Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
boxe

UNDE gasesc tigara electronica Ma...

Sfat achizitie masina noua

Investitii in cryptomonede
 Intrebare modele Garmin

Realtek Bluetooth

Senzori parcare Seat Leo 2.0 1p

Fetelor, ce parere aveți despre b...
 driverul gpu-ului amd cauzeaza fr...

Volanul se invarte greu (Peugeot ...

C++ clase , IEC oop

Cupla furtun pentru aparat de spa...
 Adrian Vasilescu: deficit de 1 mi...

Cunoscator Opencart-Convertire mo...

Va vand un pont: Verset Parfums

Masina carat bebe, soacra in oras...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Al 2-lea monitor

  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
MarianIntreaba

MarianIntreaba

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 19.05.2017
  • ID membru: 988,367
Salut, am o placa video GTX 1050 Ti Zotac 4GB DDR5 128bit mini si vreau sa conectez 2 monitoare la dansa.
Am un monitor pe hdmi deja si totul merge bine, dar am ceva monitor mai vechi (cu mufa VGA) un acer AL1716 si doresc sa il conectez la placa (nu mai intereseaza calitatea lui) dar nu pot sa imi cumpar alt monitor mai performant prea curand pentru ca nu dispun deocamdata de bani....deci ma intrebam cum as putea sa bag monitorul acesta vga pe in dl-dvi eventual (sau pe display port)...pentru ca am incercat cu un cablu din hdmi in vga dar nu o functionat, monitorul pur si simplu nu a pornit (el este functional)
Am auzit eu ceva cum ca nu prea ar merge din digital in analog, dar am observant ca pe internet exista de cumparat asa zisele adaptoare "active" care ar putea transforma din analog in digital dar nu prea gasesc pe la magazine (la noi in tara) cu acest "active"...
Imi poate confirma cineva ca merg aceste adaptoare 100% in combinatie cu placa mea si o mufa vga pe un monitor (Acer AL1716) si daca da cu ajutorul adaptorului, imi poate da cineva un link la adaptoarele astea cu "active" ? doresc ceva nici prea scump dar sa ma tina.
PS : Mai am 2 sloturi libere pe placa, un display port si un DL-DVI
Multumesc anticipat.

Edited by MarianIntreaba, 19 May 2017 - 13:35.


#2
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,544
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
In primul rand te uiti in specificatiil placii video sa vezi daca poate scote pe mufa dvi semnal analog cu un adaptor VGA.
Pe placa de baza nu ai VGA?

#3
arg

arg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,276
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,617
  • Locație: Bucuresti
sau direct la mufa dvi daca are gaurile pentru analog.

#4
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,544
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
UIte de exemplu cum scrie la placa mea de baza:
1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 1920x1200@60Hz
* The DVI-D port does not support D-Sub connection by adapter.

#5
MarianIntreaba

MarianIntreaba

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 19.05.2017
  • ID membru: 988,367

View Postgumball3000, on 19 mai 2017 - 13:38, said:

In primul rand te uiti in specificatiil placii video sa vezi daca poate scote pe mufa dvi semnal analog cu un adaptor VGA.
Pe placa de baza nu ai VGA?


Da am mufa VGA pe placa de baza, dar oare merge sa bag monitorul in aia de baza si sa stau cu aman2 deschise folosind si placa video pt gaming ?

Edited by MarianIntreaba, 19 May 2017 - 13:40.


#6
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,544
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
Din pacate nu am gasit nimic in specificatiile placii video sau manual, dar ca idee generala, stiu ca doar mufa DVI-D putea sa transforme semnalul in analog, cum incerci tu pe HDMI to VGA, nu stiu sa se poata.

Pai incearca asa cum ti-am spus, cu integrata, ai grija insa sa nu fie dezactivata din BIOS.
Cu VirtuMVP stiu sigur ca se poate.

#7
MarianIntreaba

MarianIntreaba

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 19.05.2017
  • ID membru: 988,367

View Postgumball3000, on 19 mai 2017 - 13:44, said:

Din pacate nu am gasit nimic in specificatiile placii video sau manual, dar ca idee generala, stiu ca doar mufa DVI-D putea sa transforme semnalul in analog, cum incerci tu pe HDMI to VGA, nu stiu sa se poata.

Pai incearca asa cum ti-am spus, cu integrata, ai grija insa sa nu fie dezactivata din BIOS.
Cu VirtuMVP stiu sigur ca se poate.
pai si imi trebuie neaparat acest program sa functioneze ?

#8
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,544
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
Edit, se pare ca pe seria 1000 e posibil doar cu un convertor activ.
Usor, usor VGA-ul ia calea gunoiului tehnologic:

I swear I've seen this question asked at least twice a week since the Geforce 10 series was released. What you need is something that will convert the digital output of the graphics card to an analog signal your display will recognize. You can try something like this StarTech Converter and it should work. Otherwise, you will need to upgrade your display to one that natively accepts a digital signal or return your graphics card for one that has a native VGA or DVI-I output (both utilize analog signals).

http://www.tomshardw...x-1050-vga.html

View PostMarianIntreaba, on 19 mai 2017 - 13:47, said:

pai si imi trebuie neaparat acest program sa functioneze ?
Infige mufa monitorului in placa de baza, da drumul la pc si vezi daca iti apare la extended displays, ce-i asa greu sa testezi singur?

Quote

''•DVI output no longer includes analog VGA signals''
https://www.techpowe..._Gaming/34.html

#9
arg

arg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,276
  • Înscris: 19.09.2005
  • ID membru: 47,617
  • Locație: Bucuresti
Posted Image

#10
MarianIntreaba

MarianIntreaba

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 19.05.2017
  • ID membru: 988,367

View Postgumball3000, on 19 mai 2017 - 13:49, said:

Edit, se pare ca pe seria 1000 e posibil doar cu un convertor activ.
Usor, usor VGA-ul ia calea gunoiului tehnologic:

I swear I've seen this question asked at least twice a week since the Geforce 10 series was released. What you need is something that will convert the digital output of the graphics card to an analog signal your display will recognize. You can try something like this StarTech Converter and it should work. Otherwise, you will need to upgrade your display to one that natively accepts a digital signal or return your graphics card for one that has a native VGA or DVI-I output (both utilize analog signals).

http://www.tomshardw...x-1050-vga.html


Infige mufa monitorului in placa de baza, da drumul la pc si vezi daca iti apare la extended displays, ce-i asa greu sa testezi singur?


https://www.techpowe..._Gaming/34.html

Ai inteles gresit :D acum testez, eu intrebam ce este cu programul acela VirtuMVP

#11
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,544
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
nu cred ca mai exista suport pt el, stiu ca avea o functie de multi display cu integrata

CIneva spune aici ca trebuie activat in bios ceva optiune de IGD multimonitor:
https://www.sevenfor...tml#post2869807

Edited by gumball3000, 19 May 2017 - 13:55.


#12
MarianIntreaba

MarianIntreaba

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 19.05.2017
  • ID membru: 988,367

View Postgumball3000, on 19 mai 2017 - 13:55, said:

nu cred ca mai exista suport pt el, stiu ca avea o functie de multi display cu integrata

CIneva spune aici ca trebuie activat in bios ceva optiune de IGD multimonitor:
https://www.sevenfor...tml#post2869807

mda se pare ca nu vrea, tot no-signal, acum am sa ma uit prin bios de acea optiune

#13
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Moderators
  • Posts: 17,588
  • Înscris: 25.09.2004
  • ID membru: 23,406
  • Locație: .ro
De banii de un adaptor activ și monitorul tău îți iei unul cu DVI și rezolvi problema.

#14
MarianIntreaba

MarianIntreaba

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 19.05.2017
  • ID membru: 988,367

View Postarg, on 19 mai 2017 - 13:50, said:

Posted Image

eu am luat cum scrie pe siteul producatorului DL probabil de la dual link , dar da, este DVI-D dual link

#15
gumball3000

gumball3000

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,544
  • Înscris: 24.09.2006
  • ID membru: 98,747
  • Locație: la mine funcționează
NU mai conteaza ce mufa DVI ai pentru ca pur si simplu nu suporta placa video dedicata adaptoare pasive pt conversie la analog.

Vezi si aici:
https://linustechtip...icksync-in-obs/

#16
modoran

modoran

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,452
  • Înscris: 08.02.2011
  • ID membru: 663,282
Nu spui nici ce placa de baza ai, ca sa te indrumam sa faci setarile corecte in BIOS (oricum la integrated graphics -> surround view sau integrated always on), nici ce sistem de operare ai - pe windows 10 si 8.1 merge fara probleme mai multe placi video simultan - fie ele dedicate sau integrate - fara vreun 'program' suplimentar.

#17
uNNNk

uNNNk

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 04.11.2014
  • ID membru: 885,474
Daca vrei sa cauti un convertor hdmi/displayport -> vga poti sa te uiti aici : https://conectica.ro...nvertor vga&c=0
Eu am cumparat acum in noiembrie anul trecut un convertor displayport -> vga (Delock 65439) de pe site-ul asta pentru un RX 460. Inca merge perfect pe un monitor cu rezolutia 1440x900@75hz (Windows-ul a setat conexiune la 60hz deoarece asta e maximul suportat de convertor). Nu am avut nevoie de alimentare suplimentara.

Edited by uNNNk, 19 May 2017 - 14:13.


#18
MarianIntreaba

MarianIntreaba

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 19.05.2017
  • ID membru: 988,367

View Postmodoran, on 19 mai 2017 - 14:06, said:

Nu spui nici ce placa de baza ai, ca sa te indrumam sa faci setarile corecte in BIOS (oricum la integrated graphics -> surround view sau integrated always on), nici ce sistem de operare ai - pe windows 10 si 8.1 merge fara probleme mai multe placi video simultan - fie ele dedicate sau integrate - fara vreun 'program' suplimentar.
scuza-mi neprofesionalitatea, am o placa de baza gigabyte ga-h110m-s2 (ultimul update la bios) si nu reusesc deloc sa gasesc acea optiune...

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users