Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Snacks-uri exotice

- - - - -
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#1
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
Am cumparat din curiozitate niste jerky (nu stiu daca e corect tradus pastrama) si m-am gandit ca e util un topic in care sa aflam mai multe astfel de produse exotice pentru romani.

Azi va prezint jerky din cerb, elan si ren salbatici de la mama lor din Suedia. A ajuns la mine in 6 zile.
La ~6 euro punga merita incercat o data in viata https://www.renjer.ky/

Attached File  IMG_2444.JPG   358.62K   63 downloadsAttached File  IMG_2445.JPG   464.96K   62 downloads

#2
Onan_Barbaru

Onan_Barbaru

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 21.08.2017
Prefer sa mananc coaja de copac decat sa mananc mortaciuni imputite.

#3
Laberta

Laberta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,491
  • Înscris: 04.09.2006
Si nu te dor dintii de la ea?

#4
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
O inmoaie si-o suge bine inainte. Ca altfel nu vad cum ai putea manca coaja de copac. Bine, asta daca nu esti capra sau cine stie ce ierbivor.

Va rog sa nu dati conotatii nepotrivite. Am vorbit serios.

#5
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007
Cred ca jerky-ul este diferit de pastrama, din moment ce jerky se obtine prin deshidratare (intr-un aparat special, de exemplu), iar pastrama se obtine prin uscare.

Au la MegaImage, de la Angst (si la Gusturi Romanesti, implicit), jerky de vita, vreo 80 de lei / kg.

Ultima data am luat acum cateva luni si nu mai iau, prea uscat, prea sec si prea fara gust, eu chiar fiind fan carnuri crud-uscate.

#6
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008

View PostOnan_Barbaru, on 18 ianuarie 2018 - 19:48, said:

Prefer sa mananc coaja de copac decat sa mananc mortaciuni imputite.
Asa sa-ti ajute Dumnezeu!

#7
Laberta

Laberta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,491
  • Înscris: 04.09.2006

View Postserginho74, on 18 ianuarie 2018 - 19:51, said:

O inmoaie si-o suge bine inainte. Ca altfel nu vad cum ai putea manca coaja de copac. Bine, asta daca nu esti capra sau cine stie ce ierbivor.

Va rog sa nu dati conotatii nepotrivite. Am vorbit serios.


:roflmaofast: :roflmaofast: :roflmaofast:

Ma refeream la pastrama aia. Coaja de copac n-o vazusem.
Dar mi-a placut postul tau. :)

#8
OPEDI

OPEDI

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.11.2017

View Posttchoara, on 18 ianuarie 2018 - 19:55, said:

se obtine prin deshidratare
iar pastrama se obtine prin uscare.
diferenta ? fiind?

#9
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
Uscarea e naturala,deshidratarea artificiala

#10
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,841
  • Înscris: 01.11.2005

View PostdaniMMM, on 18 ianuarie 2018 - 20:02, said:

Uscarea e naturala,deshidratarea artificiala
Adica si uscarea poate fi artificiala si deshidratarea poate fi naturala...
Nu e nici o diferenta.

#11
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
Peste tot am intalnit ca uscarea e facuta la caldura naturala,iar deshidratarea este facuta mecanic,artificial, si este mai rapida.

#12
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
N-am mai mancat niciodata jerky si nu am termen de comparatie, dar asta nu e tare incat sa te doara dintii. E doar asa, mai fibrata carnea, dar moale, poti musca din ea. E feliata subtire si asta ajuta.

#13
OPEDI

OPEDI

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.11.2017

View PostdaniMMM, on 18 ianuarie 2018 - 20:18, said:

Peste tot am intalnit ca uscarea e facuta la caldura naturala,iar deshidratarea este facuta mecanic,artificial, si este mai rapida.
cu ce temperatura functioneza aparatul ala ??
in desert gasesti in mod natural aceasta temperatura?
ventilatia "artificiala"9din aparatul ala, poate fi inlocuita cu ventilatia "naturala"??

#14
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,896
  • Înscris: 07.08.2008

View PostMizu, on 18 ianuarie 2018 - 19:38, said:

A ajuns la mine in 6 zile.
Cu Posta Romana? Ce e intr-o poza e continutul unui pachet(~30gr)?

#15
OPEDI

OPEDI

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,729
  • Înscris: 16.11.2017
Attached File  gasesti si aici.JPG   33.63K   89 downloads
gasesti si la noi

#16
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,927
  • Înscris: 02.02.2007
eu prepar asa ceva, am reteta de la un amic din state!
eu fac din vita, ei fac si din curcan si din porc. mie cel mai mult mi-a placut cea de vita, care se pare ca si la ei este cea mai veche(traditionala!)
chiar mi-ai facut pofta! daca ma trezesc devreme sambata, poate fac o sarja! am carnea in congelator!
Edit: daca sunt doritori, maine pot sa postez reteta!

Edited by richi_e, 18 January 2018 - 20:55.


#17
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006

View PostOnan_Barbaru, on 18 ianuarie 2018 - 19:48, said:

Prefer sa mananc coaja de copac decat sa mananc mortaciuni imputite.
Nu e împuțită. E maturata.

#18
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostdaniMMM, on 18 ianuarie 2018 - 20:18, said:

Peste tot am intalnit ca uscarea e facuta la caldura naturala,iar deshidratarea este facuta mecanic,artificial, si este mai rapida.

Spune-mi o fabrică de mezeluri care face uscare "natural". Una singură. Și nu-mi zice bunica.

Nu există uscare naturală în industrie. Nu-ți scoate nimeni mezelurile afară să le usuce și nici nu le duc în pod. Stau în celule de uscare, la o anumită temperatură și umiditate, un anumit timp. Procesul de "uscare" e deshidratare. Scoaterea umezelii prin diferența de umiditate.

Spune firmele la care "ai întâlnit" uscarea naturală.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate