Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
cele 5 "otravuri" albe pe care le consumam zilnic
Last Updated: May 30 2018 09:19, Started by
realduc
, May 15 2018 06:05
·
0
#1
Posted 15 May 2018 - 06:05
si care sunt cauza multor boli ! ...
1. Clorura de sodiu, care popular se numeste "sare de bucatarie" ! 2. Lapte pasteurizat, care popular se numeste, "lapte" (de vaca, principal) ! 3. Faina "alba" de grau, macinata dupa ce a fost indepartata "coaja" (pericarpio), si care popular se numeste "faina alba de grau" ! 4.Orezul ! (aici noi romanii stim prea putin despre acest aliment) dar se zice ca este supus unor porocese industriale de "inalbire" concomitent cu distrugerea germinatiei ! 5. zahar rafinat , sau cum se numeste popular, "zahar" ! rezumatul este ptr culoarea alba ! ... mai sunt zeci de alte "alimente" de diferite culori ! Edited by realduc, 15 May 2018 - 06:07. |
#2
Posted 15 May 2018 - 06:12
Clorura de sodiu doar daca e in exces. Altfel are un rol destul de important in functionarea normala a organismului.
|
#3
Posted 15 May 2018 - 06:16
asa ai invatat la scoala ! ...
sarea pe care o ling vacile, contine aproape tot Tabelu' lu' Mendeleev ! ...(exagerez, bineinteles !) noi de ce nu avem dreptul la sare ptr animale ? se zice ca toate aceste minerale sunt "extrase" ptr a le vinde separat ! ... ca medicamente ! ... Edited by realduc, 15 May 2018 - 06:20. |
#5
Posted 15 May 2018 - 06:18
Dar cine ti-a zis sa nu spargi un boltar d-ala?Sau poti sa lingi cu ele daca vrei. Laptele pasteurizat nu este daunator,este necesar.
|
#6
Posted 15 May 2018 - 06:21
oaspetele, on 15 mai 2018 - 06:18, said:
Da cine te opreste? stiai ca lumea in disperare, (avem deja mai mult de 200 de boli "genetice", le spun Ei ) cumpara apa de mare, imbuteliata in "sticla" de sticla ? lumea zice ca sunt nebunu' forumului ! ... asa o fi ! ... dar, am aproape 60 de ani, si nu am fost in viata mea la medic ! ... decat "fortuit" de un accident cu motocileta cand "m-au reconstruit frumos" ! ... ocazie cu care le multumesc ! ... desi sunt convins ca majoritatea s-au intalnit cu Creatorul ! asta fiind in a.d. 1982 ! ... Edited by realduc, 15 May 2018 - 06:33. |
#7
Posted 15 May 2018 - 06:33
si sarea asta de mare cica ar fi tratata. desi eu momentan mi-am luat una din lidl de mi-o "macin" singur cand o torn(made in germania, sper ca nu e din marea baltica:/) si nu scrie nimic ca ar fi tratata.
|
#8
Posted 15 May 2018 - 06:37
in limba spaniola, sarea este "sal" ! ...
din acest cuvant vin cuvintele "salud" si salario" ! ... care insemna "sanatate" si "salariu" ! ... (pe vremea imperiului roman, se plateau salariile in sare !) da' noi, nu ! ... noi, Batman, Batman ... continuati sa mancati clorura de sodiu, si o sa vedeti cat rezistati "pe piata" ! Edited by realduc, 15 May 2018 - 06:39. |
#9
Posted 15 May 2018 - 06:37
realduc, on 15 mai 2018 - 06:21, said:
lumea zice ca sunt nebunu' forumului ! ... asa o fi ! ... dar, am aproape 60 de ani, si nu am fost in viata mea la medic ! ... decat "fortuit" de un accident cu motocileta cand "m-au reconstruit frumos" ! ... |
#10
Posted 15 May 2018 - 06:40
|
#11
Posted 15 May 2018 - 06:45
Nu este o aparare. Dar daca tot comunicam in aceasta limba, macar sa comunicam corect.
|
#12
Posted 15 May 2018 - 06:56
Prin clasa a11-a invatai la anatomie despre neuron si sinapse. Acolo iti explica frumos cum se transmite impulsul nervos. La baza transmiterii se afla diferenta de potential intre sodiu si potasiu. Pe o parte a membranei fiind sodiu iar pe cealalta potasiu. Lipsa sodiului (pe care il asimilam din sare) duce la afectarea transmiterii impulsurilor nervoase. Asta dupa logica mea. Daca unul din cele doua elemente care fac posibila transmiterea impulsului nervos lipseste e posibil ca transmiterea sa fie deficitara.
Deci NaCl este o otrava necesara si vitala pentru o viata normala. Important e sa nu fie in exces. Edited by PoeOvidiu, 15 May 2018 - 06:57. |
#13
Posted 15 May 2018 - 06:56
#14
Posted 15 May 2018 - 07:00
xeleron, on 15 mai 2018 - 06:18, said:
Laptele pasteurizat nu este daunator,este necesar. Nu este necesar. "Oamenii ajunşi la maturitate nu mai au nevoie de lapte, deoarece dispare „lactaza” - o enzimă ce digeră laptele. Laptele pasteurizat este şi mai greu de digerat deoarece procesul de pasteurizare distruge cantităţi importante de B6, B12, vit.C, cât şi enzimele naturale, lactaza, şi alterează proteinele delicate ale laptelui, făcându-l greu digerabil de către adulţi, ne mai vorbind de bebeluşi care se vor confrunta cu colici, iritaţii, gaze şi afecţiuni respiratorii. dulţii folosesc la masă lapte rece, care odată ajuns în stomac se încheagă, iar dacă acolo mai există şi alte alimente, acesta (laptele) se coagulează în jurul acestor particule de mâncare şi le izolează pe acestea de acţiunea sucurilor gastrice, întârziind digestia, suficient timp cât să permită începerea putrezirii." Sursa:http://epochtimes-romania.com/news/atentie-la-laptele-pasteurizat---168131 |
#15
Posted 15 May 2018 - 07:00
realduc, on 15 mai 2018 - 06:05, said:
si care sunt cauza multor boli ! ... 1. Clorura de sodiu, care popular se numeste "sare de bucatarie" ! 2. Lapte pasteurizat, care popular se numeste, "lapte" (de vaca, principal) ! 3. Faina "alba" de grau, macinata dupa ce a fost indepartata "coaja" (pericarpio), si care popular se numeste "faina alba de grau" ! 4.Orezul ! (aici noi romanii stim prea putin despre acest aliment) dar se zice ca este supus unor porocese industriale de "inalbire" concomitent cu distrugerea germinatiei ! 5. zahar rafinat , sau cum se numeste popular, "zahar" ! rezumatul este ptr culoarea alba ! ... mai sunt zeci de alte "alimente" de diferite culori ! 2.Ce rau poate face laptele fiert? E mai rau sa l bei nefiert! (PS. Nu beau DELOC lapte) 3.Pai si atunci ce mancam, mamaliga? 4.Se zice ca... Se zic multe! 5.Indulcitorii sintetici sunt mai periculosi decat zaharul. Indulcitorii naturali sunt mai greu de gasit(exceptie mierea care nu stim cat de "miere" e) |
|
#16
Posted 15 May 2018 - 07:01
Poti merge origand la Praid, Turda sau alte saline si sa te apuci sa lingi peretii
|
#17
Posted 15 May 2018 - 07:07
heinz, on 15 mai 2018 - 07:00, said:
1.Tu poti manca ceva fara pic de sare? 2.Ce rau poate face laptele fiert? E mai rau sa l bei nefiert! (PS. Nu beau DELOC lapte) 3.Pai si atunci ce mancam, mamaliga? 4.Se zice ca... Se zic multe! 5.Indulcitorii sintetici sunt mai periculosi decat zaharul. Indulcitorii naturali sunt mai greu de gasit(exceptie mierea care nu stim cat de "miere" e) 2. Nu stiu laptele fiert. Dar ala nefiert muls direct in cana din care il beau e delicios. Si am baut, nu gluma. Deocamdata nu am patit nimic. 3. Mamaliga e buna cu orice. Pot sa traiesc 20 de ani fara paine daca am mamaliga. 4. Se zice ca orezul e bun in sarmale, dar nu mult, e de preferat sa fie mai multa carne. 5. E bun si zaharul. 6. Voi vreti sa muriti sanatosi? 7. Sa traim putin dar bine... ori mai mult dar bine nu (Pavel Stratan ) 8. Mancarea sanatoasa e pentru oameni bolnavi. Daca tin acum regim ce dracu mai tin cand sunt bolnav. Sa mananci toata viata la regim... aia nu e viata. |
#18
Posted 15 May 2018 - 07:08
Ai uitat sa mentionezi pe cea mai nociva otrava ce ne mananca zilele zilnic, cei drept e rosie.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users