Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Service Auto Racemi IASI

PSLG

Ponturi, link-uri, ieftinataturi ...

Problema camera aplicatie
 Sambete si duminici platite norma...

Interviu angajare. Intrebari inco...

Alegere SSD - M.2

windows 10 x64 indexeaza mereu
 Tv Samsung seria MU 2017

Reclamatie autovehicul fara asigu...

Ford transit

Casa parter 95 mp construiti + te...
 Surubul carcasei de laptop se inv...

webcam Windows 10 pe asus transfo...

Intrebari telefone OnePlus

Petrecere cu 1 milion de invitati
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

antene 900 mhz in orase

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
malllio123

malllio123

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 28.01.2008
  • ID membru: 280,364
Ma gandesc sa blochez telefonul sau sa cumpar un modem si sa il blochez pe 900 mhz, am inteles ca semnalul este mult mai bun pe aceasta frecventa dar viteza are de suferit, dar problema este ca am Samsung Galaxy Nexus si nu am reusit sa il fac printr-o aplicatie sau cod secret sa stea pe anumita frecventa. Stiti in orasul Brasov sau langa orasul Brasov pe unde ar fi amplasate antenele de 900 mhz de la operatori sa imi fac o idee daca merita sa cumpar un telefon sau un modem sa verific acoperirea daca este mai buna in locatie dorita de mine. (zona garii) Nici cu aplicatii gen Netmonitor nu am reusit sa verific frecventele pentru ca telefonul nu imi arata acest detaliu (RFCN)

#2
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,863
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,617
  • Locație: Bucuresti
mai era un topic cu 3g in 900mhz,
tu poti seta din telefon doar 2g/ 3g/ 4g sau alege operatrorul din lista cu un anumit sistem 2g/3g/4g dar nu poti seta frecventa pentru ca asta face celula din reteaua operatorului nu telefonul.

Edited by arg, 17 July 2017 - 12:10.


#3
tybanu

tybanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,475
  • Înscris: 15.01.2007
  • ID membru: 127,923
  • Locație: Bucuresti
Edit

Edited by tybanu, 17 July 2017 - 12:11.


#4
roxanaRabinowitz

roxanaRabinowitz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,414
  • Înscris: 21.02.2016
  • ID membru: 946,138

View Postarg, on 17 iulie 2017 - 12:08, said:

tu poti seta din telefon doar 2g/ 3g/ 4g sau alege operatrorul din lista cu un anumit sistem 2g/3g/4g dar nu poti seta frecventa pentru ca asta face celula din reteaua operatorului nu telefonul.
Ba se poate [uneori], vad ca nu crezi, intelegi ceva de aici?
https://youtu.be/yAZfJaEObw4?t=2m7s

Edited by roxanaRabinowitz, 17 July 2017 - 12:14.


#5
Swagger

Swagger

    Telecom Addict

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,451
  • Înscris: 26.12.2013
  • ID membru: 840,287
Pe Cellmaper gasesti locatia antenelor aproximativa, ale fiecarui operator. Daca vrei mai multe detalii tehnice, apeleaza la aria operatorului tau pe forum.

Semnalul pe 900MHz are o penetrare mai buna indoor, dar viteza este mai mica la internet. Depinde pentru ce ai nevoie sa utilizezi, daca e pentru voce, atunci e mai buna. Insa depinde foarte mult si de puterea cu care emite operatorul. Spre exemplu la mine, Orange are LTE pe 800MHz, si la mine in camera, la 3km de antena, am semnal full, viteze de 20-20, Telekom emite tot pe 800 MHZ, aceeasi tehnologie, LTE, si am 1-2 liniute la mine in camera. Deci conteaza foarte mult puterea cu care emite. Si ambii operatori emit din exact acelasi punct, antenele find orientate in aceeasi directie.

Edited by Swagger, 17 July 2017 - 12:16.


#6
malllio123

malllio123

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 28.01.2008
  • ID membru: 280,364
Pe cellmaper gasesc locatia aproximativa a antenelor dar nu si frecventa celor pe 3G, exact cele care ma intereseaza.

#7
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,863
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,617
  • Locație: Bucuresti
@roxanaRabinowitz
poti sa faci ce vrei cu telefonul, reteaua comunica cum doreste ea nu cum vrea telefonul, si tine cont ca frecventa 900mhz nu este disponibila in toate celulele...

Edited by arg, 17 July 2017 - 12:21.


#8
ovtd

ovtd

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 24.10.2016
  • ID membru: 969,313
Depinde de operator si de tehnologia ce doresti sa o folosesti 2g sau 3g.
Orange/vodafone/telekom au in general 2G in 900Mhz, iar Digi are 3G.
Daca vrei internet doar Digi ar fi utilizabil, ma gandesc ca nu vrei sa te dai pe EDGE.

Daca ai Samsung Google Galaxy Nexus I9250 poti incerca codul *#0011# / optiuni -> Back / optiuni -> Key Input -> Q / optiuni -> Key Input -> 0000 si de acolo o sa ai un meniu in care poti alege tehnologia si frecventa. Merge pe majoritatea telefoanelor Samsung (in special cele cu Android 4 sau 5).

#9
malllio123

malllio123

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 28.01.2008
  • ID membru: 280,364

View Postovtd, on 17 iulie 2017 - 12:37, said:

Depinde de operator si de tehnologia ce doresti sa o folosesti 2g sau 3g.
Orange/vodafone/telekom au in general 2G in 900Mhz, iar Digi are 3G.
Daca vrei internet doar Digi ar fi utilizabil, ma gandesc ca nu vrei sa te dai pe EDGE.

Daca ai Samsung Google Galaxy Nexus I9250 poti incerca codul *#0011# / optiuni -> Back / optiuni -> Key Input -> Q / optiuni -> Key Input -> 0000 si de acolo o sa ai un meniu in care poti alege tehnologia si frecventa. Merge pe majoritatea telefoanelor Samsung (in special cele cu Android 4 sau 5).
Nu functioneaza codurile secrete de retea pentru schimbare de banda pe Galaxy Nexus-ul meu, am mai citit de persoane care nu au gasit prin coduri secrete Service Mode-ul de la acest telefon.

#10
katti

katti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 16.09.2008
  • ID membru: 370,816
  • Locație: Cluj
La telefoanele cu procesor Mediatek, poti activa/dezactiva benzi cu aplicatia MTK Engineering Mode.

Attached Files



#11
roxanaRabinowitz

roxanaRabinowitz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,414
  • Înscris: 21.02.2016
  • ID membru: 946,138

View Postarg, on 17 iulie 2017 - 12:20, said:

@roxanaRabinowitz
poti sa faci ce vrei cu telefonul, reteaua comunica cum doreste ea nu cum vrea telefonul, si tine cont ca frecventa 900mhz nu este disponibila in toate celulele...
OK, perfect, am inteles asta.
Omul nu a intrebat niciodata cum sa modifice frecventa turnurilor de retea mobila sau alte din astea.
El a intrebat cum sa modifice frecventele RECEPTIONATE de telefon.

Este ca la un radio, da, da, alea cu AM si FM, dai din rotita pina prinzi postul.
Poti sa faci, de la zero, un aparat de radio care sa receptioneze doar 2 frecvente, corect ?!
Nu ma intereseaza pe mine ca sint statii radio care emit pe 87234 de frecvente.
OK ?!

#12
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 71,522
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL

View Postmalllio123, on 17 iulie 2017 - 12:02, said:

Ma gandesc sa blochez telefonul sau sa cumpar un modem si sa il blochez pe 900 mhz, am inteles ca semnalul este mult mai bun pe aceasta frecventa dar viteza are de suferit, dar problema este ca am Samsung Galaxy Nexus si nu am reusit sa il fac printr-o aplicatie sau cod secret sa stea pe anumita frecventa.
Nu face asa ceva ca pierzi conectivitatea. 3G inseamna cel putin 2 tipuri de canale, de UMTS/management 384kbit sau de 3G wcdma full data. Nu sunt in aceeasi banda, reteaua comunica multiband.
Poti taia 2g-ul din meniul de conectivitate daca vrei sa mearga numai 3 si 4g.

View PostroxanaRabinowitz, on 17 iulie 2017 - 14:15, said:

Poti sa faci, de la zero, un aparat de radio care sa receptioneze doar 2 frecvente, corect ?!
Absolut, si pierzi si functionalitatea sau o limitezi.

View PostSwagger, on 17 iulie 2017 - 12:15, said:

Si ambii operatori emit din exact acelasi punct, antenele find orientate in aceeasi directie.
E putin probabil intrucat o diferenta de 2 liniute inseaman peste 10dB si asta nu se face din power... ar insemna ca aia slabi sa emita cu putere de router wifi... :)
Pur si simplu sunt benzi diferite si modulatii diferite, in 4G semnalul este RSRP si nu cel radio adica RSSI. RSRP ia in calcul partea logica, calitatea demodularii etc...

Edited by andreic, 17 July 2017 - 14:18.


#13
roxanaRabinowitz

roxanaRabinowitz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,414
  • Înscris: 21.02.2016
  • ID membru: 946,138
Presupun ca isi da seama si singur ca va avea unele probleme.
Dar daca asta este dorinta lui, de ce sa ne punem noi contra ?!

#14
malllio123

malllio123

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 28.01.2008
  • ID membru: 280,364

View Postandreic, on 17 iulie 2017 - 14:21, said:

Nu face asa ceva ca pierzi conectivitatea. 3G inseamna cel putin 2 tipuri de canale, de UMTS/management 384kbit sau de 3G wcdma full data. Nu sunt in aceeasi banda, reteaua comunica multiband.

Pai oamenii de la tara care au acoperire doar pe 900 mhz nu pot folosi telefonul pe voce si date?

#15
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,863
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,617
  • Locație: Bucuresti
in acelasi timp?

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users