Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Totul despre Bucatarii
#757
Posted 28 January 2019 - 17:50
Cred ca am fost destul de clar cind am scris ergonomie .
Manevrele si distantele intre plita , presupus blat de lucru , chiuveta si frigider , sint total aiurea si nepractice . NU exista un flux corect si simplu . Attached Files |
#758
Posted 28 January 2019 - 20:09
superm, on 28 ianuarie 2019 - 08:52, said:
Vorbeste cu cei care au facut casa daca pare ca nu este in regula. Asta este spatiul cu asta lucrezi.[...] Ce vad eu acolo este ca, pe langa "provocarile" pe care le-a lansat constructorul, proiectarea bucatariei are cel putin o hiba. Majora! Si anume dulapurile suspendate. Dulapuri suspendate care nu au ce cauta acolo. Daca restul pot fi puse in seama lipsei de spatiu si a limitarilor din constructie, dulapurile astea sunt vina - ca sa zic asa - celui care a facut bucataria. |
#759
Posted 29 January 2019 - 01:54
#760
Posted 29 January 2019 - 09:23
86-APP, on 28 ianuarie 2019 - 17:50, said:
Cred ca am fost destul de clar cind am scris ergonomie . Manevrele si distantele intre plita , presupus blat de lucru , chiuveta si frigider , sint total aiurea si nepractice . NU exista un flux corect si simplu . DIY, on 28 ianuarie 2019 - 20:09, said:
Ce vad eu acolo este ca, pe langa "provocarile" pe care le-a lansat constructorul, proiectarea bucatariei are cel putin o hiba. Majora! Si anume dulapurile suspendate. Dulapuri suspendate care nu au ce cauta acolo. Daca restul pot fi puse in seama lipsei de spatiu si a limitarilor din constructie, dulapurile astea sunt vina - ca sa zic asa - celui care a facut bucataria. crisstonne, on 29 ianuarie 2019 - 01:54, said:
In poza aia, eu vad decît" o cameră de meditație, de privit pe geam, stai cu un pahar de suc pus pe blat, si privești pe geam, contemplativ. Îți spune asta un uom" care cam gătește Faza cu fluxul in bucatarie este un mit din punctul meu de vedere, fiecare are nevoie de altceva (tine de carateristicile omului, de spatiu, aparate, familie, mod de gatit, buget,samd). Orice ai face apare plita langa chiuveta (nu e bine pt unii), frigiderul langa cuptor (iar nu e bine pt altii), blat de lucru prea mic pe undeva dar daca e mare e prea departe altceva si e greu...si tot asa. Daca ai o bucatarie (spatiu camera) de trei metri pe trei atunci pare ca e perfect, oriunde ai pune ceva este aproape dar nu ai spatiu de miscat si iar apare o hiba in perfectiune. Solutia din punctul meu de vedere este discutarea cu beneficiarul a cat mai multor variante si el sa aleaga daca este cazul sa modifice ceva la spatiu, daca renunta la ceva sau cel mai simplu este sa accepte cateva mici compromisuri care in timp nu mai sunt probleme deoarece te obisnuiesti cu unele lucruri in practica chiar daca Neufert zice altceva... Suspendatele din exemplu sunt puse la cererea clientului si chiar daca par ciudate cel putin mai este spatiu de depozitare si ajuta pentru "meditatie" in cazul in care nu stai la geam vezi in ele reflexia peisajului si face bine la "contemplatie"... Eu nu mai astept sa solutii pe aici ci doar la reclamatii dar sunt persoane care vor ajutorul si ei cred ca asteapta si altceva in afara de "asa nu"... O poza la bucataria de acasa, o schita pentru idei, proiecte facute si tot asa , promit ca eu nu comentez, daca nu sunt intrebari nu ma bag . Succes tuturor. |
#761
Posted 29 January 2019 - 12:02
Uite ca vin cu o bucatarie care are 1700 like pe facebook, caracterizarea ei fiind :
"Bucătăria are electrocasnice încorporate cu excepția hotei. Designerii au propus un mobilier minimal, cu aspect actual, mânere discrete și corpuri suspendate doar acolo unde era necesar, adică deasupra chiuvetei. În rest s-a încercat ca aspectul general al bucătăriei să fie cât mai puțin tehnic, iar corpul suspendat galben vine să dea o pată de culoare, dar și luminozitate în acest colț al locuinței. Tabloul dintre hotă și combina frigorifică este strategic poziționat pentru a ordona partea superioară din bucătărie." Aici am si eu de comentat: - cuva de la chiuveta lipita de perete...cred ca mai avea loc sa o duca mai la dreapta - suspendatele cu deschiderea asta sunt lipite de perete lateral si o sa loveasca la un moment dat - frigiderul incastrat lipit de perete lateral si de "perdea" - plita in mijloc cu tubulatura de la hota groaznica atat ca design cat si ca functionalitate...nu inteleg unde iese tubul cand perete exterior este in dreapta (ar fi tare sa fie si cel pe care este bucataria montata ), dar aici este doar o curiozitate - manere "discrete" dar culoare la suspendate de ia ochii si tutbul de hota sare pe neuroni si el ... ...si totusi are mii de like plus comentarii de "superb" si distribuiri. Nu am comentat acolo ca e Fb si e pe baza de "blogger" - designer de interior de mare clasa...deci asta se cauta. Attached FilesEdited by superm, 29 January 2019 - 12:02. |
#762
Posted 29 January 2019 - 13:26
Eu in cazul ăla", nu înțeleg cum de nu se înțelege, ca persoana care se va invîrtii pe acolo, o sa aibă tîmplele pline de sînge !
Ce vrea sa fie zidul/stîlpul ala, care a stricat tot ?! Daca ala nu exista, blatul era mai lat in zona aia, era semi ok bucătăria. In fine, banuiesc ca este stilp de rezistență, nu se mai poate face nimic cu el. Na, am explicat. ,,Fluxul " ala nu este mit si se numește ergonomie. Ai pus spanac la fiert, mai scade, vrei sa mai iei intre mîini, din chiuveta, din ala curge apa, defilezi cu el de la chiuvetă pina la plita de laaaa... Cucuieții din vale, umpli totul de apa, de la un capat la altul. Doar un exemplu. Attached Files |
#763
Posted 29 January 2019 - 13:29
crisstonne, on 29 ianuarie 2019 - 13:21, said:
Eu in cazul ăla", nu înțeleg cum de nu se înțelege, ca persoana care se va invîrtii pe acolo, o sa aibă tîmplele pline de sînge ! Ce vrea sa fie zidul/stîlpul ala, care a stricat tot ?! Daca ala nu exista, blatul era mai lat in zona aia, era semi ok bucătăria. In fine, banuiesc ca este stilp de rezistență, nu se mai poate face nimic cu el. Na, am explicat. Asa e apartamentul construit...nu este casa ci apartament la etajul 3. Daca se punea mobila doar sub geam (instalatia de apa) si in zona cu plita (electric si evacuare hota) cred ca era si mai ciudat . Solutia a fost cu blat continuu (quartz mat) si cu corpuri de baza mai inguste in zona cu "zidul". Eu zic ca nu arata rau dar fiecare cu parerea lui... suspendatele "au ajuns" mai tarziu dar au ajuns pana la urma. |
#764
Posted 29 January 2019 - 13:34
Da este un compromis, din cauza la stilp.
Era bine sa aiba dulap cu hota incastrata, deasupra plitei, iar unde este dulapul, sa fie o etajeră minimalista îngustă. Inteleg ca s-a lucrat cu materialul clientului, oricum, urit spatiu. Mobila, nimic de zis, arata bine. |
#765
Posted 29 January 2019 - 13:43
crisstonne, on 29 ianuarie 2019 - 13:34, said:
Da este un compromis, din cauza la stilp. Era bine sa aiba dulap cu hota incastrata, deasupra plitei, iar unde este dulapul, sa fie o etajeră minimalista îngustă. Inteleg ca s-a lucrat cu materialul clientului, oricum, urit spatiu. Mobila, nimic de zis, arata bine. - Aparate existente inainte de comanda mobila - Spatiu deschis cu zona de zi - in stanga coloanei cu cuptorul este un perete de 68cm, singurul care separa bucataria de zona de zi - tubulatura de hota deja scoasa din tavan, la punct fix; alimentare si evacuare apa la punct fix sub fereastra; fire trifazate pt plita scoase - zona intreaga la plita era de fix 195...adica o coloana de 60 o baza plita de 120 si un cos inox/jolly...apoi pe profunzime mica pana in colt ...ca cam asa. |
#766
Posted 29 January 2019 - 21:34
Pai daca exista spatii deschise pe laturile opuse, de ce pana mea nu au facut blatul mai lat ?!
Era o rezolvare buna, pentru stîlpul ala. In fine, asa au dorit proprietarii, gusturile nu se discută. Sa sperăm ca acolo nu vor gati" mai mult de un ou fiert si o cafea Altfel, vor descoperii rapid, inconvenientele. Edited by crisstonne, 29 January 2019 - 21:37. |
|
#767
Posted 29 January 2019 - 21:35
superm, on 29 ianuarie 2019 - 13:43, said: - Aparate existente inainte de comanda mobila - Spatiu deschis cu zona de zi - in stanga coloanei cu cuptorul este un perete de 68cm, singurul care separa bucataria de zona de zi - tubulatura de hota deja scoasa din tavan, la punct fix; alimentare si evacuare apa la punct fix sub fereastra; fire trifazate pt plita scoase - zona intreaga la plita era de fix 195...adica o coloana de 60 o baza plita de 120 si un cos inox/jolly...apoi pe profunzime mica pana in colt ...ca cam asa. Mie îmi place cum a ieșit. Îmi poți spune la ce cost a ajuns? Pentru mine aș fi ales să pun cuptorul sub plită și corpurile suspendate deasupra blatului extins peste corpul de bază din locul corpului pentru cuptor. În locul unde sunt sunt acum corpurile suspendate, aș fi placat cu ceva care să dea profunzime peretelui. Colțul din dreapta plitei, format între peretele plitei și stâlp, este placat cu ceva faianță? Edited by MembruAnonim, 29 January 2019 - 21:39. |
#768
Posted 30 January 2019 - 01:54
MembruAnonim, on 29 ianuarie 2019 - 21:35, said:
Mie îmi place... Pentru mine... Adică altfel Asta am zis si eu Imi place si mie (mă repet) constructia mobilei, dar nu ergonomia. Colegul (iar ma repet) probabil nu are nici o vină, DACA si doar daca, beneficiarii au fost încăpățînați, si nu au acceptat nici un sfat. |
#769
Posted 30 January 2019 - 02:13
#770
Posted 30 January 2019 - 10:24
crisstonne, on 29 ianuarie 2019 - 21:34, said:
Pai daca exista spatii deschise pe laturile opuse, de ce pana mea nu au facut blatul mai lat ?! Era o rezolvare buna, pentru stîlpul ala. Spatiul are trei pereti si al patrulea este doar un "umar" de putin peste 60cm, spre zona de zi... MembruAnonim, on 29 ianuarie 2019 - 21:35, said:
Mie îmi place cum a ieșit. Îmi poți spune la ce cost a ajuns? Colțul din dreapta plitei, format între peretele plitei și stâlp, este placat cu ceva faianță? Pretul nu se vede in poza ... este blat de quartz mat si cateva chestii care nu se vad dar costa fata de normal. Mobila ar porni de la vreo 3000euro la care se adauga anumite accesorii si blatul. In zona plitei s-a placat cu acelasi material ca blatul pe o inaltime de 30-35cm ...nu mai stiu exact crisstonne, on 30 ianuarie 2019 - 02:13, said:
Este de comentat si la aia, dar nu grav. Aia nu suferă la ergonomie. Apoi, ma scuzi, daca nu îti place critica, nu mai posta lucrări personale, fără supărare. Cu prietenie Nu ma supar dar ideea era sa pun si poze sau schite din realitate...asa daca punem doar idealul incepe lumea sa intre in depresie Majoritatea spatiilor nu se fac de la inceput cu gandul la mobila...sau si mai rau se fac cu gandul la mobila dar dupa sfaturile celor care fac casa, nu si mobila, si care de obicei fac sa le fie lor usor. Nu toti dar majoritatea spun ca fac "peretii drepti, unghiurile doar de 90grade, instalatiile de apa cum trebuie (adica in spatele masinilor de spalat incastrabile), instalatatiile de gaz cu proiect plin de tevi ca doar e casa goala si se pot plimba peste tot, centrala perpendiculara pe frontul de mobila" si multe si marunte care la final constrang sau restrang optiunile ... |
#771
Posted 30 January 2019 - 18:00
superm, on 30 ianuarie 2019 - 10:24, said:
........"peretii drepti, unghiurile doar de 90grade, instalatiile de apa cum trebuie (adica in spatele masinilor de spalat incastrabile), instalatatiile de gaz cu proiect plin de tevi ca doar e casa goala si se pot plimba peste tot, centrala perpendiculara pe frontul de mobila" si multe si marunte care la final constrang sau restrang optiunile ... Instalatiile de gaz sint pe sus , si numai centrala conditioneaza , MA-ul este mai mobil , de regula se mai configureaza la mobilare ...dar stai linistit ca nu cu executia mobilei avem problema , ci cu organizarea ei , iar asta sigur nu a fost vina ta , ci comanda . |
|
#772
Posted 30 January 2019 - 18:43
86-APP, on 30 ianuarie 2019 - 18:00, said:
Instalatia de apa in spatele masinii de spalat , msv sau msr, este o prostie . Instalatiile de gaz sint pe sus , si numai centrala conditioneaza , MA-ul este mai mobil , de regula se mai configureaza la mobilare ...dar stai linistit ca nu cu executia mobilei avem problema , ci cu organizarea ei , iar asta sigur nu a fost vina ta , ci comanda . ...sun foarte linistit, dupa 20 de ani nu mai ma mira nimic si orice este posibil. Un singur client a venit cu arhitectul la cateva zile dupa ce a luat terenul si a zis "uite asta vreau la mine in bucatarie!". Si a facut bucataria dupa planul mobilei din poza . Asta este exceptia , in rest e realitate. |
#773
Posted 30 January 2019 - 23:24
superm, on 29 ianuarie 2019 - 09:23, said: [...] Suspendatele din exemplu sunt puse la cererea clientului si chiar daca par ciudate cel putin mai este spatiu de depozitare si ajuta pentru "meditatie" in cazul in care nu stai la geam vezi in ele reflexia peisajului si face bine la "contemplatie"... Eu nu mai astept sa solutii pe aici ci doar la reclamatii dar sunt persoane care vor ajutorul si ei cred ca asteapta si altceva in afara de "asa nu"... O poza la bucataria de acasa, o schita pentru idei, proiecte facute si tot asa , promit ca eu nu comentez, daca nu sunt intrebari nu ma bag . Succes tuturor. Nu m-as fi grabti sa comentez daca era vorba despre bucataria unei persoane oarecare; facuta dupa ideile si gusturile proprii. Si-a facut-o, asta e. Numai ca postarea a fost facuta de catre un ... consultant si asta-i grav. Asa cum clientii cu pricina (zici tu) si-au dorit acele dulapuri si nu au realizat cat de tare incurca, asa si cei de pe aici, cer sfaturi si primesc ... dintr-astea si poate nu realizeaza niste chichite. Nu comentez executia. Si-am mai avut un motiv pentru care am intervenit. Atitudinea asta, cu vina aruncata ba pe unul, ba pe altul, ma oboseste. Am inteles. Constructorul a facut o incapere ciudata. Am inteles. Clientul a dorit sa-si monteze un loc de dat cu capul. Problema este ca asta putea s-o faca si fara consultant. Rolul consultantului este sa-i explice clientului ce merge si ce nu, cum se poate imbunatati o idee s.a.m.d. Pe de alta parte, rolul mesterului este de a face ce si se cere si sa nu comenteze, decat in masura in care este intrebat. Asta am vrut sa punctez. Un consultant - de bucatarii sau pe orice alta directie - trebuie sa aiba grija de client!!! Edited by DIY, 30 January 2019 - 23:26. |
#774
Posted 31 January 2019 - 09:38
DIY, on 30 ianuarie 2019 - 23:24, said:
Nu m-as fi grabti sa comentez daca era vorba despre bucataria unei persoane oarecare; facuta dupa ideile si gusturile proprii. Si-a facut-o, asta e. Numai ca postarea a fost facuta de catre un ... consultant si asta-i grav. Asa cum clientii cu pricina (zici tu) si-au dorit acele dulapuri si nu au realizat cat de tare incurca, asa si cei de pe aici, cer sfaturi si primesc ... dintr-astea si poate nu realizeaza niste chichite. Nu comentez executia. Si-am mai avut un motiv pentru care am intervenit. Atitudinea asta, cu vina aruncata ba pe unul, ba pe altul, ma oboseste. Am inteles. Constructorul a facut o incapere ciudata. Am inteles. Clientul a dorit sa-si monteze un loc de dat cu capul. Problema este ca asta putea s-o faca si fara consultant. Rolul consultantului este sa-i explice clientului ce merge si ce nu, cum se poate imbunatati o idee s.a.m.d. Pe de alta parte, rolul mesterului este de a face ce si se cere si sa nu comenteze, decat in masura in care este intrebat. Asta am vrut sa punctez. Un consultant - de bucatarii sau pe orice alta directie - trebuie sa aiba grija de client!!! E in regula ca a ajuns aici discutia pentru ca mi-a fost ridicata mingea la fileu. Din punctul meu de vedere, subliniat: - consultanța este oferirea unor răspunsuri sau soluții concrete pentru probleme sau situații specifice la un anumit moment , deci alegerea unei variante din mai multe optiuni...aici este mai simplu - consiliere este oferirea unui suport în identificarea nevoilor, analizarea și alegerea propriilor soluții de către client, deci propunerea de solutii la o cerere Eu consider ca prin consiliere trebuie sa ii dai clientului mai multe solutii la o bucatarie (despre asta e vorba aici ...dar poate fi extinsa ideea) si sa ii prezinti pentru fiecare varianta avantajele si dezavantajele pentru ca in final clientul sa refuze sau sa accepte dar in cunostinta de cauza, adica sa stie tot ce trebuie pentru fiecare proiect prezentat ( avantaje, dezavantaje, costuri suplimentare, ergonomie, design si ce o mai fi). Daca pentru cineva poate parea o problema pentru altcineva poate nu este. Personal nu am dat si dau vina pe constructor, nu stiu de unde s-a inteles asta. Eu lucrez cu materialul clientului si proiectele le fac pe ceea ce exista si doar la cerere daca se pot modifica spatiile atunci modific si eu structura proiectului. In general fac o oferta pastrand majoritar ideile clientului si una proprie, conform ideilor mele (evident cu pastrarea principalelor dorinte ale beneficiarului). In plus merg pe formare continuua, deci invat din ofertele pe care le fac, din ce mai spun clientii si daca este cazul fac si ceva scoala (teorie) care sa ma ajute ...formare continuua - cursuri: tehnice, contabile, comunicare, psihologie, vanzari, asigurarea si managementul calitatii, targuri, concurenta ...si forum softpedia Numai de bine tuturor si sper sa ne oprim referitor la bucataria respectiva de la care a aparut o intreaga discutie...era un simplu exemplu fata de o cerere similara (aproximativa) ... Edited by superm, 31 January 2019 - 09:38. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users