Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Placa de baza AM4 fara coil noise...

Placa de baza de telefon

TicTacToe in consola C++

Pareri S8+ Sau One 5T 8GB
 Netflix probleme cont

Drivere webcam philips

Adoptie in alta tara

Ce izolatie sa aleg? Comparatie i...
 Opel Vectra C vs Skoda Octavia 1...

De ce femeile preiau numele de fa...

MacBook Pro 2017 si Linksys WRT32...

"Nu ma atinge-ma" - film ...
 Credeti ca omul isi pastreaza car...

Player symbol 2008 compatibil

Problema lag scriere pe forum

Identificare sunet ciudat
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

RAPID Mode

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

Poll: RAPID Mode (4 member(s) have cast votes)

Considerati oportuna activarea functiei "RAPID Mode"?

  1. Da (3 votes [75.00%] - View)

    Percentage of vote: 75.00%

  2. Nu (1 votes [25.00%] - View)

    Percentage of vote: 25.00%

Vote Guests cannot vote

#1
open-your-eyes

open-your-eyes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 772
  • Înscris: 04.01.2017
  • ID membru: 975,115
  • Locație: Constanta
250GB Samsung MZ-750250BW 750 EVO, 2.5" SATA 6Gb/s, R/W 540/520 MB/s.
Nu ma pot decide daca sa activez functia "RAPID Mode". Din ce am citit de pe internet, inteleg ca, astfel, se face un fel de cache pe memoria RAM. Detin 2x 8GB Kingston HyperX Fury DDR4, 2400Mhz, CL15.
Ce experiente ati avut cu RAPID Mode? Inteleg ca daca pica curentul, se pot pierde anumite date. Si la mine, mai pica.
Ce ma sfatuiti? M-ar interesa, in special, opiniile celor care folosesc aceasta functie.
Multumesc.

#2
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,030
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud
Pai ti-ai dat raspunsul singur.E posibil sa ai un castig de performanta cu caching in ram,dar daca se duc voltii risti sa pierzi informatii.

#3
xmanyacs77

xmanyacs77

    ***AC / DC***

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,520
  • Înscris: 10.07.2013
  • ID membru: 817,822
  • Locație: *Reset Romania!*
Eu folosesc functia Rapid Mode de 2 ani si nu am avut probleme cu SSD....Posted Image
Attached File  Clipboard04.jpg   116.18K   34 downloads

#4
open-your-eyes

open-your-eyes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 772
  • Înscris: 04.01.2017
  • ID membru: 975,115
  • Locație: Constanta
Si cu cat la suta creste viteza Windows-ului?
Cat RAM utilizeaza?
Multumesc.

#5
bog4u

bog4u

    @Român

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,365
  • Înscris: 20.12.2007
  • ID membru: 262,539
  • Locație: Argeș/Romania/Europe/Earth/

View Postxmanyacs77, on 13 februarie 2018 - 06:23, said:

Eu folosesc functia Rapid Mode de 2 ani si nu am avut probleme cu SSD....Posted Image
Attachment Clipboard04.jpg

In 2 ani ai doar 3,1 tb scrisi ?
Eu am 7,1 tb pe un 780 evo tot in 2 ani.
Am dezactivat rapid mode pentru ca aveam impresia ca scrie mult mai multe date cu el activat. Observ ca fara rapid mode a scris cca 0,5 tb in 6 luni.
Viteza pare mai redusa cu cateva secunde la  start/restart. In aplicatii e insesizabil.

#6
open-your-eyes

open-your-eyes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 772
  • Înscris: 04.01.2017
  • ID membru: 975,115
  • Locație: Constanta
In cazul meu, a scris 13,6TB in doar un an jumate. E adevarat ca am uTorrent pe el, dar locatia pentru descarcari este setata pe un hdd de 8TB. De unde sa fie 13,6TB?

#7
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,727
  • Înscris: 06.01.2012
  • ID membru: 734,264
  • Locație: Bucuresti
L-am tinut si eu pornit vreo jumate de an pana am observat ca nu ajuta la absolut nimic in afara de cifre mai mari in benchmarkuri.
De asemenea jocurile care folosesc mult rau mergeau mai greu cu el activat.
L-am scos de atunci si am si uitat de el.

#8
open-your-eyes

open-your-eyes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 772
  • Înscris: 04.01.2017
  • ID membru: 975,115
  • Locație: Constanta
Dar "Optimize Drives" e util la ceva?
Eu vreau sa prelungesc durata de viata a ssd-ului. A ajuns la 90%.

#9
ro_explorer

ro_explorer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,902
  • Înscris: 15.12.2009
  • ID membru: 540,350
RAM cache (rapid mode) este util la orice. E echivalent cu cache-ul de la HDD-uri. Pentru sisteme cu ram suficient sau excedentar "rapid mode" nu face decat sa ajute la performanta totala a sistemului.

#10
billyboy

billyboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,311
  • Înscris: 08.04.2005
  • ID membru: 34,274
  • Locație: Bucuresti
Despre cat RAM vorbim? Am si eu un 850 EVO de 120gb mSATA, dar am doar 4gb RAM, zilele astea mai au inca 4gb.

#11
ro_explorer

ro_explorer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,902
  • Înscris: 15.12.2009
  • ID membru: 540,350
Se scaleaza in functie de ram-ul disponibil. Pe sistemul lui fi'miu, unde sunt 16GB RAM instalati vad ca rapid mode mananca ca 2GB pe un evo 850 de 512GB ... la mine, unde sunt 32GB instalati vad cam 4GB utilizati pe un evo 850 de 1TB. Deci nu cred ca e o valoare fixa ci alocata dinamic. Cel mai probabil ca nu o sa observi incarcarea.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users