Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare
 Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.
 Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...
 Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie

Monitor cu consum URIAS
 

Router 1GB+ cu convertor de fibra pentru inlocuirea celui de la RDS

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
Alexacroft

Alexacroft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 28.01.2015
Salut, doresc si eu sa scap de routerul de la rds. i-am sunat si mi-au spus ca orice as face routerul acela trebuie sa fie mereu acolo pentru ca este convertor de fibra optica. Exista vreun router care sa il pot cumpara care sa ma scape de acela de la ei ?
buget: 500lei

Edited by Alexacroft, 28 August 2017 - 13:42.


#2
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,189
  • Înscris: 18.04.2008
Nu.

#3
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Vesnica intrebare si vesnicul raspuns e NU.
Si pe aria gresita....

Edited by diZy, 28 August 2017 - 13:47.


#4
Alexacroft

Alexacroft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 28.01.2015
nu exista nimic in lume care ma poate scapa de spanacul acela de la rds?

#5
aurel100680

aurel100680

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 26.08.2017

 Alexacroft, on 28 august 2017 - 13:47, said:

nu exista nimic in lume care ma poate scapa de spanacul acela de la rds?
Il treci pe ala in bridge si-ti cumperi routerul tau gigabit... sau asa ceva da' nu cred ca o sa fie cei de la RDS de acord cu el
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9MZZwWVozd8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/SUKIuEa7KhU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Date produs aici http://www.tp-link.r...-43_MC220L.html

Edited by aurel100680, 28 August 2017 - 14:00.


#6
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Dupa ce ti s-a explicat de trei ori ca NU, tu mai intrebi odata... Ala nu e router, ci ONT, sau gpon, e configurat de cei de la rds, ca sa poata comunica cu serverul lor, sa stie ce abonament ai, etc. Daca- l inlocuiesti cu un mc+router, de unde o sa stie minunea ta sa-ti dea net?

#7
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,385
  • Înscris: 08.02.2011
Poti scapa de convertorul ala doar daca scapi si de RDS cu totul.

#8
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,438
  • Înscris: 15.07.2008

 KyKyKyKy, on 28 august 2017 - 13:45, said:

Nu.
Nu functioneaza GPON-ul Huawei HG8247H  
de la Telekom si pe RDS ? (cu setarile schimbate !? )
Daca functioneaza ,se gasesc GPON-uri din astea pe OLX !

Edited by stlk, 28 August 2017 - 14:08.


#9
kiario

kiario

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,531
  • Înscris: 19.08.2012
Care este motivul de vrei sa scapi de gpon-ul (cutia)  lor si sa-l inlocuiesti cu alta cutie la fel de mare si pe care sa mai dai si bani !!!

#10
Master_Yoda

Master_Yoda

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,140
  • Înscris: 27.08.2014
Nu poti scapa de aparatul lor (la fel e si pe Telekom daca ai net prin fibra), dar poti suna la ei sa le spui sa-l treaca in mod bridge. Iti cumperi apoi ce router vrei si-l legi la al lor. Din LAN1 al router-ului (GPON) RDS duci cablu in portul WAN al router-ului cumparat de tine. Eu asa am de ani de zile. Am un router Mikrotik si nu ma intereseaza sa folosesc petardele oferite de ei (care mai nou sunt si parolate, ca daca nu erau il puteai trece singur in mod bridge).

#11
tatarduka

tatarduka

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,042
  • Înscris: 30.10.2006
Eu am oprit wifi, am facut port fwd la toate porturile pe adresa routerului meu si gata (+ adresa rezervata pentru routerul meu - 192.168.100.2). E ca si cand n-ar fi.

Edited by tatarduka, 28 August 2017 - 14:52.


#12
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Si totusi e ca el face rutarea. Mai bine in bridge, atunci chiar nu mai ai nicio treaba.

#13
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

 rumegus, on 28 august 2017 - 14:01, said:

Dupa ce ti s-a explicat de trei ori ca NU, tu mai intrebi odata... Ala nu e router, ci ONT, sau gpon, e configurat de cei de la rds, ca sa poata comunica cu serverul lor, sa stie ce abonament ai, etc. Daca- l inlocuiesti cu un mc+router, de unde o sa stie minunea ta sa-ti dea net?

Omul vrea sa scape de ont ala pentru ca este o mizerie sinistra, nici acum nu am rezolvat cu netul  de 300, tot 100 am, pentru ca deh, cica routerul meu este incompatibil cu reteaua lor mizerabila

#14
aurel100680

aurel100680

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 26.08.2017

 Master_Yoda, on 28 august 2017 - 14:21, said:

care mai nou sunt si parolate, ca daca nu erau il puteai trece singur in mod bridge).
...trec automat in modul bridge daca-l resetezi complet si bagi routerul tau in LAN4. Ce parolare aiurea vezi? datele de logare sunt user/digi la orice dispozitiv RDS

Edited by aurel100680, 28 August 2017 - 16:04.


#15
Master_Yoda

Master_Yoda

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,140
  • Înscris: 27.08.2014
Ia baga tu un ochi aici https://forum.softpe...g/page__st__108 ca sa intelegi despre ce vorbesc, sau poate crezi ca toti de acolo vorbesc aiurea. Datele alea de logare sunt apa de ploaie, user limitat, nu ai acces la setari avansate.

#16
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Nu trece deloc automat, trebuie sunat la ei si modifica.

#17
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011

 Platon, on 28 august 2017 - 15:58, said:


Omul vrea sa scape de ont ala pentru ca este o mizerie sinistra, nici acum nu am rezolvat cu netul  de 300, tot 100 am, pentru ca deh, cica routerul meu este incompatibil cu reteaua lor mizerabila
Adica la altii merge cu 1000, doar tie nu, dar tot reteaua lor e mizera, nu echipamentele tale de 20 de ani... Daca routerul tau, placa de retea nu e gigabit, nu are cum sa-ti duca mai mult de 100.

#18
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Chiar si daca ar fi problema de incompatibilitate, nu vad de ce se leaga atat de mult emotional de routerul lui. Schimba routerul si gata problema...

Edited by diZy, 29 August 2017 - 06:59.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate