Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

Reteta de gatit varza

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
La cererea publicului italian

Se ia niste slana, bacon, pancetta pt raducioiu se toaca si se arunca intr'o oala pe foc. Cu cat mai multa cu atat mai bine. Slana ma refer.
In timpu asta toci o ceapa. O arunci peste.
Daca ai un ardei gras, un morcove, merg si aia tot acolo.
Apoi iei o varza, o tai in sferturi, scototi cotoru, toci marunt si arunci in oala. Pui capacu. Mai mesteci din cand in cand.
Eu fierb si niste apa separat si pun in oala sa acopere varza. Fierbi acolo.
Pui vreo doua linguri de bulion. Sare si marar tocat la sfarsit.
Merge cu ardei iute.

Eventual, la legume pui si rosii si nu mai pui bulion. Merge si niste boia dulce, dar unii vor protesta ca nu se pune din moment ce pui bulioj, rosii

#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
In loc de apa se pune bors.
Daca folosesti rosii romanesti de gradina, nu mai e nevoie de bors.

Edited by pasilla, 14 April 2018 - 22:45.


#3
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
O idee buna. Eu de regula beau borsu.

Sa nu uit, carnatii, de se face cu carnati afumati, se baga in varsa mai spre sfarsit, in a doua jumatate. Sa tina mirosu, de ii fierbi prea mult ii zapacesti

#4
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Si varza este buna aia de gradina/camp , verde/verzuie ( nu alba) crescuta fara fertilizanti sintetici. Altfel se face cam....fleasca.
Trebuie sa fie putin "al dente".

Edited by pasilla, 15 April 2018 - 00:11.


#5
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Eu o fac fiarta bine. Imi place asa "varza", fescaita si cu mult lichid (nu ciorba, ci doar sa nu fie scazuta).

Daca italianului ii plac chestii exotice, sa caute varza de kimchi. Aia fierbe mai repede si sa puna curcuma in loc de boia.
Iese interesant, intr'un alt ton.

Varza sa fie de kimchi, nu din kimchi

#6
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

View Postargentum, on 14 aprilie 2018 - 22:41, said:

La cererea publicului italian
........
Moldovenii din italia cunosc reteta de varza fiarta , ca asta au mincat toata viata ....
Nu este nimic deosebit spectaculos sau gustos . Banala , de saracie !

#7
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Dacă pui bucăți mai mari de slănina și adaugi și carne, și evident niște afumătură, scoți bulionul și pui Paprika, ienibahar și cimbru, iese varza secuiana. Secuii o fac cu varza acra, ținuta la desarat juma’ de zi. Merge și cu varza dulce ;)

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,568
  • Înscris: 15.06.2004
Mai nasol e ca prin vest se cultiva doar varza furajera...
Probabil ar trebui trimise si niste seminte de varza romaneasca...

#9
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

View Posteiffel, on 15 aprilie 2018 - 07:14, said:

Mai nasol e ca prin vest se cultiva doar varza furajera...
Probabil ar trebui trimise si niste seminte de varza romaneasca...

kale, adica? "gen"?

#10
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017
da' sarmalele intra in topic ?

#11
DJPocaitul

DJPocaitul

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 17.09.2014

View Postrealduc, on 15 aprilie 2018 - 09:09, said:

da' sarmalele intra in topic ?
Sarmale sparte a mancat cineva ? Daca stiti ce-i aia ???

#12
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Adica varza a la Cluj ?

#13
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Igen ;)

#14
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Post86-APP, on 15 aprilie 2018 - 07:05, said:


Moldovenii din italia cunosc reteta de varza fiarta , ca asta au mincat toata viata ....
Nu este nimic deosebit spectaculos sau gustos . Banala , de saracie !

Cred ca am facut varza... cam de 3 ori pe luna in ultima vreme. Si nu cred ca am facut din saracie. Imi place, copiilor le place.

View Postpasilla, on 15 aprilie 2018 - 10:46, said:

Adica varza a la Cluj ?

Noooo, modern, in ton cu bunele scoli de chef-ereala, se spune mai nou, deconstructed cabbage rolls. Adicatelea sarmale deconstruite. Aka sparte. Aka a la cluj.

#15
gump4

gump4

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,787
  • Înscris: 10.01.2017

View Postargentum, on 14 aprilie 2018 - 22:41, said:

La cererea publicului italian

Se ia niste slana, bacon, pancetta pt raducioiu se toaca si se arunca intr'o oala pe foc. Cu cat mai multa cu atat mai bine. Slana ma refer.
In timpu asta toci o ceapa. O arunci peste.
Daca ai un ardei gras, un morcove, merg si aia tot acolo.
Apoi iei o varza, o tai in sferturi, scototi cotoru, toci marunt si arunci in oala. Pui capacu. Mai mesteci din cand in cand.
Eu fierb si niste apa separat si pun in oala sa acopere varza. Fierbi acolo.
Pui vreo doua linguri de bulion. Sare si marar tocat la sfarsit.
Merge cu ardei iute.

Eventual, la legume pui si rosii si nu mai pui bulion. Merge si niste boia dulce, dar unii vor protesta ca nu se pune din moment ce pui bulioj, rosii
sa fiarba in bors+mai mult bulion/rosii+la inceput mai bine schimbi ordinea, intai ceapa aruncata si dupe slana/pancetta/bacon/speck.zic si eu acum...Bun oricum!Merge si cu polenta..:)

#16
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Se serveste cu mamaliga rece, merge si cu paine, dar obligatoriu cu adei iute murat.

#17
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Postgump4, on 15 aprilie 2018 - 20:57, said:


sa fiarba in bors+mai mult bulion/rosii+la inceput mai bine schimbi ordinea, intai ceapa aruncata si dupe slana/pancetta/bacon/speck.zic si eu acum...Bun oricum!Merge si cu polenta..:)

Da merge si cu mamalica si merge bine. Totusi, topesti slana si calesti ceapa in untura. Nu faci invers.

Eu bors in mancare sau acrit cu altceva nu prea am obisnuit, desi imi place borsul (ciorba) cat si borsul lichid. Borsul proaspat bate la mine orice racoritoare.

Poate de asta nu a avut sansa sa mai ajunga in mancare, il termin pana fierbe apa. Nu folosesc ororile alea la plic.

#18
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Varză așa, pe foc, fără s-o vâri puțin și la cuptor? Nu aprob. Mai ales aia cu "varză al dente". Adică e ok așa dac-o fac în tigaie, cu alte legume, dar dacă fac varză călită, prefer să stea ceva timp atât pe foc, cât și la cuptor, să-și tragă gustul din jumări și ce mai are pe-acolo.

Cu mâncarea acră, nu știu prin ce zone e specific, că mă disperă. Dacă mă duc la două restaurante, în același oraș, unii fac acru, alții fac dulce. Nu-mi place borșul, acreala în general, nu-i prea văd rostul. Am mâncat o ciorbă de fasole la niște colegi, zici că mâncam lămâie. Iutele măcar te înfierbântă, transpiri, dar acru, mănânc doar ca să mă strâmb.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate