Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF
 Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 

Agentii imobiliari: Parazitii, viermii si criminalii societatii in Romania (Rant)

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
292 replies to this topic

#19
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008
În ziua de azi nu mai e nevoie de agenți. Ai Internet pentru tot ce făcea agentul, dacă n-ai mașină să te duci la fața locului, ai taxiu, mai ieftin decât ajentul... Și 6% din 100000 e 6000 de euro. Ce efort depune el pentru 6000 de euro? Că alții muncesc un an de zile pentru banii ăia.

#20
Marius19891989

Marius19891989

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,377
  • Înscris: 09.01.2016
Si ei caut sa ii evit cât pot,chiar vreau sa cumpãr la sf lunii un apartament si o sa fa  pe dracu in patru sa nu iau prin agenție,nu semnez nici un kkt de foaie ca sa le dau exclusivitate,de obicei iti arata la sfarsit foaia,asa ca va recomand si vouã sa vedeti apartamentele si sa nu semnnati foaia de exclusivitate.

#21
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,084
  • Înscris: 04.03.2014

View Postargentum, on 02 noiembrie 2017 - 22:16, said:

mai daca agentii sunt atat de rahat si niste lipitori ordinare ce nu au rost, inseamna ca nu trebuie sa le folositi serviciile. daca lumea ar inceta a le mai folosi serviciile, in 3 luni comisionaele lor ar fi la jumatate iar in 6 luni ar diparea cu totul de pe piata aceasta profesie.
dar de cand e lumea, au existat intermediari. exista ceva undeva, un gol, ce este umplut de acestia. toti ii injura si toti ii folosesc. pai nene, e anormal. nu'i mai folositi si gata

Mi se pare si mie aberent, daca agentul x scrie tampenii in anunturi gen "casa la pret de criza, super mega oferta" mke imi trec doar doua ipoteze prin cap. 1. E un agent idiot care zboara curand afara din sector. 2. Asta e piata, asa-s clientii, le plac anunturile alea si suna" Nimic imoral nimic ilegal.

#22
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Problema e ca piata imobiliara in Romania, dpdv al intermediarilor si agentilor este... este perversa. Nu's cum sa o numesc. Dar aceasta perversitate este generata in dorintele clientilor.
Clientii pe de o parte vor sa traga doar tepe, sa vizioneze prin interpusi si sa cumpere mai tarziu fara agenti.

Problemele se pot rezolva f usor daca se legifereaza activitatea de agent imobiliar. Sa ai nevoie de autorizatie. Sa'ti pierzi autorizatia daca prezinti la vanzare un apartament ce nu e al tau prin contract de reprezentare.

Dar spuneam de clienti. Cati dintre voi, cei ce sunteti in situatia sa vindeti, ati semna un contract cu un agent si sa'i dati exclusivitate? Adicatelea, nici voi in privat, pe termenul de x luni, sa nu puteti vinde si sa lasati agentul sa caute cumpaerator?
Si mai mult, in aceste conditii, cati dintre voi ati fi de acord sa platiti comision?
Iar cumparatorul, sa nu "plateasca" nimic? Spun in ghilimele, deoarece comisioanele se regasesc camumflate in pretul de vanzare

Cam asa ar fi o piata buna. Cumparatorii nu platesc comision, prin urmare sunt stimulati sa caute agenti, pt ca agentii fac alergatura in locul lor. Agentii ar avea portofolii sau ar discuta cu alti agenti ce ar avea in portofoliu ceea ce clientul lor cauta. Si in acest caz agentii isi impart comisionul. Vanzatorul vinde fara sa'si bata capul, sa lase agentul sa caute si sa se ocupe de vizionari.

Si cine vrea sa vanda fara agenti, o va putea face mai usor, fara sa fie sufocat de anunturi false, piratate etc.
Dar vorbim de o societate decenta, o societate unde nimeni nu se gandeste la tepe imediat si cum sa'l pacalaesti pe ala si sa nu'i platesti ca oricum nu face nimic sau ti se pare ca face prea putin de banii platiti

#23
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,084
  • Înscris: 04.03.2014
Pai in Romania nu-i dai exclusivitate contractuala agentului si poti sa-l salti cand ai chef?

#24
mIRaJj

mIRaJj

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 14.10.2009
Cineva trebuie in general sa fie prost gramada sa lucreze cu parazitii numiti agenti imobiliari, dar mai ales sa le dea "exclusivitate"

Spalatorul de parbrize din intersectii este corespondentul social perfect pentru AGENTUL  IMOBILIAR  din Romania.   Amandoi iti baga pe gat un serviciu NESOLICITAT, te deranjeaza, iti provoaca repulsie, sunt impertinenti si semianalfabeti.

Stiu ca pe multi potentiali vanzatori/cumparatori de locuinte ii sperie pregatirea actelor necesare tranzactiei propriu-zise.  Suntem din pacate, conform statisticilor, un popor de oameni care isi schimba locuinta o singura data in viata si asta face sa para extrem de complicata operatiunea; nimic mai fals.  Vreau sa daram mitul conform caruia agentul imobiliar ar asigura bunul-mers al tranzactiei adaugand un plus de valoare pentru comisionul perceput.

    intalnirea dintre cumparator si vanzator are loc in urma intentiei exprimate de una din parti, intentie facuta publica intr-un anunt pe un mediu de publicitate virtuala sau de presa scrisa…  (cel putin asa ar trebui daca nu ar exista acesti paraziti indezirabili care fura anunturile proprietarilor si le multiplica de sute de ori schimband detaliile)

    Depistarea eventualelor probleme in timpul vizionarii (igrasie, gandaci,lipsa apei calde, rau platnici,  manelisti, miros de ghena, risc seismic, infiltratii in cazul ultimului etaj etc.) depinde numai de simtul de observatie al cumparatorului. Escrocul de agent imobiliar va face tot posibilul ca victima sa nu observe defectele, pentru a-si lua COMISIONUL.
    Actele necesare unui contract de vanzare-cumparare nu au absolut nicio legatura cu vreo contributie directa a parazitului imobiliar:

– Actul de proprietate al vanzatorului se presupune a fi existent in momentul in care acesta decide sa scoata locuinta la vanzare ( Contract V-C, Titlu de proprietate, Contractul de schimb, donatie, hotarare judecatoreasa, etc)

– Cadastrul si intabularea sunt asigurate tot de vanzator, toate imobilele dobandite incepand cu anul 1999 avand deja aceste inscrisuri obligatorii.

– Actele de identitate ale partilor, evident, nu sunt emise de catre agentul imobiliar…

– certificatul  de atestare fiscală se obţine de la Directia de Impozite si Taxe Locale DITL  tot de catre vanzator si dureaza doar 15 minute in cazul in care impozitul este platit la zi.  ( conditie sine qua non )

– Adeverinta de la Asociatia de Proprietari precum ca nu exista datorii la utilitati, spatii commune, etc.  este tot in sarcina proprietarului si se obtine de la administrator/presedinte de bloc

– Extrasul informativ si mai apoi cel propriu-zis de carte funciara se obtine de catre notarul la care s-a programat tranzactia

– Verificarea actelor este OBLIGATIA NOTARULUI, serviciu pentru care este platit prin onorariul destul de mare dealtfel.

– Intabularea ulterioara vanzarii si extrasul informativ se obtin tot de catre notarul la care se face tranzactia, fara a fi nevoie de patrupedul imobiliar.

Cat despre sticla de sampanie de dupa semnarea actelor, banuiesc ca niciuna dintre cele doua parti nu vrea sa ciocneasa paharul cu oligofrenul care nu a facut altceva decat sa plimbe cumparatorul din punctul A in punctul B, „serviciu” pentru care a castigat cateva salarii medii pe economie…

#25
nestorr

nestorr

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 02.03.2016
Daca are cineva nevoie de un agent va dau eu un contact, un baiat tanar simpatic si cu super mult bun simt, pana si neveste-mii i-a placut de el si ea uraste din principiu pe toata lumea.

#26
mIRaJj

mIRaJj

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 14.10.2009

View Postblotunga, on 03 noiembrie 2017 - 12:08, said:

În ziua de azi nu mai e nevoie de agenți. Ai Internet pentru tot ce făcea agentul, dacă n-ai mașină să te duci la fața locului, ai taxiu, mai ieftin decât ajentul... Și 6% din 100000 e 6000 de euro. Ce efort depune el pentru 6000 de euro? Că alții muncesc un an de zile pentru banii ăia.

Exact. Mai exista agenti imobiliari inca in 2017 exclusiv doar pentru ca mai sunt unii naivi care le cred minciunile lor sfruntate si inselatoriile facute de agentii imobiliari

#27
teza

teza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 19.11.2017
Agenții imobiliari fac scandal, chițăie pe la colțuri și, cel mai amuzant, amenință.

Daca ar lăsa la o parte furia, poate ar putea vedea ceva: nimeni nu are nevoie de agenți imobiliari.

Proprietarul pune poze pe net, cumpărătorul le găsește, sună, discută, merg la bancă și la notar și rezolvă.

Agentul imobiliar e doar un interpus nenecesar în acest proces.

De prea multe ori fură pozele proprietarului și pune și el anunțul, ca să facă un comision, dar munca lui în realitate nu e necesară.

Pot agentii imobiliari sa devina fără “stați să vedem dacă e proprietarul acasă”, fără “ah, am zis în anunț că are 80mp și în realitate are doar 50mp”, fără “la doar treii minute de metrou” care de fapt sunt doisprezece

#28
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Vorbiti prostii dintr'o neintelegere a procesului.
Nu am sa va explic de ce, ca imi racesc gura de poamana

Va propun in schimb altceva: boicotati'i! Suntem in anul 2018. Aproape. Platforme sociale, ca si tata veta de la patarlagele are faisboc.
Ce va opreste sa faceti o miscare. Eu am spus mai devreme, daca ar fi cu adevarat nenecesari, ar fi f simplu sa nu le mai folositi serviciile. In 6 luni ar disparea ca dinozaurii.
Ce va opreste sa luptati impotriva lor in loc sa cotcodaciti pe la colturi?

Tu, altul poate va permiteti sa asgteptati cateva luni pana cumparati ceva, dar agentul are facturi de platit maine! El nu poate sta 3 luni pe bara fara bani.
Vor disparea ultra-urgent daca sunt asa de inutili. Demosnstrati asta.

#29
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008

View Postargentum, on 21 noiembrie 2017 - 01:30, said:

Va propun in schimb altceva: boicotati'i! Suntem in anul 2018. Aproape. Platforme sociale, ca si tata veta de la patarlagele are faisboc.
Facem. Am luat deja 2 apartamente fără agenți, unul ce-i drept de la dezvoltator. Și fără să-i fentez. Că nu-mi place nici aia...
Și dacă mai iau ceva, depun ceva efort în plus și tot iau fără agent.

Edited by blotunga, 21 November 2017 - 15:57.


#30
Genesis

Genesis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,043
  • Înscris: 02.07.2007
partea proasta e ca reusesc sa fenteze si unii proprietari pt a-si dezactiva anuntul de pe net, convingandu-i ca oricum ei (agentii) vand mai repede. Am vazut situatia asta de cateva ori: proprietarul pune anunt pe olx, agentiile il preiau instant in cateva ore si apoi dispare anuntul proprietarului in 1-2 zile. Deci singura varianta sa mai vezi apartamentul e prin agenti. Eu am o problema cu ei: nu am dat peste niciunul competent in lunile astea in care am vazut apartamente: in general nu stiu mai nimic despre apartament, sau nici nu l-au vazut. La negociere iarasi nu te ajuta in vreun fel, ei doar sunt un fel de posta in a transmite oferta ta si atat. Si doar pt "taxi"-ul pana la locatie vor 2-3%. Am intalnit o situatie in care agentul nu a vrut sa lase sub nicio forma sub 3% comision, ca deja agrease cu cineva sa ii dea atat in caz ca vrea apartamentul.

Alta situatie: am batut palma cu proprietarul la fata locului si cu agentul pt 1% comision, insa agentul mi-a spus a doua zi ca proprietarul refuza sa mai vanda. La 1 sapt distanta ma intalnesc in zona pur intamplator cu acel proprietar si ma intreaba daca inca mai caut, ca el a semnat precontract deja. Asa am aflat ca l-a vandut cu 500 euro sub cat ii oferisem eu, pt ca agentul l-a mintit ca eu nu mai vreau sa cumpar (deci altcineva ii oferise comision mai mare). Asa ca...respect zero. De asta incerc sa ii evit pe cat de mult posibil.

Edited by Genesis, 21 November 2017 - 16:19.


#31
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View PostGenesis, on 21 noiembrie 2017 - 16:17, said:

partea proasta e ca reusesc sa fenteze si unii proprietari pt a-si dezactiva anuntul de pe net, convingandu-i ca oricum ei (agentii) vand mai repede. Am vazut situatia asta de cateva ori: proprietarul pune anunt pe olx, agentiile il preiau instant in cateva ore si apoi dispare anuntul proprietarului in 1-2 zile. Deci singura varianta sa mai vezi apartamentul e prin agenti.

mi se pare super ok aceasta practica si normala. e decizia proprietarului.

View PostGenesis, on 21 noiembrie 2017 - 16:17, said:

Eu am o problema cu ei: nu am dat peste niciunul competent in lunile astea in care am vazut apartamente: in general nu stiu mai nimic despre apartament, sau nici nu l-au vazut. La negociere iarasi nu te ajuta in vreun fel, ei doar sunt un fel de posta in a transmite oferta ta si atat. Si doar pt "taxi"-ul pana la locatie vor 2-3%. Am intalnit o situatie in care agentul nu a vrut sa lase sub nicio forma sub 3% comision, ca deja agrease cu cineva sa ii dea atat in caz ca vrea apartamentul.

pai si tu daca ai fi in locul lui, nu ai face la fel? de ce sa lasi la comision, cand stii deja ca ai o vanzare aproape sigura. e normal.
eu stiu ce spun? nu 3%, sa facem 5%. sa'i umplem de bani, intermedierea de vanzari apartamente sa fie o masina de facut bani. stii de ce? sa atraga in asta 50,000 de agenti in bucuresti, fiecare al 7;lea bucurestean sa fie agent imobiliar. asa scad comisionele, doar daca este competitie. sa vezi apoi cum se vor gasi unii sa lucre si pe 0.5 sau 1%


View PostGenesis, on 21 noiembrie 2017 - 16:17, said:

Alta situatie: am batut palma cu proprietarul la fata locului si cu agentul pt 1% comision, insa agentul mi-a spus a doua zi ca proprietarul refuza sa mai vanda. La 1 sapt distanta ma intalnesc in zona pur intamplator cu acel proprietar si ma intreaba daca inca mai caut, ca el a semnat precontract deja. Asa am aflat ca l-a vandut cu 500 euro sub cat ii oferisem eu, pt ca agentul l-a mintit ca eu nu mai vreau sa cumpar (deci altcineva ii oferise comision mai mare). Asa ca...respect zero. De asta incerc sa ii evit pe cat de mult posibil.
de asta aceasta activitate trebuie vazuta ca o profesie, ca sa poata fi reglementata. sa fie un cod de reguli, contracte, responsabilitati. cand se intampla asa sa poti face plangere, sa poata fi trasi la raspundere, sa'si piara o autorizatie ceva etc.

#32
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

View PostGenesis, on 21 noiembrie 2017 - 16:17, said:

La negociere iarasi nu te ajuta in vreun fel, ei doar sunt un fel de posta in a transmite oferta ta si atat.
Sa fii multumit cand e asa. Nu uita ca in tranzactie sunt doua parti. Una vrea sa cumpere cat mai ieftin, cealalta sa vanda cat mai scump. Am intalnit agenti care negociaza (sau promit) preturi fara sa aiba mandat de la proprietar si nu fac decat sa strice tranzactia. Sau sa provoace pierdere de timp tuturor cu vizionari degeaba. E bine cand un agent are atata minte incat sa transmita pretul nealterat, asa cum e vointa partilor.

#33
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Daca cumparatorul, sau vanzatorul, ar semna un contract de reprezentare cu agentul, ar putea prevedea asta in contract.
Puteti pune clauza de oferta scrisa confirmata sub semnatura etc
Dar nimeni nu vrea, fiecare se gandeste cum sa traga teapa celuilalt. Inclusiv agentul...

#34
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Agentii romani au crescut in acest sistem si e greu sa-i dezveti. Ei in mod automat mint despre oferta, maresc suprafata, eventual mai pun un etaj la casa, ai acoperis tip terasa si ei spun clientului ca e pod mansardabil. Si in acelasi timp promit ca se poate orice negociere, chiar si cand li s-a pus in vedere ca nu se negociaza.

Eu vad valoarea agentului in a-mi aduce o tranzactie la care eu nu pot ajunge. Caci la pret foarte mic (cand vand) sau nerusinat (cand cumpar) asta poate oricine. Unoeri ma chinui sa le explic agentilor ca la ce clienti si ce oferte fac acestia, pot si eu singur sa vand/cumpar in cateva zile. Ca nu e el un special deca aduce o oferta tampita. Pricepe insa cineva? Nu. Unul singur a priceput cate ceva, dar tot ce a reusit a fost sa nu mai vina cu clienti, intrucat nu gasea oricum decat amatori de chilipiruri.

#35
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Eu apreciez rolul agentilor imobiliari si ii folosesc cam 50% la vanzari/cumparari, desi eu insumi sunt un vanzator bun.
Comportamentul clientului de a folosi serviciile agentului ca apoi sa-l fenteze mi se pare de neam prost.

(daca comisionul lor ti se pare prea mare, negociaza; sau vinde/cumpara singur)

#36
mIRaJj

mIRaJj

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 14.10.2009
Agentii imobiliari nu ajuta nicicum si nu "ofera" servicii folositoare in niciun fel.

Agentii imobiliari in proportie de 95% doar inseala, mint, impiedica, cresc preturile, si apoi inseala si mint din nou

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate