Reteta de gatit varza
Last Updated: Apr 23 2018 17:26, Started by
argentum
, Apr 14 2018 22:41
·
0
#1
Posted 14 April 2018 - 22:41
La cererea publicului italian
Se ia niste slana, bacon, pancetta pt raducioiu se toaca si se arunca intr'o oala pe foc. Cu cat mai multa cu atat mai bine. Slana ma refer. In timpu asta toci o ceapa. O arunci peste. Daca ai un ardei gras, un morcove, merg si aia tot acolo. Apoi iei o varza, o tai in sferturi, scototi cotoru, toci marunt si arunci in oala. Pui capacu. Mai mesteci din cand in cand. Eu fierb si niste apa separat si pun in oala sa acopere varza. Fierbi acolo. Pui vreo doua linguri de bulion. Sare si marar tocat la sfarsit. Merge cu ardei iute. Eventual, la legume pui si rosii si nu mai pui bulion. Merge si niste boia dulce, dar unii vor protesta ca nu se pune din moment ce pui bulioj, rosii |
#2
Posted 14 April 2018 - 22:44
In loc de apa se pune bors.
Daca folosesti rosii romanesti de gradina, nu mai e nevoie de bors. Edited by pasilla, 14 April 2018 - 22:45. |
#3
Posted 15 April 2018 - 00:02
O idee buna. Eu de regula beau borsu.
Sa nu uit, carnatii, de se face cu carnati afumati, se baga in varsa mai spre sfarsit, in a doua jumatate. Sa tina mirosu, de ii fierbi prea mult ii zapacesti |
#4
Posted 15 April 2018 - 00:08
Si varza este buna aia de gradina/camp , verde/verzuie ( nu alba) crescuta fara fertilizanti sintetici. Altfel se face cam....fleasca.
Trebuie sa fie putin "al dente". Edited by pasilla, 15 April 2018 - 00:11. |
#5
Posted 15 April 2018 - 02:29
Eu o fac fiarta bine. Imi place asa "varza", fescaita si cu mult lichid (nu ciorba, ci doar sa nu fie scazuta).
Daca italianului ii plac chestii exotice, sa caute varza de kimchi. Aia fierbe mai repede si sa puna curcuma in loc de boia. Iese interesant, intr'un alt ton. Varza sa fie de kimchi, nu din kimchi |
#6
Posted 15 April 2018 - 07:05
#7
Posted 15 April 2018 - 07:07
Dacă pui bucăți mai mari de slănina și adaugi și carne, și evident niște afumătură, scoți bulionul și pui Paprika, ienibahar și cimbru, iese varza secuiana. Secuii o fac cu varza acra, ținuta la desarat juma’ de zi. Merge și cu varza dulce
|
#8
Posted 15 April 2018 - 07:14
Mai nasol e ca prin vest se cultiva doar varza furajera...
Probabil ar trebui trimise si niste seminte de varza romaneasca... |
#9
Posted 15 April 2018 - 08:47
#11
Posted 15 April 2018 - 10:44
#14
Posted 15 April 2018 - 15:22
86-APP, on 15 aprilie 2018 - 07:05, said: Moldovenii din italia cunosc reteta de varza fiarta , ca asta au mincat toata viata .... Nu este nimic deosebit spectaculos sau gustos . Banala , de saracie ! Cred ca am facut varza... cam de 3 ori pe luna in ultima vreme. Si nu cred ca am facut din saracie. Imi place, copiilor le place. pasilla, on 15 aprilie 2018 - 10:46, said:
Adica varza a la Cluj ? Noooo, modern, in ton cu bunele scoli de chef-ereala, se spune mai nou, deconstructed cabbage rolls. Adicatelea sarmale deconstruite. Aka sparte. Aka a la cluj. |
#15
Posted 15 April 2018 - 20:57
argentum, on 14 aprilie 2018 - 22:41, said:
La cererea publicului italian Se ia niste slana, bacon, pancetta pt raducioiu se toaca si se arunca intr'o oala pe foc. Cu cat mai multa cu atat mai bine. Slana ma refer. In timpu asta toci o ceapa. O arunci peste. Daca ai un ardei gras, un morcove, merg si aia tot acolo. Apoi iei o varza, o tai in sferturi, scototi cotoru, toci marunt si arunci in oala. Pui capacu. Mai mesteci din cand in cand. Eu fierb si niste apa separat si pun in oala sa acopere varza. Fierbi acolo. Pui vreo doua linguri de bulion. Sare si marar tocat la sfarsit. Merge cu ardei iute. Eventual, la legume pui si rosii si nu mai pui bulion. Merge si niste boia dulce, dar unii vor protesta ca nu se pune din moment ce pui bulioj, rosii |
|
#16
Posted 15 April 2018 - 21:26
Se serveste cu mamaliga rece, merge si cu paine, dar obligatoriu cu adei iute murat.
|
#17
Posted 16 April 2018 - 03:31
gump4, on 15 aprilie 2018 - 20:57, said: sa fiarba in bors+mai mult bulion/rosii+la inceput mai bine schimbi ordinea, intai ceapa aruncata si dupe slana/pancetta/bacon/speck.zic si eu acum...Bun oricum!Merge si cu polenta.. Da merge si cu mamalica si merge bine. Totusi, topesti slana si calesti ceapa in untura. Nu faci invers. Eu bors in mancare sau acrit cu altceva nu prea am obisnuit, desi imi place borsul (ciorba) cat si borsul lichid. Borsul proaspat bate la mine orice racoritoare. Poate de asta nu a avut sansa sa mai ajunga in mancare, il termin pana fierbe apa. Nu folosesc ororile alea la plic. |
#18
Posted 23 April 2018 - 16:21
Varză așa, pe foc, fără s-o vâri puțin și la cuptor? Nu aprob. Mai ales aia cu "varză al dente". Adică e ok așa dac-o fac în tigaie, cu alte legume, dar dacă fac varză călită, prefer să stea ceva timp atât pe foc, cât și la cuptor, să-și tragă gustul din jumări și ce mai are pe-acolo.
Cu mâncarea acră, nu știu prin ce zone e specific, că mă disperă. Dacă mă duc la două restaurante, în același oraș, unii fac acru, alții fac dulce. Nu-mi place borșul, acreala în general, nu-i prea văd rostul. Am mâncat o ciorbă de fasole la niște colegi, zici că mâncam lămâie. Iutele măcar te înfierbântă, transpiri, dar acru, mănânc doar ca să mă strâmb. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users