Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Biblioteca personala

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
aaron111

aaron111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 14.12.2007
Nu stiu cu cat de multe ramai citind carti virtuale, insa sigur nu traiesti placerea de a rasfoi paginile cartii, de a simti mirosul hartiei si al tusului si de a le sti acolo, pe raft, asteptand sa fie citite.
Ati observat, probabil ca, in zilele de acum, mobilierul denumit biblioteca, ce se vinde in magazinele de mobila, inseamna, de fapt, cateva rafturi, unul-doua dulapioare si un spatiu cat mai mare ptr tv led.

#20
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,992
  • Înscris: 18.12.2007

 aaron111, on 28 octombrie 2016 - 18:58, said:

Nu stiu cu cat de multe ramai citind carti virtuale, insa sigur nu traiesti placerea de a rasfoi paginile cartii, de a simti mirosul hartiei si al tusului si de a le sti acolo, pe raft, asteptand sa fie citite.
Ati observat, probabil ca, in zilele de acum, mobilierul denumit biblioteca, ce se vinde in magazinele de mobila, inseamna, de fapt, cateva rafturi, unul-doua dulapioare si un spatiu cat mai mare ptr tv led.

Cu la fel de mult cu cat raman citind si cartea fizica, nu are importanta mediul, din punctul meu de vedere.
Pentru mine nu aspectele descrise de tine nu sunt importante/relevante. Important este accesul la continut si comoditatea. De exemplu am in telefon cel putin 6 carti in asteptare si una pe care o citesc acum. Avand mereu telefonul cu mine pot sa citesc oriunde am timp si nu sunt incomodata in niciun fel de dimensiunea cartii, cum e posibil sa fiu in cazul unei carti in format fizic.
Dar inteleg ce e important pentru tine si iti inteleg si punctul de vedere.

#21
aaron111

aaron111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 14.12.2007
@AlexEn: Si eu iti inteleg si respect punctul de vedere. Pana la urma, mai important e sa reusesti sa citesti, decat modalitatea de a citi aleasa. Dar si cei care citesc asa numitele carti virtuale au o "biblioteca virtuala" a lor, nu? Sau ... :)

#22
Destini

Destini

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 24.10.2016
Cum poti sa fi in posesia a 2000 de carti, cum le.ai aranjat?

#23
octav727

octav727

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,795
  • Înscris: 17.01.2012
Eu le tin intr-o biblioteca cumparata de ai mei in '81. Ditamai magaoaia si tot a trebuit sa o extind - aprox. 1000 de carti.

Acum 4 ani am citit ultima carte tiparita - Alchimistul Neutronic. 3 caramizi, sa fi vrut si tot nu ma puteam cara cu ele. De atunci citesc doar e-books. A fost mai ciudat la inceput dar m-am adaptat mai repede dacat credeam.

#24
Arianna-D

Arianna-D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,477
  • Înscris: 16.09.2014
In Romania aveam la dispozitie atat biblioteca bunicilor cat si cea de acasa (a parintilor plus contributiile mele). S-au adunat asa de multe ca ai mei se gandeau serios sa mai imi trimita aici, ori sa le aduca intr-un troller Posted Image. Stiu ca si eu venisem cu cateva in geanta de umar ca sa nu ingreunez bagajul de cala. Ce nu am putut aduce am downloadat, unele chiar gratisPosted Image . Sunt promotii zilnice pe Amazon - carti la £1 ori la pret redus.
Aici au inceput iar sa se adune foarte multe si vrem ca, dupa cumpararea unei case, sa transformam una din camere in biblioteca.
Legat de aranjamentul lor: le aveam (si le avem) aranjate pe subiecte, colectii/serii ori autori, toate in ordine alfabetica. Ai mei chiar aveau si o lista cu titlurile si in ce "zona" sunt.

#25
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

 Destini, on 28 octombrie 2016 - 23:39, said:

Cum poti sa fi in posesia a 2000 de carti, cum le.ai aranjat?
Am spatiu suficient. Sunt puse pe 4 domenii de interes pentru mine: arta/biz/diy/filoz, iar beletristica e pusa la gramada, alfabetic, dupa numele autorilor (arata a talmes-balmes din cauza dimensiunilor diferite) + altele stivuite, fara noima. Mai demult erau puse pe edituri/colectii - atunci stiam usor sa le gasesc.

Am o tableta de citit de 6 ani. Si mie imi da senzatia ca trebuie sa ma concentrez mai mult ca sa-mi ramana ceva (am citit pe tableta doar carti instructive si de rasfoit - n-am citit romane pe tableta sau pc, iar pe telefon nu-mi place).
A sta intr-un sezlong cu o carte in mana... o bautura aromata si o tigara langa... pare atat de burghez... dar e foarte placut... iti da posibilitatea sa si gandesti... :)

#26
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,992
  • Înscris: 18.12.2007

 aaron111, on 28 octombrie 2016 - 22:56, said:

@AlexEn: Si eu iti inteleg si respect punctul de vedere. Pana la urma, mai important e sa reusesti sa citesti, decat modalitatea de a citi aleasa. Dar si cei care citesc asa numitele carti virtuale au o "biblioteca virtuala" a lor, nu? Sau ... Posted Image

Da, e virtuala biblioteca.
Recunosc ca nu sunt aranjate in vreo ordine anume ci doar ordinea in care le-am cumparat si am mai avut o tentativa mai demult sa le aranjez dupa autor dar pe ultimele cumparate le-am lasat asa.
Oricum sunt dezordonata de fel, dar e genul ala de dezordine in care stiu unde e fiecare lucru :lol:

#27
Damascus77

Damascus77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,911
  • Înscris: 11.07.2015
Nu stiu cate carti am.
Mai putine decat aveam acum cativa ani, pentru ca am mai eliberat "balastul". Nu sunt adeptul ideii conform careia orice carte reprezinta un lucru valoros.

Ca organizare, sunt impartite in trei zone, in functiile de ariile acoperite - beletristica, istorie si economie.

Edited by Damascus77, 29 October 2016 - 08:14.


#28
aaron111

aaron111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 14.12.2007
Nici eu nu consider orice carte drept un lucru valoros. Dimpotriva, iubesc padurile patriei. Insa, in acelasi timp, nu vreau sa ma gandesc ca ar putea sa apara din nou cenzura, ca element represiv, desi ea e necesara si se impune a fi insusita de fiecare autor, ca  element al educatiei si al moralei. Eu cred ca cea mai buna "cenzura" este ca a publicului, caruia i se adreseaza scrierea respectiva.

Eu niciodata nu as cumpara carti care sa nu fie trecute printr-un "filtru" personal, asa ca sunt, oarecum, un fel de cerber care-si pazeste portile bibliotecii. :)

Edited by aaron111, 31 October 2016 - 12:01.


#29
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 AlexEn, on 28 octombrie 2016 - 16:27, said:

Majoritatea absolventilor nu au nevoie de informatiile respective, deci de ce le-ar sti pe dinafara?
Poti sa dai un exemplu de un studiu serios din care reiese ca nu ramai cu mai nimic din cititul cartilor virtuale? In ultimii 3 ani am citit carti doar in format digital (sa vezi faza, au acelasi continut ca si cele in format fizic) si iti contrazic afirmatia.
Depinde de la absolvent la absolvent. Unii au trecut ca gasca prin apa, fara sa se ude.
Apoi in ce ramura lucreaza. Nici eu nu mai stiu ce am invatat la cursurile de Controlul Traficului Aerian, pt ca nu lucrez in bransa ..
Altfel, si eu am citit carti digitale. Dar sincer, nu acealasi haz ca hartia tiparita. Ca sa nu mai zic de mirosul hartie si al tusului, care e "priceless", "pour les connaisseurs"..
Cu cartea in mana am un contact, o sa radeti, mai personal, ca intim nu e cazul, hi, hi.
Pe cand laptopul, e o scula plina de siliciu si cam atat..

Cate carti (mai ) am? Cand am zugravit mi-am donat colectia de 34 din 40 Jules Verne-uri. Fiul meu are peste 19 ani, deci i-a trecut timpul. Si stiu cum am reactionat eu la 45 de ani cand le-am recitit..Asa ca le tineam de pomana
Cand le-am donat m-am bucurat ca am mai gasit pe cineva care isi educa plodul/copiii sa mai citeasca.
Altfel, aproape am plans cand m-am despartit de capitanul Nemo si de inginerul Cyrus Smith.
Cand eram copil m-au impresionat profund. Primul mi-a deschis apetitul pt literatura sub/marina. Si citind am aflat si mai multe si mai multe. Asa ca acum un an, la 51 de ani, am absolvit si Fac de Istorie..Asa, pt mine..
De fapt unde am putut am de/scris de spre mare si bataliile pe si sub ea..
Inginerul..a fost un model pt plodul care eram. Asa ca mi-am dorit sa ajung inginer.. Si am ajuns. Din asta traiesc.
Sa revin. Traiesc intr-un apartament de 2 camere, asa ca normal nu mai am loc de multe carti.
Normal, biblioteca mea e destul de specializata. Nu sunt un tip religios, asa ca nu am Sfinti Parinti si interpretarile lor..Si nici prea multa filozofie sau psihologie. Ma rog, un Freud si un Jung, asa sa zic ca m-am udat. Nu ca si ii cunosc....
Eu sunt mai atras de Istorie. In special perioada celui de al doilea razboi modial, cu prioritate cu submarinele germane, celebrele uboot-uri.. Chiar, la Fac de Istorie ne-au invatat cum sa facem bibliografii conform normelor academice,.(Logic, cazul puie monta)  
Si profa ne-a zis ca pt 10 ar trebui sa trecem macar 30 de titluri, evident  din epoca pe care dorim sa ne specializam.
Eu dupa 40 m-am plictist sa dactilografiez. Dna a crezut ca rad de domnia sa si mi-a raspuns cam acid, "cate ati citit dintre ele?"..
Am inteles ideea si mi-am pozat biblioteca, apoi am atasat poza in mail si m-am oferit ca sa ma prezint la examen cu 10 titluri, ca mai multe sunt greu de carat.. Dvoastra deschideti o carte la intamplare si ma intrebati din ea. Daca nu va raspund adecvat, ma busiti. Evident ca nu voi reproduce ca o banda de magnetofon, ci interpretarile..Mi-a  raspuns lasati, nu e cazul..
Dar la examen cum va numiti, sunteti cel cu submarinele? Da, eu sunt "Mircea"..
Asa ca mi-a pus 2 intrebari scurre, am raspuns si dupa nici 2 minute am avut un 10 clar..
Afara un coleg a vrut sa ma bata..Il frecase peste jumatate de ora ca sa ii dea un 5, spunand-i clar, vi-l dau ca sa nu ma complic cu venitul meu la restanta..
Dar normal am si carti despre aviatie, tancuri, nu numai submarine..
Sau despre marile muzee ale lumi, mari pictori, sculptor, "Agonie si extaz", viata lui... Leonardo, Benvenutto Celini, "luna si 2 bani jumate", "moara rosie", (moulin rouge) cine stie cunoaste..
Carti tehnice, din Electronica mea. Multe. citite, roase, bine/stiute.
De 2 ori in viata am zis schema/definitia asta e in cartea lui ..undeva prin prima treime, pe pagina din stanga sus..
Prima data nu stiam ca autorul cartii era in fata mea. Dar dupa ce am zis asta, mi s-a parut ca se uita cam fix la mine..S-a ridicat si m-a verificat. Eu, cocos,musculos, vedeti ca asa e, ca mine. El. Da asa e. Dar sunt convins ca nu stiti cu cine stai de vorba. Dar lasati, e bine ca imi sti cartea atat de bine. La Imi am intepenit eu. Si m-am simtit... cel putin...
Dar omul incantat mi-a umplut buzunarele de piese..
A 2-a oara, in luna mai 1990, dadusem examenul de angajare, il luasem, dar cea care conducea echipa in care trebuia sa lucrez, daca nu ma convingi, zbori.. Si m-a luat de la zero, cu baza si fundamentul, adica teoria meseriei..Cand dupa 2 ore de testare, am zis ceva, mi-a zis ca aberezi, ai calcat pe bec, out.
Normal ca am contrat-o, asta am vazut asta in cartea .. care e si in biblioteca din aceasta camera. Doar ma uitasem atent.. Asa ca i-am aratat ca acolo scria negru pe alb..Obosit, nu am realizat ca am ridicat din umeri, adica daca nu ai citit, ar fi mai bine sa taci din gura..
Ea mi-a inteles gestul, s-a inverzit, si "draguta" mi-a zis cu o voce limpede -ca sa pricep din prima- ca dincolo ca e femeie si sefa, e nascuta in zodia Scorponului.. Adica e scorpie.... Dar si mai ales esentialul, OK, m-ai convins, te pastrez.
Azi daca as angaja, as face la fel. As stresa la limita un candidat, sa vad cand si unde cedeza. Mergi cu mine sau crapa inainte sa ma leg cu tine si sa ma faci de ras..... Nu eu te-am pus sa nu citesti, sa nu inveti.
De pe net, sau de pe hartie, nu imi pasa. Treaba ta de unde..
later edit. Anul asta am trait ceva ciudat. Eram intr-un loc unde s-a scris istorie, recte Bletchley Park. acolo englezi au spart codul germanilor. Si ma uitam la cartil expsue acolo pt vanzare.
Nu stiu de ce si cum imi cumpar cartile. Dar atunci am realizat ca parca ceva nu ma atragea. Asa ca mi-am cumparat doar 2 carti. Si nu bani erau problema..Adica erau, dar la dracu, daca bag mana in card, o baga mai adanc..
Stiam bine ca o carte te atrage ea. La fel ca si un catel sau o femeie. Si d ecumparata ma cumapara de la naticariat, targ, ..inclusiv on line,,  amaza..e-by...
Dar atunci, parca nu luam percutam. La final am cumparat doar pt ca daca tot eram acolo..Si daca ma razgandeam, transportul ar fi fost mai scump...
Pe prima am citit-o foarte greu. Pe a 2-a ma chinui sa o incep de peste o luna..
PS. Da, si eu "asa s-a calit otelul", "4 tanchisti si un caine" Tolstoi, Dosto, si alti rusi..

Edited by Prien, 31 October 2016 - 15:29.


#30
aaron111

aaron111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 14.12.2007
Ieri am cumparat o noua colega pentru mai vechile locatare ale bibliotecii. O carte pe care o asteptam de mult sa apara: D. Staniloae - Chipul evanghelic al lui Iisus Hristos. Insa, mai are un pic de asteptat pana isi va gasi locul pe raft, langa suratele ei, caci m-a acaparat. :)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate