Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Agentii imobiliari: Parazitii, viermii si criminalii societatii in Romania (Rant)

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
292 replies to this topic

#1
mIRaJj

mIRaJj

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 14.10.2009
Rolul agentului imobiliar nu mai este acela de a-i gasi client vanzatorului ci de A FURA clientii directi ai acestuia prin publicarea unui anunt trunchiat

„Exclus intermediarii” este o alta capcana a agentilor imobiliari.  Dupa ce ii sunati, explicatia lor este ” excludem alti intermediari ca sa nu le platiti si lor comision…”  
“Direct proprietar” nu inseamna ca anuntul este publicat de proprietar…  Este o alta escrocherie si explicatia agentului va fi aceea ca el va duce direct la proprietar…

Sintagme precum « oferta speciala, oferta reala, super-modificari, sunati acum, pretabil modificari, super-zona, oportunitate, pret de criza, merita vazut, ideal birou/locuinta etc. »    frizeaza nebunia si retardul mental. Cum poate fi un apartament ideal pentru locuit ??? Ce alta destinatie initiala are o casa ???   Ca spectator al acestor emanatii de maimute mononeuronale, te intrebi  intr-un final – oare chiar suntem un popor de prosti ???   Oare cum poti fi ademenit de astfel de specimene care nu au un minim de respect, de bun simt, de realism … ca sa nu mai vorbim de abilitate de promovare ori de cultura intrinseca.  

Refuzati colaborarea cu AGENTII  IMOBILIARI  intrucat majoritatea acestor trantori (99 % din cei care activeaza pe piata din Romania)  umfla preturile, mint, disimuleaza si fac abuzuri deranjandu-va telefonic fara a avea un contract de prestari servicii imperios necesar in aceasta activitate. Ei se AUTOIMPUN considerand ca TOTUL trebuie sa treaca prin labele lor hulpave.  Principiul lor este “Nicio tranzactie fara noi !”   

Comitetului European pentru Standardizare a elaborat anul trecut documentul EN-15733 privind normele de functionare in cadrul Confederatiei Europene a Agentilor Imobiliari la care este afiliata si asociatia romana ARAI.  Punctul 3.2  al acestui document precizeaza in mod clar urmatorul aspect :   
3.2 Client-agent agreement  :  The real estate agent and the client shall sign a written agreement regarding the services for which the real estate agent is engaged.   Adica intre agentul imobiliar si clientul pe care il reprezinta acesta, trebuie sa existe un contract semnat care sa cuprinda serviciile pentru care a fost angajat.   Pe scurt, agentul imobiliar presteaza un serviciu doar la cererea EXPLICITA a beneficiarului.   
Stiti cumva cati dintre parazitii sociali care va racoleaza din ziare cand vindeti o casa si peste care dati de fiecare daca atunci cand cautati o casa, au un astfel de contract ???   Va spun eu : nici macar 1 % dintre ei.  Agentul imobiliar din Romania este tipul de “jmeker care se descurca” bazandu-se pe lipsa dumneavoastra de atitudine. (Putinele exceptii reprezentate de agentiile profesionale de pe segmentul de lux sunt irelevante)  Inchideti-le telefonul in nas si nu mai acceptati abuzurile !!!

La ora actuala, tranzactiile de tipul vanzare-cumparare fiind aproape in totalitate blocate, agentii imobiliari intermediaza doar piata inchirierii. Ei constituie  unul din factorii contributivi la mentinerea valorilor mult prea mari pentru nivelul de trai din Romania.  Evident, asta se intampla pentru faptul ca au comision direct proportional cu suma lunara stabilita prin contract. Eu iau 50 % de la proprietar si 50 % de la clientul chirias…  Pentru asta paraziteaza toata presa si internetul cu anunturi care in 99 % din cazuri nu contin informatia care sa ateste calitatea de INTERMEDIAR.  Sugestia mea este ca de cate ori intalniti un anunt (cel putin in mediul virtual) inainte de a suna sa dati un “search” pe GOOGLE cu numarul respectiv de telefon…  Daca veti gasi alte zeci de postari cu acelasi numar inseamna ca aveti de-a face cu un parazit in haine de ingeras neprihanit…   

Zilnic in anunturile de pe net apar aceleasi postari ale agentiilor imobiliare, cu preturi care nu au nicio legatura cu realitatea. Agentii imobiliari au ”cosmetizat” preturile de-a lungul anilor si au confiscat piata imobiliara impunand anumite plafoane minime sub care nici nu concepeau tranzactiile. ”Se strica” pretul zonei si -evident- direct proportional si castigul lor NEMUNCIT.   Amintiti-va cum va tratau in perioada de “Boom imo-economic” cand daca le spuneati ca aveti doar x bani va inchideau telefonul in nas.  Incercati sa evitati acesti paraziti sociali nelasandu-i sa va bage mana in buzunar. Nu negociati cu oamenii care nu fac decat sa fure anunturile particularilor si apoi sa ceara cu tupeul lor nesimtit comision pentru un serviciu de care nu aveti nevoie.  Prin postarile lor, agentiile sunt cele care fac acei indici artificiali publicati de “specialisti” in urma carora intreaga mafie imobiliara isi ascunde colapsul financiar si mai ales MORAL.  Acesti indici  stau la baza TARIFELOR  NOTARIALE  ( daca luam in considerare ca in ultimii ani evaluatorii imobiliari au dansat exact asa cum le-au cantat bancile si “specialistii imobiliari”)   
Despre felul josnic in care isi racoleaza clientii ce parere aveti ? Ar trebui sa stiti ca publica anunturi false cu preturi ispititoare iar dupa ce cadeti in capcana va raspund cam asa : “Aaaa, nu mai este de actualitate anuntul, s-a vandut ! dar sa stiti ca avem si alte oferte bune… noi va introducem acum in baza de date si va vom cauta… spuneti-ne exact ce doriti “

  M-am mutat acum cativa ani de la bloc la curte si in cadrul procesului de vanzare ( anunt publicat de mine direct pe net, cu poze si toate detaliile ) am fost contactat de zeci de agenti imobiliari care sustineau ca « la cum arata casa, pretul este prea mic, in zona dumneavoastra puteti cere chiar si 80 de mii. Noi vi-l putem promova la pretul asta si daca spuneti ca nu vreti sa platiti comision, acceptati sa ne punem si noi o mie de euro ? »   
Cam asa au inteles acesti paraziti sociali ca se presteaza un serviciu pe plaiuri mioritice… Are rost sa va mai spun ca au venit pentru prima data la mine in casa cu un client si au inceput sa ii prezinte apartamentul ca si cum ei ar mai fi fost pe acolo de sute de ori si stiau cel mai mic detaliu ?…. Ma uitam la pseudo-prostituatele alea cu fusta scurta si creier pe masura, care veneau la vizionari cu cate o mapa in mana si care silabiseau cu greu cate o fraza terminata de regula cu « sa stiti ca este o oportunitate, e pacat sa pierdeti… » si aveam senzatia efectiv ca sunt intr-unul din romanele lui Kafka…   

Ma veti intreba probabil daca mi-au dat chitanta pentru comisionul de 1000 de euro…  evident ca NU.  Stiu ca e vina mea ca am acceptat si ca mine sunt mii de fraieri care accepta aceasta stare de fapt, inconstienti fiind de faptul ca inmultim numarul parazitilor absolut INUTILI societatii.   


Eu respect diviziunea muncii asa cum a fost ea din cele mai vechi timpuri si pana acum si stiu ca fiecare isi are locul lui in societate. Dar mai stiu ca libertatea fiecaruia se intinde pana acolo unde incepe libertatea celui de langa el si ca atare cei care au ales sa ne PARAZITEZE  intentiile firesti de a gasi o locuinta direct de la proprietar trebuie tratati ca atare. Merg cu radicalismul meu pana acolo incat sa va indemn -in cazul in care sunteti racolati de astfel de nulitati- sa trimiteti pe altcineva la vizionare pentru a incheia precontractul si apoi sa luati datele de contact de la proprietar prin intermediul acestei persoane interpuse de dumneavoastra. Astfel, nu veti avea nicio raspundere juridica vis-a-vis de acel precontract incheiat cu trepadusul imobiliar.  La hotie nu trebuie raspuns cu capul plecat oricat de buni crestini am fi…   

Intelegeti o data pentru totdeauna ca pentru a incepe sa dai telefoane si sa deranjezi oameni trebuie sa fi fost in prealabil contactat de un solicitant adica ori cumparator ori vanzator. In acest caz se presupune ca veti lua comision DOAR de la cel care a dorit serviciul dumneavoastra. In momentul in care sunati pe cineva pe care il gasiti compatibil cu oferta pe care o aveti si pentru care sunteti platiti prin contract se subintelege ca nu aveti pretentii la comision. Logica este extrem de simpla insa nu vreti sa acceptati ca ceea ce faceti dumneavoastra este o escrocherie fara margini… E asa greu sa intelegeti ca NU VA VREA NIMENI ?  Sunteti absolut INUTILI societatii !!!

Rant preluat de pe blogul ######

Ce parere aveti?

#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Sa afirmi ca :Agentii imobiliari sunt "Parazitii, viermii si criminalii societatii in Romania", este mult prea mult.
Unii dintre ei sunt Ok, isi fac treaba, desi majoritatea vor doar comisionul, cu orice pret.
Relele in societatea romaneasca vin din cu totul alta parte. Agentii imobiliari doar se "conformeaza" la starea natiei..

Edited by pasilla, 02 November 2017 - 18:40.


#3
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
o parere foarte proasta. despre autorul celor scrise (stiu ca tu ai preluat). pai vinzi cu agenti si apoi te apuci sa'i injuri. nu'i frumos. daca mergi la curve, le platesti, iti faci treaba si asta e. nu le dai un sut in cur si spui ca's curve dupa ce le futi

#4
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,546
  • Înscris: 05.12.2005
E piaţă liberă, puteai vinde direct.

#5
ApostolulAndrei

ApostolulAndrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 23.04.2017
Autorul topicului este cel care le are si pe urmatoarele:

https://forum.softpe...riile-la-banca/
https://forum.softpe...riscuri-majore/

Unii oameni nu inteleg cand sa se lase de anumite meserii. Atac ad hominem, ca tot iti place expresia.

#6
Peter Blood

Peter Blood

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 13.02.2007

View PostmIRaJj, on 02 noiembrie 2017 - 18:29, said:

Rolul agentului imobiliar nu mai este acela de a-i gasi client vanzatorului ci de A FURA clientii
Ce parere aveti?
Profită şi ei, săracii, de drumurile judeţene asfaltate cu pământ, pe marginea cărora se construiesc paradise imobiliare...

#7
vbn

vbn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 340
  • Înscris: 21.07.2017
Nu te obliga nimeni sa ei de ei o casa s-au un apatarment.

#8
britneysbitch

britneysbitch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 06.01.2012
Posibil ca unii samsari să fure clienți și să se implice în practici de genul ăsta.

Dar eu m-am dus la o firmă de imobiliare în Cluj (oraș pe care nu-l cunoșteam), le-am spus ce fel de zonă/proprietate/mediu înconjurător doresc, ce buget am, iar două zile mai târziu aveam un PDF frumos și detaliat cu proprietățile, precum și o invitație în care eram doar rugat să dau "reply" la mail cu data și ora la care aș dori ca un agent imobiliar să vină după mine să-mi arate vreo proprietate pe care am ochit-o din PDF-ul respectiv. A venit agentul impecabil, inclusiv respirația îi mirosea a Listerine.

La unele dintre ele, proprietarul era de față pentru a da detalii mai extinse despre vecini, probleme cu anumite utilități șamd, aspecte pe care agentul n-avea de unde să le știe.

Așa mi-am găsit proprietatea ideală fără să mă implic prea mult.

A meritat 50€ din partea mea și nici n-am simțit că am fost parazitat.

#9
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,989
  • Înscris: 31.07.2007

Quote

Agentii imobiliari: Parazitii, viermii si criminalii societatii in Romania (Rant)

Io credeam ca astia-s in politica.

#10
dem3ntor

dem3ntor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,121
  • Înscris: 16.04.2007
piata este libera, ei incearca sa traiasca, prost este cel care 'da'.
ca si vanzator, te suna sa te reprezinte, ok lasa-i, dar anunta-i ca nu vor primi comision de la tine!
ca si cumparator, este foarte usor sa-i ocolesti, trimite la 'vizualizare' o ruda, un prieten, dupa ce vezi adresa anunti cumparatorul.
daca vanzatorul nu sta la adresa, mergi in urma reprezentantului agentiei.
este o piata libera, singurii viermi sunt aia multi alesi de noi sa ne conduta tara!

#11
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,984
  • Înscris: 10.04.2006

View Postbritneysbitch, on 02 noiembrie 2017 - 18:53, said:

A meritat 50€ din partea mea și nici n-am simțit că am fost parazitat.
50E?
In Iasi fara 1000E nici nu se uita la tine.
Si la chirii, iti iau o chirie intreaga ( ~300E) doar ca iti arata 2 apartamente, munca de un sfert de ora.

#12
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,546
  • Înscris: 05.12.2005
Eu când am vândut un apartament în Cluj acum vreo 3 ani, deşi am scris în anunţ "fără intermediari", au sunat doar agenţii, majoritatea roboţi mecanici care întrebau cu o voce nazală ce finisaje, care e ultimul preţ, bla-bla. Când le spuneam că nu vând prin agenţie se arătau foarte jigniţi, "cum domnule nu vreţi să vindeţi?". Până la urmă tot cu agenţie l-am vândut dar le-am spus clar că de la mine nu văd un ban, trebuie să se mulţumească cu ce obţin de la celălalt. Le-am comunicat preţul dorit şi până la urmă s-a vândut cu 5.000 Euro în plus, atât a luat agenţia de la cumpărător.

#13
britneysbitch

britneysbitch

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,295
  • Înscris: 06.01.2012

View PostNenea Zap, on 02 noiembrie 2017 - 20:35, said:

50E?
In Iasi fara 1000E nici nu se uita la tine.
Si la chirii, iti iau o chirie intreaga ( ~300E) doar ca iti arata 2 apartamente, munca de un sfert de ora.

Ce prețuri de japcă!

600 (0.5% din valoarea imobilului) au luat de la proprietar drept comision, deci pârleala și-au scos-o ei, dar nici chiar așa cum e la Iași.

Și la Cluj e "boom imobiliar" ...

#14
catalin11catalin

catalin11catalin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,746
  • Înscris: 14.06.2015

View Postbritneysbitch, on 02 noiembrie 2017 - 18:53, said:

A meritat 50€ din partea mea și nici n-am simțit că am fost parazitat.
Sa veZi cum e ca d iti arata 3 apartamente de kkt si pe urma oti spune c trebuie sa te hotarasti. Asta la un. Apartement de + 100.000 euro...

#15
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
mai daca agentii sunt atat de rahat si niste lipitori ordinare ce nu au rost, inseamna ca nu trebuie sa le folositi serviciile. daca lumea ar inceta a le mai folosi serviciile, in 3 luni comisionaele lor ar fi la jumatate iar in 6 luni ar diparea cu totul de pe piata aceasta profesie.
dar de cand e lumea, au existat intermediari. exista ceva undeva, un gol, ce este umplut de acestia. toti ii injura si toti ii folosesc. pai nene, e anormal. nu'i mai folositi si gata

#16
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,654
  • Înscris: 22.01.2015
Cazul meu: cumpar ap. in martie...ma uit pe olx,etc si/mi vad apartamentul cu foto la vanzare in iuliePosted Image .Sun de afara cum ca/s interesat,la sfarsit dau karata...ba nene eu sant proprietarul,vezi de/l scoate de pe net.Scuze de rahat,1 zi,disparut anuntul.Posted Image

#17
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
pe viitor puneti fotografii cu watermark numarul vostru de telefon.

#18
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

View PostmIRaJj, on 02 noiembrie 2017 - 18:29, said:

Ce parere aveti?
Orice prost/ distrus/ bolnav (dar si unul normal)  poate scrie ce vrea pe internet...
Cititorul trebuie sa discearna ce citeste.

Agentii imobiliari ofera niste servicii. Cei care au nevoie de aceste servicii apeleaza la ei.  Care-i problema?!
(e ca si cum cineva ar injura existenta reparatorilor de frigidere sau a vanzatorilor de legume...)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate