Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 

Vise taica, vise

- - - - -
  • Please log in to reply
346 replies to this topic

#1
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
Sal'tare forumistilor

M-am hotarat sa ma alatur domniilor voastre, relativ recent, desi urmaresc forumul de cativa anisori,
De ce? Simplu: fiind pe panta descendenta a vietii, ma trage ata spre pamant. Spre casa pe pamant.
Spre deosebire de altii, dar ca multi altii, sunt legat de glie, chiar daca m-am nascut pe asfalt si am crescut in curiile de beton si BCA ale glorioasei epoci.
Sper in ajutorul vostru, la nivel de consiliere, validat in multe jurnale si, de asemenea, sper si la indulgenta. Nu sunt tehnic, nu ma pricep la mai nimic, daca trebuie sa bat un cui chem vecinul (preferam vecina dar ...).
Ce vreau? Sa imi fac si eu o casuta, visata de fff multi ani. Nu pretentii, dar nici magazie. Ca majoritatea, visez la una frumoasa, eleganta (nu opulenta), bine facuta arhitectural si tehnic, si bineinteles, ieftina. Adica frumoasa, desteapta si devreme acasa.
Hooo! Nu sariti, stiu ca nu se poate, dar macar pe acolo pe undeva.
Concret: teren in marginea Bucurestiului, 900 mp, dar din pacate cu o deschidere de doar 18 m, ceea ce nu mi-a permis/va permite prea multa joaca la configuratie.In conditiile in care nici amplasamentul nu este cel mai fericit (ca orientare pe axele N-S).
Cum sa fie? Parter. Am citit toate comentariile pe acest subiect (P sau P+1 sau P+E sau...). Aici nu incape loc de razgandire, sub nicio forma. Am  mentionat mai sus ca sunt mai pe'nserate, nu ma apuc la varsta mea sa atentez la recordul urcatului si coboratului scarilor: mi-am uitat cheile, nu imi sta bine freza, sa mai iau un sacou pe mine, mai imi trebuie doua suruburi, unde e factura? etc.
Pentru cati? Noi doi si o pisica (nu umbrela) + fiara (pisica maidaneza, un pic mai batrana ca noi). La finalizare, dupa mutare, imi doresc si un caine. Mi l-am dorit intotdeauna, dar pentru ca iubesc animalele, nu mi-am permis sa tin unul in apartament. Am avut o experienta scurta, circa doua luni, in care eu si sotia plecam la serviciu la 07.00 si ne intorceam dupa 19.00, timp in care sufletelul ala era ostracizat in cutia de chibrituri.
Configuratie? Living+dining, bucatarie inchisa (noi suntem romani, noi suntem romani ..."", deci gatim, birou, care sa aiba si o canapea extensibila in caz de musafiri ce nu se mai dau dusi de aici, baie, w.c., dressing, spatiu tehnic, garaj.
Da, garaj. M-am saturat sa intru in cuptor vara si sa racai la geamuri iarna. Mai bine un pic la lopata la zapata , lucru care il faci oricum si la bloc, beneficiind de incurajarile tuturor primarilor care s-au perindat prin PMB.
Cred ca v-am plictidit deja. Oricum incerc sa mai pastrez si pentru mai tarziu, in conditiile in care am idei putine dar fixe, imaginatie ioc.
Aaaa! Buget: 80 KEu. Etape: 2 - daca mai am timp (n-am absolut nimic acum, nici macar un draft) un "rosu"anul asta si finisaj 2018.
Ba am un draft, pe care il si atasez, odata cu planul terenului.

Sunteti invitati sa tabarati.

Tot eu.
Scuze de unele greseli de ortografie, nu sunt din nestiinta, ci din graba. Sper sa nu se repete si la constructie.

Attached Files



#2
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Din planul tau nu pot sa nu observ usile puse aiurea una langa alta care se si suprapun...
Si baia langa dormitor... as fi pus dressingul langa dormitor si baia langa Utility/Closet.

#3
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
Salut
Ma bucura un raspuns rapid. Multumesc de atentie. Si de sugestie.
M-am gandit mult la asta, a fost si varianta ta (inca este posibila). De ce am optat cu baia langa dormitor? Sa nu fie langa baia de serviciu. Parca una langa alta nu prea merg. Iar noaptea e mai la indemana. Nu pentru acum, dar va veni si vremea aia.
Ce usi crezi ca sunt de prisos>

#4
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Nu am spus ca trebuie eliminate, ci ca sunt puse cam aiure, ca exemplu usa de la Closet care se deschide in hol, sau usile duble de la intrare care se suprapun peste usile de la garaj si birou, deci risti sa primesti o usa in fata de la alt colocatar cand iesi din garaj sau birou :D
Sa inteleg ca ai o afacere ceva de ai pus biroul in fata la intrare pentru a avea acces eventualii clienti/parteneri rapid la el?

#5
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

 CDS_961, on 13 mai 2017 - 09:45, said:

[...] Iar noaptea e mai la indemana. [...]

Corect. Daca tot ai o baie matrimoniala, normal este sa fie cat mai aproape de dormitor; daca nu chiar cu acces din dormitor.
In rest pare ok si, daca pe tine te reprezinta, e si mai bine. In locul tau, as incerca sa iau un pic din dormitorul mic sau - la o adica - din garaj si sa construiesc un dulap inzidit la intrare. Absolut necesar. Si-asa, spatiul de depozitare e mic. E ok sa fie mic. Numai ca la intrare iti trebuie ceva si mi-e greu sa cred ca in dresingul pe care-l ai incap ... toate din casa Posted Image Am incercat sa pun o zicala in limba engleza SF mi-a tradus-o partial Posted Image ... ce chestie ...
Usile si deschiderile lor se rezolva. Ai spatiu cat de cat. Oricum, usa de la baia mica trebuie sa se deschida catre interiorul baii. Si aste rezolva aglomeratia.
Accesul la camera tehnica, prin garaj, este ok, chiar daca nu ideal. Dar, daca vei avea acolo si masina de spalat rufe ... o sa fie enervant. Chiar asa: unde va fi masina de spalat rufe?

Ce anume desparte bucataria de locul de servit masa. Cumva o fereastra de servire?

Spor!

Edited by DIY, 13 May 2017 - 10:01.


#6
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
@samebo
Ai dreptate, dar am pus doar primele idei. Usile se pot aranja. Mai putin chestia cu usa de la garaj, unde ai perfecta dreptate. Dar nu e definitiv, repet, este o prima idee, dimensiunile mai pot fi ajustate, desi nu prea mult, astfel incat sa nu ne dam cu usile in cap.
Nu am nicio afacere, dar nu vad alt amplasament pentru birou, care in opinia mea este necesar pentru un calculator, o biblioteca si, cum am mentionat, musafiri peste noapte. Sau unde sa dorm cand am interzis de la consoarta pe motiv ca locurile de la teatru nu au fost bune.
@DIY
Si tu ai dreptate (cum zice rabinul). Dar.. (pentru ca este mereu un "dar"): nu imi place accesul direct din dormitor in baie (umezeala, aburii si, oricat de bine aerisita ar fi, unele miazme. Inclusiv zgomotul neplacut pentru colocatar(a) pe timpul noptii cand unul "vrea sa se spele pe dinti".
Da, este necesar un mic dulap inzidit, mai ales pentru oaspeti, dar si pentru noi. O idee buna, multumesc. Sa vad de unde iau spatiul. Nu ca nu as avea spatiu de depozitare in dressing, in conditiile in care intentionez ca podul peste casa (mai putin peste garaj) sa fie usor inaltat, sa fie circulabil (nu locuibil), special pentru depozitare pe sezoane. Plus multe acareturi.
Da, masina de spalat rufe este prevazuta pentru CT. Stiu ca este un pic de drum de acolo, pe ocolite, prin garaj, dar nu prea vad unde in alta parte. In bucatarie? Hmm, parca nu, desi stiu ca se poarta. Si nici nu spal de nu stiu cate ori pe zi, max2 runde.
Ce zici?

#7
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,490
  • Înscris: 04.05.2007
Mie imi place, in sfarsit cineva care nu face alte 2-3 dormitoare care sa nu-i foloseasca.
O intrebare: incalzirea va fi pe gaz sau altceva? Daca este pe gaz nu vad rostul sa faci intrarea in camera prevazuta pt centrala din exterior, o poti pastra doar pe cea din garaj.
Ai putea face si o soba din zidarie in peretele dintre dormitor si living astfel incat sa poti avea o solutie in caz ca nu-ti merge curentul sau gazul.

Ar trebui sa aliniezi peretele de la holul de la dormitor cu cel de la intrare.
Si ai putea sa faci o rocada intre dressing si dormitor, astfel baile vor fi apropiate si ai putea sa iesi cu o singura teava afara prin fundatie, iar dressingul este mai ok aproape de dormitor, iti separa dormitorul de baie (de ex...nu se mai aude asa tare zgomotul cand tragi apa sau cand faci dus sa...😆).
Iar holul acela, deservind doar dormitorul...ai putea sa faci o separare totala punand o usa care sa-l separe de living.

Attached Files


Edited by the_lion, 13 May 2017 - 11:16.


#8
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

 CDS_961, on 13 mai 2017 - 10:46, said:

Da, este necesar un mic dulap inzidit, mai ales pentru oaspeti, dar si pentru noi.

Dulapul din hol este, macar!, pentru umbrele, caciuli, fulare, cizme, haine de ploaie, ochelari de soare, chei, lesa Posted Image , genti, etc. Mie mi-ar fi greu sa le duc, pe toate astea, pana-n dressing.

 CDS_961, on 13 mai 2017 - 10:46, said:

[...]Stiu ca este un pic de drum de acolo, pe ocolite, prin garaj, dar nu prea vad unde in alta parte. In bucatarie? Hmm, parca nu, desi stiu ca se poarta. Si nici nu spal de nu stiu cate ori pe zi, max2 runde.
Ce zici?

Pai ... zic ca tot acolo, daca nu ai loc pentru ea in baia matrimoniala. Adica muti un pic peretele dintre baia mica si utility, cat sa-ti incapa si o masina se spalat rufe in baie. Nu, nu este ideal, dar nici sa scapi rufele curate pe jos, in garaj (se mai intampla), nu e cine stie ce bucurie.
P.S. Inevitabil, odata ce te muti la casa, vei avea mai multe de spalat Posted Image

#9
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
Scuze de off, ma uit si incep sa visez... Imi place ideea, eu nu-mi permit dar ma bucur ca altii o fac.
Din toata inima, succes!

#10
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016
In legatura cu amplasamentul...ar trebui sa va scoateti (daca nu aveti deja) un Certificat de Urbanism.Acolo sunt date Retragerile de care trebuie sa tineti cont desi la deschidera de "doar" 18 ml nu cred ca va limiteza prea mult...(construiesc pe ceva cu 14,5...de aici ghilimelele si apropo la ce buget aveti vs. ce doriti Titlul este putin exagerat...)

Edited by Adrianradu, 13 May 2017 - 11:43.


#11
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
@the_lion
Multumesc de sfaturi si aprecieri. Da, nu imi fac o casa cu multe camere de care nu am nevoie, doar sa "ma etalez". Dar nici nu renunt la un minim necesar, potrivit conceptiilor mele.
Acelasi dar...
Am ales amplasarea dormitorului pentru ca doresc ca din el/pat sa pot sa intredeschid genele spre gradina (vezi amplasarea geamului de la dormitor). Mai mult, am prevazut si o usa care va da spre mica terasa, terasa ce va fi comuna cu cea de la living. O latime de 2-2.5 m. Sper sa apuv vremurile revenirii patriarhatului la putere, iar cand ma trezesc, soata sa fi facut cafeaua care sa astepte aburind pe terasa. Si ziarul alturi.
Ideea este excelenta cu semineul pe peretele comun cu dormitorul, care da si caldura. Am cochetat cu aceasta idee, ba chiar un semineu cu geam spre dormitor, sa se si vada frumos (nu stiu tehnic daca se poate), dar, asa cum am lasat de inteles, traim in matriarhat, mi-am furat-o ca vine miros in camera, ca se vede din living in dormitor etc.
Incalzirea va fi pe gaz cu IPAT.
Chiar mi-as dori sa renunt la usa de la CT, dar nu stiu daca se poate conform normelor, daca nu este o obligatie. Personal as prefera un geam, as reduce si din costuri si din transferul de caldura.
In ceea ce priveste aliniamentul holurilor, m-am gandit la aceasta varianta pentru a delimita, usor, discret, spatiul de zi de cel de noapte. Nu crezi ca daca le-as pune in prelungire ar arata ca o casa vagon? Si asa mi se pare holul de la intrare destul de lung.
Ahaa, stai ca m-am prins, nu era vorba de alinierea holurilor ci a peretilor. Da, ok. Oricum sunt mai multe de facut, este poar ideea de la care pornesc. Sa vedem ce zice si arhitectul, atunci cand il voi gasi, acum doar caut unul sunt in tatonari (apropos, ceva recomandari, voluntari, interesati?).
@DIY
Da, ai dreptate cu accesul la masina de spalat. Nu prea m-am prins insa cum ar veni ideea ta. Poti sa mizgalesti ceva pe planul ala? Crezi ca ar fi aiurea o usa intre baie si CT (utility, care ar deveni astfel de tranzit)? Mie nu imi suna bine. Multumesc.
Da, sunt total de acord si am luat in calcul acel dulap inzidit. Dar sa vedem cum ies dimensiunea holului din ajustarile ce inevitabil vor interveni in discutiile cu arhitectul, pentru a nu iesi un spatiu meschin, ingust.

@altuser09
Scuza-ma, am inceput acest topic pentru a primi sfaturi, dar ma vad pus in situatia de a le si oferi.
Nu renunta. Viseaza, tot timpul. Nu pleca de la ideea de "eu nu imi permit".
Nici eu, la inceput nu mi-am permis mai nimic. Nici acum nu imi permit prea multe, am un buget cu adevarat limitat. Dar nu am renuntat la acest vis, care s-a infiripat de peste 20 ani. "Nie sagen nie".
Multumesc de urari si din partea mea iti doresc sa ajungi cel putin la stadiul in care sunt eu acum, adica relativ aproape de inceperea constructiei. Sa speram ca se va si finaliza.

#12
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,490
  • Înscris: 04.05.2007
Mai sus am vrut sa zic de rocada intre dressing si baie, una am gandit altceva am scris, dormitorul este foarte ok acolo unde este.
Spuneai ca vrei sa faci podul mai inalt, pt depozitare. Iti recomand sa faci in acest caz o scara mai confortabila, nu una din aceea cu o trapa ingusta. Ce latime are acum holul de la dormitor?
Exista focare pr siba cu acces din ambele parti...linistest-o pe doamna, nu este ca si cum ai avea o fereastra acolo. In plus....sunteti doar voi 2...sau va ganditi sa nu vada pisica? 😀

Edited by the_lion, 13 May 2017 - 12:04.


#13
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
Adrian,
Am fost la primarie cand am luat terenul si am discutat cu cel responsabil. Sigur, discutia nu tine loc de certificat, pe care va trebui sa-l obtin cat mai curand. A rezultat ca retragerile vor fi impuse de 4 m la strazi (adica si frontal unde va fi intrarea, pe latura de 18 m la drumul comunal si la drumul de servitute din lateral, unde am latura de 40 m, iar restul de trei metri.
Sincer, la strada chiar ma voi retrage mai mult, poate un 5-6 m, spatiul urmand a fi umplut cu un pic de gazon, niste buruieni, spini etc + aleea spre garaj. M-ar fi avantajat sa nu ma oblige la 4 m si la drumul de servitute, sa fi ramas la 3 m. Dar nu-i un capat de tara.
Cum te descurci pe 14.5? Banuiesc ca faci pe doua nivele.

#14
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

 CDS_961, on 13 mai 2017 - 12:00, said:

[...]
@DIY
Da, ai dreptate cu accesul la masina de spalat. Nu prea m-am prins insa cum ar veni ideea ta. Poti sa mizgalesti ceva pe planul ala? [...]

Cam asa, ca mai jos; o schtia facuta in graba. In fata masinii de spalat poti pune niste usi glisante (daca nu vrei s-o vezi) sau ... nu. In prezent eu am exact aceasta situatie. Deloc ideala, dupa cum spuneam, dar - in cazul casei mele - este una dintre putinele gafe de proiectare, iar restul compenseaza; cu varf si indesat.
Dupa ce mi-am cumparat masinile am renuntat la usile glisante. Adica m-am gandit eu ca e mai bine sa se vada masinile, asa cu onestitate, mai ales ca sunt tare frumusele dar ... sa nu sara in ochi, totusi. Masinile au o culoare metalica, gri antracit. Asa ca ... mi-am scos bidinelele ... si am vopsit toata baia mica (inclusiv palfonul) cu o vopsea metalica, gri antracit, gen lovitura de ciocan. Acum masinile fac parte din peisaj si "vezi" numai obiectele sanitare, dulapul de langa masini (exact acelasi tip ca si masca de chiuveta),  oglinda si obiectele de decor. Restul "dispar", practic.
Desigur, gusturile mele sunt gusturile mele si fiecare le are pe ale lui.
Spor!
P.S. Chiar si aranjamentul obiectelor sanitare poate fi perfectionat.

Attached Files


Edited by DIY, 13 May 2017 - 12:14.


#15
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
@the_lion
Pisica ca pisica, ca sa zic asa (cacofonii intentionate). Mai rau va fi de cainele care va fi.
Multumesc.  Spui ca ar fi buna o intrare gen chepeng si nu o trapa cu scara retractabila? De acord, dar nu stiu unde as putea face scara fixa, Holul il estimez undeva la 1.30. Dar cred ca si la 2 m nu as avea spatiu suficient, as incarca foarte mult zona. Ar fi minim 70-80 cm scara si ar mai ramane 1.20 pentru a trece pe langa. Dar senzatia ar fi "naspa" (incerc sa ma adaptez la limbajul de azi, sau mai degraba de ieri), de inghesuiala.

@DIY
Da, nu e rea ideea. Ma mai gandesc. Multumesc.

#16
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,490
  • Înscris: 04.05.2007
Da, daca holul are doar 1.3 nu prea ai cum sa amplasezi o scara in acea zona (nu ti se vad dimensiunile pe schita, de-asta intreb).
Ce suprafata construita are casa?

Am modificat in paint ce spuneam mai devreme, alinierea peretilor si rocada baie-dressing.

Attached Files



#17
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007
Sincer, inteleg de un de vine sugestia cu inversarea, dar e ceva ce nu-mi place cu baia mai departe de dormitor. Nu numai ca e cam la vedere dar isi pierde, cumva, din statutul de baie matrimoniala, isi pierde din intimitate.
... my 2c ...

#18
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Eu spun sa mai lucrezi la plan... nu mi se pare practic planul.
Sa nu mai spun de usa aia din exterior de la Utility... sa inteleg ca e o magazie acolo?
Sau planuiesti sa bagi o centrala pe lemne acolo? O sa fie un chin iarna sa ocolesti casa ca sa intri in ea, fa intrare din garaj, ca tot omul :D

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate