Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 

Moderare pe aria de istorie

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
91 replies to this topic

#1
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,278
  • Înscris: 13.03.2015
Sunt de doi ani pe forum, mai intru si pe aria de istorie.  Pe unele topice  se sustin si opinii ce ar putea fi catalogate politice. Pana acum le-am trecut cu vederea dar ieri am simtit ca explodez. Pe acea arie se "spla" de pacate si nazismul si legionarismul FARA ca moderatorul sa intervina. Faptul ca oamenii pot avea convingeri diverse, inclusiv neo-naziste sau altele neaccepate de societate, dogme, etc nu ar fi o problema, mie mi se pare de neacceptat toleranta de care da dovada MODERATORUL. Se accepta astfel de opinii pe Softpedia fara a fi sanctionate?


Daca da, rog a mi se bana contul.

Pun mai jos niste opinii scrise de un user (nesanctionat) si mai apoi raspunsul moderatorului.


View Postneafloricadinobor, on 17 februarie 2017 - 18:30, said:

Nu e adevărat ce spui! Nemții nu au făcut lagăre de exterminare. Asta e o minciună pe care și tu o susții. Nemții aveau dreptul să ia orice cetățean al unei țări ocupate în lagăr de muncă. Toți au avut acest drept adică englezi americani ruși și au și făcut acest lucru. Eu nu am contestat că ei au avut acest drept, dar lagăre de exterminare au făcut americanii , rușii și englezii. Pt asta sînt dovezi și eu le-am pus aici de multe ori. Pt așa zisele lagăre de exterminare germane nu sint dovezi ci doar minciunile unor martori și ale uriașei propagande americane și sovietice.
Germanii nu au primit tratametul ce ei l-au aplicat învinșilor. Au primit mult mai rău și inși ca tine nu vor să recunoască pt că ei sînt rău intenționați.
În ww2 cei mai corecți au fost nemții!!!

Ba, unii nemți din conducerea germană au fost chiar porumbei ai păcii. Două exemple, cele mai semnificative:
a)Hitler a ordonat să fie lăsați englezii să se retragă la Dunqerc, ca să arate clar Marei Britanii inențiile sale de pace.
b)După 3 sept cînd UK și Franța au declarat război germaniei, Hitler a propus retragerea trupelor germane din Polonia și restabilirea păcii, lucru refuzat de UK și de Franța.
c) Rudolf Hess, al doilea om după Hitler, s-a dus el însuși în UK și a făcut propuneri clare de pace garantînd cu viața sa. Rudolf Hess avea mamă englezoaică și dorea și dorea cu ardoare pace cu UK. Porcii de englezi l-au băgat la pușcărie și l-au ținut pînă a murit, la peste 90 de ani.
In imagine Rudolf Hess în timpul simulacrului de proces de la Nurnberg, slăbit din cauza condițiilor de detenție.

Am dat o replica, a fost editata de moderator caci initial avea si u epitet care-mi exprima opinia despre cel ce a scris aberatiile de mai sus:

View PostBogdansv1, on 17 februarie 2017 - 19:26, said:

Cum poti sustine aberatiile astea? Am colegi polonezi si cehi ai caror bunici si parinti au povestit atrocitatile vazute cu ochii lor. Am fost la Auschwitz si m-am ingrozit de ce-am vazut dar sunt INVENTII?
Daca ai curaj, mergi in Cracovia si sustine ce am citat, sunt sanse mari sa nu scapi cu viata, batut oricum vei fi. Stii ca cehii inca ii urasc si-i detesta pe nemti pentru ce au facut WWII? Pe langa nemti, polonezii ii detesta cumplit si pe rusi, faptul cum au stat la portile Varsoviei asteptand ca nemtii sa-i ucida pe locuitori, nu a fost iertat!

Lucifer, ce fel de moderator esti tu de permiti astfel de aberatii?

Opinia moderatorului la postarea mea si a altora se gaseste mai jos:

View Postlucifer76, on 17 februarie 2017 - 19:40, said:

Spre surprinderea unora, libertatea de exprimare inca nu s-a abolit Posted Image E dreptul oricui sa spuna ce gandeste.

View Postlucifer76, on 18 februarie 2017 - 04:46, said:

Sigur ca nu e, cand se numeste cenzura. Dar stii ceva, conform Constituiei Romaniei, articolul 30, si conform Conventiei Europeane a Drepturilor Omului, la care Romania a aderat in 1994, ai dreptul la libertatea de exprimare si opinie.

Nu sunt jurist, pe acel topic un alt membru a postat articolele de legi incalcate prin acceptarea postarii:

View PostEnje, on 17 februarie 2017 - 22:53, said:

Spre surprinderea altora, libertatea de exprimare nu este absolută. De principiu, exercitarea unor drepturi şi libertăţi nu implică intoleranţa naţională sau rasială, adică negarea drepturilor şi libertăţilor altor persoane pe criterii de apartenenţă naţională.
Iar negarea holocaustului este incriminată de legea română (OUG 31/2002, modificată prin Legea 217/2015). Mai ales dacă-i online:
Art.6
(1) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, astfel cum sunt definite în dreptul internaţional, în Statutul Curţii Penale Internaţionale şi în Carta Tribunalului Militar Internaţional înfiinţat prin Acordul de la Londra, la data de 8 august 1945, şi recunoscute ca atare printr-o hotărâre definitivă a Curţii Penale Internaţionale, a Tribunalului Militar Internaţional înfiinţat prin Acordul de la Londra, la data de 8 august 1945, a Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, a Tribunalului Penal Internaţional pentru Rwanda sau a oricărui altui tribunal penal internaţional înfiinţat prin instrumente internaţionale relevante şi a căror competenţă este recunoscută de statul român, ori a efectelor acestora se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Săvârşirea faptelor prevăzute la alin. (1) şi (2) prin intermediul unui sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

...

View PostEnje, on 18 februarie 2017 - 11:23, said:

Mai sus eu ţi-am citat dintr-o decizie CCR care declară constituţională incriminarea negaţionismului.
Conform Constituţiei României, articolul 30 (din care ai ales să te concentrezi doar pe denumirea marginală, adică nomen juris) cuprinde şi un alineat (7):
(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
Una, alta, fapta constituie infracţiune, potrivit legii, iar legea însăşi se bucură de o prezumţie de constituţionalitate până când CCR nu decide altfel. Ceea ce (încă) nu s-a întâmplat.
E simplu, vezi? Se  cheamă "respectarea Constituţiei ... şi a legilor". Care şi asta e obligatorie, zice tot Constituţia în articolul 1 (5).
Iar dacă te referi la Convenţie, atunci trebuie avut în vedere şi articolul  17, care poate  să sustragă persoanele ce se reclamă a beneficia de prevederile articolului 10, de sub protecţia lui garantată; în termenii articolului 17, care  interzice abuzul  de  drept, "Nici o dispoziţie din prezenta Convenţie nu poate fi interpretată ca implicând, pentru un stat, un grup sau un individ, un drept oarecare de a desfăşura o activitate sau de a îndeplini un act ce urmăreşte distrugerea drepturilor sau a  libertăţilor  recunoscute  de  prezenta  Convenţie  sau de  a  aduce  limitări mai  ample acestor drepturi şi libertăţi decât acelea prevăzute de această Convenţie". Asta o spune un fost preşedinte al CEDO. Există şi jurisprudenţă, desigur. Căci în Europa, conflictul dintre hate speech şi libertatea de exprimare se rezolvă altfel decât în USA.
Mă opresc fiindcă intru în off-topic
P.S. Aia cu "cenzura" e pentru presă. Nu-i cazul .
P.P.S. Ăla e un prost şi nimic mai mult. De parcă în Germania n-ar fi pasibil de incidenţa legii penale (Volksverhetzung § 130 StGB).

Pun si link-urile unde se discuta si disculpa "Miscarea legionara": https://forum.softpe...ia/page__st__90 si https://forum.softpe...4#entry20365482

#2
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostBogdansv1, on 18 februarie 2017 - 14:31, said:

Se accepta astfel de opinii pe Softpedia fara a fi sanctionate?
Nu e nici o problema, daca vrei cenzura, te poti muta in Coreea de Nord. Dar, atat timp cat suntem pe un forum de discuti, mi se pare normal sa discutam, nu sa cenzuram orice idee care nu ne convine. Daca ai argumente, poti discuta liber, dar nu e normal sa sustii interzicerea ideilor care nu iti convin tie.

#3
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
Nemtii nu au facut lagare de exterminare . Aflam  lucruri noi.

Edited by GingisHan2015, 18 February 2017 - 14:48.


#4
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,867
  • Înscris: 25.01.2007
e un forum, nu un tribunal.

#5
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
slai , mi-ai stricat Feng-shuiu , Karma si tot Zenul  !!!!! Posted Image

#6
AlexaLesby

AlexaLesby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 516
  • Înscris: 18.09.2016

View Postlucifer76, on 18 februarie 2017 - 14:46, said:

Nu e nici o problema, daca vrei cenzura, te poti muta in Coreea de Nord. Dar, atat timp cat suntem pe un forum de discuti, mi se pare normal sa discutam, nu sa cenzuram orice idee care nu ne convine. Daca ai argumente, poti discuta liber, dar nu e normal sa sustii interzicerea ideilor care nu iti convin tie.
Pai ti-a dat argument legile unde se specifica clar ca e o infractiune. Softpedia incurajeaza incalcarea legii? Ce ar fi sa te muti tu in Coreea de Nord, ca acolo sigur nu e incriminata negarea holocaustului?

#7
Serafim606

Serafim606

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,704
  • Înscris: 25.11.2014

View Postslai, on 18 februarie 2017 - 14:51, said:

e un forum, nu un tribunal.

De asta suntem sanctionati cu puncte, suspend, si banari Posted Image. E un fel de tribunal. Si se raporteaza la regulamentul intern.

Edited by Serafim606, 18 February 2017 - 14:58.


#8
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,127
  • Înscris: 10.07.2013
Aria de Istorie de pe Forumul Softpedia este moderata super ok! Posted Image
Parerea mea....

#9
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,721
  • Înscris: 21.08.2007
E arie de istorie. Orice teorie, oricât le-ar părea altora de deplasată merită și trebuie discutată.

#10
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
Is curios cand se vor sesiza asociatiile mondiale evreiesti de aceste   libertati de exprimare ce se intampla . Memoria retine imagini halucinante cu stive de morti scheletici in mormane ingrozitoare  care au fost  gasite la eliberare de catre fortele aliate .

Edited by GingisHan2015, 18 February 2017 - 15:09.


#11
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,721
  • Înscris: 21.08.2007
Păi și ce te oprește să ”dai în gât” softpedia cu tot cu moderatorii săi.
În afara de faptul că te faci de râs nu cred că vor fi alte consecințe.

#12
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009

View PostGingisHan2015, on 18 februarie 2017 - 15:08, said:

Is curios cand se vor sesiza asociatiile mondiale evreiesti de aceste   libertati de exprimare ce se intampla . Memoria retine imagini halucinante cu stive de morti scheletici in mormane ingrozitoare  care au fost  gasite la eliberare de catre fortele aliate .

Ei nu trebuie sa isi aduca aminte.

O fac la randul lor cu palestinienii.

Posted Image

Daca ne-ar invata ceva istoria, poate ca mi-ar placea.

Dar e dovedit, istoria se repeta. Si cum uranusul iepei nu stiu cum se face, ca numai greselile si ororile se repeta. Ce-ar fi bun, nu.

Edited by Lex404, 18 February 2017 - 15:19.


#13
AlexaLesby

AlexaLesby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 516
  • Înscris: 18.09.2016
Stai linistit ca nu s-ar face de ras, n-ati fi primii sanctionati pt asta.
Incalcarea libertatii de expresie - ce gluma. Cand apare cineva cu idei contrare convingerilor voastre atunci invocati propaganda si cereti banari, inchideri de televiziuni si alte incalcari ale "libertatii de expresie".
Dar de aia exista legi care trag o linie clara intre ce ai voie si ce nu ai voie. Cui nu-i convine pleaca din tara, ori nu le respecta si suporta consecintele

Edited by AlexaLesby, 18 February 2017 - 15:22.


#14
androholic

androholic

    nemuritor si rece

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,898
  • Înscris: 26.03.2012

View PostGingisHan2015, on 18 februarie 2017 - 14:47, said:

Nemtii nu au facut lagare de exterminare . Aflam  lucruri noi.
Oooo daaaa, au facut numai SPA-uri cu maseuze  thailandeze generoase. Nazistii chiar au fost niste victime, sarmanii. :lol:

#15
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,721
  • Înscris: 21.08.2007

View PostAlexaLesby, on 18 februarie 2017 - 15:20, said:

Stai linistit ca nu s-ar face de ras, n-ati fi primii sanctionati pt asta.
Incalcarea libertatii de expresie - ce gluma. Cand apare cineva cu idei contrare convingerilor voastre atunci invocati propaganda si cereti banari, inchideri de televiziuni si alte incalcari ale "libertatii de expresie".
Dar de aia exista legi care trag o linie clara intre ce ai voie si ce nu ai voie. Cui nu-i convine pleaca din tara, ori nu le respecta si suporta consecintele
Cu mine vorbești?

#16
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015

View Postspider_zero_sapte, on 18 februarie 2017 - 15:11, said:

Păi și ce te oprește să ”dai în gât” softpedia cu tot cu moderatorii săi.
În afara de faptul că te faci de râs nu cred că vor fi alte consecințe.
Ai vazut aici vreo referire la userii participanti si la alte aspecte particulare personale  ? In fara de offtopic si atacuri personale de doi bani specifice care se  vad in istoricul  de warn  plin,   si care sunt edificatoare asupra caracterului  precar  si a lipsei de educatie, plus  abundenta de postari de tip personaj din  Atlasul de Mitocanie Urbana  ai si altceva la acest subiect care sa merite sa ne sacrificam cateva minute din viata ?

#17
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,721
  • Înscris: 21.08.2007
Băh, ejti nebun?
Te-am întrebat ce te reține pe tine personal să sesizezi Asociațiile Mondiale Evreiești că pe aria de Istorie moderată de @lucifer se ”neagă holocaustul” sau ce mama huciului încercai tu să insinuezi prin ”memoria reține stive de cadavre scheletice”.

Ce atac la persoană visezi?

Edited by spider_zero_sapte, 18 February 2017 - 15:38.


#18
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,127
  • Înscris: 10.07.2013

View Postspider_zero_sapte, on 18 februarie 2017 - 15:07, said:

E arie de istorie. Orice teorie, oricât le-ar părea altora de deplasată merită și trebuie discutată.
Foarte bine punctat @Spider!Posted Image

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate