Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Cum se manipuleaza/fura anunturile imobiliare

- - - - -
  • Please log in to reply
360 replies to this topic

#37
lender2016

lender2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 28.04.2016

View Poststefalexe, on 21 mai 2016 - 11:13, said:

Salutare!

O fosta colega de facultate exact cu asta se ocupa: introducea intr-o baza de date toate anunturile din ziare (pe care le primea candva noaptea) si de pe site-urile de anunturi (unele erau culese automat de niste programe, altele erau culese manual daca site-ul era facut intr-un mod in care softul nu putea sa colecteze eficient); programul elimina numerele cunoscute ca apartinand agentiilor imobiliare sau samsarilor persoane fizice si ramaneau aproape numai anunturi date de proprietari.

La aceste numere se suna in dimineata respectiva si in urma unor intrebari/solicitari si eventual intalnire personala, se stabilea cu siguranta ca este proprietar sau e un intermediar contractat de vanzator sau aparut intre timp cu forta. Aceasta lista foarte scurta era oferita contra-cost unor potentiali cumparatori, indiferent de natura lor.

Ca sa va faceti o idee despre amploarea activitatii, la chestia asta lucrau in 3 ture cel putin 15 studenti la calculatoare, erau in doua apartamente de 3 camere, plus cateva persoane mai experimentate pentru telefoane si intalniri cu vanzatorii din anjunt. Rulajul de date era imens, iar pentru munca asta cei interesati plateau bani frumosi. Ulterior, acestia inundau efectiv piata cu acelasi anunt sau similar si preluau in mare parte bazinul de persoane interesate, putini ajungand sa sune direct la proprietar, cel care a postat initial.

Evident, in urma gasirii unui cumparator, agentia sau samsarul contacteaza vanzatorul, stabileste conditiile, de multe ori dezavantajoase pentru vanzator (cateva mii de euro in minus) si astfel castiga vanzand oarecum cu japca ceva ce nu le apartine si nu au acordul. Vanzatorul nu prea are ce face, ca a vazut ca l-au sunat 15 persoane, din care cel putin 10 erau agenti sau samsari, iar dintre ceilalti, doar 2-3 au stabilit o intalnire si toti s-au codit in a cumpara. In conditiile astea, majoritatea cedeaza, ca asta este, si vand apartamentul de 55.000 euro cu 52.000, ca ce sa facem, asta este. Daca ar mai astepta, tot cam aia este, ca baietii destepti monitorizeaza permanent actiunile tale si stiu cum sa procedeze, inclusiv psihologic. La cati bani se castiga din asta, e si normal sa fie buni manipulatori.

Metoda nu este ilegala, dar este imorala.

Nu comparati cu magazinele on-line, care vand ceva ce nu au in stoc, ca ei vand in baza unui acord cu furnizorul, in timp ce astia se baga efectiv cu forta peste vanzatorul real si aproape ca blocheaza sansele acestuia sa vanda independent. Singura solutie este sa te feresti cat poti de orice intermediar, chiar daca pare avantajos sa lucreze ei pentru interesul tau.

Procentul anunturilor de la vanzatorul real era sub 5%, erau si zile sub 1%, cu alte cuvinte, dintr-o pagina intreaga de ziar puteau sa fie 2-3 corecte, restul erau "capuse". Nu stiu cum e acum, cu atatea site-uri de anunturi, dar pe online procentul era si mai mic la anunturi reale, pentru ca e mult mai simplu, atat pentru vanzaotri reali, dar si pentru intermediari.

Acuma, daca voi considerati normala o capusare cu japca si eventual o mai si sustineti, aflati ca astfel s-a furat cam totul in tara noastra! Iar cei pe care ii acuzam ca au facut-o... sunt bine mersi tocmai pentru ca nu a reglementat nimeni mai nimic, nu s-a revoltat nimeni, ba chiar multora li s-a parut normal. Atunci... sa traiti bine!
@stefalexe: ti-am dat like pentru curajul de a vorbi.

Eu raman la parerea mea ca este ilegal. Om trai si vom vedea impreuna cat de legal a fost/este.

Edited by lender2016, 21 May 2016 - 11:26.


#38
Digynykraf

Digynykraf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.02.2016

View Postlender2016, on 21 mai 2016 - 11:09, said:

Si daca operatorii de date de la anunturiparticulari.ro ar fi chemati la audieri. Ce crezi ca ar spune? Raman 1-2 anunturi pe o pagina de ziar, din zeci de anunturi initiale.


Nu o consider o practica legala, insa e vorba de cerere si oferta.
Presupunem ca se elimina agentii, si vanzatorii si cumparatorii raman aceeasi ca numar.


Vei avea un vanzator(proprietar) care primeste zeci de telefoane intr-o zi.
Realizeaza ca cererea e mare si creste pretul.

#39
lender2016

lender2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 28.04.2016
Nu vreau sa se inteleaga ca am ceva cu operatorii de date respectivi. Lor nici nu li se spune de ce e nevoie de slujba lor, fiecare stie exact cat sa-si faca treaba si se bucura ca are si el/ea un salariu. Exista totusi oameni care stiu de ce este nevoie de astfel de operatori, si au viziunea de ansamblu, eu acolo gasesc o problema: ei stiu clar ce fac.

View PostDigynykraf, on 21 mai 2016 - 11:27, said:

cerere si oferta.
Presupunem ca se elimina agentii, si vanzatorii si cumparatorii raman aceeasi ca numar.
Nu e nevoie sa se alimine agentiile/agentii, ci sa faca o treaba similara cu cei din tarile civilizate. Sa nu faca escrocherii si anunturi false.

View PostDigynykraf, on 21 mai 2016 - 11:27, said:

Vei avea un vanzator(proprietar) care primeste zeci de telefoane intr-o zi.
Acum, in situatia de fata, primeste multe telefoane, de la toate agentiile. Si se intampla ca aceste agentii sa plimbe exact acelasi client. Pot fi cazuri in care un client e dus la aceeasi proprietate de alta agentie/agent care avea propriul anunt(anunturi ce pareau diferite intre ele pentru client, ca d-asta a sunat).

Asta nu e normal si nu se intampla in Germania/US/etc

View PostDigynykraf, on 21 mai 2016 - 11:27, said:

Realizeaza ca cererea e mare si creste pretul.
Mai degraba asta e situatia acum. Prea multe agentii, prea multe telefoane aiurea.

La numarul de telefoane primite de un proprietar trebuie sa adaugi si telefoanele date de argus si anunturiparticular. Desi la telefon indruga orice(inclusiv ca sunt cumparatori) ei de fapt nu vor decat o confirmare ca esti proprietar.

Odata ce anuntul se confirma, nu mai auzi de la ei.

Dupa care anuntul proprietarului ajunge(prin internet) la toate agentiile din Bucuresti si agentii intra pe fir si incep si ei cu telefoanele.

Edited by lender2016, 21 May 2016 - 12:03.


#40
stefalexe

stefalexe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 17.12.2007

View PostDigynykraf, on 21 mai 2016 - 11:27, said:

Nu o consider o practica legala, insa e vorba de cerere si oferta.
Presupunem ca se elimina agentii, si vanzatorii si cumparatorii raman aceeasi ca numar.
Vei avea un vanzator(proprietar) care primeste zeci de telefoane intr-o zi.
Realizeaza ca cererea e mare si creste pretul.

Astazi sunt 5 de persoane interesate de apartamentul tau, plus alti 30 de intermediari. Oricum ai da-o, daca elimini sau reduci numarul intermediarilor, indiferent de forma sub care functioneaza, niciodata numarul persoanelor direct interesate nu este mai mare decat al sumei dintre acestea plus agenti... si e logic ca e mai bine sa discuti aproape numai cu persoane interesate, chiar si daca ar fi multe, decat cu manipulatori de piata.

Anuntul contine si pretul, negociabil sau nu. Daca la intalnire pretul creste, potentialul cumparator trebuie sa refuze, destul de categoric. Slabiciunea psihica/morala in comert duce la pierdere de bani!

Eu daca vand un telefon bun contra unui pret, iar la intalnire iti cer 200 de lei in plus fata de cum era anuntul sau cum ne-am inteles verbal (pentru ca daca ne-am intalnit personal, e clar ca esti interesat), tu accepti? Eu zic ca nu, in cel mai bun caz ma refuzi elegant si ne despartim zambind, cel mai probabil imi vei si reprosa ca nu e frumos ce fac, iar uneori s-ar putea sa ma si agresezi verbal sau fizic pentru tupeul meu... ceea ce si merit daca fac asta. Posted Image

In cazul in care in anunt e specificat caracterul negociabil al pretului, iar la telefon/e-mail fiecare si-a comunicat, clar sau voalat, cam care sunt limitele sale, daca dupa toata discutia, tu vii cu tupeu pe timpul si nervii mei si-mi propui o suma de bani diferita, asta se cheama tiganie. Nu e ilegala, dar nici civilizata!

Asta-mi aduce aminte de cumparaturile prin targ/piete, indiferent ca vrei haine, incaltaminte, ceva pentru acasa sau vreo piesa auto. Ti se comunica un pret mare, ca sa aiba de unde scadea, informatia se deplaseaza mai repede ca tine printre tarabe si vei gasi produsul si un pret aparent mai bun ceva mai incolo. Ce nu stii este faptul ca multi dintre vanzatori sunt rude sau tovarasi si sunt in stare sa-ti vanda chiar si daca nu au produsul, se duc pur si simplu si-l iau de la cine il are si ti-l vand tie, iar tu crezi ca ai facut vreo afacere, cand de fapt ai fost manipulat de persoane cu 12 clase... impreuna!

Daca agreati acest gen de activitate, de manipulare a pietei si capusare, va urez succes, sunteti liberi sa faceti ce vreti cu banii vostri, dar nu o proclamati ca fiind legala si morala!

Orice manipulare a pietei este in dezavantajul cumparatorilor / vanzatorilor, singurii beneficiari fiind intermediarii, care din asta traiesc. Sustineti-i!

Edited by stefalexe, 21 May 2016 - 12:04.


#41
lender2016

lender2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 28.04.2016
BIG LIKE stefalexe

Imi place ca incepe lumea sa vorbeasca! Curaj! Eram singurul care incerca sa deschida ochii oamenilor.

View Poststefalexe, on 21 mai 2016 - 11:59, said:

Astazi sunt 5 de persoane interesate de apartamentul tau, plus alti 30 de intermediari. Oricum ai da-o, daca elimini sau reduci numarul intermediarilor, indiferent de forma sub care functioneaza, niciodata numarul persoanelor direct interesate nu este mai mare decat al sumei dintre acestea plus agenti... si e logic ca e mai bine sa discuti aproape numai cu persoane interesate, chiar si daca ar fi multe, decat cu manipulatori de piata.

Edited by lender2016, 21 May 2016 - 12:05.


#42
soft0811

soft0811

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 24.03.2005

View Postlender2016, on 21 mai 2016 - 09:31, said:

b2. anunturi false cu scopul de momeala("bait")
b3. anunturi expirate dar republicate cu buna stiinta, tot cu scopul de momeala("bait")
b4. anunturi de la punctul (a) republicate fara a cer
e acordul proprietarilor(efectiv furate) si inlocuind numarul de telefon al acestora.
Pentru punctele astea poate fi de ajutor reverse google image search (usor de folosit din Chrome) in cazul anunturilor cu fotografii (majoritatea).

1. Daca atunci cand cauti o imagine dintr-un anunt o gasesti la alte anunturi din diverse zone, e probabil cazul b2 (exceptand cazul cand tu ai pornit de la anuntul original si cu Image Search ai dat de anunturile false - putin probabil)
2. Daca atunci cand cauti o imagine dintr-un anunt o gasesti si in alte anunturi, pentru un apartament similar (cu aceleasi caracteristici), probabil te afli in cazurile b3 sau b4. Poti cauta anuntul original, dar nu-ti garanteaza nimeni ca-l vei gasi.

Oricum, e un tool pe care oricine il poate folosi (si multi cred ca il folosesc deja), pe langa cautarea numerelor de telefon postate in anunturi... Avantajul algoritmului de la Google este ca in majoritatea cazurilor poate detecta imaginile similare, chiar in urma modificarii watermarkului.

Edited by soft0811, 21 May 2016 - 12:03.


#43
lender2016

lender2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 28.04.2016
@soft0811: tu intelegi ca pe asta se bazeaza ? Ca e greu sa verifici, ca nu sta nimeni sa caute, inclusiv institutiile statului nu au verificat nmic?

LE: Daca ai vedea cat efort este la argus si anunturiparticulari sa se elimine anunturile agentiilor ti-ai da seama ca singur cu un Chrome nu faci nimic. Consumi timp degeaba ca astia te pacalesc oricum.

Edited by lender2016, 21 May 2016 - 12:11.


#44
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
De la o varsta si un anumit nivel de experienta te prinzi rapid care e care numai din ce vezi online, nu mai trebuie sa suni sau sa te intalnesti pentru confirmare.
Din nefericire asa e sistemul, asa se fac banii... pentru ca atat vanzatorii cat si cumparatorii sunt bucurosi si accepta astfel de tactici, pentru ca ei considera ca "ies in castig". Nu pot vedea the big picture.

#45
lender2016

lender2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 28.04.2016
LE2: In spate sunt soft-uri si oameni... multi oameni care lucreaza in ture(inclusiv noaptea) ca sa trieze anunturile. Nu ai nici o sansa sa-ti dai seama care e situatia pietei/anuturilor reale(de la proprietari).

#46
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

View Postlender2016, on 21 mai 2016 - 12:10, said:

........... Daca ai vedea cat efort este la argus si anunturiparticulari ..........
Si tu de unde cunosti ? esti parte din sistem ????

#47
lender2016

lender2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 28.04.2016
@maximg: ca sa iti dau un raspuns evaziv si sa scap de tine: in acest moment nu sunt parte a sistemului.

#48
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
Acum serios, nici vanzatorii nu sunt seriosi.
Majoritatea pun anunturi ca de tepari, parca nici nu vor sa vanda.
Vrei sa vinzi, pui anunt serios cu date complete, poze multiple din incinta (macar una pentru fiecare incapere). Si eventual si poze dupa acte in care sa apara datele pe care le-ai scris in anunt (cu datele personale sau identificabile cenzurate desigur).

#49
lender2016

lender2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 28.04.2016

View Postvubiv, on 21 mai 2016 - 12:17, said:

Acum serios, nici vanzatorii nu sunt seriosi.
Majoritatea pun anunturi ca de tepari, parca nici nu vor sa vanda.
Vrei mai multe informatii si poze ca sa aveti voi, agentii, cum sa furati datele mai usor ?
Oricum eu as zice ca anunturile mai evazive sunt de la agentii: dau informatii putine ca sa fie greu de demonstrat ce fac.

Edited by lender2016, 21 May 2016 - 12:39.


#50
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

View Postlender2016, on 21 mai 2016 - 12:16, said:

@maximg: ca sa iti dau un raspuns evaziv si sa scap de tine: in acest moment nu sunt parte a sistemului.
Raspuns evaziv inseamna si miciuna prin omisiune ...
De unde sti tu cit efort se face ??? si n-ai lamurit ce este ilegal intr-o piata cu cerere si oferta !

#51
lender2016

lender2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 28.04.2016
@maximg: ca sa intelegi mai bine iti pun si poza direct de la sursa textului:

[ https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/10834913_911169945561417_239706822428721074_o.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Hmm... nu prea se vede, mai bine dai click pe sursa. Ideea este ca anunturile proprietarilor care reprezinta oferta reala este doar o mica parte din ceeea ce crezi tu ca este oferta. Cum poate fi legal ca 90% din oferta sa fie falsa/furata?

E o manipulare/escrocherie la o scara foarte mare.

#52
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007
Nu tine ! Explica tu cu cuvintele tale , si care este problema ta .
Ce-a scris ala acolo este ZERO , fara valoare , ce se intimpla in piata , este legal . Deci ?
Deci concluzia ar fi ca " cineva " moare de grija altuia ....
Uite si un print " cald " , ca sa te bag in ceata definitiv .... Ia zi , este ilegal ?????

Attached Files



#53
vubiv

vubiv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 18.02.2016
Cu ce e diferit fata de magazinele online care vand produse pe care nu le au in stoc fizic?
Dar daca au o comanda ferma suna la furnizor si poate are ala, daca nu, anuleaza comanda si propune alt produs clientului.

Eu am dat o astfel de comanda si m-au sunat sa imi spuna ca nu mai au modelul 4000F dar au modelul 4000G, diferenta intre ele fiind lipsa unei prostii pe care la momentul respectiv nu aveam la ce sa o folosesc, iar modelul era evident putin mai ieftin. Am acceptat modelul propus la pretul propus si mi-au livrat produsul.

Sau sa mai dau alt exemplu, cu ce e diferit fata de un anunt dat de un vanzator proprietar care intre timp a vandut produsul dar nu a dezactivat anuntul (in cazul in care siteul permite astfel de lucru)? Eu am patit treaba asta, ma suna lumea pentru produs desi eu il vandusem, dar nu dezactivasem anuntul pentru ca aveam alte treburi pe cap.

Edited by vubiv, 21 May 2016 - 12:42.


#54
lender2016

lender2016

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 28.04.2016
@maximg:
1. nu stiu de ce ai impresia ca imi arati ceva nou("cald") si ca ma bagi in ceata; eu stiu ce ai acolo si stiu ce fac cu el
2. ai demostrat clar ca esti agent imobiliar
3. nu esti tu inocentul din domeniul asta, recunosti fara sa vrei, prin intrebarile pe care le pui ca faci "bait-and-switch"

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate