despre chec
Last Updated: Jan 08 2018 22:08, Started by
oscarsaxa
, Jan 05 2018 18:23
·
0
#1
Posted 05 January 2018 - 18:23
buna ziua !
poate cineva sa ma lamureasca de ce checul care a crescut in cuptor dupa ce-l scot scade din volum la jumatate si chiar uneori mai mult ? |
#2
Posted 05 January 2018 - 18:29
Faina proasta sau putina.....Ai batut bine ouale inainte? Ai inglobat bine albusul batut spuma in compozitie? Ai cuptor electric sau pe gaz? La cuptor pe gaz e mai dificil. Nu deschide usa cuptorului in timp ce checurile se coc.
Cred totusi ca ai pus prea putina faina si/sau ai deschis usa cuptorului in timpul coacerii. Edited by Clovis, 05 January 2018 - 18:35. |
#4
Posted 05 January 2018 - 18:45
ce usor se gasesc informatii ... https://www.carticic...ai-lase-checul/
|
#5
Posted 05 January 2018 - 18:58
Eu am patit asta la pandispan(blat de tort), coacere insuficienta => temperatura mica sau timp de coacere mic.
|
#6
Posted 05 January 2018 - 19:16
Blatul de tort se lasa un pic orice i-ai face.....Cam ca in imaginea de mai jos.
Edited by Clovis, 05 January 2018 - 19:17. |
#7
Posted 05 January 2018 - 20:30
oscarsaxa, on 05 ianuarie 2018 - 18:23, said:
buna ziua ! poate cineva sa ma lamureasca de ce checul care a crescut in cuptor dupa ce-l scot scade din volum la jumatate si chiar uneori mai mult ? Pentru ca checul nu e cozonac. Majoritate il prefera un pic mai moale, in forma finala, asa ca se va coace pe margini, iar in partea centrala nu se va coace suficient. Aia e zona care se raceste prima, acolo umiditatea este maxima si acolo scade. O solutie ar fi sa il lasi un pic mai mult... dar poate n-o sa-ti placa ce rezulta. |
#8
Posted 06 January 2018 - 06:11
Clovis, on 05 ianuarie 2018 - 19:16, said:
Blatul de tort se lasa un pic orice i-ai face.....Cam ca in imaginea de mai jos. Un pic poate ca ar fi acceptabil dar initiatorul a zis ca "scade din volum la jumatate si chiar uneori mai mult" ceea ce nu e acceptabil deloc. rosix, on 05 ianuarie 2018 - 20:30, said: Pentru ca checul nu e cozonac. Majoritate il prefera un pic mai moale, in forma finala, asa ca se va coace pe margini, iar in partea centrala nu se va coace suficient. Aia e zona care se raceste prima, acolo umiditatea este maxima si acolo scade. O solutie ar fi sa il lasi un pic mai mult... dar poate n-o sa-ti placa ce rezulta. Deci, partea centrala se raceste prima si ramane fierbinte pe margini? |
#9
Posted 08 January 2018 - 22:08
Prea putina făina. Răcire prea brusca. Comportamentul e mai apropiat de cel al sufleului, care se servește cald și care se face cu făina putina.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users