Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

RCS & RDS Teste 500 & 1000 mbps: KAON AR4010

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
1912 replies to this topic

#1513
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Nu il poti accesa din reteaua interna sau din afara?

#1514
TMGames

TMGames

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 10.12.2016

View PostdiZy, on 09 aprilie 2018 - 12:01, said:

Nu il poti accesa din reteaua interna sau din afara?

Am reusit sa il accesez din intern dupa ce am adaugat o linie in fisierul hosts din windows...
Problema e ca incers ca obtin niste certificate SSL free de pe https://www.sslforfree.com/
acolo pe manual verifycation trebuie urmati niste pasi...iar la linkul de la pasul 5 imi da eroare "Cannot GET /.well-known/acme-challenge/"
practic nu pot vedifica ca am pus fisierul in folderul care trebuie....deci nu pot finaliza si sa downloadez certificatele.

#1515
Soby

Soby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 11.08.2006
Buna baieti,

Daca are cineva de vanzare un router Kaon Ar 4010 (Digi) as fi interesat sa-l cumpar.

#1516
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Are Digi, ce zici de asta?

#1517
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,811
  • Înscris: 14.10.2008
Comportament tipic romanesc. Dar eu nici nu iau echipamente de la Digi.

#1518
robertogl

robertogl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 07.09.2013

View PostNeaceasca85, on 19 mai 2018 - 17:38, said:

Comportament tipic romanesc. Dar eu nici nu iau echipamente de la Digi.
Nu chgiar.
Daca mergem in Grecia sau gremania aceste echipamente se ia o taxa lunara la abonament de 24 luni dupa expirarea contractului echipamentele sun a le tale .
Sa intelegi compani de rahat care profita de naivitatea clientilor batandu'si joc de noi ca si clienti lor .
Taxa de chirie ? ce e asta ? 7 ron la 24 luni vine 164 ron cum fiecare sau aproape toti clientii daca sunt multumiti de serviciile oferite de compania furnizoare raman in continuare deci vor plati taxa de chirie pe perioada nedeterminata se ajunge in final sa achiti echipamentul tot duar din taxa de chirie dar magarusii de la companii cum ar fi rcs-rds telekom etc nici macar nu au bunu simt sa te anunte ca taxa de chirie nu se mai p0ercepe si abonamentul tau va avea o valuare mai mica. O iau in continuare cat Romanu este prost si balta are peste . :))
Am luat prima taca de genul la Telekom care si acuma fac la fel .
Oferte fati abonament de xxx si primesti un tv smart "GRATIS"
Pe bune :))
de fapt vrajeala pentru cei care inca nu cunosc metoda de inselatorie inginereasca.
In abonamentul pe perioada de 36 luni este inclus si achitarea acelui tv dar suprpiza daca nu suni tu peste 36 luni sa ceri reducerea abonamentului de la taxa de achitare a tv ului asa vei pati muult si bine pana te rezesti la realitate. Deci stiu companiile astea de servicii cum sau unde este neinformarea lumii si profita de nestiinta voastra la maxim . Mai precis ne cam ia de fraieri .
2 Orice serviciu oferit cu echipamente "gratis" sau " in chirie" se subintelege ca sun date strict pentru o perioada contractuala .
DE CE ?
Simplu in perioada aceea de 24-36 luni sunt incluse inafara serviciilor oferite si plata acelor echipamente :)))
Acuma la final de abonament ca dai tu echipamentul inapoi sau nu este tot aia pt compania furnizoare :))
La Telecom am muncit in acest domeniu si daca esti curios aveam la sediu stiva cu echipamente vechi retrase de la clienti Multe chiar functionale dar manjite de copii zgariate cu telecomenzi roase de anilame de companie etc .:)
Stii ce faceam cu ele ? le aruncam frumos intr-un container si urmau sa plece la reciclare.
Se pastrau duar echipamente care aratau impecabil si se puneau de obicei la clientii de la tara reluanduse tava de chirie.
TIPIC ROMANESC LA COMPANII.
Dumneata nu vcb de clienti daca nu stii cat inseala si p-rofita compania de nestiinta dumneata.
Este foarte corect daca am stat toata perioada contractuala si am achitat taxa de chirie la final sa imi ramana mie gunoiu lor de fapt cumparat de mine .
Si ca sa intelegi mai bine deschide un rooter smart box de ex de la telecom si vezi ce are in el . Ia unu sau intra pe telekom de siu cauta modelu . Priveste, compara. UPS :)) Pt romani sunt praf ma refer jumatate de componente pentru germani ca ei ca si oameni sunt pretentiosi au 2 usb si merge dual 2.5 si 5 la wifi la prostii de noi sa fie cat mai ieftine ...... si oricum noi asa sunte ne multumim cu un rahat daca nu ne multumim cu porcaria de la ei cumparam noi altu . De obicei multi au rootere cumparate de ei si le tin si porcaria lor in dulap platind taxa la abonament de chirie.
Uni operatori cand doresti sa dai echipamentul inapoi ca ai tu unu cumparat mai bun sice simplu si sec .
Domnu nu se poate sa il dati inainte de finalizarea contractului. Ati facut un contract cu noi si asta se prevede in contract bla bla bla prosteala care in ani astea nu o mai regasesc la operatori de fapt expirata dar au altele .
Acuma ce este TIPIC ROMANESC ? Ca unii stiu exact pe ce dau banii si care este dreptu lor si le pasa si nu lasa sa se faca astea multimiliardari pe spatele lor sau sa profite ?
Sau ca unu ca dumneata nu poti sa calculezi o taxa de chirie si un timpo de cand o platesti si sa observi ca deaja ai achitat echipamentul lasand sa profite compania furnizoare. Ba chiar mai mult ai grija de el daca se poate sa il oferi fara nici o urma de uzura si in cutiuta originala pastrata deasuprea sifonerului :)) ca in final sa vina ei cu porcaria folosita cu grija de tine sa o puna la un alt on de obicei de la tara sau batrani si sa rejupuaie de bani pe acel on iar cu porcaria de taxa de chirie ?
Cred ca tie varianta 2 ti se pare normala mie personal nu .
orice echipament dupa intreruperea contractului ca fi dat inapoi NEFUNCTIONAL ZGARAIAR ETC IN ASA FEL INCAT SA NU MAI IA ASTEA DE LA ALT ON PE ACEL ECHIPAMENT TAXA DE CHIRIE.
P.S.
Macar daca oferea in chirie la unele persoane echipamente folosite fara taxe de chirie duar sa se inapoieze inapoi dar ...SUNTEM IN Romania :))

#1519
robertogl

robertogl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 07.09.2013
Deci baieti va doresc spor la hack fara frica cum se zice daca modificati rooterul il veti plati bla bla bla.
Il platiti deaja cu bucatica :)) ptin taxa de chirie cum zic domnii de la rds de fapt aia este corect Taxa de usura si se ia in alte tari pana ajunge la valoarea reala a ecgipamentului dupaia se considera echipament cumparat de client adica amortizat.
Si de ce se ia o taxa de uzura corect uxura nu chirie .Chhirie este la masina apartament etc nu este valabil si aiciu.
Taxa de uzura se ia in cazul in care clientul renunta inainte devreme la serviciile oferite de companie sa aiba o suma amortizata din acele echoipamente care daca ar vrea sa le vanda compania nu ar mai putea sar numi SH .Dar, atentie fiind functionale le va repune la alt client tot cu taxa de uzura.
Corect ar fi la amorsarea banilor aceste echipamente sa nu se mai ia taxa de uzura dar companiile din Romania zic simplu la nestiutori taxa de chirie . Prin tava de chirie intelegem ca fireste chiar si dupa 5 ani achitata taxa si sa stai la ei echipanentu ramane tot a lor cu toate ca lai achitat de 3 ori :)).
Mai simplu si legal.
A trecut 36 luni arde echipamentu suna la ei si zi ca nu merge. Solicita un echipament nou care sa il ridici din magazin sigilat sau sa ti se dessigileze in fata ta. Daca vine cu un sh suna in centrala si cere sa nu mai platesti taxa de chirie la un echipament sh si asa scapi de taxa de chirie .
Merge la Telekom eu am echipamente de la ei SH si nu platesc acea taxa de chirie care tot va aburesc astea deoarece mi sa montat un echipament refolosit . :))
P.S.
Trebuie sa stim ce cerem si care sunt si pretentiile nostre
Daca ne pasa de noi sau avem pretentie la noi ar fi ok sa avem pretentii corecte sa se respecte si de la furnizori.
Odata ce dumneata intarzii achitarea abonamentului ti se ia penalizari si daca intarzii putin mai mult ti se sisteaza si cerviciile deci nu discuta cu tine si fireste te intelege formal dar tot vei plati abonamentul + penalizari.
Daca ei din oarecare motiv nu pot furniza serviciul 12 ore sau mai mult ca vine furtuna se rupe fibra etc se scuza daca ii suni si iti promit ca imediat se va rezolva deranjamentul dar, uita sa ajusteze factura pe perioada intreruperii iar clientul de obicei nici nu solicita accest lucru ori din lejeritate ori din nestiinta.
La ei e alfel . Intarzie plata facturii si o sa vezi fara prea multe comentarii fac procedura. :))
Asa ar trebui sa facem si noi daca vrem corectitudine din partea companiei dar si din partea noastra.
In rest acuma cautam sa ne furam caciula uni la altii.

#1520
robertogl

robertogl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 07.09.2013
Gata am fost curios sa vad ce are in interioar :)) Agent 007 deacuma ma va urmari sa cumpar pocnitoarea asta deoarece am dezvirginato :))
Pai dragilor pe un rooter asa incomplet si vai de mama lui cum se zice lucrat pentru Romani astea de la digi vor atatia bani .....
Ar fi evaluat corect la vanzare varianta fara VOIP la suma de cel mult 50 ron si asta ar ridica pretul trafu ... si 2 radiatoare :))
Placa de baza foarte neingrijita zici ca a fost facuta de pionerat...
mufe la cablurile de antene WI.FI lipsa au lipit cablu direct pe placa (economie mare :)) Duar e facut pentru Romania cu dedicatii DIGI .
Ne putem bucura de 1 port TTL in caz de il blocam sa il putem rescrie imediat o sa fac o conexiune tx/rx sa vad ce zice pocnitoarea asta in terminal :))
Si ne mai bucuram si de un port JTAG respectiv j104
P.S.
Comunicarea TX/RX se face pe 3,3vcc la modelul acesta pentru cei care nu stiu sa nu conectati (+) se conecteaza duar tx la rx , rx la tx, si masa alimentarea o dati tot din transformatoru aparatului.

Uitam nici vorba de 2x2 2,5 si 2x2 de 5 duar 1 de 2.5 si 1 de 5 la antene :)) varianta Romana....
Modulul wi/fi intern este cu un cip rtl8192er iar carcasa de ecranare a modulului din economie si ca asa au cerut DIGI la fabricarea lui lipseste... la Romani nu le trebuie duar sa functioneze si cam atat la utilizare normala cat se poate de ieftin :))" NOI CEREM UN PRET CAT SE POATE DE SCUMP" :))
fIRESTE DACA TOT AR AVEA ASTEA PRETENTIA SA IL SI CUMPAR O SA AM SI EU PRETENTIA SA FIE IN PARAMETRII SPECIFICATI AL PRODUSULUI.
Deci una peste alta ne cam pacalesc astea ca are marea cu sarea ... tocmai si ideia sa il sigileze sa nu il desfaci sa vezi calitatea si cele "4 antene" care pana sa ajunga la noi pe traseu 2au disparut :))
deci pretul tot la 50 ron poate sa fie.
Digi face afacere buna cu astea :)) inselatorie pe fata combinata cu considerarea clientilor ca fiind oameni "prosti" lipsa de respect catre clienti si minciuna maxima.
Nu este in parametrii care sunt stipulati pe documentele produsului si foarte departe de specificatiile producatorului...

#1521
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014
La RCS-RDS trebuie soliciti trecerea pocnitoarei in "bridge" si sa-ti adaugi un router in adevaratul sens sal cuvantului.
Cand spun router spun: MikroTik,Netgear,Ubiquiti,Cisco. Pocnitori/jeguri ca: Tenda,TP-LIN(gi)K,D-LIN(gi)K... am avut in teste cu duiumul! La D-LINK... hai mai treaca-mearga, versiunile profi... mai sunt cum sunt dar gama "consumer" este o adevarata jignire! Nici cu Asus nu mi-e rusine... intr-un an... 6 echipamente de 1200 lei/bucata... motherboard fail!
Acasa mi-am luat MikroTik,am modem Cisco (da... sunt "intrus" pe aria asta... am abonament UPC) si am zis PASS la pocnitori! Va recomand si voua acelasi lucru!
NU luati in chirie routere de la astia!!! Faceti greseala catastrofala/apocaliptica a vietii!!! Multumiti-va cu echipamentele standard de la abonare si bagati mizeria lor in "bridge"... de acolo va routati voi netul cum vreti,folosind echipamente profesionale! Recomand MikroTik,Netgear,Ubiquiti.

#1522
radutuby

radutuby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 753
  • Înscris: 01.06.2007
https://forum.softpe...0/page__st__558

Edited by radutuby, 20 May 2018 - 06:10.


#1523
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,811
  • Înscris: 14.10.2008
Totusi la mine routerele Asus merg de ung si nu as lua nimic altceva, imi functioneste N-56-U din martie 2014 si AC-56-U din septembrie 2016 (atentie, nu era nou).

Cu D-Lingi si TP-Lingi am avut si eu probleme, Asus le da clasa.

Iar Speed Touch 546v6 este foarte bun ca switch, pe cat de praf era ca modem ADSL, iunie 2007 si inca functioneste, din 2013 ca switch.

#1524
Soby

Soby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 11.08.2006

View PostdiZy, on 18 mai 2018 - 16:30, said:

Are Digi, ce zici de asta?

Aici in localitatea unde locuiesc nu are pe stoc momentan, poate dura si o luna pana ajunge.

#1525
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Si atunci de ce ai cumpara o petarda de la provider in loc sa iti cumperi un router decent din comert cu garantie, perioada de retur etc. ?

#1526
PurpleTree

PurpleTree

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 23.08.2016
Am o intrebare, acest router Kaon are toate cele 4 porturi LAN gigabit functionale? Am luat in chirie celalalt router, Huawei si m-am trezit ca avea un singur port gigabit, desi ei nu au mentionat asta nicaieri. Cand am sunat la ei, mi-au spus ca pot folosi un switch sau sa iau si celalalt router al lor, Kaon pus in bridge. Pai are sau nu mai multe porturi functionale?

#1527
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,811
  • Înscris: 14.10.2008
Are 4 porturi functionale, ONT-ul trece in bridge si PPPoE se conecteaza de pe KAON.

#1528
PurpleTree

PurpleTree

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 23.08.2016
Pai nu pot sa am un singur router, Kaon? Sa-l inlocuiesc cu cel pe care il am acum, pentru ca de ce as avea nevoie de 2 routere in bridge?

#1529
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,522
  • Înscris: 16.12.2006

View PostNeaceasca85, on 07 iulie 2018 - 11:57, said:

Are 4 porturi functionale, ONT-ul trece in bridge si PPPoE se conecteaza de pe KAON.
3 porturi de fapt, al-4-lea e rezervat IPTV. ;)

View PostPurpleTree, on 07 iulie 2018 - 12:19, said:

Pai nu pot sa am un singur router, Kaon? Sa-l inlocuiesc cu cel pe care il am acum, pentru ca de ce as avea nevoie de 2 routere in bridge?
Nu poti. In primul rand ca Huawei nu e router, e ONT cu functie router. Nu ai cum sa ai fibra in casa fara ONT.

La asta nu platesti chirie, il ai in custodie, doar la routerul Kaon o sa platesti chirie lunara 4,80 lei.

#1530
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006

View PostPurpleTree, on 07 iulie 2018 - 10:32, said:

Am o intrebare, acest router Kaon are toate cele 4 porturi LAN gigabit functionale? Am luat in chirie celalalt router, Huawei si m-am trezit ca avea un singur port gigabit, desi ei nu au mentionat asta nicaieri. Cand am sunat la ei, mi-au spus ca pot folosi un switch sau sa iau si celalalt router al lor, Kaon pus in bridge. Pai are sau nu mai multe porturi functionale?
Si tu ai pornit de la prezumtia gresita ca iti dau cate porturi vrea maciuca ta?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate