Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @marinel1976!

La multi ani de Sfanta Maria!

La multi ani @xcit!
 Chiuveta de baie (alba) ceramica ...

Sapa autonivelanta - uscare

Parere Audi/VW/Skoda

ROA (Rise Of Artificial) - FLOW D...
 Sfaturi dimensiuni elemente lemn

Se mai dau tichete de masa pentru...

Nu imi apare chat-ul pe YouTube

Modem Huawei E3372 vs E3372h / al...
 Indepartare pete infiltratii cu c...

Sfaturi pentru ingrasare

Relatie disfunctionala cu sotul d...

Decizia FINALA a boxelor de podea...
 

Renunțare la Linux pe 32 biți

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
74 replies to this topic

#19
ct03nut

ct03nut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 29.06.2006
Debian 9 are suport 32 bit, doar am instalat Steam pe el si e numai pe 32 biti :)

dpkg --add-architecture i386 a mers si imi baga pachete 32 bit.

#20
3sat

3sat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 11.10.2015
Baga refracta sa vezi cum se misca...

Edited by 3sat, 29 September 2017 - 08:20.


#21
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,535
  • Înscris: 18.09.2008
Să rămână doar Lubuntu pe 32 de biți, că e un distro light, atât zic eu.

#22
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,252
  • Înscris: 23.02.2017

View Postsuper8, on 29 septembrie 2017 - 07:16, said:

Si eu cand spuneam acest lucru pe ariile Hardware despre Pentium IV, AMD socket A si 754, eram luat in derâdere  Posted Image

Laitmotivul renuntarii la arhitectura pe 32biti se datoreaza developerilor ce nu mai fac software pt. aceasta arhitectura din motivul de mai sus.
Din 2017 toata lumea trebuie sa cumpere PC-uri Second Hand cu procesor dual core ce suporta peste 4GB Ram.
Nu e o legatura intre viteza scazuta si arhitectura pe 32 de biti, sint chiar mai rapide in anumite aplicatii.
Sint sisteme de operare si aplicatii in care nu conteaza dimensiunea memoriei de max 3.2 Gb.
In lumea windows da, e valabil asta, insa windowsul e un caz aparte de sistem de operare care duce industria hardware mai departe...

#23
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Post3sat, on 29 septembrie 2017 - 08:08, said:

am pus palemoon si merge brici... nici vorba de ce spui tu p-acolo...

Ironia e ca singura persoana apropiata pe care o stiu ca foloseste palemoon e pentru ca a avut 64-bit inainte de FF (sau era ceva cu FF-ul 64 bit, in fine chestia era ca vreoia 64bit nu sa stea pe 32).

#24
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016

View Postunbrutus, on 29 septembrie 2017 - 08:39, said:

Nu e o legatura intre viteza scazuta si arhitectura pe 32 de biti, sint chiar mai rapide in anumite aplicatii.
Sint sisteme de operare si aplicatii in care nu conteaza dimensiunea memoriei de max 3.2 Gb.
In lumea windows da, e valabil asta, insa windowsul e un caz aparte de sistem de operare care duce industria hardware mai departe...
Scuze ! trebuia sa spun:
procesoarele Pentium IV, AMD socket A si 754. si primele 2-3 generatii de dual core nu mai fac fata din cauza reclamelor si FlashPlayerele existente la ora actuala pe website-uri.

Te provoc sa faci rost de un Pentium IV 1.4 Ghz lansat pe 20 Noiembrie 2000, 2GB 1GB Ram ddr-266, sistem de operare windows 95, 98, 98SE, Me, 2000 si sa vezi daca poti surfa pe internet ! nu vei putea.
Cu distributiile Linux pe 32biti dedicate computerelor vechi poti sa surfeziu pe internet, dar se va misca atat de greu incat iti vine sa arunci comuterul pe geam !

Stiu eu ca am avut AMD socket A cu 2GB 1GB Ram ddr1 in 2016 cu procesor 1.8 Ghz cu distributii Linux Light, nu puteam sa fac nimic decat sa citesc bancuri si stiri, la poze se incarca greu la cele cu format mare si puteam viziona doar clipuri la 144p caci la 240 se intepa iar la 360p se bloca.

Edited by super8, 29 September 2017 - 10:20.


#25
3sat

3sat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 11.10.2015

View Postsuper8, on 29 septembrie 2017 - 10:03, said:

Scuze ! trebuia sa spun:
procesoarele Pentium IV, AMD socket A si 754. si primele 2-3 generatii de dual core nu mai fac fata din cauza reclamelor si FlashPlayerele existente la ora actuala pe website-uri.

Te provoc sa faci rost de un Pentium IV 1.4 Ghz lansat pe 20 Noiembrie 2000, 2GB 1GB Ram ddr-266, sistem de operare windows 95, 98, 98SE, Me, 2000 si sa vezi daca poti surfa pe internet ! nu vei putea.
Cu distributiile Linux pe 32biti dedicate computerelor vechi poti sa surfeziu pe internet, dar se va misca atat de greu incat iti vine sa arunci comuterul pe geam !

Stiu eu ca am avut AMD socket A cu 2GB 1GB Ram ddr1 in 2016 cu procesor 1.8 Ghz cu distributii Linux Light, nu puteam sa fac nimic decat sa citesc bancuri si stiri, la poze se incarca greu la cele cu format mare si puteam viziona doar clipuri la 144p caci la 240 se intepa iar la 360p se bloca.

daca vrei confort,viteza,curatenie,siguranta pe internet trebuie pus macar cateva addon-uri de bun simt (ublock,umatrix,decentraleyes, no uri resource leak,canvas defender,I don't care about cookies,noscript,palemoon commander,encrypted web,greedy cache,privacy tab,etc)... rulate in firejail... te asigur ca pe un P4 palemoon merge uns daca stii ce sa faci... la youtube ai smtube+mpv si merge uns cu o placa video chiar si veche... deci daca ai cunostinte merge daca nu... poti sa ai si i9 ca tot varza iese...v-am spus cu proba> cine e eretic sa incerce un salix cu ce am spus mai sus...e destul de responsive sistemul, singura problema e la compilare, in rest pt. net, filme, muzica si alte d-astea merge si un amarat de P4 daca stii ce sa faci!

Edited by 3sat, 29 September 2017 - 11:01.


#26
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostAdm, on 29 septembrie 2017 - 06:59, said:

Problema este ca si pe acestea, ramai mult in urma cu browserele. Chiar daca pornesc, browserele consuma acum incredibil de multe resurse.
Nu doar browserele, majoritatea softurilor noi consuma resurse mai multe decat versiunile vechi.

View Postf300, on 29 septembrie 2017 - 07:44, said:

nu e nici o asa mare crima sa ai 64-bit cu 4GB, dimpotriva exista multe scule noi care asa vin (chiar si destul de scumpe si de referinta, vezi linia Surface de la Microsoft).
Nu ca ai avea de ales, pentru ca cei 4 giga sa fie accesibili.

View Post3sat, on 29 septembrie 2017 - 10:45, said:

daca vrei confort,viteza,curatenie,siguranta pe internet trebuie pus macar cateva addon-uri de bun simt (ublock,umatrix,decentraleyes, no uri resource leak,canvas defender,I don't care about cookies,noscript,palemoon commander,encrypted web,greedy cache,privacy tab,etc)... rulate in firejail... te asigur ca pe un P4 palemoon merge uns daca stii ce sa faci...
Sigur, cand sistemul merge stock ca o rasnita, sa punem si mai multe addonuri, care folosesc si mai multa memorie Posted Image Posted Image Posted Image

#27
3sat

3sat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 11.10.2015

View Postlucifer76, on 29 septembrie 2017 - 12:17, said:

Nu doar browserele, majoritatea softurilor noi consuma resurse mai multe decat versiunile vechi.


Nu ca ai avea de ales, pentru ca cei 4 giga sa fie accesibili.


Sigur, cand sistemul merge stock ca o rasnita, sa punem si mai multe addonuri, care folosesc si mai multa memorie Posted Image Posted Image Posted Image

eu n-am spus sa le pui pe toate... nu uita ca salix nu e bloated (ca buntu,manjaro,mint,etc) si ca PM e mai putin hungry la resurse decat FF ca sa nu mai zic de securitate...KISS...si am spus mai sus am facut proba pe un P4 cu 750MB RAM si era... ok!un Intelcore2duo ti-l fac racheta daca vrei...baga un salix fluxbox si vezi...chiar si un xfce
https://forum.salixo...php?f=24&t=7314

Edited by 3sat, 29 September 2017 - 13:57.


#28
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016
@3sat, ti-am spus ca eu am avut AMD socket A procesor 1.8 Ghz cu 1GB Ram si video dedicata de 128MB si mergea super greu pe internet cu Tiny Core Linux, Salix, SliTaz, LXDE, Puppy Linux, Linux Lite, LXLE,  Lubuntu.....
Da' tu "betmen, betmen" !
-------------------------------------------------------

Te provoc sa filmezi la tine acasa un computer cu procesor Pentium IV ori AMD socket A, 1-2GB Ram ddr si video dedicata slot AGP cum poti tu sa navighezi pe internet, sa vezi clipuri pe youtube, sa urmaresti filme pe voyo, hbo go, netflix etc.  
Posted Image

#29
3sat

3sat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 11.10.2015
scula e la predeal... poate cand ajung acolo... scula am gasit-o langa gunoi o aruncase un prost... avea o problema la RAM (incompatibilitate intre placute) cam ca aia de arunca tv cu tub si isi iau pocnitori cu led...

ps> Linux Lite numai lite nu e...

Edited by 3sat, 29 September 2017 - 16:12.


#30
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016
In cazu' asta, @3sat, asteptam cu nerabdare sa raspunzi provocarii de la postul #28 cu o filmare detaliată.
Da' vezi sa nu fie vreo "scula" cu socket LGA 775, 754 sau 939 !

#31
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,041
  • Înscris: 24.02.2007

View Postlucifer76, on 29 septembrie 2017 - 12:17, said:

Nu ca ai avea de ales, pentru ca cei 4 giga sa fie accesibili.

S-a inventat si PAE special pentru asta.

Cand vine vorba de consumat mai mult ram, unele aplicatii prefera sa consume intentionat pentru un spor de performanta.

Un exemplu din propria ograda: https://forum.softpe...6#entry21640330

Vazand

Quote

~ 15 GB RAM consumati
ar zice unii: 15 GB?????? PHP + MySQL n-ar consuma atat...

Iar un raspuns tehnic ar putea suna in felul urmator: n-ar consuma atat, dar ar si duce Durata listare pagina de mesaje ale unui user: ~ 0.9 ms la valori de ordinul sutelor.

#32
Mr_nobody_

Mr_nobody_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,000
  • Înscris: 03.02.2017

View Postsuper8, on 29 septembrie 2017 - 17:10, said:

In cazu' asta, @3sat, asteptam cu nerabdare sa raspunzi provocarii de la postul #28 cu o filmare detaliată.
Da' vezi sa nu fie vreo "scula" cu socket LGA 775, 754 sau 939 !
Am făcut eu cu ceva timp în urmă un video pe youtube, cu un laptop cu pentium 3 și 128 MB de RAM, mergea ok și pe net:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/iV5RP7gmowE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#33
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Postdani.user, on 29 septembrie 2017 - 17:51, said:

S-a inventat si PAE special pentru asta.
Kernelul pe 32 biti din Manjaro nu are PAE enabled.

#34
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,041
  • Înscris: 24.02.2007
Ghinion. Ubuntu, de exemplu, il are activat, din ce zice documentatia.

#35
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,070
  • Înscris: 06.03.2016
Am testat astăzi Ubuntu 16.04 (32-bit) pe un P4 520, 1GB RAM DDR2 şi zboară. Rulează de pe un stick amărât, nu cred că depăşeşte 20MB/s.


#36
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,605
  • Înscris: 30.07.2003
Acei 20 MB/s nu-s asa relevanti daca nu scrii/citesti date secventiale. Sistemul merge pentru face citiri random ori aici se comporta bine stick-ul, mai bine ca un HDD. Insa la scriere va muri, nu acum cat e relativ gol, dupa ce se mai umple si sterge din date, neavand TRIM implementata va scrie ca melcul pentru ca nu stie blocurile sterse (aici e una din diferentele majore intre memoriile astea USB vs SSD).

Edited by neagu_laurentiu, 05 October 2017 - 19:33.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate