Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

despre chec

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
oscarsaxa

oscarsaxa

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 05.02.2016
buna ziua !
poate cineva sa ma lamureasca de ce checul care a crescut in cuptor dupa ce-l scot scade din volum la jumatate si chiar uneori mai mult ?

#2
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Faina proasta sau putina.....Ai batut bine ouale inainte? Ai inglobat bine albusul batut spuma in compozitie? Ai cuptor electric sau pe gaz? La cuptor pe gaz e mai dificil. Nu deschide usa cuptorului in timp ce checurile se coc.

Cred totusi ca ai pus prea putina faina si/sau ai deschis usa cuptorului in timpul coacerii.

Edited by Clovis, 05 January 2018 - 18:35.


#3
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Faina de proasta calitate zic si eu .

#4
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017
ce usor se gasesc informatii ... https://www.carticic...ai-lase-checul/

#5
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,620
  • Înscris: 16.08.2010
Eu am patit asta la pandispan(blat de tort), coacere insuficienta => temperatura mica sau timp de coacere mic.

#6
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Blatul de tort se lasa un pic orice i-ai face.....Cam ca in imaginea de mai jos.

Edited by Clovis, 05 January 2018 - 19:17.


#7
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 oscarsaxa, on 05 ianuarie 2018 - 18:23, said:

buna ziua !
poate cineva sa ma lamureasca de ce checul care a crescut in cuptor dupa ce-l scot scade din volum la jumatate si chiar uneori mai mult ?

Pentru ca checul nu e cozonac. Majoritate il prefera un pic mai moale, in forma finala, asa ca se va coace pe margini, iar in partea centrala nu se va coace suficient. Aia e zona care se raceste prima, acolo umiditatea este maxima si acolo scade.  O solutie ar fi sa il lasi un pic mai mult... dar poate n-o sa-ti placa ce rezulta.

#8
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,620
  • Înscris: 16.08.2010

 Clovis, on 05 ianuarie 2018 - 19:16, said:

Blatul de tort se lasa un pic orice i-ai face.....Cam ca in imaginea de mai jos.

Un pic poate ca ar fi acceptabil dar initiatorul a zis ca "scade din volum la jumatate si chiar uneori mai mult" ceea ce nu e acceptabil deloc.

 rosix, on 05 ianuarie 2018 - 20:30, said:


Pentru ca checul nu e cozonac. Majoritate il prefera un pic mai moale, in forma finala, asa ca se va coace pe margini, iar in partea centrala nu se va coace suficient. Aia e zona care se raceste prima, acolo umiditatea este maxima si acolo scade.  O solutie ar fi sa il lasi un pic mai mult... dar poate n-o sa-ti placa ce rezulta.

Deci, partea centrala se raceste prima si ramane fierbinte pe margini?   Posted Image Posted Image   Posted Image

#9
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Prea putina făina. Răcire prea brusca. Comportamentul e mai apropiat de cel al sufleului, care se servește cald și care se face cu făina putina.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate