Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Are cineva Orange Smart Home?

- - - - -
  • Please log in to reply
222 replies to this topic

#199
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,845
  • Înscris: 26.02.2010
Telekom mobile Germania ofera vo-wifi in roaming in Romania, poate si orange ar trebui sa ia exemplu de la digi si alte company europene si sa lase la liber apelurile vo-wifi.

#200
sind

sind

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,105
  • Înscris: 28.03.2007

 aris86, on 02 octombrie 2018 - 08:17, said:

Telekom mobile Germania ofera vo-wifi in roaming in Romania, poate si orange ar trebui sa ia exemplu de la digi si alte company europene si sa lase la liber apelurile vo-wifi.
asta apropo de orange smart home....sunt total de acord cu tine :)))

#201
bl1v1u

bl1v1u

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 22.10.2013
Salut,

Am si eu niste intrebari, poate ma puteti ajuta.

As putea primit un abonament de la Orange cu oferta gratuit la abonamentul de telefonie mobila, dar as avea niste intrebari (pe care vreau sa le pun si la orange, dar mai mare incredere am in forum :)
1. Exista si se poate accesa un cont de demo ca sa vad si eu  aplicatia aia de la ei?
2. Ce senzori pot sa adaug la hub-ul lor? Orice senzor care comunica prin Z_Wave? de exemplu https://www.fibaro.c...eat-controller/ ar merge?
sau toti senzorii trebuie luati de la orange (mi se pare o prostie pt ca scrie si pe site la ei ca sunt fibaro)


Eu as lua niste senzori din astia: https://www.fibaro.c...eat-controller/
Intrebarile mele sunt:
1. Cum instalez pe calorifere? Trebuie ceva valva speciala? sau merge si pentru valvele normale - habar n-am cum sa le zic ... pt ca nu ma pricep, cele pe care le invart cu mana :))
2. Am inteles ca ala inchide si deschide valva, deci intra sau nu apa calda in radiator. Dar cum fac sa unul din ele sa imi comande centrala sa porneasca? Imi trebuie si termostat pt centrala?

Mersi fain :)

#202
johnflorin

johnflorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 07.10.2009
Salut,

Nu stiu sa existe un cont demo, dar uita-te pe Youtube, de ex. e acest demo al aplicatiei al celor din Franta: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/LmWBxiNqUwA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Teoretic folosind profilul de device generic z-wave poti adauga orice astfel de device, in practica nu m-as baza 100% pe asta, mai ales avand in vedere ca robinetii de calorifer smart sunt un tip de device relativ nou...totusi zicea cineva mai pe la inceputul topicului ca foloseste robinetii z-wave de la Danfoss cu succes, deci daca as fi in locul tau as incerca totusi, poti sa-i returnezi daca e vreo problema.

Pt. instalat iti trebuie robineti existenti de genul celor care sunt pe caloriferele cu repartitor (cred ca "valve termostatate" se numesc), nu robineti clasici, daca ai de acel gen trebuie inlocuita si bucatica de teava care vine din calorifer in robinet (e vorba de cum se controleaza pornirea/oprirea apei).

Pt. pornit sau oprit centrala iti trebuie si termostat smart. Fibaro nu are si termostat, dar de ex. Netatmo si Honeywell (seria evohome) au si termostat si robineti. Daca principalul lucru care te intereseaza e controlul climei, o solutie WiFi ca cea de la Netatmo sau Honeywell cred ca ar fi mult mai OK, si ai putea sa lucrezi direct cu aplicatiile lor, plus ca tot acolo ai ajunge la bani pt. ca trebuie sa cumperi separat toti robinetii si termostatul. Daca tot ceea ce vrei sa faci este sa controlezi individual caloriferele, robinetii sunt suficienti.

#203
bl1v1u

bl1v1u

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 22.10.2013
@johnflorin mersi pt raspuns

La orange nu as plati abonamentul, pt ca il primesc gratuit la niste modificari la abonamentul de telefonie, de asta ma gandeam sa ma duc cu ei,

Am confirmat cu suportul ca centrala lor de comanda este un "Home Center 2" de la fibaro, deci ar cam trebui sa mearga cu senzorii lor de calorifere :)

Pe langa controlul climei ma intereseaza si unii din ceilalti senzori, cel putin inca 2 deocamdata.

Ma gandeam ca nu merge numai cu un termostat smart ... dar nu as putea inlocui termostatul ala cu altceva? pt ca temperatura in camere deja o sa o stiu ... termostatul va fi bun numai de pornit si oprit centrala :)

Mersi

#204
johnflorin

johnflorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 07.10.2009
Daca n-au schimbat brusc centrala cei de la Orange, nu este in niciun caz un Home Center 2 de la Fibaro, este cea din imaginea asta: https://www.orange.r...ment/index.html - adica ceva oarecum custom care are la baza sistemul de operare Vera, cred ca e produsa fizic de Sercomm. Oricum, da, ar cam trebui sa mearga cu valvele de calorifer Fibaro.

Termostatul nu vad cu ce l-ai putea inlocui pt. a da comenzi centralei termice, pt. ca ea stie doar sa primeasca comenzi de la termostat, de la buton, sau din priza (in sensul ca ii tai curentul). Teoretic poti folosi o priza inteligenta pt. a-i taia curentul atunci cand ai temperatura dorita, dar mi se pare un mod cam brutal de a actiona cu centrala termica, nu cred ca e recomandat pt. longevitatea ei. As zice ca un termostat bun e util indiferent de platforma de smart home folosita, iar multe se integreaza cu toate marile platforme...gandeste-te ca ele au si niste algoritmi proprii, care iti calculeaza timpul de incalzire a casei, il invata si iti controleaza centrala termica in consecinta, pt. a minimiza consumul de gaze. Eu sunt f. multumit de termostatul celor de la Netatmo, se integreaza si cu Orange Smart Home si au si robineti pe care ii poti cumpara la bucata.

Edited by johnflorin, 22 November 2018 - 17:38.


#205
bl1v1u

bl1v1u

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 22.10.2013
00:21:13 Oana-Florentina : Am verificat si senzorii compatibili sunt doar cei de la fibaro,din pacate. detalii hub. HUBUL ESTE HOMECENTER 2 Z-WAVE de la fibaro. Puteti sa accesati pagina fibaro.com pentru detaliile tehnice

Din discutia lor.. doar daca habar n-are despre ce vorbeste, dar a stat vreo 5-10 minute sa se intereseze :))

Legat de termostat: nu tai curentul din mai multe motive, se strica si centrala dar si ciuciu apa calda :)
Ideea e ca: termostatul de la centrala mea e wireless, deci la centrala am un dispozitiv care e actionat de termostat, care e legat la centrala. Deci e un switch care porneste si opreste :)
Ma gandeam ca unul de genul: https://www.fibaro.c...ducts/switches/ ar face aceeasi treaba .. .adica un senzor de la radiator s vada ca a scazut sub 20 de grade, el sa comande switch-ul si sa porneasca caldura (normal, prin hubul central).
Nu stiu daca e solutia cea mai buna. Altfel: termostat smart si fara alte batai de cap :)

#206
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006
Sunt interesat de un sistem de securitate pentru casa si am studiat putin oferta Orange.

Inteleg ca , in abonamentul de 10 euro, este inclus doar unitatea centrala, senzorii (de toate tipurile) , goarna de alarma , camera video , sunt contracost. Am vazut si preturile, un senzor de use inchis-deschis aprox 30 eur, o camera video aprox 40 euri, un senzor de fum aprox 40 de euro.

Eu am nevoie de asa...minim 8 senzori de inchis-deschis, 2 x senzori de fum, 2x senzori inundatie, hai sa pun si o camera video, minim 3x senzori miscare. Asta e o suma considerabila pe langa abonament.

Asigurarea, am vazut ca este extra si se face cu GroupAma, o companie de asigurari, cel putin pe RCA, extraordinar de scumpa.

Interebarea mea e: de ce as alege solutia de la Orange si nu as alege , pe la aceeasi bani, un sistem de monitorizare clasic, de exempli de la KERUI, o solutie ce contine si optiunea de comunicare 3G-4G si wi fi , care intr un pachet de aprox 180 de euro, vine cu doarte multi senzori, camera etc., bineantels fara un abonament

Deci...ce imi ofera serviciul de la Orange ca sa merite un abonamnet lunar?

#207
johnflorin

johnflorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 07.10.2009
Pai tu platesti 240 EUR de-a lungul vietii abonamentului pt. fix 2 lucruri: centrala (care ramane la tine apoi, nu ca ar fi prea utila fara abonament) si SIMul din centrala care iti trimite alerte via SMS daca ti-a picat netul.

Pana la urma si la un sistem de monitorizare clasic trebuie sa faci cumva sa functioneze SIMul, deci niste bani la un operator GSM tot platesti.

In alta ordine de idei, daca tot ceea ce vrei este un sistem de securitate, mai bine iti iei un sistem de securitate de la o firma care cu asta se ocupa, Orange nu vinde un sistem de securitate, ci unul de smart home.

#208
cristi_cristi_ccc

cristi_cristi_ccc

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 28.01.2019

 bl1v1u, on 22 noiembrie 2018 - 17:51, said:

00:21:13 Oana-Florentina : Am verificat si senzorii compatibili sunt doar cei de la fibaro,din pacate. detalii hub. HUBUL ESTE HOMECENTER 2 Z-WAVE de la fibaro. Puteti sa accesati pagina fibaro.com pentru detaliile tehnice


Nu prea are cum. Screenshoturile aplicatiei de mobil din pagina orange
https://www.orange.r...ment/index.html
corespund cu aplicatia Vera de mobil.
https://getvera.com/...21-322x572.jpeg
https://getvera.com/...-2-322x572.jpeg

Acelasi layout, aceleasi meniuri si optiuni. Doar skinul este diferit. In app store sunt aceleasi imagini.

La controller producator este MIOS, care este de fapt Vera.
https://www.orange.r...tral-smart-home

#209
JRM13

JRM13

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 19.01.2009

 videosuzy, on 11 septembrie 2018 - 17:01, said:

Am atasat softului dedicat atat pe PC cat si pe mobil si echipamentul primit de la johnflorin (inca o data mii de multumiri). E totul in regula. Nu am incercat dar nici nu ma intereseaza sa bag un sim in echipament. Mai mult ca sigur ca orice sim orange functioneaza la fel ca cel dedicat. In aplicatia de pe mobil functioneaza la fel ca primul echipament iar mesajele venite sunt usor de localizat dpv ca sursa (echipament 1 sau 2).

Hei! Videosuzi, imi poti spune, te rog, cum trebuie procedat, trebuie facut ceva special? Caci eu am adaugat ambele dispozitive centrale, insa cand incerc sa ma conectez la ultimul dispozitiv adaugat imi apare o eroare “A avut loc o eroare in timp ce s-a procesat solicitarea ta. Te rugăm să încerci din nou mai târziu!” Si mai tarziu face la fel. Si nu stiu ce sa-i mai fac :(
Acest al doilea dispozitiv a mai fost adaugat pe cont, l-am scos de pe cont, am adaugat unul nou si acum vreau sa-l adaug iar si pe acesta, dar nu pot. Ai cumva idee ce ar trebui sa fac?

#210
Sunny220

Sunny220

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 30.08.2014
Salut johnflorin

Nu mai am abonament la orange de ceva vreme... Mai pot face ceva cu acest smart home ? Nu mai pot intra in interfata lui. As vrea sa mai folosesc toti acesti senzori.

#211
johnflorin

johnflorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 07.10.2009
Pai iti trebuie un hub zwave pt. a putea comunica cu senzorii...exista tot felul de variante, poti de exemplu sa-ti iei un hub Vera sau unul Smartthings.

#212
Sunny220

Sunny220

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 30.08.2014
Multumesc johnflorin

#213
Hillfinger

Hillfinger

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 20.01.2003
De vreo 5-6 luni am probleme cu unitatile centralele de la Orange. Una dintre ele a incetat sa fuctioneze nu se mai stabilizeaza ultimul ledul de service. Nu se mai poate conecta la serverele de smarthome ale Orangeului. Am acjizitionat alte 2 unitati centrale intre timp, printre care una sigilata, Nici una dintre acestea nu am mai reusit sa o conectez. Ori nu se aprinde deloc ledul de service ori nu se stabilizează deloc. Am acum 3 unitati nefuncționale. Are cineva idee ce se întâmplă? Or fi schimbat cei de la Orange ceva?
Este incredibil ca nu ai nicaieri o sectiune de ajutor pentru serviciul de smarthome. Iar cei din call center sunt total depășiți de situație...

#214
Alex_23

Alex_23

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,343
  • Înscris: 01.09.2012
Scriei helper ului poate te ajuta

#215
SethNY

SethNY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,888
  • Înscris: 31.01.2006
La mine au picat cam deodata toti senzorii de usa, le-am scris, nu s-au sinchisit sa mai raspunda.
Am ramas si pe abonamentul de 15 euro, cel initial, acum e 10, i-am sunat , au zis sa merg la un magazin sa il schimb, nu pot sa o faca la telefon. Dar cand iti expira abonamentul urgent iti fac altele la telefon. ....

#216
videosuzy

videosuzy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,397
  • Înscris: 04.04.2007
Eu nu reusesc sa accesez platforma de pe windows 7, 8 și 10. Doar de pe XP. Păreri?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate