Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 

Mirel+1, a se citi "fiancee, bride to be" P+1 Cornetu

* * * - - 10 votes
  • Please log in to reply
2524 replies to this topic

#2125
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008

View PostBenderbut, on 13 decembrie 2018 - 09:09, said:

Se gaseste asa ceva? Adica alt instalator sa faca dupa buleala altuia si care sa ia maruntisul?

Probabilitatea ca va da buleala si acesta este foarte mare, eu zic sa iti iei un sac de dormit si o trusa de scule si sa dormi in casa  Posted Image
Pai daca nu gasesc, asa o sa fac, alta varianta nu vad.

View Postcristobob, on 13 decembrie 2018 - 09:19, said:

Mirel, "uelcom in za clab", cum se zice.
Mdea... thanks...

View Postcristobob, on 13 decembrie 2018 - 09:36, said:

La astea, eu am avut mai mult noroc. Chiar daca mi-au ramas coturile ingropate, intr-o baie am travertin de 15 mm, am stiut de acele prelungiri de lo L.roy M.rlin. Dupa ce m-am rugat/amenintat/injurat instalatorul vreo 2 luni (si al doilea a venit intr-o sambata sa-mi zica ca va veni dumunica, si duminica m-a sunat dupa vreo 2 ore sa-mi zica ca ajunge mai tarziu - evident i-am zis sa nu mai ajunga deloc) , mi-am facut timp si m-am pus pe montat obiectele sanitare. Am spart, am pus silicon, am mufat, am dat jos si repozitionat. Dar mi-a iesit .
Asa ca, daca ai un instalator de rezerva, du-l sa vada despre ce este vorba. Daca face lucrarea , TE-AI SCOS, Daca nu, intreaba-l ce trebuie facut. Si fa singur.
Succesuri.
Incerc cu un alt instalator si daca nu se baga, merg prin europa(complexul) si poate dau de un chinez batran. Lasand gluma la o parte, alta varianta decat sa fac eu nu exista.

View Postdell99, on 13 decembrie 2018 - 09:41, said:

Si noi am patit cam asa cu bateria de la dus, nu a tinut cont de dimensiunea travertinul placat in zona aia si nu puteam monta bateria. A trebuit sa spargem si sa punem niste prelungitoare la robinetii aia si apoi sa placam iar zona .....
Sa placati iar, wow naspa rau. Nu as vrea sa ajung aici, tre sa cumpar un bax de fainata pentru o singura placa, nici nu vreau sa ma gandesc...

View Postcumparator, on 13 decembrie 2018 - 09:43, said:

Acum ii dau seama ca probabil ca e la fel si la mine...
Mirel, poate ca n-am inteles exact, dar ai incercat cu niste prelungiri excentrice?
Da, normal, fara ele nici nu ai cum sa monetzi bateria.

View PostM_ierdnA, on 13 decembrie 2018 - 09:45, said:

Bateria o scoti sa fie paralela cu peretele din prelungitoare. Ca sa fie orizontala trebuie sa te joci cu excentricele. Este bine insa sa pui excentricele pe pozitia corecta inainte de a prinde bateria pentru ca filetul lor trebuie etansat cu calti/banda de teflon si odata fixate nu e bine sa le mai misti. Referitor la racordurile ppr care sunt montate aiurea... am si eu ceva asemanator in vreo doua locuri insa macar stiu ca mi-am facut-o singur. Prinde una din piulite fara sa o strangi, numai vreo 2 ture. Apoi o prinzi si pe cealalta si strnagi treptat, cand pe una cand pe alta.
Exact asa am procedat, prins din aproape in aproape infiletat pe rand fiecare cate o tura.

View PostM_ierdnA, on 13 decembrie 2018 - 09:45, said:

Cu filetul care ramane sa se vada de sub aparatori nu m-am lamurit exact cum e. Depinde de baterie si mi se pare ca asta mai "fitoase" asa fac. La unele "no-name" am avut problema inversa ca a trebuit sa croiesc un pic aparatoarea ca sa incapa in schimb la cele mai de firma rmane filetul afara. Singura metoda pe care o vad e sa scoti prelungitoarele, sau sa pui mai mici, dar nu imi e clar ca daca faci asa mai poti infileta excentricele.
Daca nu pun prelungitoarele, nu ramane filet suficient sa prind bateria. Daca pun prelungitoare, ramane filet din excentric la vedere intre baterie si masca/rozeta decorativa. As putea sa scot prelungirile si pun mai mult calti la excentrice si sa sa nu starng tot filetul in racordul ppr. Astfel poate mai castic 2-3 mm la filet pentru baterie, care ar putea fi suficienti pentru o strange cat sa se etanseze fara sa picure apa.

Dar la mine problema e ca nu sunt racordurile ppr paralele intre ele, perpedicular pe perete, sunt orientate in interior putin, unul spre celalalt. Nu mult, 1 mm cred, dar punand prelungire+ excentrice acel 1 mm se transforma in 3-4 mm si nu mai pot infileta una din piulite de la baterie. Adica pot, fortez, trag, dau ciocane, reusesc, dar dupa ramane stramba bateria.

As alege oricare varianta, ori sa raman cu ea putin stramba dar sa nu se vada excentricul, sa vina bateria pana in masca. Ori sa se vada excentricul dar sa fie in boloboc. Dar la mine sunt ambele, si stramba si se vede excentricul.. offf...


View PostAdrianradu, on 13 decembrie 2018 - 09:49, said:

...trebuia sa ceva...
Mintea omului de dupa.. exact la astea m-am gandit. Stiu ca le-am si vazut in magazin cand am cumparat dar vanzatorul a spus ca sunt pentru rigips. Daca luam dinastea acum nu mai era vre-o problema...

Edited by Mirel_85, 13 December 2018 - 10:16.


#2126
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

View PostMirel_85, on 13 decembrie 2018 - 10:09, said:

Pai daca nu gasesc, asa o sa fac, alta varianta nu vad.
M-am pus si eu in pielea dorelului bulitor :)

Problema de prelungiri nu e o problema, se pot si taia sa se ajunga la ce dimensiune se vrea,problema este la perpendicularitate.

#2127
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
M-am gandit ca e o solutie sa tai din excentric unde vine infiletata bateria, si astfel sa o pun lipita de rozeta decoativa. Problema e ca acolo in excentric am niste chesti mici tubulare de platic  care au venit cu bateria in pachet si care se baga in excentric, nu stiu ce sunt, pentru reducere presiune, pentru aerisire, pentru reduzere zgomot. Daca tai din excentric e posibil sa nu mai intre acele cheti de plastic.

Totusi ca sa nu ma chinui sa tai excentricul posibil impreuna si cu vre-un deget, mai bine cumpar. Am vazut in Leroy(15 min cu masina distanta) si in Dede(20 min cu masina distanta) niste excentrice de diferite lungimii constructive cat si ale filetelor. De 41 mm, de 50 si de 57 mm, dupa servici trag o fuga si cumpar trei perechi si poate imi sunt bune macar sa aduc bateria langa rozeta decorativa.

Edited by Mirel_85, 13 December 2018 - 10:46.


#2128
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Excentricul nu prea te ajuta daca iesirile nu sunt perpendiculare cu peretele si nici nu se taie , ci doar prelungirile.

Solutia este sa cobesti pe langa .

#2129
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008
Ca si in alte situatii, la diferite persoane, se poate spune, ca pilda: Daca un profesionist iti pare ca te costa mult, atunci inca nu stii cat te costa un incompetent.

@Mirel, asa cum te-ai gandit tu, cat si fratili Bender, singura varianta este sa "scobesti" pe langa coturi, astfel incat sa le creezi ceva joc, (inclusiv in profunzime), ca astfel sa poti, incet si cu rabdare, sa aliniezi cat mai bine bateriile. Degajarile ce le faci in faianta/tencuiala, ar putea fi de un diametru destul de maricel, avand in vedere ca deasupra, când se vor monta bateriile, vin acele elemente de decor, numite popular, farfurii.

#2130
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,487
  • Înscris: 06.01.2014

View PostBenderbut, on 13 decembrie 2018 - 12:00, said:

Excentricul .... nu se taie...
Ești sigur?
Știu ca am văzut în ceva poza ca se putea tăia dintr-o parte a unui excentric , cea care intra în "perete", ca cealaltă avea un fel de garnitura înglobat în el, o caut ca sa fie treaba sigura și o postez. Pana atunci, " please, do not do this at home" !

Edited by cristobob, 13 December 2018 - 18:12.


#2131
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Se poate taia si din excentric daca e prea lung, dintro parte si din alta dar nu pentru a coecta perpendicularitatea Posted Image

Edited by Benderbut, 13 December 2018 - 18:59.


#2132
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
S-a lansat programul rabla la electrocasnice in care statul da vouchere de 200, 300 si 400 RON pentru inlocuirea produselor vechi cu unele eficiente energetic. Un foarte cunoscut magazin online, cel mai mare defapt accepta astfel de vouchere. Daca prinzi un produs la reducere, ii poti aplica voucherul si astfel obtii un pret foarte bun. Din pacate nu intra toate electrocasnicele ci doar frigiderele, combinele frigorifice, aer conditionat si masini de spalat, clasele A++ si A+++, spor la cumparaturi, eu imi caut frigider.

Edited by Mirel_85, 19 December 2018 - 13:43.


#2133
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
Am intrat in meniul centralei si am observat un dt de 5 oC intre tur si retur centrala. Din cate stiu este un dt ideal, nu am termometru de contact sau de imersie pe retur la distribuitoare, si banuiesc ca acolo diferenta dintre tur si retur sa fie si mai mica, un 3-4 oC, presupunand ca pana in centrala se mai pierde un grad sau maxim doua pe traseu.  Temperatura in camere este setata pe termostate la 15 oC, agentul termic reglat la 40 oC, parametrul 420 domeniu de temperatura reglat la 0 (20-45 oC), parametru 220 Aprindere lenta setat la 40. Ca si condensatie imi scoate cam 6-7 de apa in 24 h, pe masurate intr-un bidon de 25 l in care am pus teava de la centrala si sa in 3 zile se strang 20 l de apa.

Ce parere aveti de acest dt, este OK ? Unele persoane spun ca un dt mic inseamna ca nu are timp sapa sa acumuleze caldura ca e debitul prea mare la bucle, alti spun ca este un dt bun, alti spun ca daca e prea mare e problema. Eu am calculat debitele in functie de lungimele circuitelor, de nivelul de izolatie si necesar termic calculat, si le-am reglat ca atare. Parerile sunt impartite dar majoritetea spun cu ca un dt in jur de 5 oC eu unul bun la IPAT, ce parere aveti?

Attached File  48981154_609981252753950_7890575592494465024_n.jpg   60.7K   47 downloads

#2134
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,901
  • Înscris: 27.02.2008
Si la mine ii cam la fel..doar ca eu merg cu 32-33 grade pe tur centrala (in conditiile in care afara is -6 -8 chiar -10 grade noaptea)..iar in distribuitoare am ~30 cu ~27 parca. Nu m-am uitat sa vad cat ii returrul in centrala insa cred ca tot un ecart de 3-4 grade o fi....insa temp in casa ii uniforma 21.5 - 22 grade..iar dupa ce aerisesc camerele dimineata..isi revine rapid aproape de temp setata in termostate.

Erau discutii aprinse la un moment dat pe topicul de IPAT referitoare la 'best practice' ..setari si dt tur/retur primar si secundar..Eu nu ma incadrez acolo pt ca inca nu am automatizarea multizona..nici macar actuatoare pe distribuitoare. Cand cere caldura termostatul de pe parter..atunci pompeaza toate circuitele de pe parter. Irosesc probabil ceva energie..insa asta e momentan.

#2135
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
dt mai si variaza in functie de puterea la care merge centrala. Pierderi pe tevi sunt si la tur si la retur deci dt va fi cam acelasi si la centrala si la tur/retur ipat. Numai ca pe tur se pierde ceva mai mult fiind un pic mai cald decat returul.

Cei 6-7l de condens la cati mc de gaz au iesit?

#2136
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008

View PostM_ierdnA, on 20 decembrie 2018 - 12:08, said:

Cei 6-7l de condens la cati mc de gaz au iesit?

Pff... sincer sa fiu asta nu am luat in considerare. Totusi am observat ca sunt zile cand consuma mai mult gaz ca e mai frig afara si automat face mai mult condens si sunt zile cand afara e cu cateva grade mai cald si automat centrala consuma mai putin gaz si automat mai putin condens. In medie cam sa zicem 5-7 l de condes pe zi, 5 daca e mai cald afara si 7 daca e mai rece.

Ca si consum de gaz daca ar fi sa estimez, pe baza penultimei si ultimei citiri a contorului, daca impart la numarul de zile dintre citiri, imi iese un ~5 m3 pe zi deci asta inseamna cam ~1 l de condens la 1 m3 de gaz ars.

Edited by Mirel_85, 20 December 2018 - 12:40.


#2137
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Stii, eu intreb, dar la mine nu am facut masuratoarea asta de 4 ani de cand stau la casa. Adevarul e ca am si centrala in bucatarie pe unde tot timpul se invarte cineva... Sa mai vin si eu sa scot furtunul de condens sa il bag in borcan si sa si avertizez pe toata lumea sa nu dea peste el e cam greu si de aia nu m-am inghesuit sa masor. Oricum eu zic ca 1l de condens pe mc de gaz consumat e bine (maximul e pe la 1,3l). Inseamna un castig de 0,6 kWh pe mc de gaz consumat.

#2138
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

View PostMirel_85, on 20 decembrie 2018 - 10:27, said:

...

... Unele persoane spun ca un dt mic inseamna ca...
Unele persoane spun adesea basme. Desi, in forul interior, acestia au chiar convingerea ca spun cel mai mare adevar.
Intreaba specialistii când ai dubii, fiindca de bazaconii, de parerologi, de zvonari si de raspandaci este plin netul.

#2139
wizake

wizake

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,299
  • Înscris: 24.05.2003
problema e sa recunosti acei adevarati specialisti din multimea de "specialisti" de pe net...

#2140
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,261
  • Înscris: 17.03.2009
Ii recunosti usor daca compari solutiile lor cu cele din normative,cu parametri,standarde,etc.

#2141
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Daca stii normativul nu mai intrebi specialistii...

#2142
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,261
  • Înscris: 17.03.2009
Mai trebuie sa-l si intelegi,pt ca altfel tii cont de sfaturi tampite gen ai disj de 32 A in bmpt trebuie ca in tabloul general sa pui de 25 A .
Cine are cap isi da seama ca in acest fel iti reduci singur Posted Image  puterea absorbita din retea,faceti singuri socoteala cu cat in monofazat si cu cat in trifazat.Si sunt multe din astea.Nuante si detalii..

Edited by anaki, 20 December 2018 - 15:59.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate