Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Muzica trance

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto
 Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...
 Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 

Pareri plan casa parter

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#55
paunflorin_viorel

paunflorin_viorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 06.08.2007
Salutare tuturor! Ce parere aveti despre acest proiect pentru doi adulti ?

Attached Files


Edited by paunflorin_viorel, 25 June 2018 - 19:25.


#56
dell99

dell99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 29.09.2008
Mai inghesuie jumate de baie pe undeva, eventual schimba ct cu bucataria si aloca din spatiul primei 2-3mp.

#57
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Depinde mult ce faci cu casa respectiva pentru doi adulti, ii lipseste un spatiu de depozitare/ o camara de alimente. Camera tehnica este gantita pentru lemne / pentru gaz ?
Nu pot sa inteleg un proces - cand alegi sa  faci o casa (o constructie definitiva care va exista poate si 1-200 de ani dupa ce va fi executata) , de ce se aleg vesnic  solutiile  altor oameni , de ce nu exista  o tema de proiectare definita doar graba de a construii, spatii mici si cat mai multe daca e posibil .
Peste  30-50 de ani  posibil cineva va vrea sa vanda aceste constructii (cate din investiile de acum vor face proba timpului si cate vor cadea sub lamele buldozerelor cum darama acum cu mare spor casele facute prin ani 50' construite  precar , pri mici )

#58
blackiesasha

blackiesasha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,001
  • Înscris: 21.01.2013
cine va vrea sa vanda peste 50 ani sa fie sanatos si sa vanda mostenirea asa cum e si sa spuna si saru-mana .
daca nu-i place sa faca singurel alta pe masura dorintelor.
daca ne apucam sa facem casele pentru ca cineva, candva, sa obtina pe ele multi bani prin vanzare, cred ca e o idee de start total gresita.
asa e, este un model simplu, foarte suficient pentru muuuuuulta lume. important e sa fie construita corect, respectat un proiect si ca proprietarul sa se simta bine in ea. restul e can-can si briz-brizuri.

Edited by blackiesasha, 26 June 2018 - 13:33.


#59
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,530
  • Înscris: 05.06.2009
paunflorin, nu vad sa ai iesire directa din bucatarie si/sau living, spre curte/terasa. e de mare ajutor vara, cand vrei sa iei masa in curte sau pur si simplu sa poti sa intri/iesi mai rapid din aceste incaperi, in/din curte, fara sa ocolesti pana la intrarea principala.
ar trebui sa ai o usa si intre living si bucatarie, cand vei avea musafiri si vei pune masa in sufragerie, nu prea este placut sa faci naveta bucatarie-hol-living, cu farfuriile in brate sau vase fierbinti.
baia va avea geam de aerisire ?
intre bucatarie si camera tehnica nu ai usa ? pe unde intri in camera tehnica, daca ai nevoie sa verifici ceva la centrala sau sa depozitezi ceva ? masina de spalat rufe unde va fi amplasata, in baie sau in camera tehnica ? cum vei usca rufele, clasic - afara pe sarma sau iti vei cumpara uscator de rufe ? in varianta a doua, unde vei amplasa msr si uscatorul ?
camera tehnica e mai mare decat bucataria, nu poti s-o mai micsorezi, translatezi bucataria spre dreapta, iar spatiul castigat sa-l folosesti pentru o baie de serviciu ? sau modifici forma/dimensiunile dormitorului nr 1, astfel incat sa poti alipi o baie de serviciu la dormitorul nr 2. cand vei avea musafiri care raman peste noapte, este neplacut/jenant sa asteptati atatia adulti dimineata, pentru rutina zilnica de folosire a baii.
cum este/va fi orientata casa fata de punctele cardinale ? ce incaperi vor fi insorite pe durata zilei ?
dormitoarele nu au dressing, sau nu exista spatii de depozitare in alta zona a casei, intentionezi sa ai dulapuri incapatoare in dormitoare si eventual pe hol/zona tampon ?

#60
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
@ corinadaniela cam 60% din casele construite in momentul actual merg dupa aceasi idee, o schita  furata de pe internet, cel mai ieftin proiectat , camere cat mai mici. Multe probleme si tepe in diverse faza. Dar toata lumea se plange ca arata urat constructiile noi, ca pe afara arata altfel casele.
Lipsa tema proiectare (sa stie omul care e  rutina lui, fiecare familie are alte tabieturi, alte ocupatii). Nimeni nu mai doreste spatii de depozitare, multa lume sta in alta tara , face o casa in tara , multe din casele astea sunt doar investiti imobiliare

Edited by lestad_25, 26 June 2018 - 14:58.


#61
paunflorin_viorel

paunflorin_viorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 06.08.2007
Această schiţă este facută de mine cu ajutorul unui soft de pe net. Nu este finisata.  Nu am cunoștințele  necesare ĂŽn proiectare, dar ĂŽn Legea nr. 114/1996 sunt evidenţiate dimensiunile minime pentru camere. Momentan stau intr-un apartament comunist de 48 mp ĂŽmpreuna cu sotia si fiica-mea.  In 7-10 ani fie-mea va pleca pe drumul ei ĂŽn viaţă, iar cei 87 mp utili ai casei sunt suficienţi (nici banii nu sunt asa multi). Am un proiectant caruia ĂŽi voi prezenta ideea mea.
Eu imi fac casa după gustul meu si in functie de cat pot suporta financiar. Am vazut multe proiecte pe net cu dimensiuni multi mai mici la camere ĂŽn comparatie cu ce am rpezentat eu aici. La apartament am bucătăria de 8,55 mp, sufrageria de 18 mp, dormitorul de 12 mp, baia de 3,6 mp.,,,.deci, pentru mine, dimensiunile casei sunt f. OK plus că mă gandesc si la un cost mic de ĂŽntreţinere.
Pt corinadaniela
:va fi o iesire directa din living spre curte/terasa printr-o uşă glisanta care asigură si iluminarea camerei dispre latura mică a acesteia.
- este o distanţă foarte mică intre usa livingului si a bucatariei
- da, baia va avea geam de aerisire.
- intre bucatarie si camera tehnica m-am gandit la o uşa si cred că se va realiza
  - in camera tehnica se va intra dinspre exterior . Camera tehnică este mare, doarece casa este alplasata la tara unde nu sunt gaze, astfel că voi folosi o centrala pe lemne si un puffer de 1000 l care va fi alimentat la curent, centrala si panou solar (aşa zic specialiştii, că 4mx3m ar fi suficient ).
- masina de spalat in baie
- uscător de rufe - afară vara, iar iarna ..nu m-am gandit (poate in baie)
- nu cred că este nevoie de baie de serviciu - am WC in fundul curti pentru situaţii exceptionale
- despre musafiri - se adaptează la ce găsesc la fata locului
- stau in sudul ţării - dormitoarele pe Nord-Vest, livingul pe Sud-ESt - nu m-am gandit prea mult la faza asta (invers decat apare in schiţă)
- dormitoarele vor avea dulapuri incapatoare , dar si ĂŽn zona tampon va exista unul
- nu mai doresc să intru in bucatarie din sufragerie, apartamentul meu este stil "vagon"
- la 4-5 m de viitoarea casă există o anexă pe care am renovat-o si pe care o să o folosesc ca magazie/depozit alimente.

aceasta este amplasarea corecta a camerelor....aici se observa că living-ul si CT au dimensiuni si mai mici, dar o să ma decid cum este mai bine....terenul este mult mai mare pe lungime, doar laţimea este cea corectă...am facut acest patrulater pentru a arată amplasamentul constructiilor (aşa cum o văd eu) pe teren.

Attached Files


Edited by paunflorin_viorel, 27 June 2018 - 14:57.


#62
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,530
  • Înscris: 05.06.2009
nu fi atat de sigur in legatura cu viitorul fiicei tale. ia in calcul (macar 1%) ipoteza ca ramane alaturi de voi, se casatoreste si nu are unde locui in alta parte.
asta pentru ca tot discutam despre utilitatea unei a doua bai :-).

#63
paunflorin_viorel

paunflorin_viorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 06.08.2007
va ramane in apartamentul care il avem in avem moment....casa o vom face fara a vinde apartamentul, de aceea efortul financiar pentru familia mea este mare .....cei 40-45.000 euro pentru casa la cheie este o suma importanta pentru  noi

#64
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,205
  • Înscris: 23.02.2007
Daca o casa la cheie ar costa 45keur, si-ar face ... mai multi :) Pe langa casa in sine ai foarte multe lucruri care vor costa foarte multi bani: AC, bransamente, intabulare, electrocasnice, mobilier, garduri, porti, trotuare, amenajare curte, eventuala magazie etc.

#65
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
@ bobitzaaa  - faci casa  in 45 k euro, cu conditia sa ai propria firma de proiectare, constructii, amenajari interioare, mobila , instalatii ....Posted Image , mai conteaza si zona - daca nu e pe langa capitala are sanse  sa o faca locuibila.
Totusi dormitorul matrimonial de 12 mp nu este cam mic ? pentru 2 persoane  (mai ramane aer de respirat dimineata) , ori loc intre dulap si un pat dublu. Posted Image  - eu as mai fura vreo 4 mp de la living si i-as duce in dormitorul matrimonial, Daca si asa copilul va ramane in apartament in cativa ani, un living de 20 mp e suficient  pentru 2 peroane  (la copii sigur nu ajunge spatiu, deobicei acolo vin colegii lor , mai un chef , sigur nu e ok ). As mansarda si podul la un punct daca va fi nevoie (probabil va fi suficient spatiu pentru 2 camere de oaspeti.

#66
paunflorin_viorel

paunflorin_viorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 06.08.2007
@lestad_25 ...ne-a placut ideea cu un living mai mic si marirea suprafetei dormitorului matrimonial. Multumesc pentru sfat.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate