Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 

afacere restaurant

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#19
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Aloo, ministre, nu ai auzit de achizitii de la producatori... sunt legale, sa stii.

#20
primuministru

primuministru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,845
  • Înscris: 05.10.2007
De auzit am auzit, dar am spus mai devreme ca nu am cunostinte in acest domeniu.Daca tu ai mai multe informatii care l-ar putea ajuta pe initiator in afacerea lui, spune-i lui, nu mie ! Sunt sigur ca va aprecia orice sfat util, nu ceva de genul "Trebuie sa te acoperi de hartii in tot ce faci..." Sunt sigur ca asta deja stia !

#21
cjo

cjo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 509
  • Înscris: 25.05.2016
http://infotva.manag...zice-11523.html

#22
Hypnosfera

Hypnosfera

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 317
  • Înscris: 31.07.2015

Quote

dar din pacate sunt unii care in loc sa te sprijine cu sfaturi utile, sunt interesati de personal, avize, mese, scaune, perdele etc.

Quote

De aceeasi problema se lovesc si cei care au o pensiune unde se ofera mancare si bautura din propria curte

Bingo. Aici se discuta de restaurant! Nu pensiune, nu zahana, nu "ca la mama acasa". Sesizati diferenta? Un coleg, posta mai sus de "sange, sudoare si oase subrezite." Ma puteti crede ca are dreptate. Asta, repet, discutam despre restaurant cu 15-20 de mese, respectiv cu minim 30 de meniuri diferite pe comanda. Constientizati ce personal necesita? Dar ce echipament? Aveti cunostiinta de preturile echipamentului? Daca este solvabil si potent pentru a intra in standarde, cu siguranta factura pentru rosii si miei(doi miei lunar sunt multi ), o sa fie o problema minora. Fiind amplasat pe malul lacului, s-ar preta la exploatarea resursei specifice. (Un acvariu cu peste viu, pe care il alegi tu ca si client si ..etc... Suna a SF?) Hai sa incercam sa nu ne ofuscam si sa privim si partea ascunsa a afacerii. Daca dmneavoastra sositi cu sotia/sotul imbracat(a) in tinuta de seara, va intereseaza provenienta rosiilor? Sa fim seriosi. Dar deja sunt offtopic. Si eu ii urez bafta! Dar il sfatuiesc pe initiator sa calculeze inca de 100 de ori, toate detaliile.

#23
primuministru

primuministru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,845
  • Înscris: 05.10.2007
Daca omul era interesat de toate aceste aspecte ( personal, echipamente, preturile echipamentelor etc) sunt sigur ca ne-ar fi intrebat. Dar deja mi se pare ca derapam de la subiect si o dam in detalii pe care initiatorul banuiesc ca le-a luat in calcul inainte de a posta.Nu e problema mea daca e "solvabil sau potent", chiar nu ma intereseaza provenienta banilor. Nu-s interesat nici de "standarde", de asta se ocupa institutiile abilitate de control (DSV, pompieri etc).
Eu nu vad care ar fi diferenta dintre un restaurant si o pensiune turistica (sau conac) cu 10-15 camere dotata cu bucatarie proprie si restaurant (RESTAURÁNT, restaurante, s. n. Unitate de alimentație care prepară în bucătărie proprie mâncăruri și le desface contra cost, împreună cu băuturi, în săli proprii de consumație;) Daca tu sesizezi vreo diferenta, spune-mi !
Intr-adevar, poate nu-s multi interesati de provenienta rosiilor, dar pentru un bucatar conteaza foarte mult acest aspect.Atat pentru gust cat si pentru grija fata de client de a-i oferi produse de calitate.Mai pe romaneste, nu-l doare-n cur ce prepara ca omul oricum baga la mat, ci pune suflet, foloseste ingrediente naturale, fructe, legume, cat si carne de la animale crescute pe camp, nu in ferme unde halesc numai nutreturi combinate.

De fapt stii care e problema in tara asta? Ca nimeni, dar absolut nimeni, nu-ti ofera consultanta gratuita pentru a deschide o afacere, oricat de mica.Nimeni nu-ti da informatii utile sau sfaturi bune, nimeni nu te invata cum sa procedezi corect.Alergi pana iti sar capacele dupa niste autorizatii/aprobari, platesti taxe peste taxe la toate institutiile, iar dupa ce in sfarsit ai reusit sa strangi mormanul de aprobari si ai deschis afacerea, te pomenesti cu controale de la alte institutii.Vin, se-aseaza la masa, comanda si dupa ce termina de mancat incep sa curga amenzile...ca ciorba a fost fierbinte, ca n-ai hartie igienica roz la toaleta, ca n-ai servetele verzi sau mai rau, ca n-ai emis bon fiscal pe un ardei iute sau un castravete murat si dupa astia....vine ANAF-ul si iti pune un afis pe usa si ti-a inchis business-ul.Prea putin ii intereseaza istoricul tau ca firma, ca poate ai fost un contribuabil corect, ca ti-ai platit toate taxele/impozitele la stat, ca ai creat 8-10 locuri de munca si lasi fara venit cateva familii.
Ma scuzati daca e off-topic, dar am simtit nevoia sa ma racoresc putin.

#24
Michidoo

Michidoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 15.01.2008
Un bucatar nu poate fi managerul unui restaurant. Iar managerul unui restaurant nu poate fi si bucatar.

Am inteles, e pasiunea ta, probabil te pricepi la gatit, vrei sa faci asta la nivel profesionist. Dar atunci gaseste pe cineva care sa se ocupe de restaurant. Tu te poti ocupa doar de aprovizionare (sa zicem ca bucatarul e direct interesat de produsele pe care le gateste) si de gatit. Daca incerci sa le faci pe toate, s-ar putea sa iasa un fiasco. Imagineaza-ti doar ca ai restaurantul plin, 10-15 comenzi in asteptare, trebuie sa gatesti rapid si bine, dar ospatarita iti cere sa-i inregistrezi concediul prenatal, si vrea ACUM. Sau in loc sa fugaresti mielul pe la abator trebuie sa dai cu subsemnatul la politie, ca ti-a plecat seful de sala cu toate incasarile. Sunt lucruri care se intampla, de care trebuie sa se ocupe cineva, se numeste management, si n-are nicio legatura cu gatitul.

#25
Hypnosfera

Hypnosfera

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 317
  • Înscris: 31.07.2015

Quote

Ma scuzati daca e off-topic, dar am simtit nevoia sa ma racoresc putin.
Like e DOAR pentru partea citata! Amandoi vrem sa il ajutam. Partea mea de experienta, e pe un domeniu. A domniei tale, pe ..altul. Initiatorul o sa discearna. Promit sa il vizitez dupa deschidere, daca o sa dea detaliile necesare.

#26
luchianv

luchianv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 09.02.2012

View PostTsunnnami, on 27 mai 2016 - 06:13, said:

Fac pariu ca nu ai mai mult de 16 ani

NU asa se face o afacere.
NU si .. atat ai avut de zis?
si chiar daca as avea 16 ani, care ar fi problema? e ceva malefic pentru un copil de 16 ani sa se gandeasca la afaceri? Posted Image) daca nu cat mai devreme atunci cand? la 50?
eu nu mi-am expus tot planul meu de afacere ca sa-mi zici daca asa se face o afacere sau NU.
daca tot stii cum se face o afacere, ai putea sa-mi dai cateva sfaturi care sunt bine venite, dar nu dintr-aceste descurajatoare si fara alte argumente.

View Postargentum, on 27 mai 2016 - 05:59, said:

opreste'te inainte sa cheltui si altceva in afara de timp. esti naiv.
incepe cu ceva mic daca tot vrei sa faci asta. la genul o rulota din care sa servesti ceva fast food de fite sau fish+chips, cel mult un mic restaurant, hole in the wall, de 4 mese, 16 persoane.
am luat in calcul ca la inceput sa-l fac cat de mic posibil sa vad cum ma descurc cu tot ceea ce inseamna stres, munca continua si etc etc. 16 persoane nu, dar un 30 de persoane pentru inceput

View Postargentum, on 27 mai 2016 - 06:40, said:

are mai mult de 16 ani. este ideea tipica ce apare in capul romanului ce a lucrat in afara si are 2 lei stransi deoparte,. am auzit'o de prea multe ori, culmea, toti la restarant se gandesc. magia chefurilor. ei nu stiu ca bucataria restaurantului inseamna sange, sudoare si oase subrezite. in bucataria restaurantului nu ai timp sa fi picasso
ei vad in afara ce se intampla si vor sa imite. nu e rau. se ignora in schimb regului elementare ceea ce face esecul o probilitate de 101%

nu confundati ceea ce va place voua sau credeti ca va place si visurile de mari amfitrioni cu succesul economic. ala se joaca dupa alte reguli
exact de informatiile acestea am nevoie pe care nu reusesc sa le obtin de la voi. care sunt aceste reguli elementare pe care le pui in discutie?
daca-mi doresc un restaurant il doresc pentru ca asta imi place mie sa fac si nu urmaresc sa sparg standardele economice. deci profitul la mine e surclasat de satisfacerea clientului.

View Postcjo, on 27 mai 2016 - 08:11, said:

Off: Cand o sa termini resaturantul, da-mi PM si iti aduc eu miei si rosii. Ofer factura si garantie.
On: proiectul nu este real. Aprovizionarea este ultima ta problema. Ce naiba, suntem in 2016, poti cumpara legal si cu facura tot ce iti trebuie.
On: o sa-l termin si o sa-ti dau un PM
Off: proiectul este cat se poate de real

View PostQuantum, on 27 mai 2016 - 08:33, said:

Aloo, ministre, nu ai auzit de achizitii de la producatori... sunt legale, sa stii.
o informatie binevenita despre care nu aveam habar si uite asa incep sa le invat. de genul aceste de informatii am nevoie de la voi

View PostHypnosfera, on 27 mai 2016 - 09:13, said:

Bingo. Aici se discuta de restaurant! Nu pensiune, nu zahana, nu "ca la mama acasa". Sesizati diferenta? Un coleg, posta mai sus de "sange, sudoare si oase subrezite." Ma puteti crede ca are dreptate. Asta, repet, discutam despre restaurant cu 15-20 de mese, respectiv cu minim 30 de meniuri diferite pe comanda. Constientizati ce personal necesita? Dar ce echipament? Aveti cunostiinta de preturile echipamentului? Daca este solvabil si potent pentru a intra in standarde, cu siguranta factura pentru rosii si miei(doi miei lunar sunt multi ), o sa fie o problema minora. Fiind amplasat pe malul lacului, s-ar preta la exploatarea resursei specifice. (Un acvariu cu peste viu, pe care il alegi tu ca si client si ..etc... Suna a SF?) Hai sa incercam sa nu ne ofuscam si sa privim si partea ascunsa a afacerii. Daca dmneavoastra sositi cu sotia/sotul imbracat(a) in tinuta de seara, va intereseaza provenienta rosiilor? Sa fim seriosi. Dar deja sunt offtopic. Si eu ii urez bafta! Dar il sfatuiesc pe initiator sa calculeze inca de 100 de ori, toate detaliile.
iti ridici prea multe probleme iar la felul cum pui tu problema inteleg ca nu te-ai apuca niciodata de o astfel de afacere pentru ca ti se pare prea mult si prea complicat si greu de atins.
intr-adevar o mare problema la mine e si cu personalul, dar daca ajung sa ma sperii de toate aceste n detalii, o sa stagnez si o sa lucrez in propria sera iar intr-o zi o sa-mi vina un patron de restaurant sa-mi ceara materie prima Posted Image)
cunosc preturile echipamentului si nu e ceva de speriat!!
un acvariu cu peste viu nu mi se pare SF, chiar o aveam notata aceasta idee.
Eu daca sosesc cu sotia, indiferent de tinuta, chiar ma intereseaza provenienta rosiilor si a materiei prime in general pentru ca vreau sa stiu ce mananc. poate in 10 ani o sa fie si la noi ceva normal asta cu provenienta materiei prime, ca acum daca intrebi ospatarul de asa ceva, ori il bufneste rasul ori spune ca esti nebun.

astept in continuare orice informatie noua cu privire la acest tip de afacere si cu argumente la ceea ce spuneti
multumesc

Edited by luchianv, 27 May 2016 - 11:58.


#27
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,861
  • Înscris: 20.10.2015

View Postluchianv, on 27 mai 2016 - 11:58, said:

NU si .. atat ai avut de zis?
si chiar daca as avea 16 ani, care ar fi problema? e ceva malefic pentru un copil de 16 ani sa se gandeasca la afaceri? Posted Image) daca nu cat mai devreme atunci cand? la 50?
eu nu mi-am expus tot planul meu de afacere ca sa-mi zici daca asa se face o afacere sau NU.
daca tot stii cum se face o afacere, ai putea sa-mi dai cateva sfaturi care sunt bine venite, dar nu dintr-aceste descurajatoare si fara alte argumente.


Incepi cu un PLAN DE AFACERE, nu cu poezii.
Acolo se vor inmormanta niste bani.
Ai tai, de unde i-oi avea, transpirati, furt, mostenire, n-are importanta.

Sfaturile mele nu ai tu nevoie de ele. Am mai dat sfaturi, dar sfaturile mele presupune munca.
Tu vrei doar investitie mica si poezie, din ceea ce scrii, asta reiese, d-asta nu-ti dau sanse, nu pentru ca as fi eu gigi contra

#28
Hypnosfera

Hypnosfera

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 317
  • Înscris: 31.07.2015

Quote

iti ridici prea multe probleme iar la felul cum pui tu problema inteleg ca nu te-ai apuca niciodata de o astfel de afacere pentru ca ti se pare prea mult si prea complicat si greu de atins.
Colegule, eu lucrez in astfel de afacere. Dar nu la nivel de gradinita. Ma intorc la primu meu post.

Quote

iar daca voi avea parte de raspunsuri civilizate voi continua acest topic..
Ne cam tragem de ciorapi, fara sa fie necesar. Repet: Iti urez bafta in ce intreprinzi si promit sa te vizitez, cand vei da detalii(PM-sa nu ne incadram la altceva).
Acum sunt lamurit. Restaurant, este cuvantul, ce in tot topicul asta, trebuie pus intre ghilimele.

Edited by Hypnosfera, 27 May 2016 - 13:28.


#29
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Postluchianv, on 27 mai 2016 - 11:58, said:

am luat in calcul ca la inceput sa-l fac cat de mic posibil sa vad cum ma descurc cu tot ceea ce inseamna stres, munca continua si etc etc. 16 persoane nu, dar un 30 de persoane pentru inceput


30 de persoane implica destui angajati. 2 la bucatarie, 2 pe sala, 1 la matura. minim. pe un schimb. dar sa spunem ca tu ti deschis de la 2 la 12. oricum, chiar daca tii deschis doar pe un schimb, tu de fapt ai nevoie de angajati. dar vrei sezonier. cine iti vine inapoi la munca in al doilea sezon? deci o iei de la capat cu instruirea. 1-2 angajati iti vor pleca exact dupa 2 luni, cand iti e lumea mai draga. ceilalti doi iti vor pleca cu 1-2 luni inainte de sfarsitul sezonului, ca doar trebuie sa's aanjezi ploile si ei pentru restul anului. tu nu vei face decat sa angajezi oameni o buna parte din timp si sa'i instruiesti. asta se va reflecta in calitatea serviciilor oferite.
ma doare undeva de rosie daca trebuie sa astept 30 min sa mi se ia comanda si inca 60 min sa primesc o saramura. si asa se va intampla.
sunt tone de alte chestii, nu ai cum sa le aflii pe toate pe forum si sa le aplici inginereste.
mergi si lucreaza intr'un restaurant in romania. nu spune nimanui ce vrei sa faci. stai acolo 3luni. apoi, mergi la alt restaurant si lucra si acolo 3 luni. si apoi vei constata ca ai primit raspunsuri la intrebari ce nici nu ai fi stiut sa le pui.

Edited by argentum, 27 May 2016 - 14:57.


#30
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,861
  • Înscris: 20.10.2015

View Postargentum, on 27 mai 2016 - 14:57, said:

sunt tone de alte chestii, nu ai cum sa le aflii pe toate pe forum si sa le aplici inginereste.
mergi si lucreaza intr'un restaurant in romania. nu spune nimanui ce vrei sa faci. stai acolo 3luni. apoi, mergi la alt restaurant si lucra si acolo 3 luni. si apoi vei constata ca ai primit raspunsuri la intrebari ce nici nu ai fi stiut sa le pui.

Correct
Asta ii trebuie:

1. plan de afaceri, daca stie ce e ala, daca nu se explica chiar si aici pe forum
2. 3 luni angajat nu e suficient, 1 an!

Dar i-am scris mai sus ca nu va fi de acord:

View PostTsunnnami, on 27 mai 2016 - 12:36, said:

Sfaturile mele nu ai tu nevoie de ele. Am mai dat sfaturi, dar sfaturile mele presupune munca.
Tu vrei doar investitie mica si poezie, din ceea ce scrii, asta reiese, d-asta nu-ti dau sanse, nu pentru ca as fi eu gigi contra


#31
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Un an, sunt de acord. Dar am spus sa nu,i tai elanul

#32
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,861
  • Înscris: 20.10.2015
In anul ala afla si de contractele cu furnizorii afla si furnizorii, afla si ce licente ii trebuie si cum vin controalele si unde depoziteaza marfa si despre pretentiile clientilor...
Dar hai sa facem pariu ca n-are chef de munca?
El viseaza doar la ... pasarele

#33
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Am lucrat multe in viata. Care mai de care mai diferite joburi.
La un moment dat am fost trainer pt un chain de fast food. Singurul restaurant unde se facea asta de pe o raza de 1000km era unde lucram eu. Si eram 2 persoane in acel restaurant care primeam pe mana clientii la "frecat". Fiecare nou patron de fransuza, inainte sa deschida tb sa vina sa lucre cu noi min 8 saptamani. La sfarsit urma examen. Veneau unii si stateau la hotel 8 saptamani.
Zic ca am o modesta experienta. Nu fac pe modestul si spun ca e modesta, pt xa sunt altii mult mai priceputi ca mine.
Scriu astea apropos de chef de munca. Si imi vine unul odata cu aere de primadona. Dupa cateva zile, spre sfarsitul programului il trimi la bucatarie sa spele vasele, sa faca curat etc. Vreau sa spun ca aveam un program si fiecare angajat, si eu, faceam adta prin rotatie. Corvoada se impartearelativ in mod egal.
Mai si intru in bucatarie la spalator si il vad pe asta ca in moartea caprioarei. Plangea si spala. Ca pe el nimeni in viata nu l,a umilit asa. Vreau sa spun ca atmosfera era foarte colegiala, fara tiranii si vorbit de sus. Dar pe el l,a umilit faptul ca a tb sa spele vasele.
Inut sa,I expluc omului, ca viitor proptietar de afacete, tb sa stie fiecare detaliu. Cand trimiti pe unul la spalat, sa stii cam ce are de facut, cat de greu este si cam cat tb sa dureze. Altcel ala freaca duda si termina in3 ore ce tb facut in 1.0-1.5 hr

#34
joseph_lacroix

joseph_lacroix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,299
  • Înscris: 17.09.2013
Se abereaza f mult :
1.Restaurantele sezoniere sunt o realitate, si functioneaza f bine, tot litoralul este sezonier, si tinerii se reintorc an de an, sunt multi care vin pe perioada verii sa lucreze pe litoral
2. Personal cunosc un caz de restaurant care este asemanator cu ceea ce vrea sa faca colegul de mai sus. La iesirea din statiunea neptun spre olimp, vis-a vis de complexul RAPPs peste drum de bazar, este un restaurant mic(gradina de vara de fapt-toate mesele fiind afara) cu 8 mese unde lucreaza 3 persone, Un cuplu sot sotie si inca o persoana-care ajuta la bucatarie(terasa Radulescu) omul din punct de vedere juridic functioneaza ca Intreprindere individuala,  Bucataria estte decenta nu SF, are in meniu 20 de produse in special peste(peste 90%) si 2 deserturi(Clatite si papanasi) plus mai servebeste 3 feluri de bere plus una fara alcool, un coiac 2 feluri de wiskey, 2 feluri de vodca,  3 feluri de vin, si ceva sucuri. investitia lui nu e colosala, bucataria aia nu a costat mai mult de 8000 de euro , iar mobilierul vreo 2500.
3 Ce conteaza f mult la un restaurant este meniul si bucatarul, meniul nu trebuie sa fie kilometric , trebuie sa aibe produse proaspete si gustoase, fara chestii ultra complicate,  fara 30 de feluri de pizza , 10 de paste , 8 feluri de fripturi, 6 salate ........
4 Conteaza f mult atmosfera, multi clienti apreciaza ca un patron/ proprietar restaurant serveste si se implica, vine si vb cu clientii ii intreaba ce mai doresc, cum e mancarea.............

Parerea mea este ca un restaurant mic , intim, cu mancare buna si o atmosfera ok, poate avea succes si este intotdeauna binevenit.

Edited by joseph_lacroix, 27 May 2016 - 18:44.


#35
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,861
  • Înscris: 20.10.2015

View Postjoseph_lacroix, on 27 mai 2016 - 18:41, said:

Se abereaza f mult :
1.Restaurantele sezoniere sunt o realitate, si functioneaza f bine, tot litoralul este sezonier, si tinerii se reintorc an de an, sunt multi care vin pe perioada verii sa lucreze pe litoral
2. Personal cunosc un caz de restaurant care este asemanator cu ceea ce vrea sa faca colegul de mai sus. La iesirea din statiunea neptun spre olimp, vis-a vis de complexul RAPPs peste drum de bazar, este un restaurant mic(gradina de vara de fapt-toate mesele fiind afara) cu 8 mese unde lucreaza 3 persone, Un cuplu sot sotie si inca o persoana-care ajuta la bucatarie(terasa Radulescu) omul din punct de vedere juridic functioneaza ca Intreprindere individuala,  Bucataria estte decenta nu SF, are in mniu 20 de produse in special peste(peste 90%) si 2 deserturi, Clatite si papanasi plus mai servebeste 3 feluri de bere plus una fara alcool 3 feluri de vin, si ceva sucuri. investitia lui nu e colosala, bucataria aia nu a costat mai mult de 8000 de euro , iar mobilierul vreo 2500.
3 Ce conteaza f mult la un restaurant este meniul si bucatarul, meniuul nu trebuie sa fie kilometric , trebuie sa aibe produse proaspete si gustoase, fara chestii ultra complicate,  fara 30 de feluri de pizza , 10 de paste , 8 feluri de fripturi, 6 salate ........
4 Conteaza f mult atmosfera, multi clienti apreciaza ca un patron/ proprietar restaurant serveste si se implica, vine si vb cu clientii, ii intreaba ce mai doresc, cum e mancarea.............

Parerea mea este ca un restaurant mic , intim, cu mancare buna si o atmosfera ok, poate avea succes e este intotdeauna binevenit.


"Parerea ta" ca ce?
Lucrezi asa ceva?

Stii care e diferenta intre un restaurant pe malul marii care functioneaza 2 luni si altul la marginea padurii la tara care functioneaza 6 luni pe an.
ia sa vedem daca te califici la raspunsuri

#36
joseph_lacroix

joseph_lacroix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,299
  • Înscris: 17.09.2013

View PostTsunnnami, on 27 mai 2016 - 18:44, said:



"Parerea ta" ca ce?
Lucrezi asa ceva?

Stii care e diferenta intre un restaurant pe malul marii care functioneaza 2 luni si altul la marginea padurii la tara care functioneaza 6 luni pe an.
ia sa vedem daca te califici la raspunsuri

stii cat dureaza un sezon la mare? daca tu crezi ca doar 2 luni, bati campii, iar diferenta ese simpla unul functioneaza 2 luni in plus.in rest pb sunt aceleasi, aceleasi autorizatii, aceleasi pb de aprovizionare, furnizori, marketing.

E o diferenta colosala intre fast-food si restaurant, unul serveste congelaturi si premixuri pe cand celalalt face mancare a la carte.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate