Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 

”Pleava” lui Dumnezeu

* - - - - 6 votes
  • This topic is locked This topic is locked
371 replies to this topic

#19
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 Dorel666, on 18 decembrie 2017 - 23:08, said:

V-ați gândit vreodată că Biserica lui Dumnezeu este atât ”vie”cât și ”lan de grâu”? Și că, la fel ca la orice alt lan de grâu, recoltele sunt periodice, dar și reziduurile sunt periodice? Că, de la vie, rămân ciorchini storși de must, care sunt aruncați, iar de la lanul de grâu rămân paiele și pleava, care sunt strânse și aruncate. Și, pentru că această pleavă va fi arsă ”într-un foc ce nu se stinge niciodată”, înseamnă că și Biserica lui Hristos va fi supusă veșnic unei curățări periodice, prin care ”pleava” va fi aruncată în foc, după cum este scris:

Matei 3:12 Acela Îşi are lopata în mână, Îşi va curăţi cu desăvârşire aria şi Îşi va strânge grâul în grânar, dar pleava o va arde într-un foc care nu se stinge.”
Luca 3:17 Acela are lopata în mână; Îşi va curăţi aria cu desăvârşire şi Îşi va strânge grâul în grânar, iar pleava o va arde într-un foc care nu se stinge.”
Și, atunci, toți cei ce s-au desprins de Biserica primară sunt doar pleavă ce este strânsă în grămezi doar cu scopul de a fi arsă!

Caci este scris:  "Mare este secerisul, dar putini sunt lucratorii"  si "Multi sunt cei chemati dar putini alesi"

Nu e vorba de curatarea Bisericii ci de alegerea graului de neghina la Judecata de Apoi... acolo unde pleava, sufletele nevrednice, vor fi aruncate in foc.

#20
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017
religie, religios, sunt cuvinte inventate de atei ptr a descrie "aceea traire" pe care nu o pot intelege ! ... Posted Image
yo unu' (sper sa nu ma auda mama :) ) cred un D-zeu Creatorul dar ... nu cred nimic din Isus, biserica, preoti, Biblie, etc !

Edited by realduc, 19 December 2017 - 09:27.


#21
spe_ripper

spe_ripper

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,519
  • Înscris: 04.03.2009

 Chifteluta, on 18 decembrie 2017 - 23:17, said:

Sa-ti fie intunecimea mintii calauza si motiv de chibzuinta. La Obregia cunosc pe cineva. Curaj, apeleaza, te rog!

Era unul zilele trecute care dadea sa fuga si era alergat de bodyguarzi si medici prin curte. :)

#22
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 dan1980_25, on 18 decembrie 2017 - 23:48, said:

tu esti un fel de diletant. Te numesti ortodox, dar ai imbratisat idei protestante. Deci ori ori.
Te-ai gandit macar ca citatele alea se refera la Rai si Iad?
Interpretarea ta asupra acelor citate, e neoprotestanta si scoasa dintr-un context care nu are nici o legatura cu vreo Biserica.
Ca despre iconomia divina, vad ca habar nu ai. In schimb esti bun pe partea de prozelitism demn de secolul trecut.

Te-ai gândit că raiul și iadul încep de pe pământ și din viața aceasta?

#23
PicoDazore

PicoDazore

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 25.11.2011
Frate, incet, incet, se apropie Sarbatoarea Nasterii Domnului Isus Hristos.
Te rog sa incetezi cu catalogarea si desconsiderarea crestinilor care apartin altor confesiuni, decat cea din care faci tu parte.
Du-te, frate, viziteaza orfelinatele si descopera cati dintre copiii care se afla in ele, provin din abandon, in urma recasatoririi unuia sau altuia dintre parinti (dupa ce au divortat de sot(ia)ul  de drept), cu altul (a). Iar la aceasta realitate dureroasa si trista, contribuie, din plin, mult laudata ta Biserica Ortodoxa, pe care o tot lauzi ca fiind singura adevarata. Asta binecuvantand cat se poate de constient adulterul - casatoria a 2-a, 3-a, 4-a oara,...n-a oara, fara sa-i pese ce se-ntampla cu copiii din prima, a doua, a treia...n casatorie . Deh! ochii sunt lipiti pe .....?!!!, stii tu, esenta fericirii materiale/financiare. Nu-ti doresc, sa experimentezi starea unui copil trist si indurerart, pentru ca mama lui, despartita de tatal copilului, l-a abandonat la orfelinat si s-a luat cu altul sub conditia pusa de cel de-al doilea sot, de a scapa de copilul din prima casatorie. Ei, la aceste situatii BOR, inchide ochii, procedand la casatorii-binecuvantari de adulter la altar, fiind orbita de marfa financiara.
Vai de ea bucurie a Craciunului, pentru copiii abandonati de asemenea indivizi. cati dinte preotii ortodocsi se simt vinovati, ca isi aduc aportul la provocarea durererii unor astfel de copii?!!!
Tu, marele ortodox, cum te simti, vis-a-vis de durerea unui astfel de copil indurerat, facand parte din biserica care binecuvinteaza generarea durerii si tristetii in randul copiilor abandonati in orfelinate, pe strazi, etc?!!!

Iti mai amintesti???

Evanghelia dupa Matei, Cp.19
,,9.  Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, şi se va însura cu alta, săvârşeşte adulter; şi cine s-a însurat cu cea lăsată săvârşeşte adulter.''

Iar Apostolul Pavel, In epistola romanica, iti explica aceasta invatatura ca unui copil de 2 ani:
,,2.  Căci femeia măritată e legată, prin lege, de bărbatul său atâta timp cât el trăieşte; iar dacă i-a murit bărbatul, este dezlegată de legea bărbatului.
3.  Deci, trăindu-i bărbatul, se va numi adulteră dacă va fi cu alt bărbat; iar dacă i-a murit bărbatul este liberă faţă de lege, ca să nu fie adulteră, luând un alt bărbat.,,

Si stii tu, cel ce o incalca pe una, le incalca pe toate:

Ep. Iacob, Cp2:
10.  Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greşi într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat faţă de toate poruncile.
11.  Căci Cel ce a zis: "Să nu săvârşeşti adulter", a zis şi: "Să nu ucizi". Şi dacă nu săvârşeşti adulter, dar ucizi, te-ai făcut călcător de lege.''

Apropo, mai ti minte, care a fost cauza decapitarii Sf. Ioan Botezatorul, ca tot ai amintit de el ?!!!!

Frate, ne apropiem de Sarbatoarea Craciunului, gandeste-te mai bine la cuvintele lui Isus Hristos, care privesc fericirea eterna, destinata intregului pamant, nu numai BO, chiar daca dupa tine, Constantinopolul e considerat a fi capitala adevaratei Biserici crestine,  dar a devenit pana-n ziua de astazi pasalic turcesc:

Ev. Sf. Luca, Cp13:
,,29.  Şi vor veni alţii de la răsărit şi de la apus, de la miazănoapte şi de la miazăzi şi vor şedea la masă în împărăţia lui Dumnezeu.
30.  Şi iată, sunt unii de pe urmă care vor fi întâi, şi sunt alţii întâi care vor fi pe urmă.''

Sursa: http://www.bibliaort...?text=&carte=-3

Sa ai un advent, binecuvantat de Dumnezeu cu adevarata iubire fraterna, lipsit de orice fel de condamnari fata de semeni, ca asta o recomanda in scrierile sale si Sf. Vasile cel Mare.

#24
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 pufonel, on 19 decembrie 2017 - 00:01, said:

Mare parte din pleava bisericii sunt chiar slujitorii ei, de la multpreafericitul Danut care isi plimba fundul intr-un Mertan ultimul tip, pana la ultimul popa de tara, care a si ultimul ban vaduvei care isi ingroapa barbatul.

Da, mă, adică Dumnezeu este prost și ne dă pleavă să mâncăm. Dar ai cui conducători sunt pleavă și ai cui nu, se va vedea în creșterea spirituală a fiecărei biserici. Și când zic ”spiritual”  mă refer la ”spirit”, adică la ”gândire”, nu la moralismul lupesc!

 DaculScoril0, on 19 decembrie 2017 - 00:36, said:

tu te mai cauți din când în când?

Știu deja că sunt nebun, dar mă caut în fiecare zi, să văd dacă sunt nebun întru Hristos...

 Benderbut, on 19 decembrie 2017 - 07:31, said:

Oamenii sunt cei care au lopata in mana . Oamenii sunt cei care curata pleava si aleg religia . Sa se pocaiasca mai degraba Biserica si Daniel!

Unde ai mai vazut tu ca Dumnezeu sa aibe lopata?

Cică o va avea, la sfârșitul Lumii. Și cine are ochi de văzut și urechi de auzit, știe că ACUM este sfârșitul vechii lumi, așa cum o știam.

 Hider141, on 19 decembrie 2017 - 08:18, said:

Si ce te face sa crezi ca religia ortodoxa nu e tot desprinsa din crestinismul initial?
Crestinii din primul secol nu sarbatoreau Craciunul, nu sarbatoreau zilele de nastere, nu se inchinau la icoane/statui/cruce si nu tineau nicio alta sarbatoare in afara de cea despre care le-a poruncit Isus sa o tina: Comemorarea mortii lui Isus Cristos.
Apoi, pe masura ce crestinii apostati au luat amploare au reusit sa-i înăbușe pe cei care intr-adevar se straduiau sa respecte ceea ce i-a invatat Isus si ce e scris in Biblie a luat amploare asa-zisa religie crestina care mai tarziu s-a desprins in cele 2 religii majore de astazi, religia catolica si cea ortodoxa.

Dar asta nu va invata popa la biserica, ci mai degraba va spune sa credeti si sa nu cercetati. Nu de alta, dar pentru el e mai bun un prost care nu stie nimic si crede orbeste ce-i spune popa, decat unul care are cultura si poate cel putin sa-i puna la indoiala invataturile false.

Biserica este formată din oameni. Iar dacă oamenii Bisericii se abat de la învățătura ”corectă”, ei devin ca apa cea murdară în care a fost păstrat focul primului Templu evreiesc: oricât de murdară ar fi, în ea este Focul Sfânt.
Amin

Iar dacă alții cred că pot înlocui apa cea murdară, care conține Focul Sfânt, cu apa nu știu cărui izvor ”limpede”, se înșeală și sunt proști!

 rosix, on 19 decembrie 2017 - 09:17, said:


Caci este scris:  "Mare este secerisul, dar putini sunt lucratorii"  si "Multi sunt cei chemati dar putini alesi"

Nu e vorba de curatarea Bisericii ci de alegerea graului de neghina la Judecata de Apoi... acolo unde pleava, sufletele nevrednice, vor fi aruncate in foc.

Pleava este ”pleavă”, adică ce rămâne după ce bați grâul. Și grâul se seceră în fiecare an. Amu, că tu nu știi cât durează un an creștinesc, problema ta!

Edited by Dorel666, 19 December 2017 - 10:27.


#25
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

 Hider141, on 19 decembrie 2017 - 08:18, said:

Si ce te face sa crezi ca religia ortodoxa nu e tot desprinsa din crestinismul initial?
Crestinii din primul secol nu sarbatoreau Craciunul, nu sarbatoreau zilele de nastere, nu se inchinau la icoane/statui/cruce si nu tineau nicio alta sarbatoare in afara de cea despre care le-a poruncit Isus sa o tina: Comemorarea mortii lui Isus Cristos.
Apoi, pe masura ce crestinii apostati au luat amploare au reusit sa-i înăbușe pe cei care intr-adevar se straduiau sa respecte ceea ce i-a invatat Isus si ce e scris in Biblie a luat amploare asa-zisa religie crestina care mai tarziu s-a desprins in cele 2 religii majore de astazi, religia catolica si cea ortodoxa.

Dar asta nu va invata popa la biserica, ci mai degraba va spune sa credeti si sa nu cercetati. Nu de alta, dar pentru el e mai bun un prost care nu stie nimic si crede orbeste ce-i spune popa, decat unul care are cultura si poate cel putin sa-i puna la indoiala invataturile false.

Facepalm_statue.jpg

#26
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,867
  • Înscris: 06.01.2008

 Dorel666, on 19 decembrie 2017 - 10:28, said:

Biserica este formată din oameni. Iar dacă oamenii Bisericii se abat de la învățătura ”corectă”, ei devin ca apa cea murdară în care a fost păstrat focul primului Templu evreiesc: oricât de murdară ar fi, în ea este Focul Sfânt.
Amin
Iar dacă alții cred că pot înlocui apa cea murdară, care conține Focul Sfânt, cu apa nu știu cărui izvor ”limpede”, se înșeală și sunt proști!
Daca intr-un litru de apa pui 1-2 grame de cianura nu e nimic, tot e apa buna de baut, nu-i asa?
La fel e si cu religia ortodoxa sau cea catolica. Pretind ca respecta ceea ce scrie in Biblie si asculta de Dumnezeu, dar pe langa invataturile biblice au o gramada de invataturi filozofice sau din religiile pagane, care pot fi asemanate cu otrava (traditiile de paste ce provin de la sarbatoarea zeitei Ishtar, Halloween-ul care provine din sarbatoarea Samhain si multe altele).

 mario_bril, on 19 decembrie 2017 - 10:50, said:

Si, care-i faza?
Suntem pe aria de "Polemici religioase", nu cea dedicata religiei ortodoxe ca sa o preaslavim pentru tot ce a facut pentru neamul romanesc, printre care ajutorul dat la alegeri partidului de la guvernare, pentru turnarea pe timpul comunistilor a oricui era impotriva regimului, sau pentru faptul ca iau cu forta padurile sau casele oamenilor, in numele bisericii si a drepturilor date de catre guvern.
Asta ca sa nu amintesc de luxul nerusinat in care se lafaie mai-marii din respectivele religii, in timp enoriasii lor mor de foame fiindca isi dau si ultimul leu pentru slujbe si respectarea unor traditii care chiar isi bat joc de Dumnezeu.

Edited by Hider141, 19 December 2017 - 10:59.


#27
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

 Hider141, on 19 decembrie 2017 - 10:54, said:

Si, care-i faza?
Suntem pe aria de "Polemici religioase", nu cea dedicata unei anumite religii.
Dumneata ori habar nu ai de istoria creștinismului, ori nu vrei să ai habar. Cum naiba să susții că niște creștini apostați au confiscat creștinismul, nu-mi pot imagina. E complet în afara istoriei, să știi.

#28
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
Interesant topic deschis de dorel666, asa ca zic: "Si nu ne duce pe noi in ispita"

Edited by danb1961, 19 December 2017 - 12:23.


#29
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 Dorel666, on 18 decembrie 2017 - 23:08, said:

V-ați gândit vreodată că Biserica lui Dumnezeu este atât ”vie” cât și ”lan de grâu”?
Misiuni pe Marte... sonde spaţiale care călătoresc prin galaxie... telescopul Hubble... Zona 51... Pentagonul, suspectat de legături cu ET... programul SETI...
Cam la astea mă gândesc, atunci când nu sunt la birou.

#30
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 PSC, on 19 decembrie 2017 - 12:32, said:

Misiuni pe Marte... sonde spaţiale care călătoresc prin galaxie... telescopul Hubble... Zona 51... Pentagonul, suspectat de legături cu ET... programul SETI...
Cam la astea mă gândesc, atunci când nu sunt la birou.
pune-ti pe birou alaturi de astea si Basmele lui Petre Ispirescu.Sunt din aceeasi categorie.

 PicoDazore, on 19 decembrie 2017 - 10:20, said:

Frate, ne apropiem de Sarbatoarea Craciunului,
adica a celebrarii lui SANTA = SATAN...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9hoEi_f5twI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

 mario_bril, on 19 decembrie 2017 - 10:58, said:

Dumneata ori habar nu ai de istoria creștinismului, ori nu vrei să ai habar. Cum naiba să susții că niște creștini apostați au confiscat creștinismul, nu-mi pot imagina. E complet în afara istoriei, să știi.
iar faci pe superiorul...Posted Image
desigur ca Crestinismul avea sa fie confiscat de crestinii apostati, exact dupa cum scrie Pavel despre omul faradelegii= crestinul care va arunca la gunoi Legea lui Dumnezeu, poruncile lui Dumnezeu

Edited by Dude_2nd, 19 December 2017 - 14:23.


#31
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

 Dude_2nd, on 19 decembrie 2017 - 14:23, said:

iar faci pe superiorul...Posted Image
desigur ca Crestinismul avea sa fie confiscat de crestinii apostati, exact dupa cum scrie Pavel despre omul faradelegii= crestinul care va arunca la gunoi Legea lui Dumnezeu, poruncile lui Dumnezeu
Și uite cum creștinii ăștia apostați aveau să-ți dea ție Biblia, două mii de ani mai târziu. Dude, ți s-a spus că habar nu ai de istorie, nu înțeleg de ce nu te pui la punct, în loc să ne spui minunății din astea.

Edited by mario_bril, 19 December 2017 - 14:39.


#32
Onan_Barbaru

Onan_Barbaru

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 21.08.2017

 Dorel666, on 18 decembrie 2017 - 23:28, said:

eu, în prostia și nebunia mea
Nu pot decat sa te aprob pozitiv!

#33
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011
:D

 mario_bril, on 19 decembrie 2017 - 14:38, said:

Dude, ți s-a spus că habar nu ai de istorie
da, de catre eruditi ca tine :D

#34
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,572
  • Înscris: 16.03.2004

 Sfantul Jakob, on 06 iunie 2022 - 06:45, said:


Crezi cumva că e nevoie de aprobarea tuturor rătăciților? :nonobad:
Aslan, Ehrman și sleahta de pigmei? :)


Pigmeu, Ehrman?Posted Image  Este unul dintre cei mai cunoscuți teologi. Apreciat pe întreg mapamondul... Pe când voi....


[ https://i.ibb.co/f12PxmN/Clipboard.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://yoursmiles.org/msmile/fun/m0169.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#35
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,229
  • Înscris: 26.01.2007

 dark, on 27 iulie 2022 - 07:27, said:

Pigmeu, Ehrman?Posted Image  
Este unul dintre cei mai cunoscuți teologi.
Păi tu crezi că cineva nu poate fi teolog ateist, satanist și pigmeu? :habarnam:

 dark, on 27 iulie 2022 - 07:27, said:

Apreciat pe întreg mapamondul...
Teolog apreciat de ateiști, sataniști și pigmei.

#36
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,572
  • Înscris: 16.03.2004
[ https://i.ibb.co/QXp9QT4/Animation7.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate