Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Panasonic HC VXF990 in modul 4K n...

Compresor (domestic). recomandari?

Placa de baza veche

Mazda CX-60 Homura - Machine Grey
 Kraven the Hunter - 2024

TV 4K

Bga reball cpu telefoane

Mancare fara grasimi trans (trans...
 Antena interna wifi pentru card m...

La mulți ani @AlexFCSB4!

La mulți ani @silcar!

La mulți ani @Cipry7!
 [General](Dupa-criza) Preturi mai...

Change csc on samsung

Ce telefon recomandați intre...

Piese originale
 

Incepator PHP

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
mariussoft

mariussoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 23.01.2010
Salutare!

Cateva lucruri despre mine:

Datorita unor factori externi, la 35 de ani sunt nevoit sa-mi schimb cariera si m-am decis sa ma apuc de Web Design, sau ceva in zona respectiva. Inca nici eu nu stiu.

De cateva zile tot am citit articole sa vad cam cu ce se mananca, si m-am gandit ca inainte sa ma apuc de un curs online sau live, sa urmaresc cateva tutoriale pe youtube, sa vad daca ma descurc si daca-mi place.
Asa ca am inceput cu PHP.

Am gasit un video care spune ca pentru inceput sa instalez Notepad++ si XAMPP. Normal ca nici n-am inceput bine ca m-am si blocat.
Dupa ce am instalat Xampp, am constatat ca modulul Apache nu functioneaza. Dupa ce am urmat instructiunile din alte 2 videouri de pe net, l-am facut sa mearga, abia dupa ce am schimbat doua porturi in Config
de la 443 la 4433 si de la 80 la 8080. Pana aici a fost ok.

In tutorial mai zice sa fac un folder in xampp>htdocs l-am numit ca in turtorial "tutoriale" dupa care urma sa scriu in adresa url: localhost/tutoriale/ numai ca nu se intampla nimic. imi zice:
"This site can’t be reached
localhost refused to connect.
Search Google for localhost tutoriale
ERR_CONNECTION_REFUSED"

Ce fac acum? Maentionez ca am windows 10 si ca am incercat sa introduc localhost/tutoriale/ in mai multe browsere, si tot nu merge.

De asemenea accept orice sfat care sa ma ajute pe drumul ales. Multumesc.

#2
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,649
  • Înscris: 24.11.2015
Mereu prostia aia de apache se ... , incearca sa ii cauti un inlocuitor.
Pentru web design invata prima data html + css + java script ... si dupa ce stapanesti asta abia apoi inveti PHP si le legi una de alta, apoi te poti angaja ca incepator. Apoi pe parcurs mai inveti j querry si alte lucruri.

#3
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,900
  • Înscris: 29.10.2014
Web design != Web development. PHP ține de dezvoltare software, nu design.

Problemele tale țin de administrarea serverului Apache, domeniul din nou diferit de web design și web development. Asta e administrare.

#4
DraculescuDraculescu

DraculescuDraculescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,504
  • Înscris: 31.07.2015
Fara suparare... dar nu ai sanse. Sunt pur si simplu o gramada de indieni care fac deja ce vrei sa faci tu si... ghici ce o cam fac pe o nimica toata.

Edited by DraculescuDraculescu, 04 August 2016 - 17:28.


#5
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,649
  • Înscris: 24.11.2015

View PostDraculescuDraculescu, on 04 august 2016 - 17:25, said:

Fara suparare... dar nu ai sanse. Sunt pur si simplu o gramada de indieni care fac deja ce vrei sa faci tu si... ghici ce o cam fac pe o nimica toata.

In tara noastra inca exista cerere mare, mai ales la cluj, deoarece ardealul lucreaza pentru firmele din afara, iar bucurestiul in mare parte colaboreaza cu statul.

#6
DraculescuDraculescu

DraculescuDraculescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,504
  • Înscris: 31.07.2015

View PostTruculMagic, on 04 august 2016 - 17:34, said:

In tara noastra inca exista cerere mare, mai ales la cluj, deoarece ardealul lucreaza pentru firmele din afara, iar bucurestiul in mare parte colaboreaza cu statul.

cine angajeaza un om la 35 de ani... noob total pe webdesign? sa fim seriosi
eu ma indoiesc profund ca are vreo sansa... insa na... daca vrea nu il opreste nimeni sa isi piarda banii si timpul

Edited by DraculescuDraculescu, 04 August 2016 - 17:37.


#7
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,466
  • Înscris: 10.12.2006
Poate incepe ca freelancer si daca prinde experienta si se descurca poate fi si angajat, de ce nu?

#8
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,948
  • Înscris: 21.08.2008
Verifică utillitarul și asigură-te că este pornit serverul HTTP.
Ai un fișier index.html sau index.php în directorul pe care l-ai creat?

Vezi și instrucțiunile de aici, verifică dacă ai făcut o instalare corectă a XAMPP.

http://web.marusi.ro...5/09/xampp.html

--

P.S.

În programarea web nu este ca în lumea drogurilor, toată lumea e binevenită, fiecare produce ce poate, cu priceperea și cu imaginația fiecăruia.

Într-adevăr înainte de a învăța PHP e bine să știi sintaxa HTML și CSS și noțiuni de administrare servere HTPP și baze de date SQL.

De undeva trebuie să începi, așa că eu zic că ai început bine!

Edited by Koal, 04 August 2016 - 18:24.


#9
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Ok...in httpd.conf ai o line de genu Directory "/var/www".Trebuie s-o schimbi cu calea in care lucrezi tu.

Indicatii exacte nu-ti pot da acum pt ca nu mai lucrez cu Apache, dar daca citesti http://stackoverflow...n-apache-server
sigur rezolvi problema.

Initial banuiesc ca a citit index de test, ca sa schimbi calea prestabilita trebuie sa umbli in acel .conf.

In setari nu ai gasit optiune sa-i dai noua cale de lucru? De aia nu-ti coteste index, trebuie sa dai cale( ori varianta 1(100% pt lamp) ori 2, incearca mai itai 2).

Edited by ionutz_joe2009, 04 August 2016 - 18:46.


#10
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,400
  • Înscris: 30.07.2003

View PostDraculescuDraculescu, on 04 august 2016 - 17:25, said:

Fara suparare... dar nu ai sanse. Sunt pur si simplu o gramada de indieni care fac deja ce vrei sa faci tu si... ghici ce o cam fac pe o nimica toata.
Uite ca-s pline siturile cu joburi in domeniu, nu doreste nimeni indienii in cauza.

Edited by neagu_laurentiu, 04 August 2016 - 18:34.


#11
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Daca nu ai habar de nimic din ce inseamna programare iti va fi f greu, obligatoriu incepi cu html apoi css(astea sunt simple rau fatza de ce va urma).Dupa ce vrei.

Edited by ionutz_joe2009, 04 August 2016 - 19:08.


#12
A-d-r-i-a-n

A-d-r-i-a-n

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.09.2014
Daca ai probleme cu XAMPP poti sa-ti faci un subdomeniu gratis cu host pe hostinger.ro sau etc. Te conectezi cu WinScp / Filezilla si-ti faci treaba.

Eu iti recomand sa incepi sa inveti HTML si CSS(pe codeacademy.com de exemplu) , dupa poti sa inveti si PHP.

Edited by A-d-r-i-a-n, 04 August 2016 - 19:14.


#13
mariussoft

mariussoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 23.01.2010

View Postionutz_joe2009, on 04 august 2016 - 18:28, said:

Ok...in httpd.conf ai o line de genu Directory "/var/www".Trebuie s-o schimbi cu calea in care lucrezi tu.


In httpd. conf nu am gasit decat o line ce contine cu "www" adica urmatorul: #ErrorDocument 402 http://www.example.c...ption_info.html si am schimbat - http://www.example.c...ption_info.html cu http://localhost/tut.../tutoriale/  dar nu s-a intamplat nimic. In final am schimbat la loc si o sa incerc si linkul pus de tine si ce mi-a pus @Koal si sper sa-i dau de capat

Despre restul comentariilor... raspund mai tarziu. Pace.

#14
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,707
  • Înscris: 16.11.2012
si eu recomand intai sa inveti poate putin Photoshop pt designeri si apoi html5,css2,css3,jquery...bootstrap..pt astea nu iti trebuie XAMPP neaparat,iti ajunge browserul, si un editor de text , e bun Sublime Text + pluginul emmet

si apoi php

View Postmariussoft, on 04 august 2016 - 17:07, said:

Salutare!


Dupa ce am instalat Xampp, am constatat ca modulul Apache nu functioneaza. Dupa ce am urmat instructiunile din alte 2 videouri de pe net, l-am facut sa mearga, abia dupa ce am schimbat doua porturi in Config
de la 443 la 4433 si de la 80 la 8080. Pana aici a fost ok.

Maentionez ca am windows 10 si ca am incercat sa introduc localhost/tutoriale/ in mai multe browsere, si tot nu merge.

De asemenea accept orice sfat care sa ma ajute pe drumul ales. Multumesc.

scrie http://localhost:8080/tutoriale

-daca ai un index.php,sau index.html in tutoriale o sa-ti apara, daca nu scrie localhost:8080 si iti apare fereastra cu Welcome to XAMPP for Windows...

Edited by cristirg, 04 August 2016 - 19:32.


#15
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,834
  • Înscris: 24.02.2007
  • Graphic Design aplicat pe Web – stabilesti cum sa arate paginile web
  • Implementare design web – folosesti HTML/CSS pentru a-i zice browserului sa afiseze pagina in modul in care vrea cel ce a facut designul
  • Programare web client side – folosesti un limbaj de scripting inteles de browser (javascript) pentru a programa interactiuni mai complexe in interiorul paginii sau intre pagina si backend (server)
  • Programare/Design software server side – folosesti limbaje de programare/scripting (PHP, Java, C#, Python, Ruby, etc)  pentru a programa logica din spate, de pe server

Patru domenii/directii diferite. Ce doresti deci sa inveti?

#16
mariussoft

mariussoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 23.01.2010
sweet!

cu http://localhost:8080/tutoriale a mers.

PS: o sa termin tutorialul despre PHP care e destul de scurt tot m-am apucat de el, si o sa continui cu HTML si CSS.

Multumesc tuturor pentru ajutor!

PS2: la HTML incep direct cu HTML5?

Edited by mariussoft, 04 August 2016 - 19:40.


#17
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Pana nu o sa schimbi in Apache calea nu o sa-ti mearga decat daca ii dai tu manual calea.

Lasa php pt ca toate se leaga intre ele intr-un singur fisier si html e baza.Ia-o cu html, ceva css ca sa vezi ce rol are(stilizare html).

Php e "motorul"(partea de instructiuni, adica ce sa faca butonul X declarat in html,ai motor dar nu ai caroserie ca sa intelegi mai bine)  , ai sariti niste pasi fara de care o sa-ti fie f greu daca nu poti recunoaste de ex html-ul intr-un fisier.

Edited by ionutz_joe2009, 04 August 2016 - 19:56.


#18
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,707
  • Înscris: 16.11.2012

View Postmariussoft, on 04 august 2016 - 19:39, said:

sweet!

cu http://localhost:8080/tutoriale a mers.

la HTML incep direct cu HTML5?

da incepi cu html5 care cuprinde si html4...

-poti sa folosesti si XAMPP portabil, care nu trebuie instalat, il poti tine in partitia d,e si doar  deschizi control panel, si apache si mysql

Edited by cristirg, 04 August 2016 - 19:52.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate