Alegere masina de tocat electrica
Last Updated: Feb 16 2022 10:48, Started by
dark_angel_tgv
, Dec 14 2016 19:39
·
0
#1
Posted 14 December 2016 - 19:39
Salutare! De ani de zile, batranii mei folosesc in bucatarie o masina de tocat manuala, ruseasca. Chiar daca face treaba ok, e mult de munca, dureaza mult sa toci carnea cu ea, te dor mainile de la datul la manivela...,asa ca vreau sa le fac cadou o masina de tocat carne, electrica pentru folosirea in bucatarie.
Problema e ca nu am nici cea mai mica idee la ce sa ma uit cand cumpar, sunt paralel cu domeniul asta... Sunt atatea modele, game variate de pret si sunt cam in ceata in ceea ce priveste viitoarea achizitie. Imi poate recomanda cineva un model care sa fie de calitate,cat de cat puternic, fiabil si sa faca treaba buna? Ce vreau eu sa poata face: - sa toace usor carne de porc, vita. Carnea o cumparam de la supermarket, sau de la tarani. ueori e perfecta, alteori mai atoasa,deci trebui ca masina de tocat sa fie solida,puternica sa toace si carne mai fibroasa si sa nu se rupa ceva prin ea de la prima utilizare. - sa poata sa stoarca cu ea si rosii pentru bulion. La masina de stors rosii manuala, dam rosiile de mai multe ori, pana le stoarce bine de zeama. Deci as vrea sa pot sa dau si prin asta electrica la fel, macar de 2 ori rosiile prin ea, fara sa imi faca probleme,sa se infunde, blocheze,etc. - optional, sa pot umple carnati cu ea. banuiesc ca pt asta e de ajuns o palnie din aia de plastic. daca nu o are, poate gasesc sa iau separat. - 250-300 lei maxim daca chiar credeti ca merita banii. Edited by dark_angel_tgv, 14 December 2016 - 19:40. |
#2
Posted 14 December 2016 - 19:52
https://www.flanco.r...1-5-kg-min.html
Pe asta o am eu de vreo 3 ani. E ok, insa carnea trebuie taiata fasii de 3x2 cm. Accesoriul pt umplut carnatii nu l-am folosit - e prea gros. Face suc de rosii destul de bine. Trebuie insa curatat accesoriul special de mai multe ori - se infunda cu cojile rosiilor. Edited by soreen2_0, 14 December 2016 - 19:52. |
#3
Posted 14 December 2016 - 19:54
Mașinile astea ieftine au prostul obicei de a se încălzi și intră protecția. Caută una care să asigure un timp mai lung de funcționare la o tură.
Mama folosește tot ceva electric și când vine rândul cârnaților o mai scoatem în ger să se răcească. |
#4
Posted 14 December 2016 - 20:07
Eu toc cate 10-12 kg carne la o tura fara sa intre nici o protectie. In gama asta de pret 250-300 nu gasesti ceva profi!
|
#5
Posted 14 December 2016 - 20:10
[ https://s1.flanco.ro/catalog/product/cache/368/image/1000x1000/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/z/m/zmm1282s-3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
https://www.flanco.r...2-3-kg-min.html Aceasta masina de tocat de mai sus este ok, raport pret/calitate. *Este fabricata in Polonia. Edited by xmanyacs77, 14 December 2016 - 20:11. |
#6
Posted 14 December 2016 - 20:14
Nu lua de banii aia masina de tocat electrica. De pe la 500 lei in sus da. Si vezi sa nu fie sub 2000 de W,ca nu faci nimic cu ea. Am un Bosch de 2000W si e...ok sa zic. Nu e chiar un monstru da se descurca onorabil.
|
#7
Posted 14 December 2016 - 20:28
Subscriu la ce scrie mai sus - ZELMER 1900W "e the best choice", numai ca e mai scumpa... Am una de vreo 4 ani si am tocat 4-5 porci, facut carnatzi, etc, etc. Are inclusiv accesorii de tocat/feliat legume pentru salata, de stors portocale pentru suc. A mea nu are accesoriu pentru suc de rosii, pentru ca eu prefer metoda clasica de stoarcere care lasa in suc si pulpa de tomata.
In privinta carnii, orice masina de tocat casnica, necesita alegera carnii de tendoane, oase, pielitze groase (cum e la carnea de vita), deci nu putem toca chiar orice cu ea, ca in cele industriale. Carnea se pregateste intotdeauna inainte de tocare si se taie cuburi ca sa treaca usor prin masina. |
#8
Posted 14 December 2016 - 20:45
Ia-le ceva bun altfel o sa le tot faci cadou cate o masina din asta la fiecare sezon. Minim 2.000W si de la 400-500 lei in sus.
|
#9
Posted 14 December 2016 - 21:04
Ti-as recomanda BOSCH, insa sunt cam scumpe.
Am 2 bosch si una heinner. Heinnerul ala pe care am dat vreo 200lei, dupa 5 minute deja e fierbinte, iar in carte scrie ca e recomandata la o utilizare de vreo 5minute si apoi pauza vreo 15min. Bosch-ul merge fara greata. In privinta rosiilor, vezi sa aibe accesorii pentru rosii, ca alea conteaza ca sa poti toca rosii si sa le termini cu o singura tura. Alea ieftine rar care au accesorii pentru rosii. Uita-te la emag si pune voucherul acesta Serie voucher: 0975-9176-3062-5035 Ca ai 10% reducere la pret pe langa reducerile care mai sunt acuma. http://www.emag.ro/m...e/pd/DQYGQYBBM/ Aceasta are toate accesoriile. E la limita. Cu voucherul de 10% o scoti la 400lei. Sau cauta si la alte magazine. Uita-te si dupa cate kg de carne proceseaza pe minut. Edited by TruculMagic, 14 December 2016 - 21:01. |
#10
Posted 14 December 2016 - 21:20
Zelmerul ala are angrenaje metalice?
Am un robot Philips si din pacate s-a dus angrenajul de plastic..la carne de vita se da peste cap.. |
|
#11
Posted 14 December 2016 - 21:31
Te referi la melcul ala din interior ? La toate e de plastic. Am facut la strung unul de fier, dar mi-o ... masina, caci ala de plastic daca se rupe protejeaza motorul parca. Si carnea cand o pui in masina, trebuie sa o alegi, nu poti pune orice prostie in ea... sau cu os, oricat de mic ar fi el.
Toate sunt din plastic, daca vrei de metal, ia una din aia industriala pentru restaurante la peste 500-1000euro |
#12
Posted 14 December 2016 - 21:36
Melcul e metalic la robotul meu. Ma refer la transmisia de la motor la melc.Rotile dintate sunt metalice sau de plastic?
Mai aleg si eu carnea dar cand da de un zgarci , la cea de vita, caraie de-mi rupe creierii. Edited by MKdens24kw, 14 December 2016 - 21:37. |
#13
Posted 14 December 2016 - 22:11
braun g1300 am io
super multumit Edited by vio1971, 14 December 2016 - 22:14. |
#14
Posted 14 December 2016 - 23:07
bosch mfw67440
carnatii nu merg pentru ca trebuie sa indesi cate putin si atunci bagi aer mult si mai e si teava groasa...dar la tocat nu se incalzeste. am prins oferta acum 1 an si era la pret de modelul cu putere mai mica asa ca am cumparat-o. melcul este din aluminiu la fel si toate accesoriile, se simte diferenta de grosime daca faci comparatie in magazin cu alte modele. in plus gasesti piese de schimb, bine pe site-ul din UK, Germania sau orice alta tara cu apa calda (copyright pentru expresie vazuta tot pe forumul acesta, nu mai stiu user-ul exact), dar sigur sunt si la noi centre autorizate bosch care pot aduce la nevoie orice garnitura. Edited by 4evryng, 14 December 2016 - 23:10. |
#15
Posted 15 December 2016 - 02:04
Dar comozi mai sunt oamenii.
Eu dau manual de vreo 8 ani porc, roșii, ardei, vită și ied. |
|
#16
Posted 15 December 2016 - 02:20
Plus de asta, mai fac economie și la curent.
O să ajungem un popor de grași. |
#17
Posted 15 December 2016 - 03:14
Tot Bosch am si eu si de Craciun are viata grea ca trebuie sa toace cel putin
10-12 kg pt carnati (de umplut am presa/pompa sau cum ii zice intra 3 kg odata). Nu se incinge nu zice nici pas ,si asta de vre-o 10 ani ,am ascutit cutitele si sitele o singura data. |
#18
Posted 15 December 2016 - 07:47
MKdens24kw, on 14 decembrie 2016 - 21:36, said:
Melcul e metalic la robotul meu. Ma refer la transmisia de la motor la melc.Rotile dintate sunt metalice sau de plastic? Mai aleg si eu carnea dar cand da de un zgarci , la cea de vita, caraie de-mi rupe creierii. Nu era vorba de melc ci de rotita de antrenare care transmite puterea de la motor la melc - e din plastic la Zelmer, facuta sa crape daca bagi ce nu trebui in masina si nu poate toca. La aproape toate masinile casnice e din plastic, dar nu se strica decat daca nu alegi carnea si bagi in ea tot ce iti vine la mana. Carnea se alege si se taie cuburi pentru masina de tocat. Daca e si usor congelata merge si mai bine. Dar fara tendoane pe care nu le puteti taia nici cu cutzitul, ca va pacaliti singuri. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users