Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

"Fundatia" de Isaac Asimov, productie Apple

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
204 replies to this topic

#127
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003

View PostKiloW, on 12 octombrie 2021 - 09:57, said:

Insa la Demerzel nu e cazul, personajul in sine a fost asexuat inclusiv in carti (in seria fundatiei).
A fost asexuat my ass. Erau doi roboti identici, unu din ei s-a cuplat cu Gladia. Mai citeste o data Robotii de pe Aurora.


Se opri o clipă, apoi spuse tăios:
- Dacă robotul, Jander Panell, n-a fost iubitul tău, spune-o.
Iar Gladia şopti:
- Jander Panell, robotul, n-a fost iubitul meu.
Apoi, tare şi cu semeţie, spuse:
- A fost soţul meu!


QED!!!

Desigur, se aflau sub ceea ce, la un om, s-ar putea numi control conştient. Jander putea să fie în erecţie şi în repaus la comandă. Aşa mi-a spus când l-am întrebat dacă penisul lui era funcţional în privinţa asta. Am fost curioasă, iar el mi-a arătat. Trebuie să înţelegi că, deşi semăna foarte bine cu un om, ştiam că e robot. Am o anumită reţinere când trebuie să ating un om - înţelegi - şi n-am nici o îndoială că asta a avut un rol în incapacitatea mea de a avea relaţii sexuale reuşite cu Aurorienii. Dar el nu era om şi stătusem toată viaţa printre roboţi. Îl puteam atinge pe Jander fără reţineri

QED 2!!

Edited by Bursul, 12 October 2021 - 10:35.


#128
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
OT: dar in aceeasi directie, ma uit la serial Jaguar pe Netlfix, hodoronc tronc intr-o echipa care vana nazisti au bagat o marturisire a unuia ca parca nu prea ii plac fetele, ca incearca cu un baiat dar nu stie daca e pentru el, s-a nimerit ca nuca in perete, doar sa bifeze acolo criteriul cenzurii.

#129
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,221
  • Înscris: 08.01.2021
@Bursul
Repet, nu ai demonstrat decat ca unele personaje au facut ce asa-zisii conservatori numesc "casatoria cu scaunul de bucatarie" atunci cand vor sa demonstreze absurditatea casatoriilor gay.
Faptul ca ala i-a facut pe plac stapanei umane nu inseamna ca are sexualitate, instincte samd, ci doar respecta legea a doua a roboticii. Poti presupune ca Gladia era hetero, sau ca Hari era hetero pentru ca s-a casatorit cu Dors, insa NU si ca Jander sau Dors au identitate sexuala. Atata timp cat nu incalca prima lege, daca un om le-o cere, pot fi barbati, femei sau masini de tuns iarba.  De fapt nu POT, ci TREBUIE sa faca ce le se cere.

In seria fundatiei  Daneel a fost complet asexuat. In cea a robotilor, tu vorbesti despre copia lui, si inca cea din "tinerete", cand nici nu fusese upgradat, nici cand isi implementase "legea 0", deci nu ai niciun motiv sa presupui ca Daneel al fundatiei era identic cu Jander din robotii.  De la roboti la fundatie, Daneel si-a inlocuit toate componentele, nu mai are nimic din cel original, nici macar creierul pozitronic nu mai e acelasi, asa ca poti presupune ca nici penisul nu mai e acelasi, putea sa isi puna doua, sau niciunul, nu-l oprea nimic.
Inclusiv faptul ca la un moment dat se gandea sa isi fuzioneze creierul cu un solarian, care erau niste freaks dpdv al instinctelor sexuale (fara contacte fizice, si care in cele ~20k ani devin hermafroditi) e un indiciu ca nu avea o sexualitate anume, sau oricum, nu una prea ... traditionala.

Si mie mi se pare ca au sucit uneori inutil povestea originala,  insa treaba asta cu Demerzel n-are nicio legatura cu sucitul povestii.

Edited by KiloW, 13 October 2021 - 11:03.


#130
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,221
  • Înscris: 08.01.2021
De exemplu pe Salvor Hardin l-au masacrat complet, nu doar ca i-au schimbat sexul insa au schimbat complet personajul, dintr-un politician abil l-au facut o aventuriera cam antisociala care doarme cu pusca sub pat  si inzestrata cu rahaturi de tip "paranormal" care sunt la mare cautare in special cand ai sub 14 ani.
Astept cu interes sa-l vad pe Golan Trevize transformat in Baba Vanga si jucat de Olivia Steer Posted Image

Edited by KiloW, 13 October 2021 - 11:24.


#131
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Si totusi, in toate cărțile este descris ca barbat, nu ca femeie.

#132
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Adaptarea e tratata cu larghețe, s-au departat destul de mult de ce gandise Asimov in original. Pana la urma nu e un serial rau daca il decuplezi de carti si incerci sa il vezi ca o poveste inrudita si atat. OK, nu e Fundatia cu care am crescut si pe care mi-am imaginat-o in adolescenta. Mi se pare doar ca unele personaje nu mai sunt cele din carti. Pe vremea in care traia Asimov erau la mare putere in imaginea colectiva americana cow-boy-ii individualisti, persoane singulare care puteau schimba singuri soarta Wild-Westului. Cam acolo bat si personajele sale din serie, si scenaristii s-au gandit sa adapteze un pic situatia. Pacat ca au schimbat sexul de dragul de a schimba ceva, aia nu era necesar, puteau sa ramana masculi fara probleme.

Adiacent, sunt curios daca se va face vreodata seria Rama a lui Clarke Posted Image

Edited by MembruAnonim, 13 October 2021 - 12:22.


#133
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,438
  • Înscris: 29.04.2008

View PostMembruAnonim, on 13 octombrie 2021 - 12:21, said:

cow-boy-ii individualisti, persoane singulare care puteau schimba singuri soarta Wild-Westulu

Nu stiu ce te face sa crezi ca acum e altfel. La mai toate filmele lor autoritatile stau in cate un buncar, rupti de lume si vine cat un neica nimeni care le spala rufele ca mai apoi sa apara trupele speciale care sa asigure perimetrul dupa ce planeta a fost salvata.

Mai avem varianta, mult mai trista, in care filmul e facut dupa realitate si apare cate un rebel care se lupta cu sistemul, cu coruptia, cu idiotii de serviciu iii invinge si la douajdeani dupa aia i se face un film in care se proslaveste democratia americana si valori misto are ea. Intre timp...

#134
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003

View PostKiloW, on 13 octombrie 2021 - 10:49, said:

De la roboti la fundatie, Daneel si-a inlocuit toate componentele, nu mai are nimic din cel original, nici macar creierul pozitronic nu mai e acelasi, asa ca poti presupune ca nici penisul nu mai e acelasi, putea sa isi puna doua, sau niciunul, nu-l oprea nimic.
Daca vor ajunge la ultima carte sper sa-l faca pe Daneel o ciuperca vorbitoare. Chiar meritati un asemenea personaj!

#135
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,221
  • Înscris: 08.01.2021
Egzact. Doar ca pe mine nu ASTA ma deranjeaza. Singurul lucru legat de aspectul exterior a lui Daneel e ca trebuie sa fie umanoid, si sa poata fi confundat cu un om.  Asta e singura parte care conteaza din poveste legata de aspectul lui exterior. Ca pe dinafara are forma de barbat sau femeie, de alb, negru sau verzuliu e complet irelevant in povestea asta si nici Asimov nu a considerat important sa faca precizari. Daca tie ti se pare o problema ca i-au schimbat travesti-ul, si ca un aspirator vorbitor (si telepat :D ) poarta fusta in loc de pantaloni, problema e totusi la tine.

Faptul ca dintr-un politician si psiholog (amator) abil pe Hardin l-au facut nu doar femeie, ci un personal complet diferit nu ti se pare aiurea? Fix sexul lui Demerzel e ceea ce altereaza povestea?

Edited by KiloW, 13 October 2021 - 14:25.


#136
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Aia cu Hardin e cea mai grava (momentan). Practic in loc sa fie Psihoistoria care lucreaza cu mase mari, neaplicabile la nivel de individ, aici totul depinde de un om, fie el M sau F, Salvor Hardin, singurul  care are puteri telepatice de la nastere sau "ceva" ca sa nu il omoare "Bolta timpului" . Ceplm de idee creata e asta, contravine total principiului de baza al psihoistoriei, care nu poate prevede nimic la nivel de individ.

D-aia zic ca daca il privesti prin "dogma" cartilor e blasfemie, dar daca incerci sa te detasezi si sa vezi ca foloseste practic doar niste concepte de acolo, si nici alea total, desi fundamentele psihoistoriei sunt explicate din primele minute.... whateva.... Daca n-as fi citit cartile ar fi fost chiar ok ca serial pana acum, ideea cu 3cloneCleon mi se pare f buna ca inovatie

#137
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003

View PostKiloW, on 13 octombrie 2021 - 14:18, said:

Daca tie ti se pare o problema ca i-au schimbat travesti-ul, si ca un aspirator vorbitor (si telepat :D ) poarta fusta in loc de pantaloni, problema e totusi la tine.
Stii cum e cand vine unu cu o pisoarca de 33 de grade si zice ca e palinca:
- Asta nu e palinca.
- Ba este.
- Nu, ca n-are peste 50 grade.
- Aaaa, pai problema e la tine!
:lol:

#138
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,221
  • Înscris: 08.01.2021
Pe tine însă nu te deranjează ca are 33 grade, ci ca e de caise în loc de pruna :D
Ca e pisoarca pana acum, suntem de acord. Iar unele personaje nu doar ca nu-s prune, sunt de-a dreptul pufoaica...

#139
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003
Daca tie iti place serialul uita-te, poa sa se uite oricine. Dar sa zici ca e Fundatia, tre sa fii baut multa pisoarca din aia de 33 de grade. :D

In cazul meu e dezamagire. Doream sa fie ca Dune asta nou, sa respecte in mare personajele si firul povestii.

Edited by Bursul, 13 October 2021 - 16:48.


#140
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002

View Postedy_wheazel, on 07 octombrie 2021 - 22:20, said:


Cu toate astea nu intelegi de ce unii au o problema cu serialu'.



Pai vezi? Io zic ca si abordarea lu' Asimov ii leftista, Fundatia ce-o fac astia pe Terminus ii un fel de CeAPeu' cu de toate mai pă SeFeu, asa. Problema ii alta, primu' roman din serie se intinde pe o perioada de sute/mii de ani, evident personajele principale apar si dispar cu repeziciune pana cand linia narativa intra intr-o zona in care se detaliaza actiunea. Gaal Dornick era doar un matematician pe care autoru' l-a folosit pentru a explica chestii, Hardin era cel mai pe plua lui "primar" de pe Terminus (daca nu ma insel la ceva distanta buna ca timp de Dornick), super-diplomat intr-o perioada nasoala. Bun, hai sa fie femei, si hai sa fie negre. In mod normal asta nu-i neaparat o problema, doar ca agenda progresista de cacao nu are ce cauta in filme.

puritanismu' asta inutil mi-aduce aminte de o fraza celebra a lu' dinica: la banii dumitale iti permiti sa ai demnitate?

contact - mi-a venit acum la repezeala in minte - are legaturi vagi cu cartea. nu cre' ca s-a suparat nimeni. star trek e mega leftist, star wars - binili invinge....francize care fac galeti de bani, indiferent de cat de mult junk scot. asta vinde, asta se ofera.
in toate filmele de razboi americanski sunt baietii buni. in cartile de istorie pe care cu onor le-ai inghitit la scoala romanii erau cel mai smecher popor ever, cu un teribil ghinion insa. propaganda de orice fel exista peste tot, in orice mediu.

whatever sells. tre' sa manance si gura artistului ceva, nu? eu prefer consumerismul hollywoodian oricarei creatii artistice sustinute de stat.

#141
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,278
  • Înscris: 13.03.2015

View PostMembruAnonim, on 11 octombrie 2021 - 18:16, said:

Ar fi un setup interesant.... Fat frumos... e femeie. Fuck. Posted Image
...

Chiar este, in cateva povesti... are noroc de blestemul unei vrajitoare de care scapa si care spune sa se transforme in barbat daca e fata si invers si asa scapam de o casatorie lesby... cred ca apare si in povestile lui Ispirescu

#142
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,221
  • Înscris: 08.01.2021

View PostBursul, on 13 octombrie 2021 - 16:46, said:


In cazul meu e dezamagire.

Si al meu. Are însă probleme mult mai mari decât ca au îmbrăcat un robot în fusta. Au stalcit povestea mult mai tare decât atât.

Dune încă nu l-am văzut... Este pe lista.

View PostDeathRipple, on 13 octombrie 2021 - 16:47, said:



francize care fac galeti de bani, indiferent de cat de mult junk scot. asta vinde, asta se ofera.


Exact despre asta e vorba, singura ideologie e banul. Ceea ce micului forumist care înghite ideologie pe pâine pe feisbuc si în timp ce i se pare ideologie băgată pe gât de Netflix sau Hollywood, în realitate producătorii numesc "demographics" nu "leftisme". Li se rupe lor de leftisme sau de minorități.
- Cui vindem noi (sau vrem sa vindem) imaginea lui James Bond?
- Pai lui Range Rover, Omega și Hugo Boss.
- Asa, și ăștia ce zic ?
- Pai zic ca vânzările de Range Rover la albi stagnează, și vor sa atace piața de chinezi și negrese.
- Ok băieți, ia, următorul James Bond e negresa si James Bond girl e chinez ! Hai, și un gheu pentru Cartier, da?

Edited by KiloW, 13 October 2021 - 17:18.


#143
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,028
  • Înscris: 31.07.2007

View PostDeathRipple, on 13 octombrie 2021 - 16:47, said:


puritanismu' asta inutil mi-aduce aminte de o fraza celebra a lu' dinica: la banii dumitale iti permiti sa ai demnitate?

contact - mi-a venit acum la repezeala in minte - are legaturi vagi cu cartea. nu cre' ca s-a suparat nimeni. star trek e mega leftist, star wars - binili invinge....francize care fac galeti de bani, indiferent de cat de mult junk scot. asta vinde, asta se ofera.
in toate filmele de razboi americanski sunt baietii buni. in cartile de istorie pe care cu onor le-ai inghitit la scoala romanii erau cel mai smecher popor ever, cu un teribil ghinion insa. propaganda de orice fel exista peste tot, in orice mediu.

whatever sells. tre' sa manance si gura artistului ceva, nu? eu prefer consumerismul hollywoodian oricarei creatii artistice sustinute de stat.

Singurele legaturi cu cartile o reprezinta povestea unui imperiu ce decade si organizarea unei metode de perpetuare a cunostintelor, da' si asta mai vag, asa. Ah, si mai sunt niste personaje care au numele asemanator cu cele din carti.

Io abia astept sa vad a doua fundatie pastorita de ceva diversi cultural si etnic si pe Catâr o lesbiana de culoare! :D

#144
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003

View Postedy_wheazel, on 13 octombrie 2021 - 23:26, said:

pe Catâr o lesbiana de culoare! Posted Image
Catarul era mutant. Macar sa-l/sa o faca cu 3 tzatze ca aia din Total Recal. Atunci o sa ma uit si eu la sezonul ala.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate