Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme sistem audio mașina

Radio care se incinge

problema -amplificator cu tranzis...

Retragere bani din cont inainte d...
 Plata cu cardul si bacsisul

Primire bani din Danemarca prin N...

Alerta securitate Fedora Linux 40...

Problemuțe sistem audio ma&#...
 Renovare balcon

installation has failed there was...

Montura polara.....

Sfat inchiriere locuinta unei per...
 Sursa stereo -> amplif mono

Dan Blondu vs. Marian Piciu

Side - Antalya

Nume fetita - international dar c...
 

(Re) alegeri prezidentiale in Austria

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
215 replies to this topic

#37
suciu2016

suciu2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 22.10.2016
exact, doar pentru ca sa le spuna si celor ce mai au gand de a veni incoace, ca nu are rost.

View Postdennis_2005, on 03 decembrie 2016 - 20:09, said:

Corect.



O masura corecta si foarte necesara in toata Europa.Cine nu vrea sa se integreze si nu respecta tara de adoptie, trebuie sa plece de unde a venit.


#38
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004

Quote

cum de ce?
pe mine ma intereseaza sa castige cei care sunt impotriva primirii de itineranti muslimi in UE, de ex.
băi prietene... ca sa zic asa... sunt tari pe lumea asta in care prea putin conteaza cine e presedinte... germania, austria, italia, etc, etc!
pentru ca presedintele e doar de ornament!, nu are nici o prerogativa, nici o putere!!!...
presedintele italiei spre exemplu, nici toti italienii nu stiu cine e!
ca e presedinte donald duck sau mikey mouse, e fis acelasi lucru!

#39
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,578
  • Înscris: 20.08.2014
Danemarca s-a reorientat repede, e fata desteapta, face realpolitik: s-a retras din Siria si Irak cu tot cu avioane:PA! Ne-am saturat sa mai cheltuim pentru unii de la mii de kilometri, vanand himere! Romania rezista! Trebuie sa fim fideli NATO, sa vada ca suntem aliati traditionali, ca la o adica daca vine ursu, ne apara!

#40
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,610
  • Înscris: 05.10.2013

View Postdennis_2005, on 03 decembrie 2016 - 19:24, said:

Cu Hofer presedinte si mai tarziu, cu un parlament in care se afla destui membri ai Partidului Libertatii, procesul de colonizare a Austriei cu migranti musulmani si africani, va inceta iar aceasta tara nu va mai fi anticamera Germaniei in materie de migratie musulmana si africana.

Daca Austria va refuza primirea migrantilor musulmani si africani, s-ar putea ca si alte tari sa adopte aceasta pozitie.
Italia aduce imigrantii de pe barci pana pe teritoriul propriu dar ei vor trece prin Austria ca sa ajunga in Germania ,Suedia si unde mai sunt trimisi .

#41
suciu2016

suciu2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 22.10.2016
da, sa ne intereseze ce e in UE, nu la dracul in asia.
treaba lor ce fac aia acolo, nu avem noi nimic cu ei cata vreme isi taie capetele unii la altii, in tarile lor.

Edited by suciu2016, 03 December 2016 - 20:44.


#42
dennis_2005

dennis_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 17.09.2008
[ https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15350527_909244939177444_3123520596536715635_n.png?oh=c6941bd6310594cb8aeafd4cc4da092d&oe=58C6E368 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#43
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,578
  • Înscris: 20.08.2014
Uitati-va la contul de facebook al lui Hofer, e atat de popular, mereu inconjurat de o multime de oameni :-)

#44
casablanca1000

casablanca1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 25.08.2011
ca sa nu mai spunem ca Hofer e barbat bine, nu ca contracandidatul lui, un mos basinos pe care atarna pieile

#45
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

View Postdani.user, on 03 decembrie 2016 - 17:52, said:

Presedintele e unul, cancelarul altul. Unul are putere, celalalt nu prea.


Cu ce ajuta sa vrea una sau alta daca guvernul respectiv parlamentul care pot lua decizii raman tot aceeasi care sunt si in prezent?

Din cate am inteles eu presedintele Austriei are foarte multa putere de decizie. Din punct de vedere Constitutional probabil ca presedintele austriac este mult mai puternic decat presedintele Romaniei. Se pare insa ca prin conventie presedintii austrieci nu sunt jucatori adica se limiteaza in a exercita niste atributiuni pur formale fara a lua decizii de capul lor.

The President of Austria (German: Österreichischer Bundespräsident, lit. "Austrian Federal President") is the federal head of state of Austria. Though theoretically entrusted with great power by the Constitution of Austria, in practice the President acts, for the most part, merely as a ceremonial figurehead who acts mostly on the advice of the Chancellor and the Cabinet.

Daca Hofer castiga alegerile insa nu este exclus ca el sa vrea sa fie jucator si sa se foloseasca de puterile mari pe care i le da Constitutia si atunci sa vezi distractie.

View Postsuciu2016, on 03 decembrie 2016 - 19:24, said:

totusi, presedintele austriei este cel care numeste cancelarul, deci are ceva putere, chiar daca sta in penumbra.

Da, dar Cancelarul austriac, ca si primul ministru de la noi, depinde in permanenta de increderea majoritatii parlamentare astfel incat in aceasta functie nu poate fi numita decat persoana dorita de majoritatea parlamentara. Presedintele austriac insa are un atuu fata de cel roman si anume il poate numi pe seful guvernului fara a fi necesar votul Parlamentului. Lucrul asta ii poate da ceva spatiu de manevra la formarea aliantei care sa sustina guvernul.

Daca Hofer este insa ales si este nebun poate duce tara in blocaj constitutional daca refuza sa numeasca cancelarul dorit de majoritate. El o sa numeasca pe unul de-al lui iar Parlamentul il va demite imediat, el numeste din nou Parlamentul iara demite, si tot asa. :)

Though technically wielding powers comparable to that of the chief executives of semi-presidential systems, in practice, Austria operates under a parliamentary system of government, and the federal president is more a figurehead than an actual interventive politician.

Formally, the president has free rein in appointing the Chancellor and, by extension, free rein in appointing federal cabinet ministers, Supreme Court justices, military officers, and most major bureaucrats. The president even has the authority to dissolve the National Council (the more powerful lower house of the Austrian parliament) more or less at will.

#46
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,578
  • Înscris: 20.08.2014
Oricum FPO e primul in sondaje pt. parlamentare, si va iesi primul, indiferent ca vor fi alegeri anticipate sau la termen! Iar puterile presedintelui Austriei sunt fix la fel ca cele ale lui Iohannis, adica numeste primul ministru care obligatoriu va trebui sa treaca prin parlament. Presedintele il numeste, parlamentul il aproba si il instaleaza!
Iar faptul ca niciunul din cele doua partide traditionale n-a ajuns in turul II al prezidentialelor, denota cat de puternice si de increder emai sunt la ora actuala pt. austrieci! Crezi c ao sa-si permita vreunul din liderii celor doua partide sa maraie la Hofer sau la partidul lui?
A, si da, Hofer e si presedintele parlamentului (pe langa presdentia provizorie), asa ca la ora actuala e cam cel mai puternic dupa primul-ministru!

#47
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

View Posttoto_riina, on 04 decembrie 2016 - 09:06, said:

Oricum FPO e primul in sondaje pt. parlamentare, si va iesi primul, indiferent ca vor fi alegeri anticipate sau la termen!

Nu conteaza ca va iesi primul pentru ca cel mai probabil nu va obtine peste 50% din mandate iar toate celelalte partide se vor alia impotriva sa. De fapt si acum Guvernul este sustinut de o coalitie formata din primele 2 partide traditionale. Este o situatie asemnatoare cu cea din Germania doar ca in Austria social democratii sunt principalul partid de guvernamant.

Si PSD-ul la noi, cel mai probabil, va fi primul in Parlament dar poate ramane in opozitie daca nu reuseste singur sau impreuna cu ALDE sa obtina peste 50% din mandatele din Parlament. Dupa parerea mea sansele ca FPO sa ajunga la putere sunt minime.

View Posttoto_riina, on 04 decembrie 2016 - 09:06, said:

Iar puterile presedintelui Austriei sunt fix la fel ca cele ale lui Iohannis, adica numeste primul ministru care obligatoriu va trebui sa treaca prin parlament. Presedintele il numeste, parlamentul il aproba si il instaleaza!

Nu este adevarat, cancelarul (primul ministru) nu trebuie sa treaca prin Parlament, presedintele il numeste in mod direct fara vot de investitura/incredere sau aprobare a legislativului. Parlamentul il poate doar demite pe cancelar prin adoptarea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului sau. Datorita faptului ca Guvernul poate fi demis de catre Parlament presedintele este practic constrans sa numeasca un cancelar care sa se bucure de sustinerea Parlamentului. Lucrul asta insa tine de buna vointa a presedintele si nu se stie sigur ce va face Hofer in cazul in cazul in care este ales presedinte.

View Posttoto_riina, on 04 decembrie 2016 - 09:06, said:

A, si da, Hofer e si presedintele parlamentului (pe langa presdentia provizorie), asa ca la ora actuala e cam cel mai puternic dupa primul-ministru!

Nu este adevarat. Tipa asta https://en.wikipedia...iki/Doris_Bures este presedintele Consiliului National, camera mai puternica a Parlamentului austriac. Din cate vad exista si functiile de al 2-lea si la 3-lea presedinte al Consiliului National iar Hofer este al 3-lea. Probabil ca functiile astea sunt un fel de vicepresedinti nu stiu sigur, cert e ca nu este el "primul" presedinte ci tipa aia.

#48
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011

View Postdennis_2005, on 03 decembrie 2016 - 20:45, said:


Cat de original.

Poate o pune Merkel de un Anschluss. Austria a luat-o pe caile fascismului si populatia Austriei trebuie protejata de ea insasi. Jap, jap. Posted Image

Pare ca trecem printr-o perioada mai ciudata. Extrema dreapta e iar la moda prin Europa.

Pe la noi cand o noua Legiune?


Si-n Italia e balamuc mare si s-ar putea sa pice actualu' guvern.. ce sa mai la deal la vale.. fix ca-n '29.. ain't that beautiful?

#49
suciu2016

suciu2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 22.10.2016
referendum in italia si realegeri in austria.
e tare.

#50
Esticul

Esticul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,089
  • Înscris: 24.09.2016

View Poste2k, on 04 decembrie 2016 - 12:34, said:

Nu conteaza ca va iesi primul pentru ca cel mai probabil nu va obtine peste 50% din mandate iar toate celelalte partide se vor alia impotriva sa.
Dar la președenție obține mai mult de 50%? Ai o logică e fier.

#51
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
@Esticul: alegerile prezidentiale sunt un lucru iar cele parlamentare alt lucru. Daca Hofer va castiga alegerile prezidentiale evident ca va obtine peste 50% din voturi pentru ca suntem in turul doi unde nu mai avem decat doi candidati.

In cazul alegerilor parlamentare sondajele spun ca FPO va lua in jur de 35% din voturi ceea ce inseamna ca in mod sigur vor avea mai putin de 50% din mandatele din Parlament. Cele doua partide traditionale, Partidul Social Democrat si Partidul Popular vor lua impreuna in jur de 45% din voturi conform sondajelor. Partidele astea doua sunt deja la guvernare impreuna si chiar daca nu reusesc sa obtina impreuna peste 50% din mandate cel mai probabil vor fi ajutate de partidul Verzilor sa faca Guvernul. Deci cred ca sansele ca FPO sa formeze Guvernul sunt mici.

Daca Hofer devine presedinte si decide sa fie unul jucator care se foloseste la maxim de prevederile constitutionale atunci pot aparea conflicte intre el si Guvern care pot duce la blocaje constitutionale.

Edited by e2k, 04 December 2016 - 14:53.


#52
o_p_2005

o_p_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,779
  • Înscris: 08.03.2010

View PostAlecsandru010, on 04 decembrie 2016 - 13:27, said:


Cat de original.

Poate o pune Merkel de un Anschluss. Austria a luat-o pe caile fascismului si populatia Austriei trebuie protejata de ea insasi. Jap, jap. Posted Image

Pare ca trecem printr-o perioada mai ciudata. Extrema dreapta e iar la moda prin Europa.

Pe la noi cand o noua Legiune?


Si-n Italia e balamuc mare si s-ar putea sa pice actualu' guvern.. ce sa mai la deal la vale.. fix ca-n '29.. ain't that beautiful?
La noi extrema dreapta este foarte slab reprezentată, din păcate. Și-au asumat acest rol de fațadă PRU cu rămășițele PRM - de fapt iepuri ai PSD :)

#53
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,507
  • Înscris: 22.12.2015
Sper sa castige Norbert Hofer, tura trecuta evident a fost furat la vot, lucru confirmat chiar si de catre curtea lor constitutionala. Peste tot in lume, din US pana in Austria ...vedem acelasi cliseu al socialistilor, incercarea lor perpetua de a ajunge la putere prin frauda si hotie.

#54
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View Posto_p_2005, on 04 decembrie 2016 - 15:00, said:

La noi extrema dreapta este foarte slab reprezentată

Ambele extreme sunt slab reprezentate, thank fuck, aia ne mai lipsea.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate