Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ardei iute Habanero
Last Updated: Sep 12 2017 18:13, Started by
petit_christian
, Jul 15 2017 19:45
·
0
#1
Posted 15 July 2017 - 19:45
De ceva timp am inceput sa consum acest tip de ardei, care e pe locul 3 pe scara Scoville 100 000-300 000, ca sa va faceti o ideee, sosul Tbasco are de abia 7000 de unitati.
De iute, e teribil de iute, nu mai intru in detalii acum. Intrebarea mea, a consumat cineva ardei aflati pe primele 2 locuri pe scara Scoville, gen Bhut jolokia (ghost pepper), Carolina Reaper sau Red Savina habanero. Astept pe cit posibil, raspunsuri concrete. Lista Scoville https://ro.wikipedia.../Scara_Scoville |
#2
Posted 15 July 2017 - 19:55
#3
Posted 15 July 2017 - 20:02
Gasesti marturii video :
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1tRq8ExAHzk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Personal nu am mancat, i-am dat unui prieten sa guste insa era uscat nu proaspat. L-a terminat la o ciorba de burta dar arata cam rosu la fata dupa ultima bucata ingerata. |
#4
Posted 15 July 2017 - 20:02
Se pare ca acel ardei are efecte secundare.... chestii arzatoare...care in opinia mea sunt cele mai usturatoare...
Imi place picant, iute, in special, dar apoi........ Edited by keta, 15 July 2017 - 20:06. |
#5
Posted 15 July 2017 - 20:06
Mai "sus" de Habanero nu am avut ocazia.
Am chiar acum in frigider 3 bucati, pe cea de a 4-a am "utilizat-o" saptamana asta, de luni pana azi, la ciorbe. Azi m-am "distrat" cu un Jalapeno, dar sunt total nemultumit de recolta de anul asta. Anii trecuti erau mult mai iuti. Astept sa se coaca Bishop. E iute, dar eu m-am obisnuit. Mai da cate o lacrima, mai ramai fara aer, dar face bine per total. Cel putin asa spun medicii. Eu mananc in general picant, de cam 45 de ani, asa ca nu folosesc pungi de gheata sau pampersi cu anestezic. Precizez ca ardeii iuti sunt din gradina proprie. Edited by viceroy56, 15 July 2017 - 20:07. |
#6
Posted 15 July 2017 - 20:16
#7
Posted 15 July 2017 - 20:32
Organismul se adapteaza, nu-i pb.
@viceroy56, joci tare, in liga profesionista cum s-ar zice. Eu nu ma las pina incerc ceva de pe primul loc. O sa va tin la curent. |
#8
Posted 15 July 2017 - 20:36
Aia in otet ustura mai rau la iesire decat daca ar fi proaspeti, cel putin la mine �.
Am avut in gradina de la Habanero pana la Trinidad Scorpion, care e peste Bhut Jolokia. Mie nu imi plac deloc din cauza aromei pe care o aseman cu mirosul de capra/tap in calduri. Fratele meu ii mananca, a dat gata doi Trinidad din doua-trei imbucaturi. A vomitat la vreo 10 min dupa. Habanero, Bhut, Fatalii, etc mananca fara probleme. |
#10
Posted 15 July 2017 - 21:40
petit_christian, on 15 iulie 2017 - 20:32, said:
Organismul se adapteaza, nu-i pb. Edited by andreic, 15 July 2017 - 21:41. |
|
#11
Posted 15 July 2017 - 21:50
13.000.000 Scoville
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/GI7lkJ5cs74?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#12
Posted 15 July 2017 - 21:58
Pentru a, anula efectul ardeiului este de ajuns sa mananci niste iaurt si gata.
|
#13
Posted 15 July 2017 - 22:07
Daca imi permiti o completare: kefir, sana, lapte acru, din gama asta.
@andreic: si romanii sunt campioni la boli cardiovasculare si tot nu renunta la grasimi. eu consider ca am o dieta echilibrata din toate punctele de vedere, chiar daca am citev kg in plus, analizele sunt in parametri. vin rosu, ulei de masline, brinza de capra-pentru inima si tensiune, carne grasa nu consum, prajeli apropae deloc, doar la cuptor si gratar. cit de mare sa fie riscul unei bucatele de ardei iute odata la citeva zile? sa nu mai zic ca si fumez, dar pe de alta parte, consum cel putin 2 mere pe zi, plus alte legume si fructe crude. e greu sa tragi o linie in ceea ce ma priveste. zaharul l-am redus la minim, l-am inlocuit cu sirop de agave si miere, deci...............sunt pe plus sau pe minus? Edited by petit_christian, 15 July 2017 - 22:08. |
#14
Posted 15 July 2017 - 22:46
petit_christian, on 15 iulie 2017 - 22:07, said: sa nu mai zic ca si fumez... Mda..Nu bei,nu fumezi,nu femei..mori sanatos... Tine foarte mult de fondul genetic.Daca ai fond genetic longeviv,n-o sa te omoare un ardei iute.. Daca fondul genetic este "pesimist",poti sa tii cura toata viata,si mori de la un antinevralgic... Mama n-a fumat niciodata.Sa nu mai zic de bautura,sau alte "vicii"..De cateva luni a fost diagnosticata cu cancer generalizat.."Defectul" ei este ca a muncit o viata intreaga(la contabilitate) la fostul "Anticoroziv" din Bucuresti..Probabil de acolo i se trage... Viata e scurta....S-o traim! Scuze de off topic. On. Capsaicina este liposolubila(cum spuneau colegii de mai sus),se poate combate usor cu un lapte de preferinta cat mai gras,sau derivate ale acestuia(lichide,de preferat). Si da,sunt un consumator de ardei iute la orice fel de ciorba.Nu sunt la nivelul vostru,dar prefer iute. Nu,nu am probleme la evacuare. Bafta! |
#15
Posted 16 July 2017 - 00:58
petit_christian, on 15 iulie 2017 - 22:07, said: Red savina habanero crud am incercat eu(gustat, nu mancat). Eu neavand habar ca este un ardei iute, am mancat unul la indemnul unui neamt, prieten cu mine. Au fost nevoie de cel putin de 2-3 ore ca sa treaca usturimea cea mare. Am incercat cu lapte si nu m-a ajutat deloc. Ardeiul provenea din sua. Edited by andreiMembruAnonimut, 16 July 2017 - 01:03. |
|
#16
Posted 16 July 2017 - 01:13
Grija mare la esapament. Am prieteni iuti ce au probleme ca le/a inflorit terminalu. Moderat spre putin pentru majoritatea as recomanda.
|
#17
Posted 16 July 2017 - 01:17
cei portocalii sunt habanero?
IMG_0640.jpg 206.56K 77 downloads Edited by Fane, 16 July 2017 - 01:23. |
#18
Posted 16 July 2017 - 03:15
Carolina Reaper may no longer be the worlds hottest pepper
https://pepperheadsf...hottest-pepper/ Edited by andreiMembruAnonimut, 16 July 2017 - 03:15. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users