Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
A facut cineva ciupercute champignon murate?
Last Updated: Jul 09 2017 20:36, Started by
florin_buda
, Jun 17 2017 11:25
·
0
#1
Posted 17 June 2017 - 11:25
Sunt relativ ieftine in magazin - dar de cate ori deschid un borcan cu gandul ca as gusta doua trei sfarsesc prin a manca tot borcanul. Sunt incredibil de gustoase.
A facut cineva acasa? |
#2
Posted 17 June 2017 - 11:39
Nu, dar la fel ca și tine cuget că nu-i imposibil.
Teoretic sunt puse numai în apă, sare și oleacă de sare de lămâie. Practic nu știu, da' m-am abonat la topic. |
#3
Posted 17 June 2017 - 11:46
Daca cauti pe google dupa ciuperci murate/marinate, gasesti retete cu gramada. In principiu, se fierb ciupercile, se pun in apa cu otet, condimente.
|
#4
Posted 17 June 2017 - 11:51
Experiența unui coleg de SP, este priceless, în opinia mea.
Rețete pe aiurea pot scrie și eu, vor fi și indexate de gogu', că netul suportă multe... Se fierb ori se opăresc numai? |
#5
Posted 17 June 2017 - 12:30
Din start va anunt ca sunt un mancator de cursa lunga de muraturi.Le mananc oricand,oricum.De multe ori fara nimic,doar muraturi.
Cu foarte mult timp in urma,am mancat la unchiul meu,un pasionat de natura fiind la aceea vreme un fel de ranger in Retezat (la modul voluntar,neplatit) diferite preparate murate,cum ar fi pastrav,lostrita si bineintele ciuperci.In zona aia cresc niste ciuperci senzationale. Cum timpul a trecut,a trecut si unchiul meu peste Styx si am ramas cu amintirea acelui gust fantastic de ciuperci murate. Am tot amanat momentul fabricarii sperand (degeaba insa) ca voi mai avea ocazia sa am la dispozitie materia prima,adica ciupercile. Asa ca pana la urma am recurs la solutia de avarie,adica ciupercile champignon.Pentru mine,acest soi de ciuperci sunt un pic mai gustoase decat o punga de plastic fiarta.Dar in caz de pofta,le consum ca n-am ce face. Si am recurs la aceasta reteta: https://www.restaura...in-si-ienibahar Din alea trei kg au iest exact trei borcane de 420.Le-am pregatit anul trecut,prin primavara. Va dati seama ca numaram zilele ramase,mai ceva ca pe vremea scolii cand asteptam vacanta,pana sa se "faca". Si a sosit si momentul mult asteptat,adica degustarea bunatatilor din borcan.Senzatia a fost ceva de genul Nu sunt necomestibile,dar nu au nici un gust,nici o savoare.Nu le arunc,pentru ca eu nu arunc niciodata mancarea. Nu recomand champignon pentru murat.De altfel,nu recomand deloc aceste ciperci.Pleurotus sunt mult mai gustoase,atat cat poate fi gustos ceva artificial. Pentru murat,cred ca ghebele si hribii se preteaza cel mai bine. Cu siguranta nu voi mai face niciodata muarturi din champignon. ps. Si nu sunt ciupecute.Sunt ciuperci. Edited by adisz, 17 June 2017 - 12:34. |
#6
Posted 17 June 2017 - 13:40
mai bine le faci zacusca,impreuna cu alte sortimente de ciuperci.aia e delicioasa! murati se pot face buretii (laptosi), care deja au inceput sa se faca prin padure.maica-mea ii curata bine de lamele si marginea palariei, ca sa le mai ia din iuteala aia specifica(mai elimina din latexul ala alb). eu prefer buretii murati cu putina miere, le da o savoare mai aparte.
|
#7
Posted 17 June 2017 - 13:57
Eu le-am pus la borcan, le-am oparit ca sa zic asa, intr-un amestec cu apa, sare, ulei si otet. Si au iesit foarte bune. Dar nu am facut multe, doar 2 borcane, pentru ca de obicei le prefer gatite proaspete. Le-am folosit pe cele la borcan in chestii gen lipii cu diverse, in loc de castraveti murati. Nu sunt oau sa zici ca iei o lingura si lesini de la gustul mirific...sunt ciuperci murate, dar sunt ok si merita sa pui, dar doar in borcan sau doua.
|
#8
Posted 17 June 2017 - 15:11
#9
Posted 17 June 2017 - 18:31
#10
Posted 05 July 2017 - 11:43
Well..eu fac cam asa si invit pe oricine sa incerce,
Se cauta ciupercute mici la magazin si e nevoie cam de 1 1,5 kg la cantitatile ce vi le spun. Se fierb in apa cu otet sare piper si foaie de fain.Se lasa in apa pana a doua zi.Se scot din apa si se pun intr-o oala urmatoarele: Ciupercile murate , castraveti cornison din aia mici murati taiati fasii, gogosari murati taiati fasii se amesteca in oala se pune ulei de masline (floarea soarelui) usturoi zdrobit dupa gust si zeama de la o lamaie.Castraveti si gogosari de la borcasn de 820 mai precis cate un borcan din fiecare sau dupa gust. Se amesteca si se lasa in frigider macar o zi sa se patrunda Gusturile.Ulei merge din belsug cui ii place. Se obtine un aperitiv muratura garnitura..la ce vreti voi sa o folositi. Edited by blueicon, 05 July 2017 - 11:45. |
|
#11
Posted 05 July 2017 - 13:06
Personal nu imi plac. In afara de gogoșari, nu imi plac Murăturile in otet
|
#12
Posted 05 July 2017 - 14:24
#13
Posted 05 July 2017 - 17:04
Champignioanele si cele de camp (de balega cum li se mai spune) merg de minune pe gratar cu niste branza de burduf si-o bucatica de slanina in palarie.
Pletourus - astea facute pane. Zici ca mananci snitel din care. |
#14
Posted 05 July 2017 - 18:32
#15
Posted 05 July 2017 - 18:50
imi amintesc ca in urma cu ceva ani cumparam frecvent, dar am uitat complet ce marca si de unde... de fapt era un soi de "salata", ciuperci marinate si ceva legume...
sa fac, nu ma pricep... Edited by IllusiveMan, 05 July 2017 - 18:53. |
|
#16
Posted 06 July 2017 - 14:03
#17
Posted 06 July 2017 - 16:24
Pai eu te intrebam, ca sa imi pot da seama daca am mancat, sau nu....din alea adevarate, asa cum le intelegi tu. Pot banui ca e vorba de ciuperci culese din padure.....preparate in casa, pe luna plina....etc, dar nefiind sigur, am zis sa intreb .
Nu imi plac si nu doar ciupercile ci nimic in otet, in afara de gogosari. Cei mai gretosi mi se par castravetii.....In saramura insa, ii ador. |
#18
Posted 09 July 2017 - 20:36
Mmmm... Am pus ieri doua borcane de 15l cu o tona de marar. Unul cu niste castraveti xxl, cativa dati in parg iar celalalt ceva mai subdimensionati dar marisori si ei. Le-am lasat la soare, week end-ul viitor cred ca sunt gata.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users