Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Credite IFN-uri, consecințe neplată

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#37
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

View PostLex404, on 27 martie 2018 - 06:39, said:

cu IFN-urile e cam ca si cu sclavia din Pakistan sau alte tari, in care se imprumuta de niste bani apoi muncesc slavi o viata.
Daca platesti anticipat, iti recalculeaza dobanda. Ideal ar fi sa nu apelezi la ei, dar daca bancile te refuza si ai nevoie de cateva mii de lei urgent atunci imprumuti si la salariu platesti anticipat, in loc de rata 400 platesti 1000, luna viitoare la fel si in cateva luni scapi de ei.
Pentru cei care ii refuza bancile si au nevoie urgent de bani, IFN-urile sunt cam singura optiune.

Edited by PlatonX, 27 March 2018 - 07:16.


#38
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,493
  • Înscris: 19.04.2009

View PostPlatonX, on 27 martie 2018 - 07:16, said:

Daca platesti anticipat, iti recalculeaza dobanda. Ideal ar fi sa nu apelezi la ei, dar daca bancile te refuza si ai nevoie de cateva mii de lei urgent atunci imprumuti si la salariu platesti anticipat, in loc de rata 400 platesti 1000, luna viitoare la fel si in cateva luni scapi de ei.
Pentru cei care ii refuza bancile si au nevoie urgent de bani, IFN-urile sunt cam singura optiune.

Bancile nu te imprumuta pentru ca stiu ca nu ai de unde plati.

IFN-urile te imprumuta pentru ca stiu ca nu ai de unde plati si overall castigul este mult mai mare dupa ce ii iei casa omului.

Bancile ar fi foarte fericite sa te imprumute... dar daca stiu ca nu ai cum plati nu o vor face.

Din pacate este un lant intreg in Romania. Urgentele medicale ar trebui sa fie rezolvate din asigurarile pentru care platesti o viata din salar, corect? Asa e in toata lumea civilizata; dar Romania nu este. In Turcia de ex sistemul social si medical este parfum, pacientul nu plateste nimic atata timp cat este cotizant la stat. Bunica unui prieten a avut aceiasi operatie (pe cord) ca bunica-mea. Ea nu a platit nimic, statul a platit-o. Ai mei au platit o gramada de bani.
Oncologie Turcia: nici nu astepti un an de zile o tumografie nici nu platesti pentru interventii; asigurarea medicala chiar functioneaza. Matusa-mea a platit operatia in Romania si o mare parte din consultatii facute pe bani, in Germania. Unde nu era coada desi medicul care o supraveghiaza e la Cluj.

Daca eu ma duc la stomatologie in Romania e ca si cum m-as duce la Mall la cumparaturi.
Daca esti asigurat in Turcia ai 2 consultatii pe an gratuite, 2 detartraje gratuite si orice alta interventie in urma consultatiilor, gratuite. Ca de aia platesti din salar la stat!

Alte urgente nu exista...

Asta asa, ca sa vedeti cum functioneaza lucrurile in Romania. Iar m-am enervat.

Edited by Lex404, 27 March 2018 - 07:24.


#39
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009

View PostLex404, on 27 martie 2018 - 07:22, said:

IFN-urile te imprumuta pentru ca stiu ca nu ai de unde plati
In cazul de fata este vorba despre un salariu de 2500 lei. Daca nu era in Biroul de Credit il imprumuta banca. Asa am zis si eu sa ceara de la un IFN in rate si sa ramburseze anticipat pt ca sa ii recaluleze dobanda. Cateva luni tragi tare si asta este. Ce altceva sa faca ?

View PostLex404, on 27 martie 2018 - 07:22, said:

Asta asa, ca sa vedeti cum functioneaza lucrurile in Romania.
Niciodata nu am inteles cum a fost posibil ca dintr-un popor atat de bun sa iasa niste conducatori atat de rai ?

Cum a fost posibil ca din poporul roman care este renumit pt corectitudinea si caracterul onest al majoritatii cetatenilor, tocmai la conducere sa ajunga tot ce e mai rau in tara asta ? De fapt, majoritatea romanilor nu mint, nu dau mita, nu dau tepe, nu incearca sa profite cat mai mult de partenerii de afaceri. Sunt foarte de civilizati, nu arunca gunoaie pe strada, nu vorbesc urat unul cu altul, se imprumuta si isi platesc datoria, doar acolo in Parlament s-au adunat exceptiile exceptiilor, oameni care nu caracterizeaza poporul roman sub nici o forma. Logica mea se blocheaza.

#40
dorumihalache

dorumihalache

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 18.07.2006
Puțină atenție ! Nu mai revin și nu răspund la provocări !

În primul rând, majoritatea userilor nu au habar despre creditele online de IFN-uri. Omul a făcut mai multe, întrucât acestea limitează primul împrumut. De asemenea, omul nu a semnat nimic cu ei. Dpdv legal, acele contracte nu au forță probatorie în instanță. Din păcate, și pentru instanțe creditele online sunt încă o noutate față de cele clasice, și hotărârile judecătorești (pe care le poți număra pe degete) diferă ca de la cer la pământ.

Dar să revin la ce îl doare pe om. Am pretenția că știu ce vorbesc și nu bat câmpii. Deci Cătăline fii atent la ce îți spun.

1. Viva Credit te va lăsa în pace, aproape 100 %. Sunt singurii, după câte cunosc, care își respectă politica declarată, adică dau împrumuturi cu dobândă astronomică pentru a acoperi riscul de neplată.

2. Ferratum și Zaplo vor veni sigur după tine. Acestea vor aștepta să treacă cam 3 luni de zile, astfel încât penalitățile să ajungă la nivelul datoriei (maximul legal). Apoi se vor duce la executorul judecătoresc de casă pentru a pune poprire pe salariul tău. La rândul său, executorul va umfla nota de plată cu 500-700 lei peste onorariul legal, care este de 10 % din suma executată. Însă și în această fază există o speranță de a scăpa. Asta, datorită faptului că instanțele, cel puțin cele din București, au început să realizeze că un contract de credit nesemnat de niciuna din părți nu poate avea forță probatorie în faza de judecată. Ca urmare, peste 90 % din cererile de încuviințare a executării silite formulate de Ferratum și Zaplo sunt deja respinse de judecătoriile de sector și deci există o șansă reală de a scăpa de executarea silită. Asta nu înseamnă că ulterior, cele două nu vor putea să te acționeze în judecată pentru pretenții, astfel încât executarea silită se va produce la un moment dat.

3. Despre politica celorlalte IFN-uri care acordă împrumuturi online nu cunosc date suficiente. Totuși principiul este același, întrucât contractele de împrumut online nu au fost semnate cel puțin de tine.

4. În situația în care ești totuși executat silit, există posibilitatea de a te opune în justiție, însă aceasta este de lungă durată (6-8 luni de zile) și costisitoare în cazul în care nu te descurci să te reprezinți singur în instanță. Este adevărat că șansele de a câștiga și a primii toți banii înapoi sunt de peste 99 %.

5. În cazul în care ești executat silit și decizi să nu te opui, pentru plata unei datorii vei avea oprită din salariu o treime (33,33 %) iar pentru plata a două sau mai multe datorii concomitent, o jumătate din salariu. În ceea ce privește blocarea și contului bancar în care îți primești salariu, da într-adevăr este o practică la limita moralității utilizată de executori. În acest caz, ai următoarele opțiuni. Poți întreba angajatorul dacă poate să îți plătească salariul în mână. Dacă nu, mergi la executor cu o adeverință de la locul de muncă din care să reiasă că îți este deja poprit salariul și că acesta îți este virat la banca respectivă. În aceste condiții, conform legii, executorul ar trebui să ridice poprirea înființată asupra contului bancar. În cazul puțin probabil ca executorul să refuze, atunci duci adeverința de la servici din care reiese că îți este deja poprit salariul, la bancă.

Nu sunt în măsură să îți impun nicio opțiune, însă părerea mea, în cazul tău, ar fi să economisești lunar pentru a putea face față unei eventuale popriri de până la jumătate pentru o perioadă de 6-8 luni de zile. Ține cont și de faptul că în următoarele 3-4 luni nu se vor lua măsuri legale împotriva ta. Deci, cel mai bine ar fi să te pregătești sufletește și financiar și să aștepți. Personal nu te sfătuiesc să încerci să ajungi la o înțelegere cu creditorii sau cu eventualii recuperatori și să nu faci nicio plată parțială dacă nu ai toți banii o dată. De ce spun asta ? pentru faptul că penalitățile zilnice sunt atât de mari, încât chiar dacă vei face plăți lunare parțiale, suma finală de plată va fi tot dublă. De asemenea, chiar dacă vei ajunge la un acord de plăți parțiale (foarte puțin probabil), există posibilitatea reală ca, în 3-4 luni de zile, peste plățile parțiale către IFN-urile cu care te-ai înțeles, să intervină una sau două executări silite, ceea ce însemnă că jumătate de salariu va fi blocată de executările, iar din jumătatea care ți-a mai rămas ai fi nevoit să faci plățile parțiale.


Să auzim de bine !

#41
dorumihalache

dorumihalache

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 18.07.2006

View PostLex404, on 27 martie 2018 - 06:39, said:

Nu imi vine sa cred ca ma uit la ceva produs de A3...
Si foarte bine produs, foarte bine venit in special pentru publicul lor.

Din pacate cu IFN-urile e cam ca si cu sclavia din Pakistan sau alte tari, in care se imprumuta de niste bani apoi muncesc slavi o viata.
Da, IFN - urile ridicate în slăvi de DIGI

Edited by althea, 29 March 2018 - 07:37.
vedem bine, te rog nu mai mări atât de mult fontul


#42
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,741
  • Înscris: 13.09.2009
Credeti ca este un cerc vicios intre comisioanele mari si numarul celor care nu platesc la timp imprumutul ?
Cu alte cuvinte, daca toti cei care imprumuta de la IFN-uri ar rambursa la timp creditul, IFN-urile ar scadea comisioanele ?

Eu cred ca au aceste comisioane astronomice tocmai pentru a acoperi pierderile datorate celor care imprumuta si nu ramburseaza la timp imprumutul.

#43
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,032
  • Înscris: 24.02.2006
e o chestie preventiva, cu rectificativa :)
adica ei au calculat la inceput riscul si au decis ce comisioane sa foloseasca; n-au dat intai imprumuturile si apoi (vazand ca nu-si primesc banii inapoi) sa fi crescut comisioanele.
din cauza asta cresterea numarului de clienti buni nu va afecta proportional si comisioanele.

nu uita ca multe IFN-uri vor sa fie pe piata cu risc cat mai mare, pentru ca acolo sunt si comisioane mari. daca ar dori s-ar putea pozitiona intr-o zona cu risc mai mic, dar nu vor asta.

#44
strick3rs

strick3rs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 05.01.2006
Cum a ti rezolvat problema, daca ati rezolvat-o ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate