Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 

Lenovo P2

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
819 replies to this topic

#793
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,079
  • Înscris: 16.02.2008
Degeaba ca este depasit la RAM si stocare.
Cu 4GB RAM si 32 stocare nu prea mai ai ce face azi, dar il tin ca telefon de backup.

#794
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006
Cum să fie depășit ca stocare, e din generația cu SD Card. :lol:

Cu 4 GB de RAM faci de toate azi, care-i problema, că nu-i PC de muncă sau de jocuri. Singurul lucru care mă sâcâie e că nu ține destule taburi în memorie în browser și după o vreme când mă mut înapoi în ele trebuie să le reîncarce, dar asta cred că se poate regla din setările browserului, nu văd RAM-ul plin când se întâmplă.

N-are treabă, dacă-ți pui Lineage și îl reglezi bine, jos animațiile, jos sclipiciurile pentru copii, e absolut valabil și azi. Merge muzica într-un tab cu YouTube în background în timp ce discut pe forum în alte 3-5 taburi inclusiv căutări de linkuri de pus în răspuns. :P

#795
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,079
  • Înscris: 16.02.2008
Sa fim seriosi.....4GB RAM este insuficient azi in 2023 cand faci multitasking doar la cateva aplicatii uzuale care iti halesc tot.
La Oppo am 8 GB si tot se simte ca e putin daca deschizi 7-8 app si nu stai sa golesti de fiecare data.

Cat despre stocare, tocmai ca nu are slot dedicat pentru microSD card. Are doar pentru doua SIM-uri si atat. Iar in ziua de azi nu mai gasesti pe nimeni sa aiba doar un SIM in telefon....
Cine ar cumpara telefoane dual sim ca sa le utilizeze single sim si cu card de memorie in el?

Acesta a fost si motivul principal pentru care am renuntat la el, deoarece nu aveam cum sa extind stocarea. Mai trageam de el 1-2 ani dar se simte rau ca e depasit. Si nu utilizez decat OS oficial. Am pus neoficial pe un Lenovo A5000 si numai belele am avut cu el.

#796
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,079
  • Înscris: 16.02.2008
Sa nu mai spun de lag, proc slab, viteze mici pe wi-fi, o singura camera f slaba, etc, etc....
Este ca si cand compari un mertan de acum 20 de ani cu unul de azi si vezi ca nu ai pe cel de acum 20 de ani ceea ce ai pe cel actualizat din 2023.

L.E. Azi am repornit din nou P2-ul si am ramas neplacut surprins de enorma diferenta care s-a facut in scurt timp fata de telefoanele de generatie 2022-2023.
La telefoane de top o perioada de 5-6 ani face cam 20 de ani la autovehicule, ca si diferenta.

Edited by gry2000, 01 April 2023 - 11:59.


#797
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006
Cu camera sunt de acord, nu ies culorile corecte nici să le baţi. În rest numai mofturi. Posted Image Ce să cauţi cu două SIM-uri în acelaşi telefon? Alegi planul cel mai avantajos financiar şi stai la un singur operator. Sau unul e de lucru şi unul personal? Păi din nou, ce să caute în acelaşi telefon? Posted Image Anyway, nu insist. Înotăm într-o mare de marketing, e greu să mai ceri oamenilor să păstreze o diferenţă între nevoi reale şi mofturi induse din exterior.

Edited by donjoe, 01 April 2023 - 13:12.


#798
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,079
  • Înscris: 16.02.2008
De peste 10 ani de zile nu mai este "moft" faptul ca ai in acelasi telefon si SIM-ul personal si cel de serviciu. Telefoanele astea dual sim pentru asta au fost inventate, ca sa nu mai mergi cu doua caramizi dupa tine. Subiectul asta e penibil in 2023.........
Unii poate ati ramas captivi trecutului, dar viata merge inainte si daca nu te upgradezi, ramai in urma.

#799
cosmin147

cosmin147

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 16.02.2013

View Postgry2000, on 27 martie 2023 - 12:49, said:

Dupa un an de utilizare abia mai prind doua zile fara priza. Cu P2 aveam 5 zile fara priza dupa primul an.

Nu se compara. P2 ramane the best, doar ca e depasit dpdv software in 2023.

Daca il incarci numai pe rapid, durata de viata a bateriei va avea de suferit.
Daca il mai si folosesti in timp ce il incarci sau mai rau, ca gps in masina, ii vei extermina bateria in maxim 1 an de zile.
Zici ca ai telefoane din 1997 (?!?).

La P2-ul meu bateria e in stare perfecta! Oare de ce??

La masini e la fel: incarca-le tu tot timpul numai pe rapid si vezi daca mai duc 10-15 ani. Chiar daca e incarcare cu plafonare, e tot rapida.

1997, zici?

Soft vechi?

Scrie cu ce te limiteaza Android 7 in utilizare/aplicatii.

View Postgry2000, on 05 aprilie 2023 - 07:05, said:

Unii poate ati ramas captivi trecutului
Subiectul asta e penibil in 2023.........

Ce facem, domnule, cu comunistii astia retrograzi, ramasi captivi in istoria telefoanelor?!? :))

Cat de inapoiat sunt, acum am realizat: daca eu am in casa aparatura electronica si electrocasnica ce imi functioneaza excelent, haide,  domnule, sa le schimb, sa le arunc la gunoi si sa cumpar altele "noi" si pe deasupra si mai capsulate, si mai ireparabile, si mai de unica folosinta, ca asa zice colegutul frustrat pe cei ce nu se inchina la "nou", ramasi "captivi in trecut". :))
La cat trollezi pe aici, tu ai ramas captiv in P2, noi doar ne vedem de VIATA noastra fara sa ne pese de "noutati", pricepi ca inca mai sunt si astfel de oameni pe lumea asta sau toata lumea trebuie sa gandeasca si sa procedeze la fel ca tine?


Lenovo P2 este un telefon unic si are puncte forte care nu se mai regasesc la cele de astazi, ergonomia a ajuns dama de companie a industriei si a consumerismului hranite de ignorantii care sunt la zi cu "noutatile" din ce in ce mai stupide, mai compromise (si de unica folosinta, daca se poate max. 6 luni de zile):

- ecran LAT si ERGONOMIC in format 16:9 cum nu se mai face astazi. Tu ai habar cat de util este acest primordial aspect, ecranul fiind toata interactiunea dintre dispozitiv si ochii tai?!?
- buton FIZIC sub ecran cu amprenta, cu functii complete de navigare si o ERGONOMIE exemplara
- dimesniuni compacte in comparatie cu paletele stupide din ziua de astazi si ale lor ecrane lungi si inguste
- mufa micro usb face sa fie compatibil cu toate incarcatoarele mele din casa de pe vremea lui Ceausescu, preluate de la bunicul meu
- aspect superb, minimalist, spate elegant cu un obiectiv foto pentru fotografii decente, comparativ cu cele 6 camere protuberante ale "tehnologiilor" revolutionare :))
- slot card de memorie, jack de casti, 4gb ram ARHISUFICIENTI
- baterie de 5100mAh in stare perfecta chiar si dupa atatia ani
- buton fizic lateral de energy saving etc.

TOATE aceste chestii marunte si insignifiante venite din paleolitic nu mai exista la telefoanele din ziua de astazi pentru ca nu se mai doreste sa tii un telefon mai mult de 12 luni, nu se mai tine cont de calitate si mai ales de ERGONOMIE, colegule care trollezi pe aici ca sa te afli in treaba si ca sa ne convingi pe noi - dar mai ales pe tine - ca "vechitura" asta de P2 e un telefon exemplar cum NU se mai face in ziua de astazi!

Mertanul ala de acum 20 de ani despre care n-ai idee ce vorbesti este o masina de CALITATE, ergonomica si fiabila comparativ cu masinile "noi" si tabletizate care te lasa oricand in drum, lipsite de calitate, pline de plastice de ou Kinder "eco" in ele ce trosnesc numai daca te uiti la ele, masini care sunt un fiasco total din orice punct de vedere! De pret nici nu mai vorbesc!

De ce scrii tu chestiuni de care nu ai habar?

Produsele de lag consum pentru uz civil si-au atins varful de mult,  cine doreste calitate si ergonomie tine de produsele trainice, construite cu cap si fara compromisuri, iar acest P2 este unul dintre ele!

View Postgry2000, on 28 martie 2023 - 15:51, said:

... ne actualizam.

Mentalitate de turma.
Nu mai vorbi in numele celorlalti,  vorbeste in numele tau.

View Postgry2000, on 05 aprilie 2023 - 07:05, said:


De peste 10 ani de zile nu mai este "moft" faptul ca ai in acelasi telefon si SIM-ul personal si cel de serviciu. Telefoanele astea dual sim pentru asta au fost inventate, ca sa nu mai mergi cu doua caramizi dupa tine.

Trolleala de top. :))

Tu esti cel care a ramas captiv in P2.
Noi, cei care am ramas cu "vechiturile" astea suntem bine-mersi, n-avem nici o problema, 100% relaxati, zero constrangeri, nu simtim ca trebuie "upgrade", ne este bine asa.
Dar nu facem trolleala de 2 bani pe topicele telefoanelor "noi", ai observat acest lucru? Am venit eu la subiectele modelelor "noi" ca sa latru la pereti si sa spun ca P2 are, face si drege?

View Postgry2000, on 05 aprilie 2023 - 07:05, said:

viata merge inainte si daca nu te upgradezi, ramai in urma.

Nu mai bine iti faci tu un blog?

Colegutule, daca pentru tine telefonul e dumnezeul tau, asta nu inseamna ca se aplica la toata lumea.
Daca pentru tine telefonul a ajuns universul tau fara de care nu poti trai, portofel si dispozitiv de plata cu bani nepalpabili pe care acum ii ai, maine nu ii mai ai, te inteleg ca in mintisoara ta consideri ca e nevoie sa fii la zi cu softul si sa ai ultimele "noutati".

Dar daca ai redeveni la normal si la un bun-simt si ti-ai plati cumparaturile cu bani lichizi, FIZICI, PALPABILI, ai constata cum arata la fata LIBERTATEA pe care deja ai uitat-o.

De cate ori platesti digital, un comision se duce la o banca. La fiecare plata. Dupa ce 100 de lei se ruleaza "din mana in mana" pe la 10 oameni, din 100 de lei mai raman... 50 lei, poate?

Cand platesti cash, 100 de lei raman 100 de lei si dupa 50 oameni, pricepi ce zic?

Banul fizic e sfant!

Magazinul romanesc de la care cumperi mataluță digital are un profit mai mic fata de plata cash, intelegi ce spun?
Ce munca face banca sa fure bani pe nedrept doar pentru ca tu platesti cu telefonul?!?

De cate ori platesti digital cu bani incerti, votezi ca banii fizici sa nu mai existe.
Ai idee ce inseamna asta?!?

Daca se opreste curentul din diverse motive (razcoi, calamitati naturale, cutremure etc), cum vei lua o PAINE?!?

Daca banii fizici nu ar mai exista, cineva ti-ar controla viata si deplasarea. "Orasul de 15 minute", spre exemplu, ai auzit de asa ceva? Se pune la cale chiar acum.
Nu vei putea cumpara nimic in afara celor 15 minute de casa ta decat cu "aprobari".
Asta se urmareste, asta le e "proiectul" de "sustenabilitate" in noua religie numita "schimbarea climatica", iar banii digitali sunt parte integranta prin care cineva te vrea sclav, baiete la zi cu ultimele noutati.

Mai ai idee cum arata o piața cu tarabe?

Cand te vei trezi, poate va fi prea tarziu.

Edited by cosmin147, 14 April 2023 - 16:08.


#800
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,079
  • Înscris: 16.02.2008
Bai taticu', las-o mai usor si nu mai fi asa de agresiv caci eu am deschis acest topic si am laudat telefonul. Ai grija ca o dai rau de tot in off-topic si esti frustrat rau de tot de ce traiesti in ziua de azi, dar culmea este ca sunt de acord cu tine in mare parte.

In orice caz nu ai niciun drept sa te exprimi asa si sa mi te adresezi jignitor. Educatia ta lipsa nu poate compensa faptul ca lumea asta se duce in cap iar tu si cu mine nu putem face nimic sa schimbam asta.

Nu stiu daca te duce mintea dar totul este controlat de Dumnezeu, care are o tehnologie in acest sens de mii de ani.
Asa ca nu te mai agita ca un sifon ci mai bine utilizeaza sifonul ca sa faci un spritz si sa vezi altfel lucrurile pe care nu le poti schimba !!!

#801
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006
Destul de agresiv colegu', aici parcă discutam despre aparatură, nu despre persoane. Și revenind la aparatură, în niciun caz ideea nu era că tot ce e vechi e mai bun, dar și între noutăți e ceva de săpat să vezi care-s îmbunătățiri reale și care-s doar balast și marketing.

#802
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,079
  • Înscris: 16.02.2008
Inca mai am in dotare Ericsson GA 628 luat in 1999 si care functioneaza foarte bine. Sunt si eu un nostalgic care apreciaza aparatele vechi, dar atat timp cat sunt utile la un moment dat. Cu 628-ul am vorbit fara pb in zone unde telefoanele astea moderne cu antena in carcasa, nici nu miroseau semnalul, un lucru normal care tine de castigul antenei.

Apropo de batranul P2, ieri l-am reactivat. Am avut neplacuta surpriza ca sa nu mai mearga deloc tastatura virtuala si am facut un wipe data ca sa il recuperez, altfel era de gunoi cat este el de frumos. A urmat o distractie intreaga zi ca sa pun la loc aplicatii, parole si toate nebuniile de setari.

Semne de batranete si la telefoanele astea....

#803
Prowler

Prowler

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 18.10.2006
Salutare posesori de Lenovo P2.

Dau si eu o intrebare ca am pierdut legatura cu piata telefoanelor...

Rulez tot pe P2 cu android 7. Sunt semi multumit. Merge cam toate dar lent, are ceva lag la aplicatii... ing homebank  vrea minim android 8  si ma gandeam ca poate e timpul de un upgrade...

Exista ceva mai bun mentinand macar cateva caracteristici faine de la p2...?  spre ex - butonul fizic nu cred sa mai existe.... :(((

Multumesc pentru pareri

#804
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,079
  • Înscris: 16.02.2008
Am scris deja in istoric, unicul urmas al lui P2 este Oppo Reno 6 5G (fara pro)
Cred ca inca mai gasesti si este cel mai bun Oppo facut pana acum.
Tot ce este dupa 6, vine cu specs mai slabe si caramida mai mare, acum si plastic 100% low-cost.

Daca il cumperi faci update numai pana la versiunea F47 si Color OS 13.0.
Incarci bateria doar cu charger de max 10W altfel o distrugi rapid cu incarcatorul original de 65W.

Edited by gry2000, 19 August 2023 - 12:01.


#805
KENSINGTON

KENSINGTON

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 30.03.2005
Eu unul nu as mai da bani pe un telefon lansat acum 2 ani, care probabil în curând nu va mai avea suport.
Singurul care mi-a atras atenția a fost Realme 10+ Pro, cu baterry life exact cât Lenovo P2 (149 ore), dar nu a fost lansat si prin EU.

Edited by KENSINGTON, 19 August 2023 - 16:29.


#806
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,079
  • Înscris: 16.02.2008
M-am uitat comparativ de curiozitate, dar e mult prea departe acel Realme 10+ fata de P2, din foarte multe puncte de vedere:

https://www.gsmarena...2&idPhone3=8319

In primul rand dimensiunea fizica, este caramida mult mai mare si grea, plus ca e si mai groasa pe deasupra. Este criteriul nr 1 de respingere al unui nou telefon din punctul meu de vedere. Abia am gasit modelul Reno 6 simplu (fara pro) care sa imi intre la limita in buzunarele gecilor, care nu sunt facute pentru caramizi....

In al 2-lea rand materialele pentru Realme 10 sunt low-cost, plastic chior si nu metal premium, cel putin pe margine ca la Oppo.

Sa nu mai spun de restul minusurilor Realme vs Oppo Reno 6, dintre care cea mai importanta mi se pare lipsa camerei ultrawide.

Lansarea lui Realme a fost in 2022 deci nu departe de 2021 Oppo, iar autonomia nu e cine stie ce figura, 127 ore la Realme vs 110 la Oppo, dar destul de departe de cele 150 de ore de la P2.
Conteaza mai mult cum mentii acea autonomie, caci chargerele puternice iti fac bateria praf in cateva luni daca le utilizezi.

Personal am gasit telefoane mai bune ca acel Realme, dar care nu indeplineau primele doua criterii, deci au fost descalificate din start.

#807
KENSINGTON

KENSINGTON

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 30.03.2005
Vezi că Realme Pro nu e totuna cu Realme+ Pro.
Bineînțeles că depinde ce vrea fiecare, pe mine unul nu mă interesează camerele și nici materialele, ci mai mult bateria,  semnalul si cel mai important acum: benzile și agregările pe care le stie.
In ce priveste benzile+agregările, Realme 7 5G pe care il detin, bate la fund multe din flagship-uri,.așa că mă aștept că și 10+pro să fie cel putin la fel.

Edited by KENSINGTON, 20 August 2023 - 17:40.


#808
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,079
  • Înscris: 16.02.2008
Da, am verificat acum si varianta cu + se apropie de Oppo Reno 6 la multe chestii, dar este mai mare cu mult, desi mai usor ca versiunea fara +
Pentru mine criteriile de dimensiune si calitate fizica sunt pe primele doua locuri, apoi benzile si restul.
Oricum toate au benzile 2-5G din Romania (fara vechiul P2) dar tine foarte mult de hardware-ul de pe telefon ca sa poata emite si receptiona datele in acele benzi.
Degeaba le ai pe hartie daca in practica nu merg, sau merg la viteze de dial-up pe date mobile.
Lenovo cu al lui hardware de motorola, e peste toate indiscutabil.

#809
Prowler

Prowler

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 18.10.2006
marca Oppo = nu stiu dar parca nu imi inspira incredere - China, furt de date etc.

Am mai avut anterior:
Samsung - Note II a mers ok - apoi degradare vizibila dupa update-uri oficiale.
Samsung S3 - a mers ok - autonomie slaba
Samsung M21 - a mers bine dar la o luna cum a iesit din garantie - s-a stricat un chip de memorie si provoca restart sau freeze. Caut si acum placa de baza pt el
Samsung A13 - solid, raport calitate pret bun, zic eu.

Deci oarecum sunt inclinat spre ceva de la Samsung din astea pt bateria mare - dar si mult mai mari :((:

https://www.gsmarena...2&sBluetooths=1

#810
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,079
  • Înscris: 16.02.2008
Furt de date zici?
Aici chiar nu am incredere in Huawei, care pe deasupra a fost scos de la OS Android si au facut un OS fantoma al lor.
Eu am scos definitiv Huawei de pe lista mea, desi au telefoane bune ca si hardware.

In rest Oppo ruleaza un Android curat, nu unul simulat cu un subsistem OS precum Xiaomi.
Android nu este un OS sigur in general datorita faptului ca nu ai control 100% asupra lui. Dar nici Windows nu mai este ce a fost prin anii 90....si acolo au multe porti lasate deschise special pentru control, deci despre ce vorbim?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate