Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Furiosa: A Mad Max Saga (2024)

Montare pat si tip somiera

Doua comenzi - același produ...

Sfatul FMI pentru Romania: Taxa&#...
 Asigurare RCA in functie de cati ...

Suma mare cash, calatorie cu avio...

Sevraj benzodiazepine

Calitate procesuala
 Crapaturi la bloc din 1980

Masina sport britanica - Aston Ma...

Vouchere TAROM Black Friday

Manea reclama medicament
 Știrile cu Valea Prahovei

Alerte Google

Problema neintuitiva de matematica

La multi ani @_RBT_!
 

De la analogic la H.D.

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
traian90

traian90

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 02.12.2017
Salut,

Le-am luat la parinti doua televizoare noi Full HD cu CI+. Din televizoarele deja existente, unul e cu receiver Humax si unul fara. Pana astazi eu credeam ca in casa avem abonament digital la tv la Digi dar cand m-am uitat pe o factura e defapt analogic. Acuma vreau ca amandoi sa aiba televiziune HD cu SmartCard-urile de la Digi. Tin minte ca a fost mai demult o discutie intre ai mei si un tehnician (ei nu-si mai aduc aminte exact continutul) de la RDS sau UPC in care el sustinea ca nu se poate pune televiziune digitala si/sau HD la noi pentru ca nu permite actuala infrastructura. Cablurile coaxiale au fost trase prin 2005. Se poate sa fie nevoie de spart pereti si pus cabluri noi pentru ca e o sansa sa fie coaxialul outdated ?

#2
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Nu cred ca se referea la infrastructura ta din casa.
Ci la infrastructura din zona respectiva, a companiei de cablu.
Suna miine la RDS si intreaba exact de adresa respectiva.
Si eu am digital, tot pe coaxial vine nin casa.
Pe scara... treaba lor.

Edited by buyonevideo, 02 December 2017 - 00:45.


#3
djl

djl

    orcs, go f*cking home. # jos turbanul. Iubesc șoriceii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 110,742
  • Înscris: 13.06.2004
Eu ştiu că HaşDe tot prin coaxial vine. Poate să ai nevoie de un media box.

#4
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,904
  • Înscris: 22.02.2017
Merge si daca ai abonament analogic.

Da.i scanare completa cu frecventa 322.000 Mhz, 64 Qam modulatie, 6900 Symbol Rate.

O sa gasesti multe posturi.

Nu ai nevoie de CI+ sau decodor.

Edited by ronuquet, 02 December 2017 - 00:47.


#5
traian90

traian90

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 02.12.2017
Am gasit documentul asta https://www.rcs-rds....47_Editia 7.pdf

La decodor HD Digi TV Cablu zice ca receptionarea programelor in format HD este disponibila doar in retelele in care infrasatructura RCS & RDS este compatibila cu tehnologia HD. Ce vrea sa insemne asta?  

Si presupunand ca n-o sa se poata HD prin cablu, ar mai fi varianta prin satelit nu ?

Edited by traian90, 02 December 2017 - 00:56.


#6
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Inseamna exact ce ti-am zis mai sus: daca infrastructura RDS in zona ta merge HD, vei avea HD.
Suna miine la RDS.

Da, mai exista si varianta satelit, cu avantaje si dezavantaje.

#7
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,904
  • Înscris: 22.02.2017
Se poate garantat prin cablu... da.i scanare cum am zis.

Dar NU iti baga Digi Satelit, e varza, ai 6 HD.uri fata de 32, n.ai Antene si e pe cale sa se desfiinteze.

Edited by ronuquet, 02 December 2017 - 02:01.


#8
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,329
  • Înscris: 29.11.2017
E pe cale sa se desfiinteze digi satelit? Pe bune? Posted Image

#9
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,904
  • Înscris: 22.02.2017
Mda.. acum 1 an parca un sef Digi a spus printr.un comunicat de presa ca nu mai vor sa il dezvolte. Vor sa extinda fibra peste tot si sa ii treaca pe toti cei care au DTH.

#10
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,202
  • Înscris: 01.10.2002

 ronuquet, on 02 decembrie 2017 - 00:47, said:

Merge si daca ai abonament analogic.
Da.i scanare completa cu frecventa 322.000 Mhz, 64 Qam modulatie, 6900 Symbol Rate.
O sa gasesti multe posturi.
Nu ai nevoie de CI+ sau decodor.
E posibil sa trebuiasca sa pui televizorului la locatie trpe alta tara, Finlanda de exemplu, ca sa stie ca exista si transmisie digita.la pe cablu. Unele televizoare nu stiu ca in Romania e folosit DVB-C.

#11
traian90

traian90

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 02.12.2017
Vreti sa ziceti ca doar cu coaxialu bagat in TV se poate prinde HD? Cum de se poate din punct de vedere tehnic?

#12
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,904
  • Înscris: 22.02.2017
Da. Foarte simplu, o frecventa analogica poate tine 6 posturi digitale HD sau 12 posturi digitale SD.

Daca acele posturi nu sunt criptate, se pot vedea.

DIGI lasa la liber majoritatea HD-urilor, criptate fiind HBO-urile, SuperOne (post porno), Digi Film si atat.

Ca idee, UPC are la liber tot asa 13 HD-uri, avand mai multe criptate, dar totusi sunt la liber 13, printre care si cele doua Eurosporturi in HD, Discovery Showcase HD, Animal Planet HD, etc.

Telekom are 0 (ZERO) posturi HD la liber, nici macar TVR HD nu il au, insa au 49 de posturi SD la liber, digitale desigur.

Edited by ronuquet, 02 December 2017 - 17:07.


#13
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,064
  • Înscris: 18.04.2008

 traian90, on 02 decembrie 2017 - 16:56, said:

Vreti sa ziceti ca doar cu coaxialu bagat in TV se poate prinde HD? Cum de se poate din punct de vedere tehnic?
Simplu. Televizoarele cu DVB-C pot decoda semnalul transmis, iar RDS codează doar câteva canale. Acolo ai nevoie de SmartCAM.

 traian90, on 02 decembrie 2017 - 00:19, said:

Salut,

Le-am luat la parinti doua televizoare noi Full HD cu CI+. Din televizoarele deja existente, unul e cu receiver Humax si unul fara. Pana astazi eu credeam ca in casa avem abonament digital la tv la Digi dar cand m-am uitat pe o factura e defapt analogic. Acuma vreau ca amandoi sa aiba televiziune HD cu SmartCard-urile de la Digi. Tin minte ca a fost mai demult o discutie intre ai mei si un tehnician (ei nu-si mai aduc aminte exact continutul) de la RDS sau UPC in care el sustinea ca nu se poate pune televiziune digitala si/sau HD la noi pentru ca nu permite actuala infrastructura. Cablurile coaxiale au fost trase prin 2005. Se poate sa fie nevoie de spart pereti si pus cabluri noi pentru ca e o sansa sa fie coaxialul outdated ?

Păi la ce cablu folosește RDS pentru TV, chiar zici că e din 2005, deci nu contează.

#14
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,329
  • Înscris: 29.11.2017
Calitatea video nu are de suferit fara receiver hd dedicat pe coaxial? Pe satelit am vazut ca uneori calitatea posturilor este destul de slaba. La imaginile in miscare apar macroblocuri stresante.

Edited by -koss-, 02 December 2017 - 17:07.


#15
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,064
  • Înscris: 18.04.2008

 ronuquet, on 02 decembrie 2017 - 17:03, said:

DIGI lasa la liber majoritatea HD-urilor, criptate fiind HBO-urile, SuperOne (post porno), Digi Film si atat.

+ TV1000, Viasat Nature, Viasat History....

 -koss-, on 02 decembrie 2017 - 17:07, said:

Calitatea video nu are de suferit fara receiver hd dedicat pe coaxial? Pe satelit am vazut ca uneori calitatea posturilor este destul de slaba. La imaginile in miscare apar macroblocuri stresante.

Doar dacă decodorul TV-ului e pe moarte.

Iar la satelit contează sensibilitatea și condițiile meteo.

#16
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,904
  • Înscris: 22.02.2017
Satelitul se vede mai slab decat DVB-C-ul deobicei.

Calitatea nu are de suferit daca folosesti doar decodorul din TV. Ba chiar uneori se vede mai bine decat cu decodorul HD separat.

@KykyKyKy: ma refeream strict la HD-uri. ;)

Edited by ronuquet, 02 December 2017 - 17:11.


#17
traian90

traian90

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 02.12.2017
Se pare ca prind cam toate canalele HD , mai putin cele optionale din MaxPack pe care il avem oricum in abonament. Mai ramane de comandat doua SmarCarduri atunci. Stiti cumva cam in cat timp ajung ?

#18
-koss-

-koss-

    Technology apprentice

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,329
  • Înscris: 29.11.2017
La rds tot timpul ajung greu echipamentele. Cel mai bine te duci intr-un digishop si intrebi daca au pe stoc.

Edited by -koss-, 04 December 2017 - 17:08.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate