Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

"Sa-i stresam pe Cei de la ANRE pt a da o lege pt cei cu Panouri fotovoltaice

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postgoctav2000, on 18 decembrie 2017 - 18:35, said:

@conpressgroup
Eu am scris din nou la ANRE,Posted Image   ca nu sunt mulțumit de răspunsul primit (exact ca al tau) si inca nu am primit nimic  ,Posted Image
Sa vedem si ceilalti colegi ce primesc.Posted Image


Da exact .
Am si apa de la izvorul din munte.


Cam cati W produci acolo ?

#20
goctav2000

goctav2000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,205
  • Înscris: 01.03.2009

View PostPlaton, on 18 decembrie 2017 - 18:36, said:

Cam cati W produci acolo ?

Uite aici:
Productia se măsoară in KWh
Jumătate am pierdut ca nu am ce sa fac cu ia in timpul zilei.dupa ce batt se incarca

Edited by goctav2000, 18 December 2017 - 18:40.


#21
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postgoctav2000, on 18 decembrie 2017 - 18:39, said:

Uite aici:
Productia se măsoară in KWh
Jumătate am pierdut ca nu am ce sa fac cu ia in timpul zilei.dupa ce batt se incarca

Stiu ca in kW. dar imi este mai usor sa calculez pentru nevoile mele, si oricum nu ar avea sens sa investesc ca sa produc mult, pentru ca nu prea ai unde stoca energia electrica

#22
goctav2000

goctav2000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,205
  • Înscris: 01.03.2009

View PostPlaton, on 18 decembrie 2017 - 18:45, said:

Stiu ca in kW. dar imi este mai usor sa calculez pentru nevoile mele, si oricum nu ar avea sens sa investesc ca sa produc mult, pentru ca nu prea ai unde stoca energia electrica
Asteapta legea si o sa poti da surplusul in retea Vara si sa consumi iarna ,aici este "spilul"
Întrebai si tu pe cei de la ANRE cand dau legea gata făcuta si in discuție ,Dar discutia este închisa de mult.

Edited by goctav2000, 18 December 2017 - 18:48.


#23
goctav2000

goctav2000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,205
  • Înscris: 01.03.2009
Am trimis e-mail si la Misterul EnergieiPosted Image
Se vedem ca "rahat" fac si ăștia .
"Buna Ziua .
Va cer suportul pt a demara aprobarea si punerea in practica art. I pct. 23 din OUG nr. 24/31.03.2017 pentru persoanele fizice care dețin unități de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu putere instalată sub 100 kW pe loc de consum, pot vinde energia electrică produsă şi livrată în rețeaua electrică aparținând operatorilor de distribuție concesionari, în vederea acoperirii consumului propriu tehnologic al rețelei electrice, la un preț stabilit conform reglementărilor ANRE”
Termenele stabilite prin lege au trecut de mult si nimic nu sa întâmplat .

ANRE a conceput reglementarilor ,dar tergiversează punerea in aplicare.Va rog sa ne ajutați ca intrarea in  vigoare a acestei legi sa fie de la 01 Ian 2018.
Am atașat reglementările ANRE
  ."

http://energie.gov.r...nicare/contact/

Edited by goctav2000, 18 December 2017 - 19:09.


#24
conpressgroup

conpressgroup

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 15.06.2010
Ca sa avem sarbatori linistite....

Iulian Iancu: Modificările OUG 24 vor fi dezbătute la anul !!!!!!

BOGDAN TUDORACHE - JOI, 7 DECEMBRIE 2017 REGENERABILE, SOLAR, EOLIAN

Modificările legislației privind regenerabilele vor fi adoptate anul viitor, a declarat pentru energynomics.ro o sursă din industrie. Contactat de energynomics.ro, deputatul Iulian Iancu a confirmat că modificările legislației regenerabilelor vor avea loc în 2018.
Dezbaterile din jurul modificărilor aduse Ordonanței 24, care ar urma să schimbe legislația privind regenerabilele, nu au început, iar Comisia de Industrii din Camera Deputaților, coordonată de Iulian Iancu, nu a dispus deocamdată crearea unui grup de lucru.
”Comisia nu a introdus-o pe ordinea de zi, nu a existat nici o dezbatere. Nu există nici vreun grup de lucru. Ultima dată când am discutat cu dl. Iancu a promis că ea va fi luată în dezbatere imediat ce vor fi finalizate dezbaterile privind OUG 64, în ordinea priorităților. Încă nu se dezbate”, a declarat sursa citată.
Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.64/2016 a fost retrimis la mijlocul lunii octombrie de plenul Parlamentului înapoi la Comisia de Industrii și Servicii. A fost pentru a doua oară când plenul, dominat de majoritatea PSD-ALDE, a cerut Comisiei conduse de către deputatul PSD Iulian Iancu să mai analizeze proiectul de lege, după o decizie similară luată pe 27 iunie. Iminența aprobării OUG 64, cu ample modificări decise în Comisia de Industrii și Servicii, a provocat dezbateri virulente în piață.
Modificarea legislației regenerabilelor este necesară mai ales pentru fluidizarea pieței certificatelor verzi, blocată în ultima perioadă.
Anterior, surse din industrie au declarat pentru energynomics.ro că noua piață anonimă a certificatelor verzi deschisă în luna septembrie nu funcționează decât pentru un mic segment din piață: precondiția participării la piață, care constă în posesia unui dispozitiv (token) de tranzacționare prin care se face autentificarea la sistem, nu a fost îndeplinită decât de 15% din producători.
”Întrucât ordinul ANRE (n.r. cu privire la regulamentul de funcționare a pieței) a fost publicat în ultimul moment, iar procedurile subsecvente ale OPCOM (n.r. piața unică de tranzacționare) de asemenea, marea majoritate a producătorilor nu au putut intră în posesia unui token (dispozitiv – n.r.). În principiu, producătorii mici și mijlocii nu au putut depune oferte. Până la data de 28.09.2017, circa 120 de producători din aproape 800 au mijloacele tehnice de acces la aceste piețe”, a declarat sursa citată.
Modul de corelare a ofertelor cu cererea se face în funcție de preț și perioada de timp stipulată pentru care a fost depusă oferta aferentă.
Or, în condițiile unui exces uriaș de certificate verzi, factorul de departajare prin prețuri este irelevant, întrucât este clar că toate certificatele se vor vinde doar la prețul minim, a explicat sursa citată.
”Rămâne marca de timp, criteriu discriminatoriu pentru producătorii mici și mijlocii întrucât ei nu au personalul și mijloacele tehnice de a dezvolta sisteme performante de trading (programe software automatizate) prin care să aibă șanse să fie primii… Actualmente, ofertele se depun în primele secunde, iar cine e primul (dacă există cumpărători) câștigă”.
O altă problemă provine din faptul că în piața spot ofertele se refac în fiecare zi, în timp ce pe în piața la termen, ofertele pot avea caracteristica expirării la termenul prescris (“good until expire”).
”În data de 01.09.2017 s-au depus oferte pe această piață însumând 21.612.943 certificate pentru diverse produse, inclusiv până în anul 2031. Întrucât necesarul anual de certificate verzi este de 14,9 milioane de unități, este evident că cine nu a depus oferte în primele zile, nu mai are șanse pe această piață – or, în primele zile, un număr foarte mic de producători au avut acces la piață – majoritatea neavând dispozitivul necesar (token)”, a explicat sursa citată.
”Concluzia – avem o nouă piață cu o formă discutabilă de departajare: de ce există marca de timp și nu a fost dispusă o alocare pro-rata, astfel încât toți producătorii să poată să vândă, nu doar cei care sunt primii? Este clar că sistemul de promovare cu certificate verzi nu mai poate funcționa, el și-a atins limitele și ar trebui înlocuit cu un sistem mai simplu, predictibil și echitabil pentru toți producătorii”, a conchis sursa citată.

#25
Scorpionul_Lenes

Scorpionul_Lenes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 22.05.2015
Nu se stresseaza ei de lucruri mult mai grave... demersul este inutil... parerea mea.

#26
lestef

lestef

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,089
  • Înscris: 12.02.2014
Salut baieti! Nu am mai intrat pe acest forum de mai bine de un an din cauza timpului liber limitat. Te salut Viorel, si imi pare bine sa vad ca esti in continuare activ.
Baietii care am fost inspirati acum trei ani (nu ne credea nimeni) si vindeam surplusul de energie minand bitcoin probabil nu se mai streseaza sa obtina 0.3 lei pe kWh. CostyOK mai e pe forum ? Eram curios daca si-a luat Ferrari sau Lambourghini :)
Legat de spamul pe care doriti sa-l faceti la anre... stati linititi, doi bani nu dau. Ongridul va fi pentru toti abea cand UE o sa faca presiuni, altfel nimeni nu e interesat de noi in sistem.
Recent l-am sunat pe CristiBMW, si imi spune omul: Sa vezi treaba, ne cere pana si o autorizatie de la mediu pentru deseurile rezultate in urma instalarii sistemului, avize peste avize, proiecte peste proiecte, sistem separat pentru insularizare... te doare capul.
Salut cu aceasta ocazie si pe ceilalti colegi care au ramas pe forum si isi mai aduc aminte de mine Posted Image

#27
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,089
  • Înscris: 08.05.2016
Acest ANRE este o capusa in sistem si sau o interfata pentru diverse capuse.



Treaba este mai rudimentara decat se prezinta aici, acum cu liberalizarea megem pe la fiecare furnizor pentru ai incheieia contract cu aceasta doleanta, practic asta fiind conditia pentru a incheia respectivul contract.


Pretul obtenabil este mic, dar nu asta e bataia pestelui, poate fi si zero, smecheria e sa aiba si muritoru de rand control in acest sistem, si controlul se face cu puterea injectata, cu cat mai mare cu atit mai  mult contol, numa asa poate fi amotizata tendinta de crestere artifiaciala a pretului.

Chestia asta cu ingerintele statului in piata energiei este valabila si la altii mai bogati, vezi state din US, pe acest motiv nu le recomand nimanui ca rezidenta, insa si in US sunt altele care nu se baga si lasa lumea sa lucreze.

Daca tot discutam si ne racim gura degeaba, cred ca mai util este un pas concret, un ONG sau chiar un partid, care sa reprezinte interesele utilizatorilor de enegie din surse diverse, fie ea si solara  eoliana hidro, dar nu limitat la aceasta.


Asadar cine subscrie la un ONG sau partid in acest sens sa propuna o formula de intiere caci nu am experienta cu asta.

Edited by cavit, 25 December 2017 - 12:30.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate