Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...

Ridicare act de identitate cu pro...
 Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?
 Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania
 Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...
 

afacere restaurant

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1
luchianv

luchianv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 09.02.2012
ma gandesc sa-mi deschid un mic restaurant de sezon pe malul unui lac, iar aceasta pozitionare a lui ma face sa cred ca e un avantaj.
insa am multe necunoscute pe care as vrea sa le clarific. o sa incep cu cateva, iar daca voi avea parte de raspunsuri civilizate voi continua acest topic..

stiu ca materia prima va trebui sa o procur de la furnizori pentru a mi se elibera o factura si pentru a putea plati corect taxele si impozitele, si cel mai important ca marfa primita sa fie in termen de valabilitate si trecuta de control sanitar-veterinar. corect?

acum eu dorec sa procedez altfel si aici e marea mea dilema:
-nu sunt de acord sa cumpar rosii turcesti pentru ca nu au gust si astfel rezultatul final va fi compromis. doresc sa iau rosiile de exemplu de la un taran, sa stiu sigur ca sunt rosii romanesti cu gust. acel taran va trebui sa aibe pfa si sa-mi elibereze o factura? sau cum se procedeaza cand eu doresc sa procur legumele de la tarani? si mai ales de la cei locali? astfel incurajez si micii agricultori si in final clientii mei vor fi satisfacuti.

-o data pe saptamana, o data pe luna, nu are importanta, vreau sa gatesc un miel la cuptor, insa nu e Pastele si eu nu am de unde sa-l procur, decat de la ciobani. iar ciobanul nu cred ca poate sa-mi elibereze o factura iar cu control sanitar-veterinar cum fac?

-daca doresc sa-mi cultiv eu legumele si sa le vand in restaurantul meu (asta daca nu voi fi multumit de calitatea produselor luate de la taranii din piata, sau chiar ma voi hotara sa le cultiv eu) cum se procedeaza in acest caz?

ma poate cineva lamuri?

#2
Spk96

Spk96

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.11.2013
Dar ai deja totul ?
Adica ai lacul, restaurantul, personalul, avizele ?
Daca nu, tu de astea iti bati capul, de unde o sa cumperi miel in fiecare saptamana?

#3
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005
cate mase are acest restaurant?

#4
luchianv

luchianv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 09.02.2012

 Spk96, on 26 mai 2016 - 21:35, said:

Dar ai deja totul ?
Adica ai lacul, restaurantul, personalul, avizele ?
Daca nu, tu de astea iti bati capul, de unde o sa cumperi miel in fiecare saptamana?
nu cred ca e nevoie sa-ti ridici tu probleme daca am sau nu totul... daca nu am restaurantul, avizele si ce mai zici tu, o sa le am. te rog sa-mi raspunzi doar legat pe nelamuririle mele fara a te mai abate de la ele. merci

 balauru69, on 26 mai 2016 - 22:28, said:

cate mase are acest restaurant?
mase? te referi la mese, cred. o sa aiba o capacitate de aproximativ 60-80 de persoane

#5
balauru69

balauru69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,869
  • Înscris: 27.08.2005
Da, scuze, la mese ma refeream.
Din pacate, ideea ta e frumoasa, dar nu si fezabila. E mult de povestit, lasa-mi in PM un nr. de tel., te sun maine si vorbim.

#6
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
1. O sa-treaca repede ideea de a-ti creste legumele.

2. Rosii de la tarani vrei si la iarna, sau inchizi restaurantul?

#7
joseph_lacroix

joseph_lacroix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,299
  • Înscris: 17.09.2013
cu legumele e mai simplu dar pentru miel trebuie sa ai aviz sanitar-sa fie stampilat, din pacate aici trebuie sa il cumperi doar de la tarani care sunt dispusi sa iti dea factura iar mielul trebuie sacrificat intr-un punct avizat sau la abatoare autorizate-sunt destule iar tariful e cuprins intre 80-130 Ron /  animal sacrificat.
Eu cea mai mare pb o vad personalul  din bucatarie, bucatarul face diferenta.

#8
luchianv

luchianv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 09.02.2012

 don_dannielo, on 26 mai 2016 - 22:49, said:

1. O sa-treaca repede ideea de a-ti creste legumele.

2. Rosii de la tarani vrei si la iarna, sau inchizi restaurantul?
1. argumenteaza
2. va functiona doar pe timp de vara, sau un maxim 6 luni pe an. voi incerca, cat se poate, sa servesc clientilor legumele de sezon. in cazul in care cererea va fi mare si clienti nemultumiti ca nu am rosii (si nu ma refer doar la rosii, ci la legume in general. prin rosii am incercat doar sa dau un bun exemplu de o leguma la care se simte gustul turcesc, bulgaresc fata de rosia romaneasca) in luna mai, voi incerca pe cat posibil sa ma adaptez cerintelor.

 joseph_lacroix, on 26 mai 2016 - 22:54, said:

cu legumele e mai simplu dar pentru miel trebuie sa ai aviz sanitar-sa fie stampilat, din pacate aici trebuie sa il cumperi doar de la tarani care sunt dispusi sa iti dea factura iar mielul trebuie sacrificat intr-un punct avizat sau la abatoare autorizate-sunt destule iar tariful e cuprins intre 80-130 Ron /  animal sacrificat.
Eu cea mai mare pb o vad personalul  din bucatarie, bucatarul face diferenta.
stiu ca bucatarul e 'motorul' unui restaurant. dar pentru inceput bucatarul voi fi chiar eu, iar ajutorul de bucatar va invata sa gateasca dupa indicatiile mele, ca mai apoi sa devina el bucatar iar eu sa-mi vad de administrare. meniul principal va fi pestele iar mielul, porcul, micii produsi in propria unitate si alte derivate din carne doresc sa le prepar in weekenduri.

vad des la TV cum in strainatate bucatarii isi procura materia prima de la diversi producatori locali iar asta le da un plus de originalitate. daca merge in afara, trebuie sa mearga si la noi, numai ca nu gasesc nicaieri informatii despre aceste idei ale mele care sunt de multa vreme puse in practica in diverse bucatarii.

cred ca una e sa manance clientul o portie proaspata de cartofi prajiti si alta mancare de peste sunt cartofii congelati de la Metro. voi clienti de restaurante nu v-ati saturat de cartofi congelati si produse turcesti? ca eu sunt satul pana peste cap. cred ca un maxim de 20% din restaurantele din tara servesc cartofi proaspat curatati in propria unitate... vorbind de chestii marunte, ca sunt si alte materii prime de slaba calitate pe care patronii de restaurante le agreeaza pentru un profit cat mai mare (de parca doar profitul conteaza pentru unii). uneori am senzatia de teama, sa intreb ospatarul daca nu cumva are cartofi prajiti dar NU congelati, ca se uita tare ciudat la mine de parca i-as fi comandat inima lui Thor.

nu v-ati saturat de restaurante cu meniuri copiate dupa un restaurant deschis anterior lui, sau chiar dupa un restaurant din '90? in toate meniurile sa nu cumva sa lipseasca preparatele care sa umple lista, gen cordon bleu, stroganoff de pui (o denumire care ma amuza copios) si escalop a la zingara Posted Image) iar daca intrebi chelnerul de escalop sau stroganoff, ca sa nu iti spuna ca de fapt bucatarul e kick-down si nu stie sa-l faca, iti spune ca aceasta mancare cade greu la stomac :))

Edited by luchianv, 26 May 2016 - 23:46.


#9
joseph_lacroix

joseph_lacroix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,299
  • Înscris: 17.09.2013
cu noul cod fiscal nu stiu cum este dar cel putin legume si restul le puteai achizitiona pe borderou de achizitii, poti sa cumperi si animale, dar trebuiesc sacrificate in puncte autorizate, Animalele trebuie sa aibe crotal la ureche(ca sa se poata urmari trasaiblitatea)

Daca ai spatiul, iar restaurantul e decent, si cel mai important faci mancare de calitate atmosfera fiind ok, atunci o sa ai succes.

PS sa ne spui unde il faci ca sa te vizitam.

Attached Files


Edited by joseph_lacroix, 27 May 2016 - 00:00.


#10
Hypnosfera

Hypnosfera

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 317
  • Înscris: 31.07.2015
luchianv,
La modul in care expui problema, cu toata bunavointa, esti departe de a intelege ce inseamna un restaurant. Foarte departe. Si nu ma refer doar la partea de legislatie.

Quote

iar daca voi avea parte de raspunsuri civilizate voi continua acest topic..
chestia asta....spune multe...
Daca pana acum, am raspuns civilizat, te rog posteaza o lista a echipamentului din bucatarie, a personalului angajat DOAR in bucatarie si a avizelor sanitare necesare,. De asemenea, ce analize medicale specifice, per angajat, ai nevoie. Ma opresc aici. Bafta in ce ai sa incerci!

#11
luchianv

luchianv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 09.02.2012

 Hypnosfera, on 27 mai 2016 - 00:18, said:

luchianv,
La modul in care expui problema, cu toata bunavointa, esti departe de a intelege ce inseamna un restaurant. Foarte departe. Si nu ma refer doar la partea de legislatie.

chestia asta....spune multe...
Daca pana acum, am raspuns civilizat, te rog posteaza o lista a echipamentului din bucatarie, a personalului angajat DOAR in bucatarie si a avizelor sanitare necesare,. De asemenea, ce analize medicale specifice, per angajat, ai nevoie. Ma opresc aici. Bafta in ce ai sa incerci!

pai sincer nu stiu ce iti spune tie 'chestia' in care eu vreau raspunsuri civilizate. prin exprimarea mea m-am referit la raspunsuri la subiect si nu raspunsuri de mahala cum mai vad uneori pe acest forum, de fapt cum des vad pe acest forum; uneori mai apare un troll si strica toata discutia si un exemplu clar de raspuns pe care nu mi-l doream, e postarea numarul #2. eu intreb una, si altcineva isi ridica probleme in locul meu :)
iar daca sunt foarte departe de a intelege ce inseamna un restaurant, ma voi apropia. nu s-a nascut nimeni cu administratia si nici cu legislatia in sange.

cu ce rost as posta o lista a echipamentului de bucatarie cand eu am alte nelamuriri.. ca idee, bucataria mea de acasa intrece cu mult unele restaurante din punct de vedere al echipamentelor. si crede-ma, stiu ce vorbesc pentru ca stiu ce am in bucatarie. iar legat de avizele necesare si de analizele medicale ale angajatilor, sunt pasi pe care va trebui sa ii parcurg si fara de care nu pot functiona ca unitate de alimentatie publica.

acum sa ma scuzi daca ti se pare ca vorbesc intr-un nu stiu cum mod, dar doresc doar raspunsuri pe subiect si nu in afara lor, si nu cred ca cer prea mult!!!
ms de intelegere si astept cu interes si alte pareri

#12
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Trebuie sa te acoperi de hartii in tot ce faci, altfel iti iei amenzi (sunt mari) sau platesti impozite la cheltuieli. (toate achizitiile sa fie cu factura/chitanta)
Nu mai pierde vremea cu 'cum ar trebui sa fie',  fa ceva in cadrul existent.

#13
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
opreste'te inainte sa cheltui si altceva in afara de timp. esti naiv.
incepe cu ceva mic daca tot vrei sa faci asta. la genul o rulota din care sa servesti ceva fast food de fite sau fish+chips, cel mult un mic restaurant, hole in the wall, de 4 mese, 16 persoane.

#14
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,368
  • Înscris: 20.10.2015

 luchianv, on 26 mai 2016 - 20:49, said:

ma gandesc sa-mi deschid un mic restaurant de sezon pe malul unui lac, iar aceasta pozitionare a lui ma face sa cred ca e un avantaj.
insa am multe necunoscute pe care as vrea sa le clarific. o sa incep cu cateva, iar daca voi avea parte de raspunsuri civilizate voi continua acest topic..

stiu ca materia prima va trebui sa o procur de la furnizori pentru a mi se elibera o factura si pentru a putea plati corect taxele si impozitele, si cel mai important ca marfa primita sa fie in termen de valabilitate si trecuta de control sanitar-veterinar. corect?

acum eu dorec sa procedez altfel si aici e marea mea dilema:
-nu sunt de acord sa cumpar rosii turcesti pentru ca nu au gust si astfel rezultatul final va fi compromis. doresc sa iau rosiile de exemplu de la un taran, sa stiu sigur ca sunt rosii romanesti cu gust. acel taran va trebui sa aibe pfa si sa-mi elibereze o factura? sau cum se procedeaza cand eu doresc sa procur legumele de la tarani? si mai ales de la cei locali? astfel incurajez si micii agricultori si in final clientii mei vor fi satisfacuti.

-o data pe saptamana, o data pe luna, nu are importanta, vreau sa gatesc un miel la cuptor, insa nu e Pastele si eu nu am de unde sa-l procur, decat de la ciobani. iar ciobanul nu cred ca poate sa-mi elibereze o factura iar cu control sanitar-veterinar cum fac?

-daca doresc sa-mi cultiv eu legumele si sa le vand in restaurantul meu (asta daca nu voi fi multumit de calitatea produselor luate de la taranii din piata, sau chiar ma voi hotara sa le cultiv eu) cum se procedeaza in acest caz?

ma poate cineva lamuri?

Fac pariu ca nu ai mai mult de 16 ani

NU asa se face o afacere.

#15
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
are mai mult de 16 ani. este ideea tipica ce apare in capul romanului ce a lucrat in afara si are 2 lei stransi deoparte,. am auzit'o de prea multe ori, culmea, toti la restarant se gandesc. magia chefurilor. ei nu stiu ca bucataria restaurantului inseamna sange, sudoare si oase subrezite. in bucataria restaurantului nu ai timp sa fi picasso
ei vad in afara ce se intampla si vor sa imite. nu e rau. se ignora in schimb regului elementare ceea ce face esecul o probilitate de 101%

nu confundati ceea ce va place voua sau credeti ca va place si visurile de mari amfitrioni cu succesul economic. ala se joaca dupa alte reguli

#16
primuministru

primuministru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,864
  • Înscris: 05.10.2007
Mi se pare foarte interesanta ideea ta de a te folosi de resursele de la furnizorii sau producatorii locali, dar din pacate sunt unii care in loc sa te sprijine cu sfaturi utile, sunt interesati de personal, avize, mese, scaune, perdele etc.
Tare as vrea sa te ajut cu o informatie utila, dar sincer, nu am cunostinte in acest domeniu.
Tot ce pot sa fac este sa-ti urez mult succes !

#17
cjo

cjo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 509
  • Înscris: 25.05.2016
Off: Cand o sa termini resaturantul, da-mi PM si iti aduc eu miei si rosii. Ofer factura si garantie.
On: proiectul nu este real. Aprovizionarea este ultima ta problema. Ce naiba, suntem in 2016, poti cumpara legal si cu facura tot ce iti trebuie.

#18
primuministru

primuministru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,864
  • Înscris: 05.10.2007

 cjo, on 27 mai 2016 - 08:11, said:

On: proiectul nu este real. Aprovizionarea este ultima ta problema. Ce naiba, suntem in 2016, poti cumpara legal si cu facura tot ce iti trebuie.

Ba mie mi se pare foarte real ! Tocmai ca aprovizionarea lui e prioritara ! Omul nu vrea sa se aprovizioneze din super/hypermarketuri cu legume turcesti/spaniolesti, asta o face oricine.Omul vrea sa ofere produse de calitate (poate chiar bio) de la producatorii locali (tarani, ciobani ) care nu-ti pot da factura pentru ca ei nu sunt nici PFA, nici SRL.
De aceeasi problema se lovesc si cei care au o pensiune unde se ofera mancare si bautura din propria curte (animale, sera cu legume, branza, lapte, unt, oua, vin din productia proprie etc).Se cer teancuri de acte, certificat de producator, taxe peste taxe...de-ti piere tot cheful si nu-ti mai vine sa oferi turistilor nici macar un pahar de apa de puţ ca-ti cer si analiza apei.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate