Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Muzica trance

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto
 Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...
 Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 

Reteta pilaf de orez

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
39 răspunsuri în acest subiect

#19
Mehria

Mehria

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 652
  • Înscris: 04.07.2016
M-am tot uitat pe la supermarketuri si n-am vazut.

#20
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.673
  • Înscris: 03.12.2014

 MembruAnonim, on 09 aprilie 2016 - 09:44, said:

Buna ziua.

Vreau niste sfaturi despre pilaful de orez.
Frecvent mananc de la un restaurant un pilaf de orez foarte bun, care pe langa morcovi mai contine si mazare.

și probabil vegeta sau ceva asemănător cu potențiator de gust

 MembruAnonim, on 09 aprilie 2016 - 09:44, said:

Am incercat sa mi-l prepar si eu acasa.. pe langa orez am pus morcovii taiati cuburele in apa cu sare.
Chestia e ca nu avea acelasi gust ca si la rstaurant... defapt nu avea mai nici un gust. Mie imi place pilaful uscat.. nu cremos.

secretul este un orez de calitate (basmati sau tailandez îmi place mie) și două părți de lichid la o parte de orez. Fiert încet acoperit.

#21
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 11.530
  • Înscris: 05.06.2009
orezul iese cremos atunci cand este amestecat prea mult. prin amestecare se elibereaza amidonul din orez, de aceea devine cremos, lipicios.

pentru pilaf "uscat" trebuie folosit orez cu bobul lung. nu are atat de mult amidon, dupa fierbere boabele nu le lipesc. personal nu imi place acest orez, parca e mai gustos cel cu bob rotund. chestie de gusturi cel mai probabil.
ca sa iasa gustos, se recomanda sa folosesti zeama in care a fost fiarta carnea de pui. poti sa faci mai multa zeama si sa congelezi portii pentru alte ocazii de gatit.
din pacate, la noi nu se gaseste de cumparat acel "broth" sau "stock", un fel de supa/zeama de carne si legume gata preparata si strecurata.
http://www.thekitchn...-of-mouth-71199

mai multe detalii aici :
http://www.csid.ro/r...pilaf-13255580/

Editat de corinadaniela, 20 octombrie 2016 - 11:27.


#22
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.495
  • Înscris: 04.05.2006
Se găsește. Au cei de la Origini. Oaie, pui, sau vită.

#23
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 11.530
  • Înscris: 05.06.2009

 richelieu, on 21 octombrie 2016 - 13:09, said:

Se găsește. Au cei de la Origini. Oaie, pui, sau vită.

stii un magazin sau supermarket de unde se pot cumpara ? multumesc.

#24
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.495
  • Înscris: 15.09.2010
Pilaful bun iese din orez cu bob rotund. Orezul lunguiet(chinezesc) e mai bun pentru supe, ciorbe, risotto si sarmale.

#25
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.673
  • Înscris: 03.12.2014

 corinadaniela, on 21 octombrie 2016 - 14:44, said:


stii un magazin sau supermarket de unde se pot cumpara ? multumesc.
Ce-i așa mare scofală să fierbi o carne cu legume?  

De ce să mănânci din conservă?

 Freddy12, on 22 octombrie 2016 - 18:02, said:

Pilaful bun iese din orez cu bob rotund. Orezul lunguiet(chinezesc) e mai bun pentru supe, ciorbe, risotto si sarmale.
Depinde de gust. Mie nu-mi place de loc terciul românesc care se dă drept pilaf.

#26
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.495
  • Înscris: 15.09.2010

 DaculScoril0, on 22 octombrie 2016 - 23:40, said:

Depinde de gust. Mie nu-mi place de loc terciul românesc care se dă drept pilaf.
Nu-ti place tocmai  fiindca e terci dar nu ar trebui sa iasa asa. Un pilaf bun din orez cu bob rotund nu trebuie sa fie terci. Secretul e cum tii  si cat sa tii cratita pe foc.  O varianta ca sa iasa bob cu bob ar fi sa pui cratita in cuptor la foc mic.

#27
calinjack

calinjack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.678
  • Înscris: 21.10.2009
Sau fierbi intai orezul in supa de pui dupa care il strecori si il adaugi in legumele calite si il calesti si pe el.asfel vei obtine un orez prajit-uscat.

#28
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.495
  • Înscris: 04.05.2006

 corinadaniela, on 21 octombrie 2016 - 14:44, said:



stii un magazin sau supermarket de unde se pot cumpara ? multumesc.
au chiar ei un magazin pe la Rosetti. Și au și online.

#29
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 11.530
  • Înscris: 05.06.2009

 DaculScoril0, on 22 octombrie 2016 - 23:40, said:

Ce-i așa mare scofală să fierbi o carne cu legume?  

De ce să mănânci din conservă?


Depinde de gust. Mie nu-mi place de loc terciul românesc care se dă drept pilaf.

intotdeauna e bine sa ai un plan de rezerva. poate intr-o zi am pofta de pilaf, dar nu am legumele necesare, iar carnea e bocna in congelator. as pierde timp sa ma duc sa cumpar ce-mi lipseste, sau sa astept sa se dezghete carnea.
in acest caz, supa gata preparata mi-ar fi de un real folos.
vorbesc asadar de ajutorul pe care ni-l pot da anumite produse gata preparate, sa nu mai pierdem noi timp.
o singura data am gasit supa de legume, la tetrapack de 0,5 litri, in lidl, cand a fost saptamana cu specific italian sau frantuzesc, nu mai stiu exact.

unii s-au gandit pana si la a comercializa usturoi, ghimbir, verdeturi gata tocate / razuite, ambalate in cutioare, perfecte sa folosesti imediat continutul pentru a prepara reteta respectiva.
http://www.notmartha...rlic-and-herbs/

[ http://lespetitesgourmettes.com/wp-content/uploads/2014/02/garlic.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

exista chiar si o gama de produse intitulata "very lazy", special pentru cei mai comozi, care nu sunt foarte priceputi intr-ale bucatarelii sau care trebuie sa prepare ceva pe fuga.
http://www.passionfo...y_id=1452870279

Editat de corinadaniela, 24 octombrie 2016 - 11:48.


#30
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.495
  • Înscris: 04.05.2006

 DaculScoril0, on 22 octombrie 2016 - 23:40, said:


Ce-i așa mare scofală să fierbi o carne cu legume?  

De ce să mănânci din conservă?

sa știi ca, nu e tocmai o fiertura asa simpla.
E destul de elaborata și e mai aiurea de făcut în cantități mici.
Și în plus, chestia asta de la Origini, nu e tocmai ceea ce se intelege prin conserva.

#31
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.673
  • Înscris: 03.12.2014

 richelieu, on 24 octombrie 2016 - 15:10, said:

sa știi ca, nu e tocmai o fiertura asa simpla.
E destul de elaborata și e mai aiurea de făcut în cantități mici.
Și în plus, chestia asta de la Origini, nu e tocmai ceea ce se intelege prin conserva.
Ce-i așa elaborat? Fiertul apei?

nu știu ce-i  chestia aia de la origini dar dacă stă doi ani la temperatura camerei fără să se altereze sigur are tot soiul de chimicale pe care eu nu vreau să le înghit.

#32
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.495
  • Înscris: 04.05.2006
Stock-ul e o fiertura care la final are consistenta unei piftii. Se face din anumite oase, alese cu grija, fierte îndelung la temperatura medie, cu anumite legume...
Nu e deloc o apa fiarta.
Iar chestia aia de la Origini, are valabilitate o luna. La rece. Nu are chimicale.

#33
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.673
  • Înscris: 03.12.2014

 richelieu, on 25 octombrie 2016 - 12:15, said:

Stock-ul e o fiertura care la final are consistenta unei piftii.

o spui de parcă ar fi cine știe ce șmecherie sau secret

 richelieu, on 25 octombrie 2016 - 12:15, said:

Se face din anumite oase, alese cu grija,
oase cu cartilagii cât mai multe. De pui sau de vită după gust.

 richelieu, on 25 octombrie 2016 - 12:15, said:

fierte îndelung la temperatura medie,
2-3 ore pe aragaz

 richelieu, on 25 octombrie 2016 - 12:15, said:

cu anumite legume...
ceapă, morcov, țelină, păstârnac și ce mai vrei tu să pui acolo

 richelieu, on 25 octombrie 2016 - 12:15, said:

Nu e deloc o apa fiarta.
e apă fiartă cu oase și legume. Complicat rău.

 richelieu, on 25 octombrie 2016 - 12:15, said:

Iar chestia aia de la Origini, are valabilitate o luna. La rece. Nu are chimicale.
așa o fi dacă zici tu

Editat de DaculScoril0, 26 octombrie 2016 - 10:45.


#34
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.495
  • Înscris: 04.05.2006
Bine.  Fa-ți tu acasă 1 litru de stock de fiecare data când ai nevoie. Eu prefer sa îl cumpăr de la ăștia. Ei îl fac in cantități mari și implicit are valoare mai buna. Atât nutritivă, cât și gustativa.
Happy?

Editat de richelieu, 26 octombrie 2016 - 10:47.


#35
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.692
  • Înscris: 22.10.2002

 richelieu, on 26 octombrie 2016 - 10:46, said:

Bine.  Fa-ți tu acasă 1 litru de stock de fiecare data când ai nevoie. Eu prefer sa îl cumpăr de la ăștia. Ei îl fac in cantități mari și implicit are valoare mai buna. Atât nutritivă, cât și gustativa.
Happy?

Link te rog ! Multumesc

#36
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.495
  • Înscris: 04.05.2006
http://www.origini.c.../en/contact-us

Vad ca nu e gata magazinul virtual.
Dar sotia mea comanda la ei, am impresia ca in baza newsletterului, care consta intr-o lista cu produse si preturi.
Stiu ca au si ceva pagina online. Eu am tras un tur...fizic in magazin, m-am orientat asupra produselor, am degustat si...acum comand online. (ma rog, prin e-mail)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate