Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

alegere facultate (constructii sau informatica)

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
tutuN_

tutuN_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 21.09.2014
Salut!Sunt in clasa 11a si nu stiu la ce facultate sa dau.Am studiat putin si am ajuns la 2 variante.Fie la constructii in Iasi sau facultatea de informatica(la Iasi cel mai probabil, dar si Clujul e o varianta).Acum sa va spun cam cum m-am gandit eu.
M-as duce la fac de constructii dar teama mea cea mai mare e ca dupa ce o sa termin exista posibilitatea sa nu mi gasesc de lucru ( am un prieten care a terminat si acum lucreaza cu totul altceva).Am nevoie de experienta, din cate stiu, pentru a ajunge la un salariu decent.Imi place in schimb facultatea pentru ca presupune activitate fizica si chiar m as vedea un inginer constructor.Am lucrat ca salahor vara asta si am vazut ca ma atrag chestiile tehnice,materialele,schitele etc.
O alta materie care-mi place e informatica.Problema e ca nu ma atrage C++ de la scoala (din cate am citit pe forum, ce facem noi la scoala nu e c++ dar ma rog).Adica problemele imi plac,unele din ele.Cred ca au rolul de a-ti forma o gandire mai analitica, sa stii algoritmii bine.Sunt dispus sa lucrez probleme in c++ doar pentru a-mi forma un mod de gandire analitic, dar mai tarziu as vrea sa lucrez cu alte limbaje.De exemplu, sunt atras de partea de web si putin design ( Illustrator ).Am inceput sa invat php si chiar imi place.Stiu la un nivel mediu HTML5,CSS3 si Boostrap.Un alt avantaj e ca pot lucra in timpul facultatii acumuland experienta si sunt dispus sa lucrez individual pe niste proiecte pentru a-mi face un portofoliu.Bine, inca nu sunt sigur pe limbaje voi merge pentru ca nu le-am incercat pe toate.Asta sper sa descoper in timpul facultatii.Legat de oras, unde e mai ok? Cluj sau Iasi ? (Sunt din Suceava)
O alta parere proprie este ca dupa ce termin facultatea de info ma pot angaja rapid.Imi place ca e o meserie dinamica.Daca chiar esti bun in ceea ce faci poti sa te muti dintr-un oras in altul, de la o firma la alta si asta mi place.In schimb,la constructii cred ca e mai greu.Ma vad lucrand ca inginer constructor doar in afara.As sta in Romania doar pentru experienta.Sincer, sa fiu si salariul e mai ok la info si poti castiga destul de bine daca te duce capu.Nu spun ca la constructii nu poti castiga, dar ceva imi spune ca e mai grea partea financiara la constructii decat la info
Astept niste sfaturi de la voi.Ce-mi recomandati ? Constructii ( Iasi) sau info (Cluj/Iasi) ?

#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,238
  • Înscris: 24.02.2007
HTML5/CSS3/Bootstrap nu necesita facultate. Facultatea va fi o continuare a ce faci in liceu, cu mult mai multa teorie, si pe ici pe colo cate o materie mai practica.

#3
corsica

corsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,945
  • Înscris: 13.04.2007
Dupa cum scrii, la clasa a XI-a, iti recomand facultatea de litere...

#4
Klaudio

Klaudio

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 27.02.2004
Era imposibil sa nu apara cineva sa faca analiza pe text. Ca n-a pus omu' un spatiu acolo dupa punct, te zgaria asa de rau la retina? Un sfat la obiect nu-i dai si tu?

#5
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017
@tutuN_ , dupa ce termini facultatea de informatica vei putea avea un salariu decent doar daca te deosebesti de turma. Mereu apar topic-uri pe softpedia in legatura cu acest subiect, toti vor sa devina ''mici Steve Job-și''

Edited by YourFan, 06 October 2017 - 20:14.


#6
jegmihai

jegmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,536
  • Înscris: 03.09.2013

View PostKlaudio, on 06 octombrie 2017 - 19:36, said:

Era imposibil sa nu apara cineva sa faca analiza pe text. Ca n-a pus omu' un spatiu acolo dupa punct, te zgaria asa de rau la retina? Un sfat la obiect nu-i dai si tu?
Nu are greseli gramaticale, dar organizarea textului lasa de dorit.

View PosttutuN_, on 06 octombrie 2017 - 19:02, said:

Cred ca au rolul de a-ti forma o gandire mai analitica, sa stii algoritmii bine.Sunt dispus sa lucrez probleme in c++ doar pentru a-mi forma un mod de gandire analitic, dar mai tarziu as vrea sa lucrez cu alte limbaje.
C-ul este folosit doar pentru a exemplifica algoritmii si conceptele predate la scoala. La facultate se aplica aproape aceeasi structura, iti sunt prezentate anumite concepte, iar limbajul de exemplificare poate sa fie C/C++/Java/Python etc. Facultatea nu are rolul sa te invete sa programezi folosind ultimele tehnologii aparute, rolul ei este sa-ti ofere o baza de cunostinte pe care o poti extinde prin studiul individual.

View PosttutuN_, on 06 octombrie 2017 - 19:02, said:

Un alt avantaj e ca pot lucra in timpul facultatii acumuland experienta
Poti, dar iti pierzi timpul pe care ar fi trebuit sa-l acorzi studiului. Daca parintii te pot sustine, cel mai bun sfat este sa nu te angajezi in acei 3 ani.

View PosttutuN_, on 06 octombrie 2017 - 19:02, said:

Legat de oras, unde e mai ok? Cluj sau Iasi ? (Sunt din Suceava)
Din ce am inteles, la facultatea de informatica din Iasi faci cele mai multe materii legate de programare. Ambele facultati sunt foarte bune.

View PosttutuN_, on 06 octombrie 2017 - 19:02, said:

Astept niste sfaturi de la voi.Ce-mi recomandati ? Constructii ( Iasi) sau info (Cluj/Iasi) ?
Tu stii cel mai bine. In clasa a XI-a incearca sa-ti dezvolti mai mult nivelul de cunoastere generala (nu ma refer la ce iti este predat la scoala), iar alegerea ta va fi mai facila. Bineinteles, nu neglija nici materiile care prezinta interes pentru tine.

#7
tutuN_

tutuN_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 21.09.2014
Multumesc pentru raspunsuri :)

#8
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View PosttutuN_, on 06 octombrie 2017 - 19:02, said:

Legat de oras, unde e mai ok? Cluj sau Iasi ? (Sunt din Suceava)
Din presa online rezulta ca cei din Cluj au o mai buna conectare la industria occidentala (in particular germana), de unde s-ar deduce ca piata ofera mai multe oportunitati si ca s-ar plati mai bine.
Cifra mare de scolarizare, a facultatii nu are cum sa impuna standarte foarte ridicate la invatare ( se afirma ca 10% din clujeni luceaza in IT, propunandu-si sa intreaca chiar Bucurestiul ), prin urmare promovarea pare sa fie mai simpla din perspectiva strategica pe termen mediu si lung. Daca compari cerintele legate de dificultatea subiectelor, la admitere la informaica la Cluj este mai simplu decat la Iasi: la sibiectele scrise, treci prin toata materia (mate+info); se doreste sa o stapanesti in totalitate, fara sa fii exceptional. Un numar mult mai mare de elevi scolarizati ( peste medie, scade stacheta nivelului mediu de performanta). In principiu, daca esti pragmatic si nu doresti sa devii 'acadcemician' solutia de la Cluj pare cea mai buna: cu eforturi medii, gasesti un job decent platit, iar dupa aceea mai vezi. Pe de alta parte, viata la Cluj este mai scumpa decat cea de la Iasi.

Experimenrul Cluj pare interesant. La Bucuresti pe examene foarte dure la scris (anumite subiecte), cu un mare numar de elevi buni intrati, dupa un an de zile lasi repetenti 25%, su te plangi de caluatea scazuta a studentilor. E drept ca cei care temina facultatea stapanesc bine anumite lucruri. La Cluj ii iei la gramada, multi n-au sum sa nu fie sub nivelul celor de la Bucuresti, ii ajuti sa termine si isi si gasesc de lucru. Dupa ani de aile tragi linia si aduni: observi ca cei slabi de la Cluj s-au integrat intr-un fel sau altulul in industria IT, in momentul de fata, dupa statitistici contradictorii din presa online, o statistica contestabula arata cam asa: Bucurestiul are 60000 de IT-isti, Clujul are 12000, Iasul 8000.

Indiscutabil calitatea IT-stului mediu din Bucuresti este cu mult a celui din Cluj, dar eficienta economica a IT istilor pregatiti la Cluj ( prin venitul produs; procentul la nivel local ), o depaseste mult pe cea a oricarui centru univesitar din tara, pt ca procentul de elevi calificati in domeniu depaseste orice oras din tara, si pt ca poate dupa aceeas sa le dea de lucru ( merit mare al responabilior locali ).

PS: Din ce am citit acum cativa ani, cei de la Universitatea din Craiova cautau colaboratea cu cei de la Cluj, probabil din cauza legaturilor mai bune cu firmele occidentale.
PS: "În acest moment, salariul mediu lunar la firmele de software development din vestul ţării este de 6.689 de lei brut, dublu faţă de salariul mediu pe economie."
http://newsbv.ro/201...nfrastructurii/

Edited by RomeoM, 07 October 2017 - 10:48.


#9
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View PosttutuN_, on 06 octombrie 2017 - 19:02, said:

O alta materie care-mi place e informatica.Problema e ca nu ma atrage C++ de la scoala
Pai nu-ti place, doar ciugulesti de ici de colo ce vrei tu dar asta nu inseamna profesionalism. Ori vrei domeniul asta cu tot ce inseamna el ori nu. Nu C++ e in discutie, acesta poate fi oricare. Daca esti sofer lucrezi pe orice are volan, daca esti fotbalist joci la orice echipa si tot asa. Vrei programator, lucrezi in viata profesionala cu tot ce-ti cade la indemana, pt. asta esti platit. Daca nu esti platit, poti face doar ce-ti place dar cand cineva iti da banul, el o stie pe a lui si de ce vrea sa ti-l dea iar tu oferi in schimbul lor ce se cere. Asa ca din ce spui, eu as elimina varianta asta.

#10
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View PosttutuN_, on 06 octombrie 2017 - 19:02, said:

Problema e ca nu ma atrage C++ de la scoala (din cate am citit pe forum, ce facem noi la scoala nu e c++ dar ma rog).Adica problemele imi plac,unele din ele.
Sunt doua lucruri diferite:
1) Nu ati avut profesori specializati pe C++ si ati invatat Pascal. Asta te deconecteaza de la resursele de pe internet. La facultate vei face C++.
Resurse pe internet inseamna saituri cu probleme, pe care dupa ce le rezolvi, incarci solutia pe internet. Un program automat testeaza solutia pe mai multe seturi de date si iti da o nota de la 0 la 100.
Trebuie sa-ti faci un cont si totul e gratuit. Daca te uiti, gasesti noaptea la ora 24.00 , 1.00, 2.00 care rezolva probleme si trimit solutii. Cand nu ai bani de meditatii, asta ramane singura solutie.
Doua saituri pt incepadori (cu probl grupate pe ani de studiu):
https://www.pbinfo.r...tegorii&clasa=9
https://www.pbinfo.r...egorii&clasa=10
https://www.pbinfo.r...egorii&clasa=11

http://info.mcip.ro/

Si doua pt avansati (dar se specifica nivelul de dificultate):

http://www.infoarena.ro/arhiva
http://varena.ro/

Resursele inseamna foarte mult; renuntarea la ele face sa-ti scada sansele. Daca as avea un copil in situatia ta, l-as obliga imediat sa treaca pe C++ si sa lucreze la greu. In cazul tau e bine sa te sfatuiest cu parintii si cu profesorii care se pricep, si care sa te si ajute.

2) In viata destul de rar am facut ce-mi plate. Am facut ce se cerea, ce trebuie si cum trebuie.

Edited by RomeoM, 07 October 2017 - 12:02.


#11
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,238
  • Înscris: 24.02.2007
Ia incearca sa combini C++-ul cu web-ul, rezolvand tema din tutorialul de mai jos. Poate ajuta mai mult sa determeni daca-ti place sau nu.

https://forum.softpe...-interfete-web/

Edited by dani.user, 07 October 2017 - 12:14.


#12
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postdani.user, on 07 octombrie 2017 - 12:14, said:

Ia incearca sa combini C++-ul cu web-ul, rezolvand tema din tutorialul de mai jos. Poate ajuta mai mult sa determeni daca-ti place sau nu.
E bine sa faca eforturi de a invata in cadrul programei ( Matematica informatica dupa specificatiile  Ministerului invatamantului si ale Universitatii), pt ca asta se cere la examen.  

Am cunoscut pe cineva, programator cu experienta, care a dat meditatii unui elev pt admitere la info (Universitate). Desi stapanea eficient mai multe tehnologii ( deci multa experienta in IT inclusiv C++. java...) elevul pe care l-a pregatit a esuat la sectia de informatica, reusind in schimb la tehnologia informatiei. Maica-sa i-a facut un scandal imens, reprosandu-i esecul la sectia care si-o dorise.
A fi bun programator C++ nu inseamna sa stapanesti toate fineturile de algoritmica care se cer la admitere la Universitate, si care in general au mai putine legaturi cu aspectele practice.

In esenta profesorul de informatica care pregateste un elev pt admitere, ar trebui sa stapaneasca o mare parte din problemele de pe varena, infoarena, sa-i arate elevlui 2-3 exemple, iar apoi ca tema 15-20 cu tema similara cu grade diferite de dificltate pe care sa le rezpolve acasa cu testare pe internet. Dificultatea consta in a grupa solutiile problemelor (cu dficultate mai ridicata) pe algoritmi tematici, adaptate la puterea de rezolvare a elevilor. Iar in listele acelea cu mii probl cu dificultate peste medie, nu e simplu sa anticipezi care se rezolva cu greedy, care cu backtarcking, care cu altceva si nici daca nivelul de dificultate, e compatibil cu capacitatea elevlui. Nu vreau sa spun ca pritenul meu a facut treaba rea cu elevul respectiv, dar nu a avut experienta pt marea performanta in acest domeniu. Uite si subiectele pe informatica si tehnologia informatiei, unde a esuat elevul si unde a reusit:

http://fmi.unibuc.ro...18iulie2014.pdf
http://fmi.unibuc.ro...lie_2014_v1.pdf

Problemele de pe info.mcip sau pbinfo fac parte din partea 'de incalzire' obligatorie, care este utila pt intelegerea unor notiuni pe exemple simple, suficiente doar pt bac. Dupa rezolvarea lor incepe adevarata munca pt admitere la facultate cu infoarena si varena si altele... Efort confirmat sau nu prin olimpiade si concursuri oline (gratuite deci de acasa ), care se tineau saptamanal intr-o vreme (sambata sau duminica). Daca vrei sa intri in acest domeniu cu abordare de profesionist inca din liceu.

Pregatirea in domeniul acesta ingust se face cu profesionisti cu experienta in domeniul admiterilor, amatorismul riscand de cele mai multe ori sa duca la esecuri dureroase.
Iar profesionistii cu experienta( chiar daca sunt profesori  'amarati' de liceu) nu sunt asa multi.

PS: Din ce am obsevat in anii trecuti cand copilul meu a ajuns la o faza mai inalta olimpiadei de informatica (in Bucuresti), subiectele erau la nivelul celor de la informatica intensv. Din cauza ca la scoala nu ajunsesera sa studieze acele lucruri (la mate-info), nu a putut trece mai departe. Nu stiu da e regula, dar in cazul in care cei de la info-intensiv dau concursul impreuna cu cei de la mate-info, trebuie avut in vedere decalajul de cunostinte.

Edited by RomeoM, 09 October 2017 - 07:39.


#13
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View PosttutuN_, on 06 octombrie 2017 - 19:02, said:

facultatea de informatica(la Iasi cel mai probabil, dar si Clujul e o varianta).Acum sa va spun cam cum m-am gandit eu.
Ca sa concluzionez: Iasul ca nivel de dificultate pare mai aprope de Bucuresti.
Clujul are marele avantaj ca trebuie sa stii mai putin, si posibil sa mai traga si ei de tine, in facultate de tine, avand si lucuri de munca. Unele firme de IT au cerut tot mai multi specialisti. Uite subiectele din 2014, Bucuresti-Cluj pt a vedea nivelele de dificultate:

http://www.cs.ubbclu... nivel bacalaureat
http://fmi.unibuc.ro...18iulie2014.pdf

Pt Cluj am gasit cu google ( subiecte admitere informatca cluj 2014 ). Mai accesibil si realist pt tine e Clujul. Probabil ca nivelul a mai crescut, pt ca tot mai multa lume merge spre IT, dar convingerea mea e ca poti recupera. Cifra de scolarizare mi se pare mult prea mare pt resursele umane ale orasului, lucru care se deduce si din faptul ca au sesiuni toamna; prin urmare nu au cum sa creasca nivelul de dificultate ca la Bucuresti sau Iasi. E bine sa te ajute un profesor cu sfaturi (nu neaparat meditator). Pt ani mai recenti cauti si tu pe inernet pt a vedea trendul si pt experienta.

http://www.cs.ubbclu...informatica.pdf
http://info.mcip.ro/?pag=ubb

Mie mi se ca e mai usor pt elev la Cluj: Subiectul al III lea (un pic mai complex) iti da cele proceduri destul de simple, care asamplate intre ele dau solutia. In principiu chiar daca ai ghinion la un subiect, avand la dispozitie 4 probleme nu prea grele, poti recupera prin punerea in valoare a cunostintele.

Edited by RomeoM, 09 October 2017 - 08:26.


#14
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,238
  • Înscris: 24.02.2007
Olimpiada de informatica are mai multa legatura cu gimnastica decat cu ce inseamna a fi profesionist in programare sau a avea succes in facultate.

Prefer oricand sa stau de vorba cu cineva care scrie cod curat, a inteles cum e gandita structura cutare de date, ce complexitate are si ce avantaje/dezavantaje in practica decat cu unul ce-si pierde noptile rezolvand cazul particular exotic al unei probleme SF visate (sa nu zic mai urat) de altcineva iar apoi pe hartie insira toate literele alfabetului si complica pana si operatii de swap in cel mai inestestic si ineficient mod doar pentru a parea cool.

Edited by dani.user, 09 October 2017 - 18:31.


#15
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010

View PostRomeoM, on 09 octombrie 2017 - 07:56, said:

Ca sa concluzionez: Iasul ca nivel de dificultate pare mai aprope de Bucuresti.
Clujul are marele avantaj ca trebuie sa stii mai putin, si posibil sa mai traga si ei de tine, in facultate de tine, avand si lucuri de munca. Unele firme de IT au cerut tot mai multi specialisti. Uite subiectele din 2014, Bucuresti-Cluj pt a vedea nivelele de dificultate:

http://www.cs.ubbclu... nivel bacalaureat
http://fmi.unibuc.ro...18iulie2014.pdf

Pt Cluj am gasit cu google ( subiecte admitere informatca cluj 2014 ). Mai accesibil si realist pt tine e Clujul. Probabil ca nivelul a mai crescut, pt ca tot mai multa lume merge spre IT, dar convingerea mea e ca poti recupera. Cifra de scolarizare mi se pare mult prea mare pt resursele umane ale orasului, lucru care se deduce si din faptul ca au sesiuni toamna; prin urmare nu au cum sa creasca nivelul de dificultate ca la Bucuresti sau Iasi. E bine sa te ajute un profesor cu sfaturi (nu neaparat meditator). Pt ani mai recenti cauti si tu pe inernet pt a vedea trendul si pt experienta.

http://www.cs.ubbclu...informatica.pdf
http://info.mcip.ro/?pag=ubb

Mie mi se ca e mai usor pt elev la Cluj: Subiectul al III lea (un pic mai complex) iti da cele proceduri destul de simple, care asamplate intre ele dau solutia. In principiu chiar daca ai ghinion la un subiect, avand la dispozitie 4 probleme nu prea grele, poti recupera prin punerea in valoare a cunostintele.

Ce aberatii de subiecte. Is complicate complet inutil. Efectiv ma plictisesc subiectele si problemele propuse acolo si liniile de cod puse acolo. Efectiv m-a pierdut modul in care e scris enuntul si tot. E neatractiv. Norocul meu ca nu mi-au dat firmele test cu subiecte de genu.

Initiator, sa stii ca poti ajunge sa lucrezi in IT si fara sa fi mers la olimpiade si fara sa faci infoarena zi si noapte si alte chestii de genu. Nu zic ca is lucruri rele, doar ca nu e ca si cum fara ele nu se poate. La angajare prea putini se iau de diplomele din liceu sau notele din facultate. Iti dau test tehinic, si daca in urma lui ei vad ca te-ai potrivi cu postul ce il au ei atunci stau de vorba cu tine.

De ales, orice facultate de info din cele enumerate de tine ai alege e tot aia. Tine oricum de tine ce o sa se aleaga cu viata ta.

#16
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postdani.user, on 09 octombrie 2017 - 16:57, said:

Olimpiada de informatica are mai multa legatura cu gimnastica decat cu ce inseamna a fi profesionist in programare sau a avea succes in facultate.

Candidaţii, absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, care au obţinut performanţe recunoscute în  concursuri  internaţionale  (sau  pe  grupe  de  țări)  pot  fi  admiși fără  examen  la  oricare  dintre  cele  3 domenii de licență, Matematică, Informatică, respectiv Calculatoare și Tehnologia Informației.
http://fmi.unibuc.ro...mitere_2017.pdf

Candidaţii cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale de Matematică,  Informatică  sau  Astronomie,  precum  şi  concursul Mate - Info  UBB sunt declaraţi admişi cu media 10 (conform listei A din Anexa 2 – Facilităţi ).
http://www.cs.ubbclu...centa-2017.pdf.

Pentru olimpici Pot fi înscrişi fără admitere:
Candidaţii care au obţinut performanţe recunoscute în concursuri internaţionale și naționale, în clasele IX –XII:
......
http://admitere.uaic...al_iulie_10.pdf
pag 58

PS: La Facultatea de Informatică (FII) ai şansa de a studia informatica la un standard profesional de excelenţă, pentru a putea deveni un specialist de performanţă care să asigure dezvoltarea societăţii informaţionale din România, în contextul integrării europene. Oferta de cursuri este perman ent corelată cu tendințele internaționale și cu cerințele de pe piața muncii, incluzând acum...
http://admitere.uaic...al_iulie_10.pdf

pag.55

Edited by RomeoM, 09 October 2017 - 20:35.


#17
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,238
  • Înscris: 24.02.2007
E concurenta 10/loc sa nu poata intra dand examenul obisnuit de admitere?

#18
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postqew, on 09 octombrie 2017 - 18:37, said:

De ales, orice facultate de info din cele enumerate de tine ai alege e tot aia. Tine oricum de tine ce o sa se aleaga cu viata ta.
Facultatile de informatrica de la Univ Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara sunt singurele care intr-o evaluare nationala din 2011 erau de clasa A; singurele din Romania in top 1000 din lume. Pe 2018 cea din Cluj era cel mai bine pozitionata, pe locul 601; dar asta variaza de la an la an. Nu te obliga nimeni sa mergi la o facultate de clasa A. Exista si facultati de informatica de clase B, C, D, E. De categorie E chiar in Bucuresti. Toate acreditate.
Anumite facultati nici nu organizeaza concursuri de admitere; scapi de o grije. Unde mai pui ca la Tehnologia informatiei 2017 au fost 17 candidati pe un loc la buget.

Edited by RomeoM, 10 October 2017 - 10:15.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate