Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto
 Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...
 Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 

Reteta de gatit varza

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#19
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
fac destul de des varza dulce noua, aia cruda, de vara. Scazuta/calita, cu mult marar si acritA cu corcoduse (verzi, din alea necoapte). trebuie sa fii atent la samburi ;)

#20
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Tu știi, ce mi-a venit poftă acum ceva timp de corcodușe în mâncare... Bunică-mea punea și n-am mai mâncat cu corcodușe de când nu mai e. Le spunea "boambe". Nici n-am prea mai văzut corcoduși prin oraș.

Ideea e că nu se compară cu borșul la gust. Sunt acrișoare, dar nu-ți fac gura pungă.

Edited by SmurfK, 23 April 2018 - 16:36.


#21
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
aici le fierb si fac un fel de pasta semilichida din ele, cu care acresc ciorbele. Am mai pus si in sarmalute in foi de vita, cand am nimerit sa le sincronizez cu corcodelele

#22
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Ea le arunca direct în oală. Lua un pumn din copac și zdrang, în oală.

#23
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
apropos de bors: am incercat toate felurile care mi-au iesit in cale, nujt ce are (sau ce am eu), dar nu imi place niciunul. Ori e prea acru si cu gst de vit.C, ori nu e deloc. Cred ca incerc sa fac eu, imi place sa il beau si asa, ca atare

#24
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Nu știu, mi se pare ambiguă utilizarea acrelii. Varza = acră. Ciorba = acră. Mazărea, mâncarea de cartofi, nu-i acră. Eu m-am obișnuit cu toate dulci. Varză, fasole, ciorbă, nu-mi plac acre, doar ce își iau de la roșii. Borș nu-mi place din principiu, nici în mâncare, nici gol. În schimb, îmi plac murăturile, varza murată, dar nu le-aș mânca goale, ca fel principal.

#25
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Fel principal:
Zeama de varza acra + ceapa tocata se servete cu mamaliga :)


Varza asta de primavara se acreste cel mai bine numai cu rosii de gradina, daca nu, merge si cu corcoduse,  sau bors ( bors, nu produse chimice cu nume de bors).
Nu am incercat cu macris, dar cred ca ar merge.
Nu se fierbe foarte mult ca sa nu se faca "terci". Trebuie ca in final sa aibe destula zeama.
Nu are legatura cu varza calita.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate