Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Snacks-uri exotice
Last Updated: Jan 25 2018 00:44, Started by
Mizu
, Jan 18 2018 19:38
·
0
#1
Posted 18 January 2018 - 19:38
Am cumparat din curiozitate niste jerky (nu stiu daca e corect tradus pastrama) si m-am gandit ca e util un topic in care sa aflam mai multe astfel de produse exotice pentru romani.
Azi va prezint jerky din cerb, elan si ren salbatici de la mama lor din Suedia. A ajuns la mine in 6 zile. La ~6 euro punga merita incercat o data in viata https://www.renjer.ky/ IMG_2444.JPG 358.62K 63 downloads IMG_2445.JPG 464.96K 62 downloads |
#2
Posted 18 January 2018 - 19:48
Prefer sa mananc coaja de copac decat sa mananc mortaciuni imputite.
|
#4
Posted 18 January 2018 - 19:51
O inmoaie si-o suge bine inainte. Ca altfel nu vad cum ai putea manca coaja de copac. Bine, asta daca nu esti capra sau cine stie ce ierbivor.
Va rog sa nu dati conotatii nepotrivite. Am vorbit serios. |
#5
Posted 18 January 2018 - 19:55
Cred ca jerky-ul este diferit de pastrama, din moment ce jerky se obtine prin deshidratare (intr-un aparat special, de exemplu), iar pastrama se obtine prin uscare.
Au la MegaImage, de la Angst (si la Gusturi Romanesti, implicit), jerky de vita, vreo 80 de lei / kg. Ultima data am luat acum cateva luni si nu mai iau, prea uscat, prea sec si prea fara gust, eu chiar fiind fan carnuri crud-uscate. |
#6
Posted 18 January 2018 - 19:58
#7
Posted 18 January 2018 - 19:59
serginho74, on 18 ianuarie 2018 - 19:51, said:
O inmoaie si-o suge bine inainte. Ca altfel nu vad cum ai putea manca coaja de copac. Bine, asta daca nu esti capra sau cine stie ce ierbivor. Va rog sa nu dati conotatii nepotrivite. Am vorbit serios. Ma refeream la pastrama aia. Coaja de copac n-o vazusem. Dar mi-a placut postul tau. |
#8
Posted 18 January 2018 - 20:00
#10
Posted 18 January 2018 - 20:13
|
#11
Posted 18 January 2018 - 20:18
Peste tot am intalnit ca uscarea e facuta la caldura naturala,iar deshidratarea este facuta mecanic,artificial, si este mai rapida.
|
#12
Posted 18 January 2018 - 20:20
N-am mai mancat niciodata jerky si nu am termen de comparatie, dar asta nu e tare incat sa te doara dintii. E doar asa, mai fibrata carnea, dar moale, poti musca din ea. E feliata subtire si asta ajuta.
|
#13
Posted 18 January 2018 - 20:24
daniMMM, on 18 ianuarie 2018 - 20:18, said:
Peste tot am intalnit ca uscarea e facuta la caldura naturala,iar deshidratarea este facuta mecanic,artificial, si este mai rapida. in desert gasesti in mod natural aceasta temperatura? ventilatia "artificiala"9din aparatul ala, poate fi inlocuita cu ventilatia "naturala"?? |
#14
Posted 18 January 2018 - 20:25
#15
Posted 18 January 2018 - 20:36
|
#16
Posted 18 January 2018 - 20:46
eu prepar asa ceva, am reteta de la un amic din state!
eu fac din vita, ei fac si din curcan si din porc. mie cel mai mult mi-a placut cea de vita, care se pare ca si la ei este cea mai veche(traditionala!) chiar mi-ai facut pofta! daca ma trezesc devreme sambata, poate fac o sarja! am carnea in congelator! Edit: daca sunt doritori, maine pot sa postez reteta! Edited by richi_e, 18 January 2018 - 20:55. |
#17
Posted 18 January 2018 - 20:51
#18
Posted 18 January 2018 - 21:14
daniMMM, on 18 ianuarie 2018 - 20:18, said:
Peste tot am intalnit ca uscarea e facuta la caldura naturala,iar deshidratarea este facuta mecanic,artificial, si este mai rapida. Spune-mi o fabrică de mezeluri care face uscare "natural". Una singură. Și nu-mi zice bunica. Nu există uscare naturală în industrie. Nu-ți scoate nimeni mezelurile afară să le usuce și nici nu le duc în pod. Stau în celule de uscare, la o anumită temperatură și umiditate, un anumit timp. Procesul de "uscare" e deshidratare. Scoaterea umezelii prin diferența de umiditate. Spune firmele la care "ai întâlnit" uscarea naturală. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users