Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caut splitter semnal satelit

Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta
 Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...
 Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai
 Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?
 

Recomandare televizor LED 3D UHD 4K

- - - - -
  • Please log in to reply
180 replies to this topic

#37
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Sa il stapanesti sanatos , insa eu nu pot fi de acotd cu gandirea ta
Adica alegerea unei diagonale cat mai mari in detrimentul calitati/performantei
Mai ales ca dai 5000 lei ca sa vizualizezi doar formatele 720/1080......
In fine , eu am preferat sa dau 5500 lei pe un tv 4k suhd cu panel de 10bit , insa cu diagonala mai mica de 55""
Philips-ul in afara de brad/nume din pacate numai e ce a fost inainte sa fie cumparat de migdalati
Dar pana la urma gusturile sunt gusturi si.....

#38
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,037
  • Înscris: 08.08.2002
Instaleaza MX Player pt. fisiere video.
In ceea ce priveste Voyo din cate stiu eu, intelepti chinezi (de la TP Vision) au decis ca n-ai voi sa instalezi apk-uri din surse externe deci nu cred ca poti instala nimic in afara de cele cateva aplicatii disponibile in Google play versiunea pt. Android TV.

Din pacate in ceea ce priveste Philips-ul acela si eu tind sa-i dau dreptate la lupull de data acesta .

Edited by MD, 01 May 2016 - 11:48.


#39
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postlupull, on 01 mai 2016 - 10:23, said:

Sa il stapanesti sanatos , insa eu nu pot fi de acotd cu gandirea ta
Adica alegerea unei diagonale cat mai mari in detrimentul calitati/performantei
Mai ales ca dai 5000 lei ca sa vizualizezi doar formatele 720/1080......
In fine , eu am preferat sa dau 5500 lei pe un tv 4k suhd cu panel de 10bit , insa cu diagonala mai mica de 55""

Multumesc.
Daca imi permiteam sa platesc mai mult de 5000 RON, atunci as fi avut mai multe variante de ales.
Sub 5000 RON puteam sa cumpar cel mult un Samsung cu diagonala de 48" (care avea o imagine un pic mai "rasarita" cu setarile implicite fata de alte TV-uri din aceeasi gama de pret) si chiar as fi sacrificat diagonala mai mare daca Samsung ar fi oferit in acesti bani o imagine de calitate cu adevarat mai buna.
De ieri fac tot felul de experiente cu setarile de imagine ruland aceleasi continuturi pe TV si display-ul de la calculator si pot sa spun ca acum sunt multumit (setarile mele se abat destul de mult de la cele implicite).
In fond, am platit acesti bani pentru dimensiunea display-ului si calitatea imaginii. Software-ul lasa de dorit, dar nu era o prioritate. Voi folosi un mini PC conectat la TV si un media player extern, asa ca nu voi mai avea treaba cu limitele Androidului.
Ma bucur ca am reusit sa gasesc un TV de 55" care sa imi convina la diagonala si calitatea imaginii si cred ca este cel mai bun TV din aceasta gama de pret. Pe deasupra este din gama de varf de la Philips ceea ce isi spune cuvantul, desi setarile implicite pentru imagine sunt pur si simplu aberante si este un chin ca sa il reglezi.
TV-ul a venit cu un "bonus" la care nu ma asteptam: reda surprinzator de bine canale SD, spre diferenta de vechiul TV LG la care nu ma puteam uita decat pe canalele care transmit in HD, din cauza calitatii execrabile a imaginii pe posturile SD. Am drept de retur 30 de zile, dar categoric il voi pastra (daca nu va demonstra ca are probleme de functionalitate).
Spre diferenta de modelul pe care l-am vazut in magazin, acesta iese din standby intr-o secunda si nu are niciun pic de lag prin meniuri.

View PostMD, on 01 mai 2016 - 11:43, said:

Instaleaza MX Player pt. fisiere video.

Da. M-am gandit sa-l testez, dar evit sa instalez prea multe aplicatii, deoarece Android se comporta cu atat mai prost cu cat instalezi mai multe aplicatii. Am folosit MX Player ca player implicit pe telefonul cu Android. Este cel mai bun player. Dar m-ar interesa in principal (daca ai idee cum) sa pot accesa continutul de pe N.A.S. prin samba. Aceasta n-am incercat pe vremea cand foloseam telefon Android (de fapt, incercasem eu un player care reda filme cu subtitrari prin samba, dar am uitat cum se numeste; renuntasem la el, deoarece se deconecta dupa cateva secunde/ minute; la fel patisem si cu alte playere, dupa care am renuntat sa mai caut).

View PostMD, on 01 mai 2016 - 11:43, said:

Din pacate in ceea ce priveste Philips-ul acela si eu tind sa-i dau dreptate la lupull de data acesta .

De ce? La ce anume te referi, mai exact?

Oare ar merita sa investesc intr-un mediaplayer Egreat R6S-II pe care sa-l conectez la acest TV? Este tot cu Android, dar nu este obligatoriu sa bootezi in Android pentru a-l utiliza ca media player. Auzisem ca este mai slab decat R6S pe care il detin, doar ca al meu nu suporta decat Full-HD. A testat cineva acest model impreuna cu un TV UHD 4K? Cum ruleaza filme 4K si cum sunt afisate filmele pe TV via HDMI? Sunt afisate la rezolutie de 3840x2160?

Edited by _-_, 01 May 2016 - 13:11.


#40
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Legat de 3D: Tocmai am terminat de vizionat un film 3D pe acest televizor. Arata impresionant un film 3D pe un display de 55" (inca o data ma felicit ca nu am optat pentru unul cu diagonala mai mica), iar efectul este sustinut de ambilight (care nu mi se mai pare chiar atat de inutil cum il percepusem in magazine). Ce e drept, filmul a fost de calitate mai buna comparativ cu cele pe care le-am testat ieri.
Canalul de televiziune HighTV 3D nu am gasit nicio solutie de a-l putea viziona. Am doar sunet, fara imagine.
Pe YouTube, unele videoclipuri 3D SBS se vad bine, altele se vad dublat. Efectul de dublare se mai diminueaza daca tin capul in dreptul centrului ecranului. Cum spuneam, TV-ul nu permite setarea adancimii 3D. Acesta ramane un minus, dar din cate am observat, in majoritatea cazurilor nici nu este necesara aceasta setare.

Televizoarele 3D UHD 4K raman un caz mai special prin faptul ca inca nu sunt bine puse la punct solutiile de conectare a unui computer la TV via DisplayPort, iar compatibilitatea a diverse media playere externe cu astfel de TV-uri via HDMI ramane cu semn de intrebare, deoarece nu prea aduce nimeni in discutie solutii functionale in aceasta directie. Tot ce am gasit pe Internet legat de afisarea pe TV in 4K de pe PC sau de pe diverse media playere se refera la situatii de insucces care se pot datora fie adaptoarelor sau cablurilor necorespunzatoare, fie limitarilor hardware ale porturilor utilizate sau placii video...

Edited by _-_, 01 May 2016 - 20:19.


#41
Calin_fdx

Calin_fdx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,633
  • Înscris: 13.09.2014
Temperatura culorii, dacă este setată corect (la Philips in modul personal exista 6 reglaje pentru white balance in 2 puncte) poate influența calitatea si neutraliatea imaginii afișate. Le fel si reglajele de crominanta din managementul culorilor, după o setare corectă, optimizează tonurile multiple. Problema este ca nu se pot customiza din ochi si necesită aparatură de spectrometrie dedicată.

#42
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Televizoarele 3D UHD 4K raman un caz mai special prin faptul ca inca nu sunt bine puse la punct solutiile de conectare a unui computer la TV via DisplayPort, iar compatibilitatea a diverse media playere externe cu astfel de TV-uri via HDMI ramane cu semn de intrebare, deoarece nu prea aduce nimeni in discutie solutii functionale in aceasta directie. Tot ce am gasit pe Internet legat de afisarea pe TV in 4K de pe PC sau de pe diverse media playere se refera la situatii de insucces care se pot datora fie adaptoarelor sau cablurilor necorespunzatoare, fie limitarilor hardware ale porturilor utilizate sau placii video... - In primul rand ca nu exista practic vreun model de tv 4K/3D care sa dispuna de intrare/port DP1.2 ( din cate stiu eu , poate ma insel )
Singurele ''device-uri'' cu o astfel de intrare/port ( DP1.2 ) sunt monitoarele 4k , insa este alta categorie de device-uri
Totusi daca stii bine/esti informat dupa ce anume sa cauti sa stii ca nu vei aveea prb. cu cablurile HDMI
De aceea ti-am si scris mai inainte despre cablurile HDMI2.0 care trebuie sa ''suporte'' cel putin 18Gb/s , sub aceasta valoare sigur vei aveea prb./nemultumiri in domeniul 4K
La fel daca vei dori pe viitor sa conectezi un receiver a/v trebuie sa cauti modele cu intrari HDMI2.0 , altfel vei fi ''strangulat'' la semnalul 4k
Idem si cu media playerele , insa norocul tau este ca in mod sigur ultimele modele de mp-uri cu S905 au sigur iesire HDMI2.0
Legat de mp , aici ca si la oricare alt device sa stii ca nu exista practic inca vreo firma/model care sa multumeasca 99% dintre useri
De aceea ar fi bine sa iti faci/ai o ''lista'' cu doleantele cele mai importante si sa te orientezi dupa ea in alegerea mp-ului
Tine cont ca pt. redarea in retea a filmelor 4K/3D este indicat ca modelul de mp sa aibă port gigabit si wifi ac
Nu ca nu ar merge si pe portul clasic de 100 , insa daca tot vrei ceva nou si care sa poata ''prelucra/transfera/vizualiza in timp real'' o cantitate uriasa de informatie e bine sa cauti o firma/model peste medie
Alfel sigur vei aveea si unele prb./sughituri de transferuri de date in anumite situatii
Daca le ai cu ''configurarea'' androidului , atunci poti merge pe modelele de mp-uri cu android
Daca NU , atunci cauta o firma/model de mp ''dedicat'' si care sa fie ''echipat'' cu ce ti-am scris mai sus
Oricum , indiferent de varianta aleasa , trebuie sa fi ''inarmat'' cu multa rabdare pt. a-ti rezolva potentialele prb.
Eu deocamdata merg cu 2 mp-uri :
- Egreat R150 pt. 3D si HD4ALL
- Shield-ul TV pt. 4K
Asta vis-a-vis de ce ti-am scris mai sus despre mp-ul ''ideal'' care ar trebui sa multumeasca pe cei 99% dintre useri

PS: In ani '90 Philips-ul era ''taticul'' tv-urilor cu tub catodic ( CRT )
Insa din cauza ''concurentei'' acerbe si scaderea drastica a preturilor când au ''invadat'' chinezismele , a fost nevoit sa ''cedeze''
Astfel ca in prezent , Philips-ul este doar ca nume/brand din ce era odata
Restul/interiorul fiind ''Made in China'' si uneori se poate vedea destul de bine diferentele
In plus , implementarea android-ului pe tv-uri este inca la inceput si lasa de dorit , chiar tu ai observat/scris ca daca instalezi mai multe aplicatii , atunci android-ul devine mai ''instabil''
Asta e , nu poti sa ai totul perfect/ieftin si de ''durata'' , asa cum a fost obisnuit romanul in trecut

#43
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am incercat MX Player, ES File Explorer si VLC. Primul deschide filme 2160p x265 (h.265/HEVC), dar sacadeaza atat de rau incat l-am dezinstalat dupa cateva minute. Al doilea reda fisiere din LAN, dar nu recunoaste formatele care ma intereseaza. A facut crash in timp ce ma chinuiam cu telecomanda sa navighez printre foldere si l-am dezinstalat. Din VLC Media Player mi-a fost imposibil sa accesez continutul de pe HDD-ul extern, deoarece nu vede disk-urile montate. Ma las pagubas. Androidul s-a dovedit inca o data ca imi este total nefolositor, iar hardware-ul TV-ului este prea slab. Tot de pe mini PC va trebui sa vad cum fac sa scot pe TV la rezolutie 3840x2160 @60Hz.
Deci ramane sa caut adaptorul Club 3D CAC-1070 sau unul similar (activ) + cablu HDMI 2.0 (sau un cablu echivalent care sa includa adaptorul). Adaptorul nu pare a se gasi decat in oferta de aici (link-ul oferit de voi), dar magazinul respectiv pare sa livreze doar catre persoane juridice. Voi astepta sa ajunga la un magazin online cunoscut care sa faca livrari gratuite catre persoane fizice si sa ofere drept de retur/ garantie. Pana atunci ma voi multumi cu ceea ce am...

#44
anoniymus

anoniymus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,463
  • Înscris: 18.10.2014
Samsung sunt niste porcarii. Marketing la greu, si produsele crapa in doi ani.
Am 3 FINLUXuri de ani de zile (81cm LCD FHD 3D 4 ani) (101cm 3D FHD LED 3ani) (128cm FHD LED 2 ani) cu 5 ani garantie, si n-am probleme, iar cunostintele cu SAMSUNG sunt disperate de probleme si de garantie si post garantie.

#45
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,377
  • Înscris: 08.12.2008
@anoniymus initiator are philips
@_-_ in mxplayer era activa acelerarea hardware sau hardware+?

#46
anoniymus

anoniymus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,463
  • Înscris: 18.10.2014
Stiu.
Mesajul meu a fost pentru aia care ii spun initiatorului ca PHILIPSul e naspa.
Nu e naspa deloc, ofera multe "optiuni" si diagonale mari la pret bun.
E facut tot pe linia Vestel unde se face FINLUX, JVC, ORION, GRUNDIG, HITACHI etc.
Parerea mea e ca SONY fac cele mai bune televizoare, dar preturile raportate la optiuni sunt mari.

#47
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu eram convins ca Philips-urile au calitate mai proasta la imagine (am si mentionat acest lucru in primul post) pana cand le-am vazut alaturi de anumite televizoare de la Samsung. Initial pusesem pe primul loc un Samsung. Pe al doilea loc pusesem un LG, deoarece TV-ul meu anterior a fost tot un LG si am fost multumit de el. Dar ulterior am exclus LG-urile dupa ce le-am vazut in realitate. Pai vechiul meu LG Full HD are o calitate a imaginii mult peste a oricarui model nou de LG pe care l-am vazut prin magazine. Si despre Sony se spune ca nu mai sunt ce au fost. Totusi mi-as fi dorit un Sony, dar preturile erau atat de mari incat nu m-am putut apropia. Era cat pe ce sa exclud si Philips-urile dupa ce am citit ca pornesc greu, ca au lag, ca se blocheaza, ca ajung multe in garantie etc. Totusi, dupa ce am citit review-urile unor experti (la care m-am referit in acest post) in raport cu un anumit model de Philips pe care il aveam in vedere si comentariile unor utilizatori dupa o utilizare mai indelungata mi-am schimbat parerea. Si pentru modelul pe care l-am achizitionat am gasit atat comentarii pozitive cat si negative. Unii ii dau punctaj maxim, iar altii ii dau punctaj maxim/ mare doar la imagine si punctaj minim la restul capitolelor. Ce sa zic? Am temerile mele, deoarece nu cunosc ce ascunde inauntru. Sper sa nu am probleme cu el. Si eu ii dau nota maxima la calitatea imaginii, dar nota minima la software. De altfel, nici nu aveam prea mari asteptari din acest punct de vedere si nici nu am cu adevarat nevoie de partea "smart" a TV-ului atata vreme cat folosesc un mini-PC cu Windows pe post de media player.

View Postcarmenclara1, on 02 mai 2016 - 11:13, said:

@_-_ in mxplayer era activa acelerarea hardware sau hardware+?

Am luat la rand toate optiunile. Desigur ca am bifat in primul rand hardware+. Sacadeaza ingrozitor.

#48
anoniymus

anoniymus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,463
  • Înscris: 18.10.2014
Asa sunt produsele Vestel, pornesc in 15 secunde, au un software mediu, nici restrans dar nici extins, insa tot ce e nevoie pentru un user avansat, calitatea imaginii la fel ca marile branduri inca independente, dotari si preturi accesibile pe toate diagonalele.

Edited by anoniymus, 02 May 2016 - 14:04.


#49
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Si totusi de pe Philips lipseste, de exemplu, tehnologia Miracast/ Intel WiDi care este anormal sa lipseasca de la un TV produs in ultimii ani. Pentru mine nu este o problema, deoarece am deja un adaptor Miracast pe care il foloseam la vechiul TV, dar totusi...
Preturile sunt mai mici la Philips-uri, insa nu trebuie sa ignoram nici minusurile lor.

La al meu am imaginea de pe STB-ul de la UPC in cca. o secunda de la apasarea butonului ON/ OFF de pe telecomanda. Practic Androidul este tot timpul pornit si butonul de la telecomanda doar scoate TV-ul din sleep. L-am conectat la un UPS ca sa nu am probleme in situatia in care se opreste curentul pe termen scurt.

Faptul ca Philips (sau mai bine zis, cei care stau in spatele marcii) au oferit televizoare UHD 4K + 3D la preturi accesibile este intr-adevar un mare plus pentru producator si un argument important in favoarea achizitionarii unui produs Philips cel putin de catre cei care acorda importanta mai mare calitatii imaginii, decat software-ului. Dar exista si riscuri, deoarece fiabilitatea televizoarelor Philips ramane inca sub semnul intrebarii.
TV-ul meu este produs in Polonia. Oare la ce ar trebui sa ma astept?

Care este legatura dintre Vestel si Philips (TP Vision - care din anul 2014 detin 100% Philips-ul) nu stiu. Aparent doar modelele entry level produse de Philips sunt fabricate de Vestel. Modelul 55PUS7150/12 pe care il detin eu nu este entry level si nici nu am gasit informatii despre ce ascunde in interior.

#50
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
In general chinezii fura/copiaza tot ce se poate , uneori o fac bine alte ori....
Ei sau impus datorita preturilor , insa calitatea...... cu mici exceptii
Nu stiu daca are legatura chinezi cu vestel , insa si vestel este un producator turcesc de placi de baza pt. tv-uri
Personal am vazut/avut de a face cu tv-uri Sony ( crt-uri ) cu placi de baza de la vestel , deci.....
De regula mari producatori apeleaza la diferiti fabricanti de pl. de baza pt. tv-uri in cazul de fata si uneori facand rabat , tocmai pt. a nu creste pretul modelului respectiv foarte mult
In plus nu am auzit/citit pe nicaieri ca , chinezii sa investeasca mult in tehnoligie/inovatii ( cum face Samsung de exemplu ) si de aceea au preturile care le au
Acum , diferenta cea mai mare este facuta practic de PERCEPTIA VIZUALA INDIVIDUALA
Daca tie ti-a placut cum sa vazut acest model de tv in magazin , foarte bine si inca odata sa il stapanesti sanatos
Insa nu se poate generaliza  si la celelate firme/modele de tv-uri 4k/3D
Ma repet , fiecare firma/model de tv are minusurile/plusurile lor si inca nu exista practic un astfel de tv care sa ii multumeasca pe toti useri
La fel cum si cele scrise de .....despre Samsung sunt doar niste pareri personale si care nu pot fi impartasite de toti userii
Ti-am mai scris eu inainte de a-mi cumpara Samsung-ul am vazut pe ''viu'' cum se manifesta un Sony din gama de varf seria 9000 , tot cu android
La care am auzit si ''nemultumirile'' posesorului si chestiile astea mau facut sa ma regândesc in alegerea unui astfel de tv
Si eu am avut un ''barem fiscal'' si cautand initial un model de tv 4k/3D cu android
Insa m-am orientat mai mult catre un panel pe 10bit si performanta , in detrimentul diagonalei
Tu ai ales tocmai invers , de aceea e bine sa fim diferiti , ca daca am fi toti la fel......

#51
AndreiNR

AndreiNR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,040
  • Înscris: 14.06.2013
Cu tot respectul.. numărul de pixeli și 3d-ul nu înseamnă automat o imagine de calitate.
Am oled 3d PASIV 4k și plusul de rezolutie pentru content normal este absolut neglijabil fata de plasma vt60 FHD.

3d-ul pasiv pe 4k arata sublim însă conținutul e nainsemnat așa ca iarăși nu justifica un plus pentru a lua ceva în detrimentul altui produs cu o imagine 2d mai buna.

Contrastul, gradarea, mișcarea, interacțiunea(meniuri, implementare, viteza etc) unghiuri de vizualizare și , de ce nu, calitatea per ansamblu ar trebui sa primeze în luarea unei decizii de achizitie a televizorului.

În final, oricare ar fi decizia, dacă posesorul e mulțumit nu mai contează altceva și investiția,  daca-i putem spune așa,  merita.

Edited by AndreiNR, 02 May 2016 - 16:17.


#52
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Andrei , imi ''place'' comparatia oled cu plasma
Asa si eu pot scrie acelas lucru despre plasma 3d detinuta
Insa e pacat ca nu e si 4k si incetul cu incetul va disparea
Hai sa ne limitam doar la tv-urile 4k/3d middle range
Nu cred ca re rost sa începem cu comparati intre diferite tehnologi
Si eu i-am scris la fel , daca el e multumit de alegerea facuta , in rest sunt doar pareri subiective care nu tot timpul se pot generaliza

Edited by lupull, 02 May 2016 - 16:27.


#53
AndreiNR

AndreiNR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,040
  • Înscris: 14.06.2013
Eu am comparat rezoluția mai sus..

#54
Hansolo

Hansolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,512
  • Înscris: 17.09.2007

View Post_-_, on 02 mai 2016 - 13:57, said:

Eu eram convins ca Philips-urile au calitate mai proasta la imagine (am si mentionat acest lucru in primul post) pana cand le-am vazut alaturi de anumite televizoare de la Samsung. Initial pusesem pe primul loc un Samsung. Pe al doilea loc pusesem un LG, deoarece TV-ul meu anterior a fost tot un LG si am fost multumit de el. Dar ulterior am exclus LG-urile dupa ce le-am vazut in realitate. Pai vechiul meu LG Full HD are o calitate a imaginii mult peste a oricarui model nou de LG pe care l-am vazut prin magazine. Si despre Sony se spune ca nu mai sunt ce au fost. Totusi mi-as fi dorit un Sony, dar preturile erau atat de mari incat nu m-am putut apropia. Era cat pe ce sa exclud si Philips-urile dupa ce am citit ca pornesc greu, ca au lag, ca se blocheaza, ca ajung multe in garantie etc. Totusi, dupa ce am citit review-urile unor experti (la care m-am referit in acest post) in raport cu un anumit model de Philips pe care il aveam in vedere si comentariile unor utilizatori dupa o utilizare mai indelungata mi-am schimbat parerea. Si pentru modelul pe care l-am achizitionat am gasit atat comentarii pozitive cat si negative. Unii ii dau punctaj maxim, iar altii ii dau punctaj maxim/ mare doar la imagine si punctaj minim la restul capitolelor. Ce sa zic? Am temerile mele, deoarece nu cunosc ce ascunde inauntru. Sper sa nu am probleme cu el. Si eu ii dau nota maxima la calitatea imaginii, dar nota minima la software. De altfel, nici nu aveam prea mari asteptari din acest punct de vedere si nici nu am cu adevarat nevoie de partea "smart" a TV-ului atata vreme cat folosesc un mini-PC cu Windows pe post de media player.



Am luat la rand toate optiunile. Desigur ca am bifat in primul rand hardware+. Sacadeaza ingrozitor.
In primul rand sa-l stapanesti sanatos fara probleme.
La un TV nu faci comparatie de branduri ci de modele.
Orice TV implica anumite compromisuri, ideal e sa ai definita clar o lista de prioritati.
TV-ul tau il gasesti aici https://translate.go...ToRQ#post754001
Un alt link bun: http://toengel.net/p...100er-tv-serie/
Panel IPS de 60Hz implica nivel de negru ceva mai slab, 3D pasiv, mai putin flicker dar rezolutie jumatate din VA/3D activ. Nu discutam aici de tehnologii self-emisive cu control al iluminarii la nivel de pixel ca sunt in alta clasa de calitate si pret.
Fireste, cand vorbesc de 3D aici nu ma refer la Youtube sau SBS/OU ci fie disc fie 3D-ISO (adica 3D full 1080p frame-packing).
Ultimul nu-l vei putea reda pe TV cu nici un player, pastreaza R6S ca e mai bun decat multe playere Android si reda asa ceva.
4K HEVC 10b/60Hz si Youtube 4k/VP9 posibil sa nu suporte chipsetul Mediatek desi in fisa spune altceva.
La TV/mediaplayere printre cele mai slabe playere e MX player, de regula dezvoltatorul platformei nu pune la dispozitia tuturor driverele pentru accelerare hw ci le integreaza in playerul propriu. Deci daca playerul propriu reda sacadat e putin probabil sa te ajute MX Player.
Cel mai bun player Android TV e Nvidia Shield unde merg fara probleme formatele mai exotice anterior amintite fara multe artificii. Am citit ca deinterlacing-ul mai sufera comparativ cu platformele Amlogic sau Rpi, in plus nu suporta (si nu cred ca va suporta vreodata) 3D-ISO (dar ai Egreat R6S, altceva nu mai ai nevoie).
Revenind la calitatea unui TV ea se masoara precis cu instrumente si se pune in valoare cu content ne-reprocesat, dupa o calibrare profesionala. Daca nu folosesti content cat mai bun atunci orice comparatie e complet relativa...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate