![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Turnare placa pt parcat masina in curte
Last Updated: Jul 17 2023 14:09, Started by
roPopa
, Jun 29 2017 13:30
·
1

Posted 26 July 2017 - 10:59

Posted 26 July 2017 - 15:06

din ce m-am mai documentat, cat timp lucrarea pe care o faci nu are o fundatie, se presupune ca nu are caracter permanent (e provizorie) si nu este nevoie de autorizatie.
cel putin "meseriasul" cu care am luat legatura sa le montez asa mi-a spus. pavelele le pot scoate din nisip si le montez in spatele casei daca vreau.... daca faci un gard cu fundatie de beton, ai nevoie de AC. |
Posted 17 July 2023 - 14:09

As vrea sa fac si eu o placa de beton armat de 15cm pentru un carport.
In stanga e casa, izolata cu 20cm de polistiren, iar jos am pietris 130cm adancime, pana la placa de beton iar in dreapta am fundatia unui gard de beton (am pus plase de buzau verticale de 6, legate cu sarma intre ele, incalecate + bare de 8,10 verticale batute in pamant la pas de 50cm) adanc de 80,90cm si lat de 30cm, pe care am 2 randuri de boltari cu ciment si 2 bare de fier orizontale si din 50cm verticale. As vrea sa ii dau cadere in fata, spre strada unde ii pun un jgheab de colectare a apei, acolo am 30cm intre pamant si nivelul strazii iar in spate am 70-80cm und o sa arunc si resturi de caramida ce a ramas de la casa. Am sapat fundatia pentru gardul din fata si am vazut pe internet ca ar trebui grinda de fier jos si sus la fundatie, cat e carportul de lat, 3,3m Gardul as vrea sa il fac din panouri antrazit si boltari ornamentali, de unde mi-a venit ideea sa bag bare de fier verticale inca de jos din fundatie, sa le dea stabilitate. Intrebarea e, daca pot lasa asa, fara fundatie langa casa, acolo e teava de scurgere de 16cm peste care pun pietris si placa, teava ce pleaca de la jgeabu din fata pana in gradina. In partea catre casa nu am cum sa prind plasa de buzau si fierul, probabil aici se va lasa in timp. Va multumesc Edited by ***MIHAI***, 17 July 2023 - 14:12. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users