Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 

Roaming Orange

* * * * * 8 votes
  • Please log in to reply
2766 replies to this topic

#37
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Oricum nu scrie nicăieri în lege ca poti cumula mai multe optiuni (sau contracte dacă vrei) pe acelasi număr. Dacă chiar insisti sa platesti de mai multe ori (desi nu vad de ce) poti lua mai multe cartele.

#38
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010
Sags
Asa e ca nu cunoști accesul la roaming?
NU E VORBA DE BENEFICIILE NATIONALE IN ROAMING, ci de faptul ca OPȚIUNILE CARE PERMIT ACCESUL LA ROAMING pana pe 23 octombrie, NU VOR MAI PERMIT ACCESUL LA ROAMING STANDARD, nu vorbim de beneficii din optiunile naționale!!!
Cu opțiunile naționale nu vei mai avea acces la primit/efectuat apeluri /sms in/din roaming, chiar dacă ai credit necesar!!!
Vezi vodafone, citesti acolo cum e cu accesul la roaming standard(cu plata la minut), dupa data de 8 septembrie.

 xul_eu, on 13 septembrie 2017 - 22:08, said:

Sa vedeti abuz. Sora mea si.a activat saptamana trecuta Oferta promo7 cu roaming din My Vodafone. (1.9 GB si min nationale valabile si in Roaming). Ieri a ajuns in Barcelona. Numarul i.a fost restrictionat automat cand a prins semnal de Spania cu oferta activata pe 35 zile....Nu putea primi nici sms macar. Am cerut la rel clienti creditul inapoi, au acceptat pana la urma si i.am rugat sa activeze roamingul si sa o lase sa consume din credit la tarifele standard.Raspunsul a fost ca nu se poate...Pana la urma mi.au oferit o oferta de 1 euro pe 2 saptamani ca sa poata fi taxata la tarifele standard din credit.

La ce măgarii au facut Vodafone-ul cu roamingul, ma gândeam că o portare in Orange ar fi altceva, dar se pare că este identic la Orange! Nu e nicio diferență!
F300
Stai linistit cu operatorul orange, nu ti-l transforma nimeni in negustor cinstit.

Edited by Sommerby, 23 September 2017 - 11:36.


#39
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,957
  • Înscris: 24.04.2013
Roam like @ home inseamna:

DACA ai serviciul de roaming SI ai minute nationale ATUNCI toate acele minute pot fi folosite si in roaming.

(similar pentru date si SMS, cu amendamentul ca pentru date e permisa o limitare)


Faptul ca ai minute nationale (din extraoptiune, oricare ar fi ea) si ai seviciul de roaming (= poti apela/ etc fiind inafara tarii) dar te taxeaza pentru apeluri in loc sa le scada din cele incluse era pur si simplu ilegal. Daca la o asa modificare te referi, atunci abia acum e vorba de intrarea in legalitate.

Cat despre taierea serviciului de roaming in anumite situatii (= la extraoptiuni pe care deja le aveai), e vorba de o modificare contractuala pe care ti-au notificat-o cu 30 de zile inainte. Nimic ilegal. Neplacut, de acord, ca acest uite-roamingu-nu-e-roamingu nu respecta spiritul/intentia directivei europene, iar de acord, dar ca e ilegal nu sunt de acord.

Edited by sags, 23 September 2017 - 12:17.


#40
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 Sommerby, on 23 septembrie 2017 - 11:20, said:

Cu opțiunile naționale nu vei mai avea acces la primit/efectuat apeluri /sms in/din roaming, chiar dacă ai credit necesar!!!

Tu intelegi ca operatorului i s-a interzis sa-ti ia din credit in roaming (EU/EEA) atita vreme cit mai ai beneficii nationale? Nu o face de placere, nu o face sa te sicaneze, nu o face ca nu ar vrea sa-ti ia 15 sau 50 centi sau mai mult pe minut. Tu poti sa te milogesti cit vrei ca "luati banii mei", poti sa te superi pe ei, poti sa faci orice. Nu o sa se schimbe nimic.

 Sommerby, on 23 septembrie 2017 - 11:20, said:

La ce măgarii au facut Vodafone-ul cu roamingul, ma gândeam că o portare in Orange ar fi altceva, dar se pare că este identic la Orange! Nu e nicio diferență!

Se supun acelorasi legi (din punct de vedere al threadului curent destul de restrictive) si au un bizniz 100% similar asa ca nu-i de mirare ca actioneaza similar (dar nu identic).

#41
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010
@f300
Off
Termenul "te milogești" poate se folosește in mediul unde tu trăiești, eu comentez subiectul, asa că încearcă să nu confunzi forumul cu maidanul când îmi replici.
On
Pe asta se bazează operatorii de servicii in Romania, pe lipsa de cunoaștere a drepturilor fiecăruia cand achizitioneaza un serviciu, exact ca mai sus. Iar când problema se mișcă in sensul că cineva ia atitudine si se mai aplica sancțiuni la aceste măgarii făcute de vodă sau portocala, vajnicii "yes men" nu mai apar la rampă.


 f300, on 23 septembrie 2017 - 14:05, said:

Tu intelegi ca operatorului i s-a interzis sa-ti ia din credit in roaming (EU/EEA) atita vreme cit mai ai beneficii nationale? Nu o face de placere, nu o face sa te sicaneze, nu o face ca nu ar vrea sa-ti ia 15 sau 50 centi sau mai mult pe minut.
Lăsând la o parte ca nu cunoști deloc ce prevede directiva europeana cu roamingul, le tii si partea unor companii care te obligă să renunti la o opțiune natională A CAREI BENEFICII AU DEVENIT EUROPENE din 15 iunie 2017, DOAR CA SĂ NU POTI UTILIZA ACELE BENEFICII IN SPATIUL EUROPEAN CONFORM LEGII + nu permit accesul la platitul roamingului standard din creditul clientului!!!

Pentru sags si f300, uite cat de "legal" este ce fave orange si vodă cu uite /nu sunt  minutele nationale in roaming. Directiva UE răspunde:

Quote

5. Is roam like at home automatic or do I have to do something to activate it?
You do not need to set anything up. Your operator will automatically cease to apply the roaming charge when you roam abroad in the EU after 15 June 2017.
8. What can I do if I go abroad and cannot use roam like at home and get charged extra?
You should first contest those extra charges with your operator, who should have a complaints procedure in place. If the operator persists, you should notify the relevant body in your country, usually your national telecoms regulator, who will settle the case.
18. I have unlimited voice calls and SMS at home. Do I get unlimited voice calls and SMS in roam like at home?
Yes. Any volume restrictions for voice calls and SMS while roaming are no longer allowed from 15 June 2017.

Asta e ce te faci ca nu intelegi tu f300
Operatorul NU ARE VOIE să îmi restricționeze efectuarea/primirea de apeluri/sms in spatiul UE sau sa imi conditioneze (de activarea unei extraoptiuni) din creditul meu (la tarife standarde!) si nici sa iti conditioneze renuntarea  la optiunile naționale pe motiv ca "le consumi"!!!

Quote

13. If I travel, how much do I pay when I receive a call?
If you travel abroad in the EU after 15 June 2017: nothing – just as at home!
25. I have a pre-paid card. Do I get roam like at home?
For voice and SMS, you will pay exactly the same unit price as at home
https://ec.europa.eu...answers-roaming
Ori vodafone de 2 saptamani, iar din 23 octombrie portocala, restrictioneaza utilizarea primirea/efectuarea de apeluri din UE pe creditul meu in mod ILEGAL!!!! Atât eu cat si alti clienti am experimentat deja asta zilel trecute!

Edited by Sommerby, 23 September 2017 - 15:10.


#42
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 Sommerby, on 23 septembrie 2017 - 14:47, said:

te obligă să renunti la o opțiune natională A CAROR BENEFICII AU DEVENIT EUROPENE

Poti sa reformulezi partea asta si nu ma refer la gramatica de scoala generala ci la ce vrei sa spui exact. Vrei sa spui ca te obliga sa renunti la o optiune care nu mai exista? Da, se intimpla mereu sa dispara optiuni. Tu nu poti sa renunti luna urmatoare la optiune daca nu-ti mai convine? Vrei sa ai o stabilitate pe termen lung iti faci contract pe 2 ani si te bucuri exact de aceleasi beneficii pe toata perioada.

Se pare ca tu esti ala care nu numai ca nu cunoaste dar isi si inchipuie ca i se cuvine totul.

#43
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010

 f300, on 23 septembrie 2017 - 14:54, said:

Vrei sa spui ca te obliga sa renunti la o optiune care nu mai exista? Da, se intimpla mereu sa dispara optiuni. Tu nu poti sa renunti luna urmatoare la optiune daca nu-ti mai convine?
Nu înțelegi intentionat sau nu faci diferenta intre a "renunta benevol" (ca dezactivezi tu o optiune!) si "renuntare fortata" altfel nu ai acces la roaming (practica noua a acestor doi operatori)!
Eu imi iau pe 24 octombrie opțiune națională de la orange sau Vodafone, confirm legii Directiva UE am dreptul utilizării voce/sms nationale in SEE! In niciun caz NU MI SE RESTRICTIONEAZA APELURILE/sms -urile primite/date in SEE!!! E ilegal!!!citește mai sus!
@sags
Citește cu atentie paragraful:

Quote

13. If I travel, how much do I pay when I receive a call?
If you travel abroad in the EU after 15 June 2017: nothing -just as at home!
Odata iesit in SEE nu poti primi apeluri pana nu optezi pentru "extra-charge" opțiune in plus pentru efectuare/primire apeluri/sms! Ceea ce este Ilegal

Quote

1. Is it really true that I will not pay anything extra when I travel and use my smartphone in the EU?
Yes. Your communications (phone calls, SMS, data) made from another EU country will be covered in your national bundle: the minutes, SMS and gigabytes of data that you consume abroad in the EU will be charged or deducted from the volumes of your national tariff plan exactly as if you were at home (in the country where you live, work or study). Contrary to the past, you will not have to pay anything extra
E nevoie să traduc????

Edited by Sommerby, 23 September 2017 - 15:31.


#44
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,957
  • Înscris: 24.04.2013
@Sommerby: Greseala ta este ca presupui ca serviciul de roaming international, ca atare (independent de modul de taxare), este obligatoriu. Nu este adevarat, iar acea directiva europeana nu zice asa ceva. Ai parte de tarife ‘ca acasa’ (resurse incluse [cand sunt] si anumite tarife pentru ce depaseste) NUMAI DACA ai serviciul de roaming, drept care operatorii au gasit de cuviinta sa se joace de-a uite-roamingu-nu-e-roamingu.

Nici nu s-ar putea impune ca roamingul sa fie obligatoriu pentru ca el depinde de contracte comerciale intre persoane [juridice] private (operatorii).

‘Gaura’ din reglementarea europeana mi se pare a fi aceea ca nu impune ca in cazul ca exista acord de roaming intre 2 operatori sa nu fie permisa nici o diferenta/discriminare intre clientii operatorului oaspete cand folosesc reteaua operatorului gazda, ceea ce ar elimina posibilitatea de a jongla cu uite-roamingu-nu-e-romingu. Exact aceasta jonglerie este folosita pentru a taxa - mascat - roamingul, tarifele ‘cu’ fiind [mult] mai dezavantajoase decat cele ‘fara’ desi ambele se refera, ca punct de plecare, la acelasi lucru: apeluri nationale inafara retelei.

Edited by sags, 23 September 2017 - 15:24.


#45
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 Sommerby, on 23 septembrie 2017 - 15:16, said:

Nu înțelegi intentionat sau nu faci diferenta intre a "renunta benevol" (ca dezactivezi tu o optiune!) si "renuntare fortata" altfel nu ai acces la roaming (practica noua a acestor doi operatori)!

Nu e nimic "fortat" daca tu vrei alta optiune ca vrei alte beneficii!!! Daca tu ai o optiune cu 1000 minute dar ti-ai luat smartphone si acum vrei o optiune si cu ceva MB (ca n-ai deloc sau ca te doare sa platesti 20 centi/MB) nu inseamna ca te forteaza nimeni sa renunti la optiunea cu minute (chiar daca TREBUIE sa renunti la una ca sa o iei pe aialalta pe o anume cartela) !!! E alegerea ta, in functie de ce ai nevoie.

 Sommerby, on 23 septembrie 2017 - 15:16, said:

Eu imi iau pe 24 octombrie opțiune națională de la orange sau Vodafone, confirm legii Directiva UE am dreptul utilizării voce/sms nationale in SEE!

Nu exista nici un astfel de drept decit in imaginatia ta. Daca iti iei o optiune nationala care nu are nici un fel de roaming nu are nici un fel de roaming. Nu e nimic ilegal, imoral si nici nu ingrasa. Ca operatorii puteau sa comunice mai bine (desi vad ca la Orange exista un comunicat iar site-ul este destul de clar) e posibil; de asemenea si UE, ANPC sau mai stiu eu cine reglementeaza astea puteau sa spuna clar oamenilor - asta am facut, la asta sa va asteptati incepind cu iulie.

#46
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010

 f300, on 23 septembrie 2017 - 15:29, said:

Daca iti iei o optiune nationala care nu are nici un fel de roaming nu are nici un fel de roaming.
Esti total pe langa subiect.
Nu exista permisiune pentru roaming in Directiva UE, este considerat ca orice beneficiu dintr-o opțiune nationala poate fi utilizat in SEE, fără taxe suplimentare:

Quote

1. Is it really true that I will not pay anything extra when I travel and use my smartphone in the EU?
Yes. Your communications (phone calls, SMS, data) made from another EU country will be covered in your national bundle: the minutes, SMS and gigabytes of data that you consume abroad in the EU will be charged or deducted from the volumes of your national tariff plan exactly as if you were at home (in the country where you live, work or study). Contrary to the past, you will not have to pay anything extra
Stii ce e "national bundle" sau iți traduc????

Edited by Sommerby, 23 September 2017 - 15:37.


#47
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Incearca mai intii sa traduci partile ingrosate:

1. Is it really true that I will not pay anything extra when I travel and use my smartphone in the EU?
Yes. Your communications (phone calls, SMS, data) made from another EU country will be covered in your national bundle: the minutes, SMS and gigabytes of data that you consume abroad in the EU will be charged or deducted from the volumes of your national tariff plan exactly as if you were at home (in the country where you live, work or study). Contrary to the past, you will not have to pay anything extra


Da, ce folosesti o sa fie charged or deducted from the volumes of your national tariff plan
Nu iti garanteaza nici o reglementare ca o sa poti sa folosesti, poti de exemplu sa nu ai acoperire (asta include sa nu aibe operatorul tau acord cu operatorul care bate acolo, dupa cum s-a mentionat), sa ai setari gresite in telefon, sa ai setari gresite la operator (chiar si inainte de circul asta exista o interfata unde puteai explicit sa activezi si sa dezactivezi roamingul) sau pur si simplu se poate foarte bine sa iti iei (fie din nestiinta fie pentru ca vrei sa te vaicaresti dupa aia) un plan care nu contine roaming dar tu sa vrei roaming.

#48
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,957
  • Înscris: 24.04.2013
Pentru a evita intelegerea ‘dupa ureche’ si pentru ca mie mi-a fost destul de greu sa gasesc documentele originale, pun aici link-uri catre regulamentele referitoare la roamingul SEE:

Edited by sags, 23 September 2017 - 17:18.


#49
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,850
  • Înscris: 26.02.2010

 Sommerby, on 23 septembrie 2017 - 10:29, said:

Convorbire cu operator Orange acum cateva minute pe chat :
Eu: Vreau sa portez pentru ca Vodafone a eliminat roamingul din ofertele nationale, dar am citit ca din 23 oct se schimba si la voi condițiile?
Operator orange:
Pana pe 23 octombrie (asadar si in acest moment) aveti acces la serviciul de roaming si la apeluri/ mesaje / consum de internet la tarif standard
Insa din 23 octombrie aveti acces doar cu o optiune compatibila- doar cu resurse in roaming

Eu:
Să înțeleg că treceți și voi in ilegalitate din 23 octombrie? Pentru ca din ce se citește in acel mesaj încercați să condiționati accesul la roaming prin blocarea opțiunilor naționale care conform directivei UE sunt valabile in SEE
Operator Orange:
Nu este vorba despre ilegalitate, sunt noile reglementari impuse din 15 iunie, carora ne-am adaptat. de aceea v-am oferit site-ul si pagina ANCOM http://www.ancom.org.ro/roaming_3767
Optiunile noastre cu roaming sunt momentan de minim 7 EUR si le regasiti aici https://www.orange.r...optiuni-prepay/

Eu:
Reglementarile directivei europene valabile pentru toti operatorii spun clar ca RESURSELE NATIONALE POT FI UTILIZATE UN SEE.
La fel ANPC-UL spune clar ca NICIUN FURNIZOR DE SERVICII INTERNET, TELEFONIE, etc nu poate condiționa accesul la un serviciu prin achizitia altuia nou!!
Operator Orange:
Este vorba despre o conditie de minim, v-as ruga sa analizati cu atentie informatiile de pe ANCOM si politica de utilizare rezonabila.
Eu:
Dacă eu optez din data de 23 octombrie pentru exemplu optiunea de 8  EUR care are beneficii naționale care pot fi utilizate OBLIGATORIU si in UE. Se vor mai aplica?
Operator orange:
Stim ca la Orange , pana pe 12 octombrie toate optiunile de minim 7 EUR- asadar cea de 7,8, respectiv 10 EUR au resurse nationale si in roaming
Vom avea si nou schimbare de portofoliu in curand, insa nu avem informatii momentan daca portofoliul de optiuni cu minim de 7 sau 8 euro va fi in roaming

Eu:
Problema este ca ANPC-UL spune clar : Niciun operator de servicii nu poate conditiona accesul la un serviciu deja existent prin achizitia altuia suplimentar
Operator orange:
Daca un operator nu-si mai poate sustine portofoliul de abonamente cu optiuni prepay sub un anumit prag in roaming , fie schimba portofoliul, fie solicita de la ANCOm si insitutiile abilitatea aprobare prentru majorarea preturilor sau impunerea unei conditii de minim
Eu:
Exact. Eu aleg pe 11 octombrie opțiunea 7 euro care are roaming si pe 23 octombrie ce faceti? Mă obligati sa renunț la aceasta opțiune deja platita pentru a alege alta pentr iesirea in roaming????
Operator Orange:
Există posibilitatea ca opțiunile de 7,8,10 EUR să rămână cu beneficiile nationale si roaming, dar nu stim detaliile inca.

Scuze graba. Dar am încercat sa copii fiecare răspuns. Am subliniat ce am crezut eu ca e elocvent.
concluziile le trageti voi.
Apropo, de cei care se lauda ca stiu ei sigur cum vor fi optiunile noi de roaming (mai bune sau mai rele decat Vodafone-ul sau nu!), nici macar operatorii nu au fost informati, d-apai un banal user care posteaza pe aici, doar daca e vreun CEO ceva pe la Orange!!


Din pacate exista un precedent la noi in tara care a fost favorizat si anume RDS. Digi mobil nu ofera acces in roaming la prepay si ceilalti de ce ar iesi in pierdere? Ori toti respecta o directiva europeana, ori niciunul. Nu poti sa ai pretentii de la unii si de la altii niciuna. ANCOM a creat un precedent periculos si posibil ca in viitor si ceilalti sa-l copieze. Sau cum spune operatorul,

Quote

Daca un operator nu-si mai poate sustine portofoliul de abonamente cu optiuni prepay sub un anumit prag in roaming , fie schimba portofoliul, fie solicita de la ANCOm si insitutiile abilitatea aprobare prentru majorarea preturilor sau impunerea unei conditii de minim


#50
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010

 sags, on 23 septembrie 2017 - 17:17, said:

Pentru a evita intelegerea ‘dupa ureche’ si pentru ca mie mi-a fost destul de greu sa gasesc documentele originale, pun aici link-uri catre regulamentele referitoare la roamingul SEE:
Chiar ca postezi după ureche.
Eu  pun link de pe site-ul oficial al UE cu întrebări si răspunsuri din September 4, 2017
https://ec.europa.eu...answers-roaming
Si tu postezi proiectele initiale ale eliminarii roamingului de prin 2012!!!!
Varianta oficială aprobata in cadrul Parlamentului European îl poti downloada inclusiv in romana tot de pe pagina din link!

Uite in română (am vazut mai sus ca f300 avea /inca are dificultati in înțelegerea limbii engleza cu reglementarile utilizarii roamingului in spațiul UE:

Quote

Roamingul la tarife naționale pe scurt
Pentru apelurile telefonice, SMS-urile și datele folosite cu dispozitivul dumneavoastră mobil în alte țări din UE se aplică acum planul tarifar național. Minutele de convorbiri telefonice, SMS-urile și megabiții de date pe care le consumați în străinătate (pe teritoriul UE) sunt acum facturate la tarife naționale.
https://ec.europa.eu...our-language#RO
Singura situație in care un operator poate aplica taxe suplimentare pentru serviciul de roaming este CAND SOLICITA IN MOD OFICIAL tarifarea SERVICIULUI DE ROAMING (asa cum a făcut legal Digi încă de la aparitia reglementarii in 15 iunie 2017), nu să se joace cu dau roaming dacă dezactivezi in prealabil optiunea cu minute nationale care sunt valabile in SEE.

Quote

Un număr foarte mic de operatori din UE au fost autorizați de către autoritatea națională de reglementare în domeniul telecomunicațiilor să continue să aplice tarife suplimentare de roaming și după 15 iunie, în scopul de a evita efectele negative asupra prețurilor foarte scăzute practicate pe piața națională.

Edited by Sommerby, 23 September 2017 - 18:11.


#51
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 aris86, on 23 septembrie 2017 - 17:49, said:

Din pacate exista un precedent la noi in tara care a fost favorizat si anume RDS. Digi mobil nu ofera acces in roaming la prepay si ceilalti de ce ar iesi in pierdere? Ori toti respecta o directiva europeana, ori niciunul. Nu poti sa ai pretentii de la unii si de la altii niciuna. ANCOM a creat un precedent periculos si posibil ca in viitor si ceilalti sa-l copieze. Sau cum spune operatorul,

Exceptia RDS nu se refera la faptul ca ar putea sa ofere planuri care nu permit roaming deloc (aia se poate oricum) ci ca ar putea sa taxeze inca de la primul minut ceva extra.

 Sommerby, on 23 septembrie 2017 - 17:54, said:

Eu  pun link de pe site-ul oficial al UE cu întrebări si răspunsuri din September 4, 2017
https://ec.europa.eu...answers-roaming

Am crezut ca te-ai stins si nu am mai vrut sa te trag de mineca, am observat prea tirziu dupa ce am postat inainte - tu vezi ce scrie inainte de toate Q&A (sublinierea mea)?

Every existing or new contract that includes roaming services will change to "roam like at home" contract.

Totul se aplica numai contractelor ce includ servicii de roaming si din formulare e clar ca e perfect permisa existenta contractelor care NU includ servicii de roaming (ca altfel nu avea sens precizarea daca toate contractele ar avea obligatoriu roaming)!

#52
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,850
  • Înscris: 26.02.2010

 f300, on 23 septembrie 2017 - 18:04, said:

Exceptia RDS nu se refera la faptul ca ar putea sa ofere planuri care nu permit roaming deloc (aia se poate oricum) ci ca ar putea sa taxeze inca de la primul minut ceva extra.

Era mai bine cu taxarea extra. Cat consumai atat plateai, ori daca la rds te taxeaza extra din prima, ceilalti de ce nu ar face cerere sa li se aprobe si lor?

#53
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 aris86, on 23 septembrie 2017 - 18:07, said:

ceilalti de ce nu ar face cerere sa li se aprobe si lor?

De unde stii ca se incadreaza, poate ca nu se incadreaza intr-un mod ridicol sau poate chiar au facut si nu li s-a aprobat?
Poti lua la Vodafonila sau portocala la 1.98 euro (de exemplu) nelimitat in retea (plus sute de minute nationale+1.2 cent pe minut pentru restul) plus 5GB 3G + 50GB 4G + nelimitat ca trafic cu limitarea vitezei chiar dupa ce depasesti tot? Sau ceva cit de cit apropiat?

Se pare ca esti cel putin al doilea pe aici care crede ca astia nu va iau banii doar asa, sa va faca in ciuda. Stati linistiti, daca ar avea vreo portita sa va taxeze in roaming pe minut (inclusiv primit!) sau fiecare MB o faceau cu cea mai mare placere.

#54
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,850
  • Înscris: 26.02.2010
@f300, e vorba de principiu, ca majoritatea care au cartela li se vede ingradit accesul in roaming, din cauza ca ANCOM favorizeaza pe digi.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate