Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

Aplicațiile cu comportament anormal pe Windows 10

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
JaJe

JaJe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,102
  • Înscris: 03.08.2008
Bună seara!
După câţiva ani de intensa folosire a Windows-ului 7 de la apariţia sa până acum 1 an, am decis sa migrez la Windows 10 odată cu noul sistem pe care l-am cumpărat şi care a venit cu licenţa preinstalată (home edition). Dacă cu Windows 7 am întampinat rar probleme deoarece sistemul de operare este bine optimizat, pe Windows 10 nu pot spune acelaşi lucru nici măcar în prezent.

Aşadar, cele mai frustrante situaţii în care nu reusesec să îi dau de cap şi sper că mă puteţi ajuta să le pot rezolva sunt:

1. În ciuda faptului că am driverele actualizate la zi, la sistemul de operare, este ferit de malware, etc.. În unele jocuri se mai poate întampla să dea crash. Problema nu este crash-ul cât este atunci când se blochează şi nu funcţioneaza CTRL + ALT + DEL ca să pot folosi task manager şi să opresc aplicaţia blocată. Nici cu ALT + TAB, WIN + D, ALT + F4, CTRL + SHIFT + ESC nu schimbă nimic. Pur şi simplu rămân cu un fundal negru şi cu săgeata de la mouse. Cum este posibil acest lucru? Mi se întamplă des la diverse aplicaţii full-screen. Chiar este atât de prost optimizat încat nu ştie să treaca 'on-top screen' ecranul de lock şi task manager?

2. Multe aplicaţii încep să funcţioneze anormal în mod aleatoriu, nu am reuşit nici în ziua de azi să aflu cauza şi poate aveţi şi voi o idee de ce se întamplă acest lucru. De exemplu, Aplicaţia Thunderbird funcţioneaza bine, nu dă freeze sau crash. Problema este că la un moment dat nu mai răspunde la comenzi, în sensul că rămâne în loading la infinit atunci când trimit un e-mail sau dau refresh. Lucrul acesta se întamplă la foarte multe aplicaţii şi foarte des iar singura soluţie este un restart la PC care rezolva temporar problema. Acesta este ce-a mai enervantă problema dintre toate, a mai întampinat cineva situaţia asta?

3. Unele actualizări de sistem aduc mai multe bug-uri decât fix-uri. De când am instalat ultimul update KB3213986 de exemplu, sistemul a devenit practic INSTABIL, nimic nu funcţiona în parametri normali. De atunci am făcut rollback şi am blocat definitiv toate actualizările noi. Cum e posibil că la fiecare update nou Microsoft aduce mai multe stricăciuni? Aţi păţit şi voi acest lucru?

Din punctul meu de vedere Windows 10 mi se pare un dezastru ca sistem de operare, extrem de prost optimizat şi plin de probleme. Cum este posibil că după atâta timp sistemul este înca atât de prost încat poate fi considerat în stadiul Beta? Să nu mai vorbim de faptul ca companiile înca se feresc de noul sistem de operare, au şi de ce! Păcat că în curând se va opri suportul pentru Windows 7 că altfel renunţam de tot la acest gunoi.

Mă puteţi ajuta cu problemele pe care le-am semnalat? Mulţumesc.

Edited by JaJe, 10 February 2017 - 00:08.


#2
Al3xandru35

Al3xandru35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,325
  • Înscris: 30.09.2011
tl;dr

Atunci intra in programul Insider. Daca Win 10 normal crezi ca e prost, atunci eu pe buildul 15031 care mi-a mancat sufletul ce ar trebui sa zic? Ma rog, atunci de ce un prieten cu: i7 3770, 16 gb RAM DDR3 1333, Gigabyte R9 280x, SSD 120GB+HDD 1TB nu s-a plans nici o data de Windows 10? Si are toate update-urile la zi. Sa nu ai probleme hardware pe care nu le sti.

EDIT: hardware? configuratie? nimic? atunci de ce te plangi? daca nici macar nu spui si tu ce ai pe sistemu ala, atunci e clar, Windows 10 hater.

Edited by Al3xandru35, 10 February 2017 - 00:49.


#3
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Defectiune hardware, drivere incompatibile, aplicatii incompatibile, prost configurate, sistem afectat de aplicatii care fac modificari in sistem etc. In cele mai multe cazuri este vina utilizatorului, dar uneori este si a calculatorului.

Dezactivarea update-urilor, de regula, este cea mai proasta solutie.

#4
JaJe

JaJe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,102
  • Înscris: 03.08.2008
Specificiatiile:
Asus Rog G752VY-GC178T

Intel® Core™ i7 6700HQ 3500 MHz
16 GB DDR4 2133 MHz (8x2)

1 TB HDD 7200rpm
240 GB SSD

nVidia GeForce 980M
802.11 ac
LAN: 10/100/1000

Nu am dat detaliile deoarece mi se par irelevante în acest caz.

Ştiu că dezactivarea nu este o idee bună, dar în cazul meu a adus mai multă frustrare. Este exclusă orice defecţiune hardware iar la configurarea, problemele le-am observat la scurt timp după ce am achizitionat acest laptop cu Sistemul de operare preinstalat. Problemele pe care le-am menţionat, sunt specificate şi pe alte forumuri (străine) de la alţi utilizatori însa fără a găsi o soluţie că altfel nu deschideam un topic aici.

Edited by JaJe, 10 February 2017 - 01:10.


#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Asus Rog se impaca destul de prost cu Windows 10 (la fel ca multe alte laptopuri Asus/ placi de baza Asus mai noi)...
Eu am probleme cu Windows 10 doar pe laptopul Asus. Partial s-au rezolvat dupa ce am renuntat la ATK Package.

#6
mihaiduban

mihaiduban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,601
  • Înscris: 24.04.2010
baga 8.1

#7
JaJe

JaJe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,102
  • Înscris: 03.08.2008

View Post_-_, on 10 februarie 2017 - 01:13, said:

Asus Rog se impaca destul de prost cu Windows 10 (la fel ca multe alte laptopuri Asus/ placi de baza Asus mai noi)...
Eu am probleme cu Windows 10 doar pe laptopul Asus. Partial s-au rezolvat dupa ce am renuntat la ATK Package.

În cazul ăsta este de vina producătorul Asus? N-aş renunţa la ATK Package, luminozitatea tastaturii îmi este utilă.

#8
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Atunci nu renunta la el, daca zici ca nu face mereu asa...
Posibil ca in viitor sa apara un update de BIOS/ software de la producator/ drivere care sa rezolve din probleme. Poti evita anumite probleme ramanand mai multa vreme pe o versiune anterioara de Windows 10 (chiar si pana la expirarea suportului pentru ea, update-uri putand face in continuare in cadrul versiunii respective).
De exemplu, la mine unele probleme s-au acutizat/ altele s-au rezolvat dupa ce am upgradat la versiunea actuala (1607 - RS2). Am facut clean install la Redstone 2 si nu am mai pus absolut nimic de la Asus. Singura problema care ma irita profund este ca mi se deconecteaza periodic WiFi-ul si troubleshooterul zice ca a modificat "network settings" si cere restart (de regula rezolv cu Disable/ Enable la adaptorul de retea). Pe Windows 8.1 conexiunea ramane stabila. Exact acelasi adaptor de retea cu acelasi driver si aceleasi setari functioneaza foarte bine pe alt laptop cu Windows 10. Deci suspectez placa de baza.
Si alta problema care mai apare ocazional la parasirea unor jocuri care ruleaza in full screen pe o rezolutie mai joasa este ca atunci cand le parasesc, rezolutia desktopului ramane modificata si trebuie sa intru in Task Manager cu Ctrl+Shift+ESC ca sa dau restart la explorer.exe. Daca repornesc Windows-ul, atunci problema nu se mai manifesta o perioada. Din momentul in care apare, o tine tot asa pana la urmatorul restart si ceea ce este enervant este ca uneori, dupa restart, dureaza cateva minute pana cand se initializeaza desktopul si sunt inregistrate click-urile. Pe anumite forumuri unde este dezbatuta aceasta problema (care ar putea avea aceeasi origine si la tine), suspectat este driverul video de la Intel (am grafica hibrida), dar nu as paria pe asta, deoarece la unii utilizatori de laptopuri Asus problema s-a rezolvat dupa update de BIOS (in cazul meu Asus nu a mai oferit update-uri pentru BIOS, dar poate tu ai noroc, daca este laptop mai nou).
Eu am pastrat versiunea 1607, deoarece a redus o alta problema enervanta: trezirea din sleep in mod aleator a laptopului care ma obligase pe versiunea anterioara sa dezactivez serviciul UsoSvc: https://forum.softpe...4#entry19000519
Dar problema cu WiFi-ul la acest laptop a existat pe toate versiunile de Windows 10, deci nu am ce face.
Iar problema generala este ca Microsoft schimband modelul de actualizare in asa-numitul "Windows as a service" (Windows 10 fiind upgradat periodic la "subversiuni" mai noi) vor aparea in timp incompatibilitati hardware si software (odata cu fiecare versiune noua de Windows 10) ce vor fi rezolvate cu intarziere sau deloc de catre producatorii de hardware. Iar dupa ce hardware-ul se mai invecheste si Microsoft ia cunostinta de problemele intampinate de utilizatori, ofera via Windows Update drivere generice care sa suporte respectivul hardware. Deci de la un punct un sus (dupa ce producatorul laptopului sau al componentelor hardware nu mai ofera drivere actualizate) cea mai buna solutie este sa ramai pe driverele instalate automat de Windows.

Edited by _-_, 10 February 2017 - 10:19.


#9
JaJe

JaJe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,102
  • Înscris: 03.08.2008
Multumesc de raspuns _-_
Revin diseara cu alte informatii, momentan sunt la munca.

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
La mine problemele pe o tableta ASUS s-au rezolvat abia cu update-ul din ianuarie. In rest numai incurcatori au fost.
Am mai zis pe un topic.

Insa pe calculatoare cu placi ASUS, dar asamblate de mine am avut mult mai putine probleme.
Si culmea cele mai putine le-am intalnit pe un EeePC 900HA de la ASUS - netbook antic - 2007. Doar ca pe ala se misca in reluare.

#11
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pai placile de baza Asus mai vechi erau chiar OK si pe Windows 10 se comporta OK si acum. Probleme sunt la cele noi (din ultimii ani).

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate