipsa sodiului (pe care il asimilam din sare) duce la  afectarea transmiterii impulsurilor nervoase.
Da, dar dezechilibrarea balantei intre sodiu si potasiu duce la acumulare de apa in organism si "fuga potasica" din celule.
Iar in conditiile alimentatiei actuale este mai mare probabilitatea de a consuma sodiu in exces decat deficitar.
Sarea este unul din cei mai vechi potentiatori de gust si este introdusa in toate alimentele procesate.

#27
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007

View Postrealduc, on 15 mai 2018 - 06:05, said:

si care sunt cauza multor boli ! ...
1. Clorura de sodiu, care popular se numeste "sare de bucatarie" !
2. Lapte pasteurizat, care popular se numeste, "lapte" (de vaca, principal) !
3. Faina "alba" de grau, macinata dupa ce a fost indepartata "coaja" (pericarpio),
si care popular se numeste "faina alba de grau" !
4.Orezul ! (aici noi romanii stim prea putin despre acest aliment) dar se zice ca este
supus unor porocese industriale de "inalbire" concomitent cu distrugerea germinatiei !
5. zahar rafinat , sau cum se numeste popular, "zahar" !
rezumatul este ptr culoarea alba ! ...
mai sunt zeci de alte "alimente" de diferite culori !
Tu ceva dreptate ai dar din cauza multora ca tine care toată ziua, de dimineață până seara și noaptea chiar, aia face rău, aia distruge, ailaltă omoară s-a ajuns la o stare de nepăsare, de lehamite, iar despre asta se poate citi în postările de aici. Este exact același efect ca la televizor, ai peste 200 de canale dar te plictisești.
Nu mai vorbesc că s-a făcut din țânțar armăsar. Chestii pe care omul le consumă iar organismul său are capacitatea de a neutraliza ceea ce este nociv, voi le scoateți în evidență.
S-a ajuns să fie măcelarite produse pentru că un anumit ingredient ar putea să cauzeze neplăceri la 0,001% din oameni. Cel mai dramatic exemplu este industria parfumurilor, unde au fost distruse opere de artă olfactiva pe bandă rulantă din acest motiv.
Și crede-mă că trăiești tot cât a scris Dumnezeu la caiet, nici o zi în plus măcar!

#28
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

View Postrealduc, on 15 mai 2018 - 06:05, said:

si care sunt cauza multor boli ! ...
Cauza bolilor este stilul de viață, nu niște alimente.

#29
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,338
  • Înscris: 29.07.2013

View Postrealduc, on 15 mai 2018 - 06:16, said:

noi de ce nu avem dreptul la sare ptr animale ?

Mestere, ai grije mare cand te apuci de lins sare de zacamant (gema) !
De cele mai multe ori e asociata cu alte substante (cloruri, bromuri, magneziu, potasiu) care, in cantitati prea mari, pot sa dauneze.
De aceea sarea de la Marea Moarta nu e comestibila.
Pe masa ta ajunge sare prelucrata prin rafinare, nu direct din lopata minerului :)

#30
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009
Apropo de Aspartam si Zaharina(cel mai popular indulcitor artificial).

Au fost obtinute artificial din compusi semi naturali carora le-au fost indepartate anumite proprietati.

Ei, acum cand zic proprietati chimice ale zaharului super natural, din trestie, din sfecla, nu va ganditi ca-s toate bune. Ca zaharul natural (a-glucoza-b-fructoza, toata naturala, din natura) are niste proprietati chimice de te lasa fara dinti in gura.

Si asa s-a ajuns la alterarea unor proprietati chimice sau cresterea altora (de ex, intensificarea gustului, pentru a folosi mai putin pentru a ajunge la rezultatul dorit in bucatarie).


Si cu sarea e alta poveste (pe langa aia cu Iod): Nu poti lasa omul sa manance sare in prostie, precum nici sare cu toate mineralili. Ca nu e shaorma cu de toate.
Omul are nevoie de o cantitate anume de NaCl pentru functionarea normala a organismului. In functie de saline, cantitatea asta de NaCl e mai mare sau mai mica in proportie cu celelalte minarali din toati minerarili

S-a ajuns la concluzia ca daca lasi omul sa linga bolovanul cu sare, mai rau face. Pe langa faptul ca baga NaCl prea mult, mai baga si altele prea mult. Si asa s-a ajuns la un control si in anumite situatii inlocuita sarea de sodiu cu... sarea de magneziu.

Si povestea continua, dar toata natura e chimica. Si tot ce iese din laborator e inspirat de natura.

#31
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postpaco rabanne, on 15 mai 2018 - 07:00, said:

Nu este necesar.


"Oamenii ajunşi la maturitate nu mai au nevoie de lapte, deoarece dispare „lactaza” - o enzimă ce digeră laptele.
Nu dispare lactaza la toate populatiile. In general cele sudice (mediteraneene) sunt lactazo-deficiente, si nu mai pot digera lactoza dupa varsta de 12-14 ani.
Populatiile central-europene si nordice nu au aceasta problema.
Eu de exemplu, consum cca. 1 litru de lapte zilnic, iar acum vreo 25 de ani, cand eram sef de ferma, micul dejun consta in 2 litri de lapte proaspat muls, baut pe nerasuflate pe aleea centrala a grajdului.

Quote

Laptele pasteurizat este şi mai greu de digerat deoarece procesul de pasteurizare distruge cantităţi importante de B6, B12, vit.C, cât şi enzimele naturale, lactaza, şi alterează proteinele delicate ale laptelui, făcându-l greu digerabil...
Nu distruge cantitati importante.
Nu distruge lactaza, fiindca aceasta nu se afla in lapte, ci in intestinul organismului care consuma laptele.
"Proteinele delicate ale laptelui" sunt albumina si cazeina, care nu sunt chiar asa de delicate, si nu sunt distruse nici macar prin fierbere.

Quote

...dulţii folosesc la masă lapte rece, care odată ajuns în stomac se încheagă, ...
Asta-i o prostie. Daca nu era rece, nu se inchega ?
Laptele (cazeina) coaguleaza la caldura si pH acid, asadar oricum coaguleaza in stomac.
Si este necesar sa coaguleze, pentru a fi atacata de pepsina si tripsina si digerata.

View Postvrajitoruldinoz, on 15 mai 2018 - 07:16, said:

Aia care cred ca sarea e toxica ...
Sarea este cel mai bun exemplu de substanta care in functie de doza este nutrient, medicament, ori toxic letal.
3 in 1. :)
In functie de cantitate.

View Postvrajitoruldinoz, on 15 mai 2018 - 07:45, said:


Prefer apa distilata ...
Pai cum, ca zisesi mai sus de sare, de caldura, de electroliti...

#32
vpiti

vpiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,857
  • Înscris: 11.01.2010

View Postrealduc, on 15 mai 2018 - 06:05, said:

si care sunt cauza multor boli ! ...
1. Clorura de sodiu, care popular se numeste "sare de bucatarie" !
De la Harvard Medical School citire

Quote

The human body can't live without some sodium. It's needed to transmit nerve impulses, contract and relax muscle fibers (including those in the heart and blood vessels), and maintain a proper fluid balance. It doesn't take much to do this. The Yanomamo people of the Amazon rainforest get by on just 200 mg of sodium a day (about the amount found in one-tenth teaspoon of salt). By comparison, the average American gets 3,400 mg (about 1½ teaspoons of salt), while in northern Japan the daily intake is a whopping 26,000 mg (more than 11 teaspoons of salt).

When sodium is in short supply, a host of chemical and hormonal messages signal the kidneys and sweat glands to hold onto water and conserve sodium. When you get more sodium than you need, the kidneys flush out the excess by making more, or saltier, urine. If they can't get rid of enough sodium, though, it accumulates in the fluid between cells. Water inevitably follows sodium, and as the volume of this fluid increases, so does the volume of blood. This means more work for the heart and more pressure on blood vessels. Over time, this can stiffen blood vessels, leading to high blood pressure, heart attack, or stroke. It can also lead to heart failure.
Am vazut ca ai mentionat si faptul ca romanii erau platiti in sare. Nu, e doar un mit: http://kiwihellenist...and-salary.html

#33
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Eu consum zahăr brun  :)

#34
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,524
  • Înscris: 18.10.2011

View Postursamajor, on 15 mai 2018 - 07:48, said:

Cauza bolilor este stilul de viață, nu niște alimente.
Hai sa mori tu :D

#35
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,476
  • Înscris: 04.05.2006

View Postxeleron, on 15 mai 2018 - 06:18, said:

Dar cine ti-a zis sa nu spargi un boltar d-ala?Sau poti sa lingi cu ele daca vrei. Laptele pasteurizat nu este daunator,este necesar.
Necesar la ce?

#36
zdutzu

zdutzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,383
  • Înscris: 23.02.2007

View Postrichelieu, on 15 mai 2018 - 09:02, said:

Necesar la ce?
Cafea

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate