Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cascaval mucegait
Last Updated: Jul 31 2017 08:00, Started by
Bibulus
, Jul 29 2017 19:49
·
0
#19
Posted 29 July 2017 - 21:40
Bibulus, on 29 iulie 2017 - 19:49, said:
Mi se intampla cateodata sa mucegaiasca in frigider cascavalul, desi il tin in hartia lui in care mi-l da vanzatoarea. Iau cascaval feliat de la kaufland, mi-l feliaza pe loc deci nu este taiat de multe zile si tinut de ei acolo, nu este vechi. Pai toate chestiile feliate de ei expira in cateva zile. Doar nu crezi ca feliaza din produsele cu cea mai indepartata data de expirare. |
#20
Posted 29 July 2017 - 21:44
Ca fapt divers, de cativa ani preferam in casa lactate de capra. Lapte ca atare evitam, mamele noastre ne-au intarcat acum multi ani.
Branza de capra nu face mazga aia la suprafata, se intareste piatra si tot buna este. Idem cascavalul. |
#22
Posted 29 July 2017 - 22:12
Bibulus, on 29 iulie 2017 - 20:53, said:
Cascavalul din kaufland este de la Delaco si inca o marca ce este tot a lor mi se pare, deci cascaval de calitate nu facatura. Nu conteaza ce brand este, conteaza cata apa chioara are in compozitie. Cascavalul Delaco, din cate stiu, bate 40% umiditate in masa de produs, fapt care indica rabat la calitate. Ia cumpara un cascaval uscat - din ala tip roata, galben uscat care mai degraba se farama decat se intinde pe paine, cu care iti spargi capul si pune-l in frigider - vezi mucegaieste? Sporii aia de ciuperca de mucegai au si ei preferintele lor - cosuma numai Delaco si alte cascavaluri moi, nu-si rup dintii in cascaval uscat. Edited by rosix, 29 July 2017 - 22:14. |
#23
Posted 29 July 2017 - 22:32
in primul rand scoate-l din hartia aia cerata in care ti-l ambaleaza tanti. (absolut totul se strica daca e pastrat in asa ceva).
Oricum o saptamana e cam mult ca sa il tii. Ia si tu mai putin. |
#24
Posted 29 July 2017 - 22:53
Pe linga schimbatul marcii de cascaval ar trebui sa faci si o igienizare a frigiderului ca sa mai scapi de sporii de mucegai.
|
#25
Posted 29 July 2017 - 23:21
pink_flamingo, on 29 iulie 2017 - 22:32, said:
in primul rand scoate-l din hartia aia cerata in care ti-l ambaleaza tanti. (absolut totul se strica daca e pastrat in asa ceva). Oricum o saptamana e cam mult ca sa il tii. Ia si tu mai putin. Stii ca motivul pentru care se face cascaval e ca tine cu lunile fara frigider, da? |
#26
Posted 29 July 2017 - 23:56
Daca mucegaieste, inseamna ca nu are chimicale. Mie mi-a mucegait o bucata de cascaval Dobrogea de la Five Continents. Era in ambalajul original . Cred ca e unul din cele mai bune cascavaluri din comert si totusi s-a intamplat. Asta nu inseamna ca nu voi mai cumpara marca asta.
|
#27
Posted 30 July 2017 - 00:25
Freddy12, on 29 iulie 2017 - 23:56, said:
Daca mucegaieste, inseamna ca nu are chimicale. Mie mi-a mucegait o bucata de cascaval Dobrogea de la Five Continents. Era in ambalajul original . Cred ca e unul din cele mai bune cascavaluri din comert si totusi s-a intamplat. Asta nu inseamna ca nu voi mai cumpara marca asta. |
#28
Posted 30 July 2017 - 00:37
Kaufland, Gouda feliata pe loc, iau de ceva vreme, o tin mai bine de 1 saptamana in frigider, in hartia aia cerata, nu a mucegait niciodata.
|
|
#29
Posted 30 July 2017 - 00:52
#30
Posted 30 July 2017 - 01:12
Ia-ti o roata daia uriasa pentru nunta , aia sigur nu mucegaieste ) s-ar putea sa-ti ia cativa ani pana o sa o mananci pe toata
|
#31
Posted 30 July 2017 - 02:22
Cumpara de la tarani...nu se compara cu nimic din magazin
Ai cumparat si gustat odaca cascaval de casa...nu mai cumperi in veci de la magazin,dai 30 de lei pe kg dar simti ca mananci cascaval Edited by I2O, 30 July 2017 - 02:23. |
#32
Posted 30 July 2017 - 02:45
Tu ai cumparat brinza vreodata? Cea mai mare parte din aia care vind brinza nu sint producatori, nu mai zic de treaba cu aracetul....
Daca nu ai o sursa cunoscuta, e posibil mai rau. |
#33
Posted 30 July 2017 - 04:45
vrajitoruldinoz, on 30 iulie 2017 - 02:45, said:
Tu ai cumparat brinza vreodata? Cea mai mare parte din aia care vind brinza nu sint producatori, nu mai zic de treaba cu aracetul.... Daca nu ai o sursa cunoscuta, e posibil mai rau. Ba nene,eu locuiesc in inima ardealului si tu vi sa ma inveti pe mine de branza si carne? |
|
#35
Posted 30 July 2017 - 06:48
I2O, on 30 iulie 2017 - 04:45, said:
Nu,eu ma uit la ea doar pe you tube... Ba nene,eu locuiesc in inima ardealului si tu vi sa ma inveti pe mine de branza si carne? Da bravo BO$$....crezi ca numa acolo se face branza? Sau oile de acolo pasc iarba mov? Treaba cu produsele de la tarani ( gen lactate ) e cam riscanta, daca sursa nu e de incredere.. Majoritatea is cam nespalati. Da rau de tot ( gen baie o data pe saptamana..) Daca nu-l cunosc pe taran, prefer porcariile de la market. Macar nu iau dracu' vreo boala.. PS; Stiu...stiu...in Ardeal taranii fac dus in fiecare seara si mulg oile cu manusi latex.. |
#36
Posted 30 July 2017 - 07:29
LensFlare, on 30 iulie 2017 - 05:51, said:
@I2O, crezi ca doar in ardeal exista branza si carne? mariovrs, on 30 iulie 2017 - 06:48, said:
Da bravo BO$$....crezi ca numa acolo se face branza? Sau oile de acolo pasc iarba mov? Treaba cu produsele de la tarani ( gen lactate ) e cam riscanta, daca sursa nu e de incredere.. ......... PS; Stiu...stiu...in Ardeal taranii fac dus in fiecare seara si mulg oile cu manusi latex.. Despre " sursa de incredere " . Eu , si cred ca si altii , prefera produsele alea facute cu " neincredere " , decit cele facute din chimicale . Mult mai putin riscant . Sau cum spuneam eu , mai bine iau din tirg sau de pe marginea soselei un borcan de zacusca , poate facuta in te miri ce ceaun , oala , dar sigur este mai ok decit aia ieftina din magazine . Am pe cineva care de ani de zile ma aprovizioneaza din zona ardealului , am fost si la ei acasa , si da , nu arata in procesul de productie ca extraterestrii , cu echipamente tip " nasa " , dar cind maninci ceva ...alta viata . ....... Stiu si persoane care sufera de mania " increderii " care nu maninca decit din " etuva " , serviti cu clestele , in atmosfera protejata , pe farfurie data cu dezinfectant si furculita de unica folosinta ambalata individual ... dar scapa din vedere ca poate maninca produse lactate care nici n-au vazut laptele ... Prosteala este maxima , mai ales ca vad cum un distribuitor ( aici scrie de delaco ) a ajuns marca de produs ....si asta este cea mai buna dovada . Cea mai buna dovada a prostelii , sa spui ca maninci cascaval " delaco " cind ar trebui sa sti ce maninci , sa spui maninc cascaval de oaie , tap , capra , tipul X . |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users