Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Roaming Orange

* * * * * 8 votes
  • Please log in to reply
2684 replies to this topic

#19
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postcaiuscorneliu, on 22 septembrie 2017 - 18:01, said:

Înteleg că vor face optiuni speciale pentru roaming, altfel nu are nicio logică comunicatul, că stiam si până acum că doar de la 7 euro în sus aveai si roaming. Cât vor costa si ce vor contine naiba stie.

PS. Citind mai atent, parcă dracul nu e asa negru. Cuvintele cheie sunt la inceput "din credit". Deci nu vei mai beneficia de roaming din credit dacă nu ai optiune de minim 7. Eu asa înteleg.
Ai un nu in plus.

Fraza respectiva are sens doar daca o citesti integral: Din 23 octombrie 2017 nu mai ai acces la serviciul de roaming în Spațiul Economic European din creditul disponibil în cont dacă ai activă în același timp și o opțiune cu beneficii naționale.

#20
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,288
  • Înscris: 06.02.2008
Și aici spune "din credit". Adicã dacã am opțiunea de 7 euro naționalã voi avea beneficii și în roaming dar dacã le-am depãșit degeaba am credit, nu mai pot apela sau naviga pe credit.

#21
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Rezulta ca ar fi doua posibilitati:

- poti sa folosesti creditul in Roaming, fara optiune activa, probabil aplicandu-se anumite tarife, sau

- vor lansa oferte de roaming separat, exact ca la Vodafone.

Edited by MembruAnonim, 22 September 2017 - 18:23.


#22
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Cum activez serviciul Roaming ?
Cu serviciul Roaming comunici de pe numărul tau Orange chiar și atunci când ești în afara României. Inainte de a pleca din țară, în Spațiul Economic European sau către alte destinații, activeaza-ți serviciul Roaming alegând o opțiune cu roaming sau prin reîncărcare cu credit.

În perioada activă a SIMului, ai acces la serviciul roaming:
cât timp ai activă o opțiune cu acces roaming în SEE sau
cât timp ai credit în cont sau
cât timp ai activă o opțiune de roaming destinată altor țari, non-membre SEE.

SEE reprezintă Spațiul Economic European compus în acest moment din statele membre ale Uniunii Europene, Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Din 23 octombrie 2017 nu mai ai acces la serviciul de roaming în Spațiul Economic European din creditul disponibil în cont dacă ai activă în același timp și o opțiune cu beneficii naționale. De aceea, pentru a avea acces la serviciu, îți recomandăm să activezi o opțiune cu acces la roaming. Ca alternativă, pentru a avea acces în roaming și a utiliza din creditul disponibil pe cont când ești în străinătate, poți să dezactivezi opțiunea cu beneficii naționale activă, dar vei pierde beneficiile care nu au fost consumate până la data dezactivarii. Înainte de a pleca din țară verifică la *100#, ramura Roaming, dacă ai acces la acest serviciu. Urmează instrucțiunile în vigoare la data curentă pentru activarea serviciului.

Vești bune! Activează o opțiune PrePay din oferta curentă de minim 7 euro credit și poți să vorbești de acum în Europa ca acasă.
Cu opțiunile cu acces roaming în SEE vei putea folosi beneficiile naționale și pentru apeluri/SMS-uri în roaming în statele SEE, cu o limită de consum internet în roaming SEE în funcție de opțiunea activă în cont. Apelurile și mesajele efectuate din roaming SEE către alte state non-SEE sunt taxate conform tarifelor de roaming.


În SEE se taxează sau se consumă din beneficiile opțiunii cu roaming SEE apelurile efectuate și mesajele scrise trimise. Apelurile și mesajele scrise primite sunt gratuite.
Serviciul Roaming nu poate fi folosit automat de la activarea cartelei SIM; ai acces la Roaming prin activarea unei opțiuni cu roaming sau doar cu credit disponibil în cont, dacă ești în perioada activă a SIMului.

Important de știut
În cazul în care ai serviciul Roaming activat și te afli într-o zonă de graniță, îți recomandăm să selectezi manual rețeaua Orange, pentru a evita înregistrarea telefonului într-o rețea din țara vecină, din cauza fluctuațiilor de semnal. In plus, poți dezactiva manual serviciul Roaming oricând prin apel la 300 sau la *100#, ramura Roaming. În acest caz nu vei mai putea consuma beneficiile opțiunii tale și creditul disponibil pentru apeluri și trafic în roaming. Poți reactiva oricând serviciul, apeland din nou 300 sau *100# ramura Roaming, dar trebuie să te asiguri că ai credit în cont sau o opțiune cu roaming activă.

Cu opțiunile cu acces roaming în SEE vei putea folosi beneficiile naționale si pentru apeluri/SMSuri in roaming in statele SEE, cu o limită de consum internet în roaming SEE in funcție de opțiunea activă în cont, în limita politicii de utilizare rezonabilă conform termeni&condiții
Află mai multe detalii despre serviciul Roaming pe www.orange.ro/roaming

Edited by MembruAnonim, 22 September 2017 - 18:25.


#23
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,717
  • Înscris: 26.02.2010
Gigi mobil nu oferã roaming la cartela, Vodafone oferã doar cu extraoptiune dedicate, iar Telekom si Orange pare sa ofere de la 7 euro în sus. Din comunicat, înțeleg ca la extraoptiuni de pana la 7 euro sau fãrã, se plãtea din credit resursele utilizate în roaming, la fel pana la implementarea roaming to like.

#24
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,844
  • Înscris: 24.04.2013
Printre randuri, eu inteleg altceva: cei ce aveau optiuni vechi aveau si pret mic si ‘roaming ca acasa’. Acu’ lor lise taie roamingu’… Am dreptate?

#25
lucianteo6

lucianteo6

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,084
  • Înscris: 27.09.2005
sags a pus degetul pe rana : orange a eliminate erorile de retea prin care si anumite optiuni mai mici de 7 euro beneficiau de resurse in roaming !!!

@steaua2006 : da am citit si raman la parerea mea : optiunile de la 7 euro in sus ofera beneficii in roaming si nationale si cele sub 7 euro doar nationale, ce apare in plus este faptul ca nu poti beneficia de roaming din credit daca ai optiune nationala.

Oricum va fi mai bine ca la Vodafone.

#26
xperia_ray

xperia_ray

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,090
  • Înscris: 13.01.2013
http://www.ziare.com...-tarife-1482257

The show goes on :D

#27
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Principial nu imi plac comparatiile pentru a sustine un punct de vedere sau a demonstra sau invata pe cineva ceva, pe asta luati-o in sens poetic:

e ca si cum ai interzice sexul pe bani si dupa aia te-ai plinge ca nu gasesti pe centura fete sa se culce cu tine gratis

#28
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010

View Postsags, on 22 septembrie 2017 - 19:43, said:

Printre randuri, eu inteleg altceva: cei ce aveau optiuni vechi aveau si pret mic si ‘roaming ca acasa’. Acu’ lor lise taie roamingu’… Am dreptate?

Nu.
In acest moment, orange are roaming DOAR de la opțiunile nationale de 7€ in sus, deci din 23 oct inclusiv alea nu vor mai avea roaming (sunt oferte naționale!)

View Postlucianteo6, on 22 septembrie 2017 - 19:54, said:

sags a pus degetul pe rana : orange a eliminate erorile de retea prin care si anumite optiuni mai mici de 7 euro beneficiau de resurse in roaming !!!

Edited by Sommerby, 23 September 2017 - 08:31.


#29
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Nu-mi spune ca noua oferta (citez) "optiunea de 7 € credit cu roaming in SEE" nu are roaming.

#30
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010
Convorbire cu operator Orange acum cateva minute pe chat :
Eu: Vreau sa portez pentru ca Vodafone a eliminat roamingul din ofertele nationale, dar am citit ca din 23 oct se schimba si la voi condițiile?
Operator orange:
Pana pe 23 octombrie (asadar si in acest moment) aveti acces la serviciul de roaming si la apeluri/ mesaje / consum de internet la tarif standard
Insa din 23 octombrie aveti acces doar cu o optiune compatibila- doar cu resurse in roaming

Eu:
Să înțeleg că treceți și voi in ilegalitate din 23 octombrie? Pentru ca din ce se citește in acel mesaj încercați să condiționati accesul la roaming prin blocarea opțiunilor naționale care conform directivei UE sunt valabile in SEE
Operator Orange:
Nu este vorba despre ilegalitate, sunt noile reglementari impuse din 15 iunie, carora ne-am adaptat. de aceea v-am oferit site-ul si pagina ANCOM http://www.ancom.org.ro/roaming_3767
Optiunile noastre cu roaming sunt momentan de minim 7 EUR si le regasiti aici https://www.orange.r...optiuni-prepay/

Eu:
Reglementarile directivei europene valabile pentru toti operatorii spun clar ca RESURSELE NATIONALE POT FI UTILIZATE UN SEE.
La fel ANPC-UL spune clar ca NICIUN FURNIZOR DE SERVICII INTERNET, TELEFONIE, etc nu poate condiționa accesul la un serviciu prin achizitia altuia nou!!
Operator Orange:
Este vorba despre o conditie de minim, v-as ruga sa analizati cu atentie informatiile de pe ANCOM si politica de utilizare rezonabila.
Eu:
Dacă eu optez din data de 23 octombrie pentru exemplu optiunea de 8  EUR care are beneficii naționale care pot fi utilizate OBLIGATORIU si in UE. Se vor mai aplica?
Operator orange:
Stim ca la Orange , pana pe 12 octombrie toate optiunile de minim 7 EUR- asadar cea de 7,8, respectiv 10 EUR au resurse nationale si in roaming
Vom avea si nou schimbare de portofoliu in curand, insa nu avem informatii momentan daca portofoliul de optiuni cu minim de 7 sau 8 euro va fi in roaming

Eu:
Problema este ca ANPC-UL spune clar : Niciun operator de servicii nu poate conditiona accesul la un serviciu deja existent prin achizitia altuia suplimentar
Operator orange:
Daca un operator nu-si mai poate sustine portofoliul de abonamente cu optiuni prepay sub un anumit prag in roaming , fie schimba portofoliul, fie solicita de la ANCOm si insitutiile abilitatea aprobare prentru majorarea preturilor sau impunerea unei conditii de minim
Eu:
Exact. Eu aleg pe 11 octombrie opțiunea 7 euro care are roaming si pe 23 octombrie ce faceti? Mă obligati sa renunț la aceasta opțiune deja platita pentru a alege alta pentr iesirea in roaming????
Operator Orange:
Există posibilitatea ca opțiunile de 7,8,10 EUR să rămână cu beneficiile nationale si roaming, dar nu stim detaliile inca.

Scuze graba. Dar am încercat sa copii fiecare răspuns. Am subliniat ce am crezut eu ca e elocvent.
concluziile le trageti voi.
Apropo, de cei care se lauda ca stiu ei sigur cum vor fi optiunile noi de roaming (mai bune sau mai rele decat Vodafone-ul sau nu!), nici macar operatorii nu au fost informati, d-apai un banal user care posteaza pe aici, doar daca e vreun CEO ceva pe la Orange!!

Edited by Sommerby, 23 September 2017 - 10:39.


#31
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Omule, reglementarile nu spun ce crezi tu.
Adevarul e cum a spus userul f300 mai sus:

View Postf300, on 23 septembrie 2017 - 07:25, said:

e ca si cum ai interzice sexul pe bani si dupa aia te-ai plinge ca nu gasesti pe centura fete sa se culce cu tine gratis


#32
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010

View Postsamebo, on 23 septembrie 2017 - 10:33, said:

Omule, reglementarile nu spun ce crezi tu.
Nu prea stii legile asa-I?

Quote

Art. 10
Este interzisa conditionarea vanzarii catre consumator a unui produs, de cumpararea unei cantitati impuse sau de cumpararea concomitenta a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisa prestarea unui serviciu catre consumator, conditionata de prestarea altui serviciu sau de cumpararea unui produs.
http://www.dreptonli..._consumului.php
Exemplu similar amendat:
http://www.anpc.gov....ciale-incorecte

Edited by Sommerby, 23 September 2017 - 10:49.


#33
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Și cum masezi legea sa spunã ca ai dreptul la un serviciu pe care nu l-ai cumpãrat?

Edited by f300, 23 September 2017 - 10:55.


#34
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Intreaba la ANCOM, sa vezi cum iti dau peste nas. Dar nici nu trebuie sa te mai obosesti, parca deja aveau emis un comunicat pe subiectul asta.

View PostSommerby, on 23 septembrie 2017 - 10:48, said:

Nu prea stii legile asa-I?



#35
Sommerby

Sommerby

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 10.03.2010

View Postf300, on 23 septembrie 2017 - 10:53, said:

Și cum masezi legea sa spună ca ai dreptul la un serviciu pe care nu l-ai cumpărat?
NU intelegi logica deloc.
ACCESUL la un alt serviciu (optiune cu roaming), este CONDITIONAT de RENUNTAREA la un alt serviciu (optiune cu beneficii nationale!)!!
Am mai spus aici:

View PostSommerby, on 10 septembrie 2017 - 07:57, said:

Am găsit și explicația "dezactivarii forțate" a oricarei opțiuni naționale când "alegi forțat" o opțiune cu roaming: Ca să nu poți reclama că deși aveai o opțiune națională activă, NU POTI FOLOSI BENEFICIILE NATIONALE IN UE CONFORM DIRECTIVEI UE care spune clar că BENEFICIILE NATIONALE SE POT UTILIZA IN ROAMING!!!!!!!

View Postsamebo, on 23 septembrie 2017 - 10:55, said:

Intreaba la ANCOM, sa vezi cum iti dau peste nas. Dar nici nu trebuie sa te mai obosesti, parca deja aveau emis un comunicat pe subiectul asta.
ANCON nu tine loc de ANPC!!!!
ANPC include conditiile ca un consummator sa nu fie tras in piept de un comerciant de bunuri, serviciii, etc!!

#36
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,844
  • Înscris: 24.04.2013
@Sommerby: Poti avea ‘roaming ca acasa’ si fara nici o extraoptiune, deci nu conditioneaza roaming-ul de nimic altceva. Atat ca nu stiu daca iti convine sa platesti 18centi/minut+TVA si 20centi/MB+TVA (desi daca ai un trafic foarte mic aceste tarife pot fi avantajoase fata de a plati in bloc ceva ce nu iti trebuie). Extraoptiunile insemana de fapt un alt plan tarifar, valabil in anumite conditii; in acest caz daca vrei resurse nenumarate la pret mic renunti - de buna voie, activand tu insuti o optiune nationala - la un alt serviciu, cel de roaming.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate