Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Carolina Reaper : cel mai iute ardei din lume
Last Updated: Feb 14 2017 21:47, Started by
mrgeotm
, Jun 25 2016 22:03
·
0
#19
Posted 07 February 2017 - 04:59
e_miron, on 06 februarie 2017 - 22:38, said:
.... Pana atunci, Reaper e cel mai iute. Io fara probe nu cred altceva. ''Hartia, aratati-mi hartia!". alin972, on 06 februarie 2017 - 06:51, said:
Stiu ca este omologat de G.W.R. drept cel mai iute ardei cu 2200000 Scoville... Fiecare, cu pasiunea lui. Totusi, de ce-ai cultiva un astfel de ardei? Edited by alin972, 07 February 2017 - 05:06. |
#20
Posted 12 February 2017 - 08:15
#21
Posted 12 February 2017 - 10:40
eu nu stiu ca la mustar, fie el de Dijon, sa se foloseasca ardei iute.
|
#23
Posted 12 February 2017 - 15:09
Pe langa hrean, este si ardei, cred. Caci are o iuteala de-ti iese pe nas. Iar cea de la hrean este stopata relativ repede de catre saliva. Cea de ardei, e mai "lunga".
|
#24
Posted 13 February 2017 - 10:28
eu nu am gasit nici o reteta de mustar serioasa care sa contina ardei iute. Hreanul romanesc pisca pe termen mai lung, la wasabi iuteala dispare rapid.
|
#25
Posted 14 February 2017 - 00:39
#26
Posted 14 February 2017 - 19:15
Stiu. E in tava cu ceilalti ardei, mai ''normali''. Am mentionat-o doar pentru ca a fost prima ce a rasarit. Ieri am vazut primul reaper ca incearca sa scoata capul. Au mai iesit cate unul din Scotch bonnet si scorpion butch-t. Si ceva habanero.
|
#27
Posted 14 February 2017 - 19:57
Madama germineaza usor si e productiva...pentru cine vrea doar iute fara sa se sinucida e exact ce trebuie!
|
#28
Posted 14 February 2017 - 20:12
Ai probat?. Ca e destul de mare marja de iuteala, de la 100k la 350k. Depinde de multi factori. Eu am probat anul trecut habanero si am devenit addicted. Oricum, citeam pe forumuri de profil prin state ca undeva peste 400k limba nu mai percepe iuteala. adica nu mai face diferenta intre 400k si reaper la 2200000. Diferenta o face cate ore stai covrig, sau daca exagerezi, cate zile stai internat. Una din simptome la superhots este sughitul. A fost nu demult un caz in state in care unul neantrenat a halit un scorpion la un concurs si de la sughit i-a pleznit esofagul, tot stomacul s-a dus peste plamani si a stat ''doar'' 21 zile la spital.
Eu am pus seminte de la mai multe soiuri, dar voi consuma cu prudenta, stiu de la habanero cum ustura. Singura chestie care mi se pare ciudata este ca peste un milion SHU tre sa umbli cu manusi de latex. iti dai seama cum arat eu la ciorba, cu manusi in mana? Si mai ales o sa trebuiasca sa fiu cu ochii pe rate ca pe butelie ca astea mananca habanero ca pe bomboane. Ele n-au nevoie de manusi . |
|
#29
Posted 14 February 2017 - 20:32
Evident am probat!
Nu obisnuiesc sa vorbesc decat din proprie experienta!...exceptie sursele stiintifice supercredibile... Cu ardeii mai iuti ca media fac asa, usuc, macin boia si pun cu maxima cumpatare in mancare... Manusi doar la scos semintele!...sau fara, la scos reumatismul din oase!!! Edited by subway_guru, 14 February 2017 - 20:35. |
#30
Posted 14 February 2017 - 20:36
De acord cu guru in cazul Janei. Eu macin si amestec cu boia dulce ca sa`mi fie mai usor cand pun in mancare, sa nu o comit grav
|
#32
Posted 14 February 2017 - 20:45
Plasticaraie de deshidrator cu 5 sertare la 150ron, isi face treaba bine. Boiaua dulce o cumpar ca nu stau sa pun si ardei de boia dulce acum, mi`au trecut nebuniile astea de mult.
|
#33
Posted 14 February 2017 - 21:12
Eu am un deshidrator tot de plastic dar cu mai multe etaje, e superutil, bag la gros momordici, chipsuri de pepene galben, ardei iuti si tot ce-mi mai pica prin preajma...
Cu grija sa-l spal ca sa nu amestec dulce, amar cu iute! Edited by subway_guru, 14 February 2017 - 21:16. |
|
#34
Posted 14 February 2017 - 21:47
Eu dupa ardei iute bag o tura de cateva kile de rondele de ceapa, ies perfecte de rontait dulce-picant
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users