Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Carolina Reaper : cel mai iute ardei din lume

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
alin972

alin972

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 03.09.2016

View Poste_miron, on 06 februarie 2017 - 22:38, said:

.... Pana atunci, Reaper e cel mai iute. Io fara probe nu cred altceva.
Ai dreptate.
''Hartia, aratati-mi hartia!".Posted Image

View Postalin972, on 06 februarie 2017 - 06:51, said:

Stiu ca este omologat de G.W.R. drept cel mai iute ardei cu 2200000 Scoville...
Si eu, am spus la fel.

Fiecare, cu pasiunea lui.
Totusi, de ce-ai cultiva un astfel de ardei?

Edited by alin972, 07 February 2017 - 05:06.


#20
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011

View Postrid, on 06 februarie 2017 - 11:40, said:

Exista ardei cu 10 000 000 Scoville deja.
Ce ardei e cel folosit in mustard de Dijon?



#21
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
eu nu stiu ca la mustar, fie el de Dijon, sa se foloseasca ardei iute.

#22
e_miron

e_miron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,221
  • Înscris: 13.03.2010
Dijonul are mai degraba hrean.

#23
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011
Pe langa hrean, este si ardei, cred. Caci are o iuteala de-ti iese pe nas. Iar cea de la hrean este stopata relativ repede de catre saliva. Cea de ardei, e mai "lunga".

#24
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
eu nu am gasit nici o reteta de mustar serioasa care sa contina ardei iute. Hreanul romanesc pisca pe termen mai lung, la wasabi iuteala dispare rapid.

#25
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009

View Poste_miron, on 05 februarie 2017 - 19:57, said:

Anul asta am gasit cam 30 soiuri, de la reaper in jos pana la habanero. Sunt deja semanate, Madamme Jeanette deja a scos capul.  

Madama asta nu este intre reaper si habanero ... este jumatate din red habanero!

#26
e_miron

e_miron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,221
  • Înscris: 13.03.2010
Stiu. E in tava cu ceilalti ardei, mai ''normali''. Am mentionat-o doar pentru ca a fost prima ce a rasarit. Ieri am vazut primul reaper ca incearca sa scoata capul. Au mai iesit cate unul din Scotch bonnet si scorpion butch-t. Si ceva habanero.

#27
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,522
  • Înscris: 27.01.2012
Madama germineaza usor si e productiva...pentru cine vrea doar iute fara sa se sinucida e exact ce trebuie!
;)

#28
e_miron

e_miron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,221
  • Înscris: 13.03.2010
Ai probat?. Ca e destul de mare marja de iuteala, de la 100k la 350k. Depinde de multi factori. Eu am probat anul trecut habanero si am devenit addicted. Oricum, citeam pe forumuri de profil prin state ca undeva peste 400k limba nu mai percepe iuteala. adica nu mai face diferenta intre 400k si reaper la 2200000. Diferenta o face cate ore stai covrig, sau daca exagerezi, cate zile stai internat. Una din simptome la superhots este sughitul. A fost nu demult un caz in state in care unul neantrenat a halit un scorpion la un concurs si de la sughit i-a pleznit esofagul, tot stomacul s-a dus peste plamani si a stat ''doar'' 21 zile la spital.

Eu am pus seminte de la mai multe soiuri, dar voi consuma cu prudenta, stiu de la habanero cum ustura. Singura chestie care mi se pare ciudata este ca peste un milion SHU tre sa umbli cu manusi de latex. iti dai seama cum arat eu la ciorba, cu manusi in mana? :) Si mai ales o sa trebuiasca sa fiu cu ochii pe rate ca pe butelie ca astea mananca habanero ca pe bomboane. Ele n-au nevoie de manusi :).

#29
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,522
  • Înscris: 27.01.2012
Evident am probat!
Nu obisnuiesc sa vorbesc decat din proprie experienta!...exceptie sursele stiintifice supercredibile...
Cu ardeii mai iuti ca media fac asa, usuc, macin boia si pun cu maxima cumpatare in mancare...
Manusi doar la scos semintele!...sau fara, la scos reumatismul din oase!!!
Posted Image

Edited by subway_guru, 14 February 2017 - 20:35.


#30
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
De acord cu guru in cazul Janei. Eu macin si amestec cu boia dulce ca sa`mi fie mai usor cand pun in mancare, sa nu o comit grav :)

#31
e_miron

e_miron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,221
  • Înscris: 13.03.2010
Metoda de uscare?

#32
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Plasticaraie de deshidrator cu 5 sertare la 150ron, isi face treaba bine. Boiaua dulce o cumpar ca nu stau sa pun si ardei de boia dulce acum, mi`au trecut nebuniile astea de mult.

#33
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,522
  • Înscris: 27.01.2012
Eu am un deshidrator tot de plastic dar cu mai multe etaje, e superutil, bag la gros momordici, chipsuri de pepene galben, ardei iuti si tot ce-mi mai pica prin preajma...
Posted Image
Cu grija sa-l spal ca sa nu amestec dulce, amar cu iute!

Edited by subway_guru, 14 February 2017 - 21:16.


#34
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Eu dupa ardei iute bag o tura de cateva kile de rondele de ceapa, ies perfecte de rontait dulce-picant :)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate